Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Prepelica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Prepelica
Podunavac

gavra bakos kaže:
[
A koji to proizvođač uz lovačku pušku i standardne čokove daje i skeet čok? I u kojoj prodavnici kod nas mogu da se kupe skeet čokovi i za koju pušku (proizvođača)? I na kraju zašto baš skeet čok, a ne cilindar ili 1/4 čok?

Brovning , a verovatno i drugi poznati proizvođači LO. mogu i drugu čokovi pa i oni koje si naveo.Pucao sam i sa punim i polu čokom. Probaj i sam pa ćeš se uveriti u skeet čok.[/quote]

Kolega oružje me interesuje od kada znam za sebe. Pratim redovno novitete na srpskom i engleskom jeziku, nabavljem kataloge, obilazim prodavnice, imam internet, ali još ne videh da neki proizvođač daje skeet čok u kompletu čokova za LOVAČKU pušku. Browninga sam između ostalih gledao na sajmu i u raznim katalozim i sajtovima, ali nigde nije bio skeet čok u ponudi osim za skeet ili sporting verzije pušaka.
http://www.browni...=013473304
Tri prsta 2Kolce

canis aureus

gavra bakos kaže:
Dodao bih samo ovo :Energija ovog metka je sasvim zadovoljavajuća da se postižu odlični rezultati i na većim daljinama.PROVERENO I DOKAZANO!!!!

Vrlo me interesuje na koji metak se odnosi ovaj upis!

canis aureus

gavra bakos kaže:
... pravi lovac , koji poštuje lovnu etiku i pre svega divljač, u ovom slučaju prepelicu, loviće je sa sačmom 1,7mm!

Ta velika razlika od čitavih 0,3mm je toliko velika razlika da će se na osnovu toga razotkriti misterija ko je pravi lovac a ko ne i ko poštuje lovnu etiku a tek o divljači ...
Pošto već uspešno koristiš taj skeet čok da li ti je poznat i prečnik posipa skeet municijom, brzina te municije, krajnji domet i na kojoj daljini može ozbiljnije da povredi čoveka ili psa, kad već toliko oštro komentarišeš lovnu etiku i poštovanje divljači

zoranp
 Moje skromno iskustvo je da dok sam lovio sa Trapom TOP 2 Fiocchi, imao sam solidne rezultate, ali sam imao i daleko veće razbijanje divljači. Od kada sam počeo da lovim sa Tordom Fiocchi i Krušikovom prepelicom uspeh u odstrelu je još bolji, a sačma skoro sva ostaje ispod kože, te pri čišćenju divljači meso ostaje gotovo čisto!! 
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

sheytan
 ^ OK, ali sve to zavisi i od daljine na kojoj se puca, choka i sl... Drugo, mnogo je vetja razlika izmedju 2.4 i 2.0mm, nego izmedju 2.0 i 1.7mm... iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

veljaVP
 Ljudi ja od svih lovova najvise volim prepelicu iz raznoraznih razloga!Pre svega zbog kerova pa onda sve ostalo,citam ove vase komentare o izboru municije i u pravu ste sto se tice trap i skit municije i slazem se da je to jak metak ali isto tako moje iskustvo neko govori da sam i sa municijom 1.7mm imao pogodke koji su isto tako razbijali divljac tako ali redje,tako da prednost dajem lovnoj municiji!!Pozz
veljaVP

zoranp
 normalno da zavisi od daljine i čoka, ali valjda pričamo o optimalnim uslovima za odstrel, a ne ekstremnim i pojedinačnim slučajevima!!Confused
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

aleksa
 Smatram da je trap prejak ali skeet bi mogao da prodje bez obzira sto ni ja nisam za koriscenje sportske municije u lovu.
Razlika izmedju 2.1 mm i 1.7 je mala,punjenje je samo 24 grama sacme za razliku od minimum 28 kod municije namenjene za prepelice,brzina drasticno veca,a cena manja.
Prema tome,moze da se lovi uspesno uz blago suzdrzavanje i pustanje divljaci da odmakne na pristojnu razdaljinu.
Pucanje sa Tordom od 32 grama sacme na malim udaljenostima dovodi do razbijanja divljaci podjednako kao skeet ili trap.Nije toliko do municije,barem u ovom slucaju,koliko do samog lovca.

aleksa
 Smatram da je trap prejak ali skeet bi mogao da prodje bez obzira sto ni ja nisam za koriscenje sportske municije u lovu.
Razlika izmedju 2.1 mm i 1.7 je mala,punjenje je samo 24 grama sacme za razliku od minimum 28 kod municije namenjene za prepelice,brzina drasticno veca,a cena manja.
Prema tome,moze da se lovi uspesno uz blago suzdrzavanje i pustanje divljaci da odmakne na pristojnu razdaljinu.
Pucanje sa Tordom od 32 grama sacme na malim udaljenostima dovodi do razbijanja divljaci podjednako kao skeet ili trap.Nije toliko do municije,barem u ovom slucaju,koliko do samog lovca.

sheytan

zoranp kaže:
normalno da zavisi od daljine i čoka, ali valjda pričamo o optimalnim uslovima za odstrel, a ne ekstremnim i pojedinačnim slučajevima!!Confused

I ti optimalni uslovi nisu uvek isti!
Npr., meni je idealno kad pas markira, ja pridjem, dignem(o) prepelicu, prvi metak je na + - 10-ak metara, chok je poboljshani cilindar, metak skeet ili moj proizvod SLABIJI ZNATNO po trzaju i brzini od skeeta, i tako... Tri prsta
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

zoranp
 Kolga kod mene je npr. malo drugačiji...meni je marka isto obavezna i onda jak čok pa puštam dalje prepelicu i onda ide prvi...ništa...,pa drugi...i opet ništa...kuja se okreće i kaže mi konju čoravi , ali idemo dalje!!!ROFL
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

canis aureus
 JaraneFrown
mogu da poverujem da tvoja kuja zna da pričaPas ali to da ti promašiš e to si preteraoYes
ROFL

Lala

gavra bakos kaže:
1. Znači, NE SME se loviti trap i skeet džebanom? A zašto? Da ne postoji neki propis, donet od strane nekih žešćih stručnjaka???

