Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Vuk

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Vuk
Lala

kelt kaže:
rekoh jednom ja lali ;kad podje u lov nemora da nosi pusku samo vikne BAN i divljac gotovaDragoljupe

Jeste, sve druge puške, kad opale, čuje se 'BAM!', a samo iz moje puške se čuje 'BAN!', to je zato što koristim specijalno punjenje. Grin

Vraćajte se na temu, pustite ban, lokal šoviniste, banske dvore, predgradja i ostale gluposti. Ni jedna od tih aluzija nije tačna.
Podunavac, kada sam ja to tebi rekao 'ti, sa one strane Dunava'? Šta pričaš, bre? Koga ja to mrzim? Ili se opet nezgodno zezaš?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Podunavac
 Pa normalno da se zezam, a jel tebi zgodno ili nezgodno nemam pojma. Bio si par dana vickast i oran za šalu, a sad si se opet uozbiljio. Opusti se malo čoveče i nemoj u svakoj šali da tražiš neke ozbiljne izjave i kritike. Kad budem ozbiljan i imao da kažem nešta kritički neće biti smajlića. A za ban si u pravu, mora da se zna nekog reda. Kolega Nenad je stvarno ozbiljan čovek sa velikim znanjem i strpljenjem i nije zaslužio onakav komentar.
Tri prsta 2Kolce

mirko knezevic
 Kad bi vukovi znali sta se sve ovde desilo zbog njega cudio bi se....Grin Vuk je predator koga su kaze pojedine drzave stavile na trajnu zabranu i i ne smes da ga pogledas... Ja mislim da nije zasluzio da ga istrebljujemo,ali to je ipak samo moje misljenje....Confused
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Lala

Podunavac kaže:
Pa normalno da se zezam, a jel tebi zgodno ili nezgodno nemam pojma. Bio si par dana vickast i oran za šalu, a sad si se opet uozbiljio. Opusti se malo čoveče i nemoj u svakoj šali da tražiš neke ozbiljne izjave i kritike. Kad budem ozbiljan i imao da kažem nešta kritički neće biti smajlića. A za ban si u pravu, mora da se zna nekog reda. Kolega Nenad je stvarno ozbiljan čovek sa velikim znanjem i strpljenjem i nije zaslužio onakav komentar.

Uvek sam ja za šalu, svejedno da li na moj račun ili na tudji, ali sa merom. Postoji granica koja se ni u šali ne prelazi, jer ovo ne čitamo samo nas dvojica, nego mnogo, mnogo više ljudi. Pa te ipak molim, da povedeš računa da li je onome na čiji račun se šališ, zgodno ili nezgodno. Nemoj se frljati rečima bez razmišljanja, ozbiljno.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

hamerles
 Zasto da istrebimo vuka??? Kad moze i dalje da se lovi kao i do sadaB) Zasto bi ga istrebljivali??? Normalnim lovom ne moze se istrebiti...

neca90
 Jedina opasnost koja vuka moze da ugrozi kao vrstu je trovanje!Nasa praksa je,nazalost,to pokazala...Ja cak mislim da u sustini nije ni potrebno da se vuk nadje u rezimu lovostaja.Doduse,novim pravilnikom muzjak se lovi tokom cele godine,a za zenku i stene postoji lovostaj,sto je po meni nelogicno,jer sta desi se recimo da vucica sa svojim stencima u vreme lovostaja napadne ovce na ispasi ili u toru?Coban,ako bi ih pobio,bio bi po logici stvari kriv jer je branio stadoFrownA ja mislim da je nepravedno zabraniti cobanima da na taj nacin brane svoja stada,jer su ona cesto jedini izvor prihoda tim ljudima!Dakle,nemojmo vuka da trujemo,a puskama ga odstreljujmo,i budimo sigurni da je njegov opstanak zagarantovan,jer vukovi se puskama ne mogu odstreliti onoliko koliko njih kod nas ima,a i broj im je u porastuB)
Ogromna pomoc cobanima u odbrani svojih stada od vukova mogu biti i pastirski psi.Samo,ako su u pitanju sarplaninci-ubice vukova-mozda vukovi i budu istrebljeni...Pas 2SmekoZezam se naravno,ovo kazem jer obozavam sarce!;)

