Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na Fazana

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na Fazana
canis aureus
 Mnogo mladih pa čak i ne operjanih fazana je na terenima!
Neki su da se krene 02.10. dok nas par je da sačekamo bar 16.10. a neki neupućeni i ne znaju za promene pa svakako "čekaju" 16.10.Confused
Pored mnoštva mladih koje bi bilo velika šteta srbijalov problem bi moglo da predstavlja i "ne skinuta letina", jer kukuruza i suncokreta ima prilično po potesu a do 16. bi to bilo ...

E, sve u svemu 02.10. je vrlo blizu a još uvek se ne zna 'oće li ili neConfusedSad
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

ohotnik
 U pravu si da dosta mladih fazana ima u lovistu i da bi kasnije trebalo poceti sa lovom. kod mene krecemo 16 mada je po meni trebalo krenuti i nedelju kasnije.Lovimo ga do 15.01. pa se mnogi plase da ce biti lov prekinut zbog visokog snega i da neizgube tu jednu nedelju.

nenad_franc
 kod mene u udruzenju nemamo lov samo na fazana,vec se ujedno lovi fazan,zac i jarebica! i lov pocinje prve nedelje novembra i lovi se 4 nedelje!

urosVA
 Kod mene pocinje sezona 16,mada je vegetacija jos dosta velika i ima dosta mladih fazana koji su se kasno izlegli!!!Confused
Harmonika Kolce

stojkuki
 Jedva cekam da nedelja dodje ....Veselo
srbijalov

Hunter forever
 Ljudi jos malo pa Kolce glavna sezona...

mirko knezevic
 Ma gde jos malo...Grin Sta je to mesec dana,kako kod koga,neko jos nedelju dve neko mesec dana,ali tu je blizi se mirise... Bice fazana dosta godina mu pogoduje,jos ko malo odlozi lov da stignu ovi mladi,ma uzivanje...Smile
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Podunavac
 Kod mene u nedelju otvorenje lova na fazana. Al ću da se nauživam. U subotu sajam, a u nedelju lov, pa posle čobanac i sve ostalo što uz njega ide. A u ponedeljak pitanje kako ću na posao? Ima da kukuričem.Grin
Tri prsta 2Kolce

mirko knezevic
 E druze moj blago tebi,na sajmu taman kupujes municiju dodjes kuci spremas se u nedelju lov na fazana...Presrean Vidi samo neke poodeblje rukavice da nadjes....Grin Po meni najlepsi lov,kad se podigne pa zapeva ona stara petlina....Veselo 
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Hunter forever
 Mirko i lov na zeca je isto predivan,cak meni malo i lepsi od lova na fazanskog petla. Nije bitno samo da je lov..

strahinja
 Ja bih rekao da ce morati da se odlozi pocetak sezone,jer mldaih fazana ima previse,neverujem da ce se do polovine oktobra kada pociunje glavna sezona razviti u pravog fazanskog petla...Ili da se pocne sezona kada treba,samo da se pazi sta se od fazanske divljaci odstreljuje...

corak
 Kod nas su podeljena misljenja.Neki bi da krene drugog,a neki sesnaestog.U subotu imamo skupstinu,pa cemo videti.

Neca92
 Kod mene u lovistu imamo jedan ozbiljan problem! Imali smo fazane u lovistu u solidnom broju. Svake veceri se cula njihovo pevanje u blizini kuca, a i vidjali smo ih bas cesto. Medjutim, 24. juna, bas na ''Vrtolomu'', oko 21h, pocelo je jako nevreme i padao je grad veci od oraha, i to je trajalo oko 10min! Od tada, mnooogo slabo cujemo fazane, a i skoro da ih ne vidjamo! Sad Svi verujemo da ih je taj grad pobio, jer je dovoljna jedna ledenica da ga udari u glavu da bi ga usmrtila... Confused Oni su u to vreme bili na drvecu gde obicno provode noc, a tu i nisu imali neku zastitu... Rastanak
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Hunter forever
 I ovde kod mene ima dosta malih,lovci komentarisu da je te greota i pucati u lovu.