2. Znači, 1.7mm i ništa pod milim Bogom drugo? A čime si ih lovio u vreme sankcija? Nije ni postojao domaći metak te krupnoće, a o sačmi da ne govorim...

Cenjeni kolega, pravi lovac , koji poštuje lovnu etiku i pre svega divljač, u ovom slučaju prepelicu, loviće je sa sačmom 1,7mm!Za vreme sankcija sam se snalazio i onda sam imao odgovarajuću municiju! OBZIROM DA MI JE LOV PREPELICA NAJDRAŽI, UVEK IMAM ZALIHE MUNICIJE ZA DVE SEZONE !

Uskoro će, na moju inicijativu (a kao posledica naše diskusije ovde na forumu), biti uradjen pravilnik ministarstva, koji će regulisati kojom granulacijom sačme će biti dozvoljen lov neke vrste sitne divljači. Ljudi iz Uprave za šume, koji pišu pravilnike vezane za lovstvo, su prihvatili moj (naš) predlog, da se jedan ovakav pravilnik donese, i da se već jednom zna red.
Da ne bude kao do sada, da se puca sa svim i svačim, i da u redeniku bude svakakve municije, pa se divljač ili razbije, ili se ranjava.
Tako da će i za prepelicu biti propisan raspon granulacije - kakav će biti, ne znam.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

canis aureus

canis aureus kaže:
... s' obzirom na veoma lošu godinu što se tiče lova prepelice a i ostalih vrsta sitne divljači ulov nije izostao, pre svega zbog iole sačuvanih dobrih terena za boravak ove divljači jer tamo gde nije kiša uništila uništili su LJUDI sa TOTALOM i ostalim hemikalijama, gde nema vode-spaljeno je hemijom ...
i51.tinypic.com/dw2avc.jpg
Ovom prilikom korišćena je municija CAPRIOLO WINNER 24 skeet 24g 2mm za prvu cev(1/2choke) i trap 28g 2,4mm za drugu cev(1/1choke) jer prodavnice tada behu ispažnjene, sezona je počela a ja se nisam snabdeo na vremeConfused ... i ova kombinacija se odlično pokazala!!B)

... tako da koristim i ja tu "namensku" 1,7mm granulaciju ali tada uspešno je zamenila ta sport-prodakšn-ammo i na sliKi se vidi koliko je divljač razbiVena, a gađana je na delimično većoj daljini nego sa lovnim metkom pa čak i na istim daljinama.
A što se tiče same krupnoće sačme, verujem da nije tolika razlika u tih 0,3mm koliko u drugim komponentama koje je naveo Rade

Podunavac
 Po mom mišljenj sva sačma u granulaciji 1,7-2,2 mm je dobra za prepelice.
Tri prsta 2Kolce

gavra bakos
 Vrlo me interesuje na koji metak se odnosi ovaj upis![/quote]

RC ,VUŠIR i MIRAGE
gavra bakoš

gavra bakos
 Kolega oružje me interesuje od kada znam za sebe. Pratim redovno novitete na srpskom i engleskom jeziku, nabavljem kataloge, obilazim prodavnice, imam internet, ali još ne videh da neki proizvođač daje skeet čok u kompletu čokova za LOVAČKU pušku. Browninga sam između ostalih gledao na sajmu i u raznim katalozim i sajtovima, ali nigde nije bio skeet čok u ponudi osim za skeet ili sporting verzije pušaka.
http://www.browni...=013473304[/quote]

Ima ,ima ,dragi kolega samo ti nisi video ! Kupio sam u GROFU!
gavra bakoš

Podunavac

gavra bakos kaže:
Vrlo me interesuje na koji metak se odnosi ovaj upis!

RC ,VUŠIR i MIRAGE[/quote]

Ni na koji metak, nego na granulaciju. Svako ima svoj izbor proizvođača i svog favorita.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

gavra bakos kaže:
http://www.browni...=013473304

Ima ,ima ,dragi kolega samo ti nisi video ! Kupio sam u GROFU![/quote]

Koji model Browninga i šta ti piše na tome čoku (koja oznaka)? I koliko si ukupno čokova dobio i kakvih?
Tri prsta 2Kolce

gavra bakos
 Koji model Browninga i šta ti piše na tome čoku (koja oznaka)? I koliko si ukupno čokova dobio i kakvih?[/quote]

Dobio sam sa puškom 5 (pet) čokova ito:
Invector+ IM (3/4) od 5cm
F (1/1)
IM (3/4)
M (1/2) i
IC (1/4)

Posebno sam naručio (Grof -Pozarevac) Invector+ Diamond , čok sa oznako SK ( skeet)
U Browningovom katalogu iz 2009 god na strani 134 imaš sve moguće čokove.
Drago mi je da i ti voliš lov na prepelice, ali dokle ćemo imati sreću da ih lovimo, zbog svih ovih zakona i evrope.
gavra bakoš

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,632,540 posete www.srbijalov.com