Podunavac

Lala kaže:
Uvek sam ja za šalu, svejedno da li na moj račun ili na tudji, ali sa merom. Postoji granica koja se ni u šali ne prelazi, jer ovo ne čitamo samo nas dvojica, nego mnogo, mnogo više ljudi. Pa te ipak molim, da povedeš računa da li je onome na čiji račun se šališ, zgodno ili nezgodno. Nemoj se frljati rečima bez razmišljanja, ozbiljno.

Lalo za moj post se iz aviona vidi da je u šaljivom tonu pisan. A čovek bi trebao da bude dobrano ograničen da pomisli da ja tebe ozbiljno optužujem za neko širenje mržnje i šovinizma. Pa sad ako ima takvih ovde, oni će i iz drugih postova da izvedu pogrešne zaključke. Možda bi onda bilo dobro da uz prijavu na sajt svako ispuni i psiho test iliti test inteligencije, da se izbegnu nesporazumi.
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 Cackajuci po fejsbuku naleteo sam i na ovakav komentar o vukovima , neznam koliko odslikava situaciju sa vukovima kod nas

"imas ti ***** dobre ideje ne poricem to i veliki si radnik u loviste. al kod nas je druga prica. dodju ovi sto imaju pare i uprava moze samo da cuti i klima glavom, kao sluge. dok su bila mrcilista skroz gore u planinu na brezovicu dole u... lovacko nije bilo problema. gore ih bilo ko zeceva, danju se vidjali na mrcilista i bilo je par mrcilista sto su radela cele godine. medjutim tamo im daleko da dovode goste pa su ih premestili pored sela da budu blize i umnozili ih na desetine. cak su razbivali stocna groblja da bi se tu navadili vukovi. onda su poceli problemi. nema gore sta da jedu, posto se divljac pobila nocu dzipovima i malo je ima. pa pocnu da silaze dole po sela jer tamo ima uvek hrane, mrcilista, stocna groblja itd. onda ovi iz lovacko, mestani i stocari negoduju to. bacaju otrove, postavljaju zeleza, obaraju ceke, hvataju ih u sajle na prelazima itd. ali svako cuti i radi sta naumio.onda se pojavljuju sa 3 noge, copavi, besni. kod nas ugrizli coveka sto bio da sece drva, pravo za nogu. ubili ga sekirom. tad nam zabranili lov jer je bio besan. pa se sirila besnoca i na lisice, neznam kako se to zaustavilo. da je ostalo kao pre da su gore mrcilista isto ne valja. sta bi mi sad komentarisali ha ha ha ha ha. nego valjda ce se nadje neko pametan da vrati kako je bilo i da se sve sredi inace dole im nema zivota. bar kod nas svako ima zelju da ih unistava. stavili su i neke anpule sto kad se otvore na mesti je mrtav. neki otrov. to ga neki iz ........ doneli al vrane dodju pa ga iskljucaju iz meso al ljudi ne odustaju... svako dobro svima i onima sto ga vole i onima sto ga ne vole pa nek svako radi svoj poso Namigivanje)))"

neca90
 Sta drugo reci,sem da nimalo nije nemoguce...Frown

zoranp
 Snajper tamo si mogao još toga puno lošega pročitati, a ja sam se od takve vrste rasprave ogradio, kao i od ove teme ovde!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

zoran-amsterdam
 Strasno...

lovdzij@
 Evo jedne stare slike i moje drage uspomeneBye
lovdzij@ priložio:
dsc00575.jpg