stojkuki
 Hmmm. Pa da ih je led pobio valjda bi ih videli ispod drveca...
S druge strane cesto obilazim jedan teren u okolini aerodroma posto nesto fotkam tamo. Ima par legla fazana i milina ih je bilo slusati i u zoru i predvece kad krenu da stekću. Medjutim u poslednjih 15 dana se slabo cuju. A tu su. Vidim ih... Cak ih ganjam po putu kada mi istrce. Onako je komicno. Nadjem ib na putu kada naidjem kolima a oni, mladi dileje, umesto da zamaknu sa puta, trce i po 50 m ispred auta i tek onda pobegnu u gustis. Ali ih ima dosta. Steta sto na tom potesu ne sme da se lovi.

Lala
 Kod mene u sekciji odlučeno jednoglasno, da ne krenemo 02.10., nego nedelju dana kasnije, iz dva razloga: jedan je ovo o čemu pišete (suviše mladi fazani iz prirodnog legla u lovištu), a drugi je što su radovi u ataru oko skidanja letine u punom jeku, mnogo je ratara u lovištu, ne daj Bože da počne sačma da ih poliva, a ne vide se baš uvek ljudi, od kukuruza recimo. Oni koji kreću prve nedelje, možda bi treblo da razmisle da ne idu baš na sve terene, nego da procene koji teren je dovoljno bezbedan.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

mirko knezevic
 Nigde u Srbiji nije toliko skinuto kukuruza,a po meni to je glavni preduslov za pocetak lova,posebno sezone na fazana,fazan poleti malo nize lovcu zaigralo srce u kukuruzu bilo ljudi ili kombajn,i eto ti crne nedelje... Zato kod nas pocinje krajem oktobra,em ce fazani odrasti em ce lov biti sigurniji zbog obrane letine...
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

lovac001
 a i ti seljaci ne moraju da rade bas nedeljom...

apinest

Lala kaže:
Kod mene u sekciji odlučeno jednoglasno, da ne krenemo 02.10., nego nedelju dana kasnije, iz dva razloga: jedan je ovo o čemu pišete (suviše mladi fazani iz prirodnog legla u lovištu), a drugi je što su radovi u ataru oko skidanja letine u punom jeku, mnogo je ratara u lovištu, ne daj Bože da počne sačma da ih poliva, a ne vide se baš uvek ljudi, od kukuruza recimo. Oni koji kreću prve nedelje, možda bi treblo da razmisle da ne idu baš na sve terene, nego da procene koji teren je dovoljno bezbedan.
Lalo, pitanje je koliko će se letine, pre svega kukuruza, skinuti za tih nedelju dana koliko ste prolongirali otvaranje sezone na fazana. Niti će za to vreme fazani stasati, ako nisu do sada. Prosto, takva je godina, a prvi put je omogućen lov od početka oktobra. Još jedna stvar: okvirna vremenska prognoza ukazuje na to da će se period toplog vremena sa dnevnim temperaturama iznad 20 stepeni nastaviti najmanje do polovine oktobra. To će biti veliko opterećenje i za lovce i za pse, čak i za one koji su lovovima na prepelicu ušli u kakvu-takvu formu. Opseg od jutarnje temperature od ispod 10 do podnevne od preko 20 stepeni uz bitno fizičko angažovanje predstavljaće veliki problem. U našem LD-u čekamo ishod večerašnjeg UO LU, pa ćemo se nakon toga sastati i doneti odluku o datumu otvaranja.

stojkuki
 Pravo je pitanje sta se desava. Kukuruz je suv, prilicno, vlaga mu je vec ispod 20 odavno, i ne znam sta se ceka sa zetvom. Obicno je u godinama kao ova, susim, kukuruz pocetkom oktobra vec 75% skinut. ko zna. U svakom slucaju lov ce biti prilicno tezak dok kukuruz ne sidje sa polja.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,724,246 posete www.srbijalov.com