Lovicu sa gonicima,dok je veka i sveta.I tackaPas

lovdzij@
 I opet na temi PP pricaju neke price i bajke o pp municiji??????Bye
Lovicu sa gonicima,dok je veka i sveta.I tackaPas

kelt
 secam se ovog clanka iz novina, sve cestitke kolega pravi trofej, neispunjena B)zelja mnogih lovaca
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

nidzamotocross
 Evo i ja se slikao pored kurjaka... Smile ODstrel mog oca.. Smile
nidzamotocross priložio:
04012010067.jpg

''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

oki
  Nidzo lep primerak,svaka mu cast. Da li je to bilo slucajno ili organizovana hajka ?
Bye

Podunavac

lovdzij@ kaže:
I opet na temi PP pricaju neke price i bajke o pp municiji??????Bye

Pa nije isto kolega sa PP loviti vuka i DS. Vuka možeš da odstreliš i sa 4,5 mm, a PP čak i preterana za njega, a DS je u odnosu na vuka srednjovekovni vitez u punom oklopu. Vuk je građe jačeg psa, a DS je naša najtvđa divljač.
Tri prsta 2Kolce

alex

nidzamotocross kaže:
Evo i ja se slikao pored kurjaka... Smile ODstrel mog oca.. Smile

BAs lep kralj stvarno lep vuk
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

nidzamotocross

oki kaže:
Nidzo lep primerak,svaka mu cast. Da li je to bilo slucajno ili organizovana hajka ?

Pricu sam postavio na temi Lovacke price - stvarni dogadjaji, radi se o vucici sa slike...
Evo price...

Jednog dana, to je bio 3. januar, otac me je pozvao oko 7h, i rekao da su se se vukovi zavukli u jedan bor, na oko 5 km, od sela... Skocio sam kao iz topa, obukao se za 2min, i zajedno sa njim i jos 4 lovca krenuo u "pohod".. Za pola sata smo bili na mestu gde su se nalazili vukovi, tacnije 2, muzjak i zenka... Svi smo se rasporedili, a jedan je krenuo u borovu sumicu, prateci trag.. posle nekoliko uzvika, cuo se pucanj, kolegi iz grupe je izasla zenka medjutim da li iz ne znanja ili iz nespretnosti, promasio ju je na oko 50 metara.. cuo se i drugi pucanj sa druge strane, drugom kolegi je izasao muzjak, medjutim i on kao i ovaj prvi promasuje vuka.. Ja i otac smo se postavili u sredini blokade, mislili smo da je sve zavrseno, jer vuk posle pucnja bezi glavom bez obzira, medjutim cekali smo i dalje, i posle 10 minuta, culo se pucketanje grancica uz padinu ispod nas, srce je udaralo kao ludo, puls otprilike 150, tresao sam se od uzbudjenja... proslo je jos 5 sekundi, pucketanje i sum sve blizi i blizi, i na oko 30 metara od nas se pojavljuje predivno stvorenje, naime zenka se posle pucnja vratila i pocela da bezi natrag, medjutim naletela na coveka koji je usao u bor, i uplasila se od njega i krenula pravo ka nama... Kakav je to bio prizor da samo znate... Pogledao sam u oca, koji je bio ispred mene, puska je vec bila otkocena i na obaracu, ali mu se na nisanu isprecilo drvo zbog cega je iskoracio korak desno, vucica je momentalno stala i pogledala ka nama, medjutim, zacuo se pucanj, a ona je ostala u vatri... Od srece nisam znao sta se desava, skakao sam na sve strane.. Usledile su posle toga cestitke.. Svi smo se fotografisali, odali pocast divljaci, odneli kuci, odrali, a kozu dodali nasooj porodicnoj kolekciji od 13 komada...

Kakav je to osecaj , kada ugledate sumskog cara(caricu) u svom njenom sjaju... Taj prizor nemaj prilikuu da vide svi lovci, a ja cu ga pamtiti dok sam ziv... Kasnije smo pokusali da pronadjemo muzjaka, jer je bilo krvi, ali Vuk je to, otisao bogu iza ledja...
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Boban
 Pa lepa prica a jos lepsi dozivljaj,lepo lepo.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,725,093 posete www.srbijalov.com