Varaličarenje
|
Cvele |
Objavljen 03.05.2012. 13:06
|

Lovčina

Upisa: 3217
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Ovo su bucovcici... pravi su oni od 5,6kg...
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 03.05.2012. 13:17
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
stevin kaže:
Godisnje odnesm par komada za corbu,a ostali se vracaju.kad je ful dan moze da se uhvati i 30,40 komada.
Kod vas je najveći problem kada umesto bucova leđima zagrize tolstolobik, jeste uživanje izvlačiti ali kratko traje, em odnese varalicu, em pokida najlon
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
chaki |
Objavljen 03.05.2012. 13:35
|

Veteran

Upisa: 603
Pristupio: 12.08.2009. 11:52
|
Ciljno lov ribe u mrestu je zabranjen pa se nadam da su slike stare ili bar od pre lovostaja.
Inace Becejska brana je odlicna za bucova i soma a i smudj zna da iznenadi tamo i to dobro. Meni preksinoc bucov napadne Nema 7 namenjenog smudju i to na mesto gde sam ga najmanje ocekivao. Uredno vracen da zavrsi posao mrescenja do kraja.
Smudjaraka koliko hoces udaraju besno i drcno guma nebitna koja je. Vraceni da zovu neke starije iz familije
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
|
|
|
|
stevin |
Objavljen 03.05.2012. 19:24
|

Stari član

Upisa: 282
Pristupio: 23.05.2011. 10:36
|
chaki kaže:
Ciljno lov ribe u mrestu je zabranjen pa se nadam da su slike stare ili bar od pre lovostaja.
Inace Becejska brana je odlicna za bucova i soma a i smudj zna da iznenadi tamo i to dobro. Meni preksinoc bucov napadne Nema 7 namenjenog smudju i to na mesto gde sam ga najmanje ocekivao. Uredno vracen da zavrsi posao mrescenja do kraja.
Smudjaraka koliko hoces udaraju besno i drcno guma nebitna koja je. Vraceni da zovu neke starije iz familije slike su proslogodisnje,kolega znam kada su zabrane a isto znam i kako trz..... Tolstolobike!
|
|
|
|
dalibor |
Objavljen 05.05.2012. 10:52
|

Stari član

Upisa: 331
Pristupio: 29.03.2010. 14:13
|
Evo i ja da se malo ukljucim u temu lalo da li si pecao stuku mahacem i kakva iskustva imas? Ja iskljucivo pecam stuku koja je za mene jedna od najlepsih i inteligentnijih riba.
Hunting is a passion! 
|
|
|
|
alex |
Objavljen 05.05.2012. 13:23
|

Lovčina

Upisa: 1414
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
dalibor kaže:
Evo i ja da se malo ukljucim u temu  lalo da li si pecao stuku mahacem i kakva iskustva imas? Ja iskljucivo pecam stuku koja je za mene jedna od najlepsih i inteligentnijih riba. 
Kolega dosta sam pecao stuku sto na vobler dok pecam smudja sto namenski na kasiku i ka Kikos Jerka.
I ne bih se bas slozio da je intaligentna riba da je vrhunski predator to mogu da potvrdim ali ovde se bas ne slazemo.
Bre bih rekao da je smudj jedna od naj opasnih grabljivica kod nas sto se tice intaligencije nocni lovac,i na najmanji zvuk gubi se od obale ako upalis svetlo nema ga bezi glavom bez obzira najmanji potres tupkanje nogom odlazi pogotovo kada ga pecam nocu obavezno gasim telefon i kako stanem na mesto na koje mislim da je izgledno ne mrdam sa njega ni makac jer mali zvuk se veoma dobro siri vodom a smudj reaguje na potrese i bezi od opasnosti.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 05.05.2012. 18:30
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
dalibor kaže:
Evo i ja da se malo ukljucim u temu  lalo da li si pecao stuku mahacem i kakva iskustva imas? Ja iskljucivo pecam stuku koja je za mene jedna od najlepsih i inteligentnijih riba. 
Ako pod izrazom 'mahač' podrazumevaš mušičarenje, nisam nikad pecao štuku tako, ali sam gledao kako švedjani u Baltičkom moru deru štuke na mušicu; da ne poveruješ kakve kapitalce su vadili! Moj vodič je ulovio jednu od 16 kg, na mušičarski štap, a 'mušica' je bila skoro dužine dlana.
Ja 90% varaličarim, i imam jedan maltene kompleks: nikad nisam ulovio štuku na voblera! Da ne poveruješ! A nema šta nisam bacao... (kad Daki pročita ovo, ima da me nema ).
Ne mislim da je štuka posebno pametna i inteligentna riba, ali se slažem da je vrhunski predator i vrlo dobar borac na udici, daleko bolji borac od smudja, po mom mišljenju.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
alex |
Objavljen 05.05.2012. 18:42
|

Lovčina

|
Lala kaže:
dalibor kaže:
Ako pod izrazom 'mahač' podrazumevaš mušičarenje, nisam nikad pecao štuku tako, ali sam gledao kako švedjani u Baltičkom moru deru štuke na mušicu; da ne poveruješ kakve kapitalce su vadili! Moj vodič je ulovio jednu od 16 kg, na mušičarski štap, a 'mušica' je bila skoro dužine dlana.
Ja 90% varaličarim, i imam jedan maltene kompleks: nikad nisam ulovio štuku na voblera! Da ne poveruješ! A nema šta nisam bacao... (kad Daki pročita ovo, ima da me nema  ).
Ne mislim da je štuka posebno pametna i inteligentna riba, ali se slažem da je vrhunski predator i vrlo dobar borac na udici, daleko bolji borac od smudja, po mom mišljenju.
NAravno da je bolji borac od smudja smud posle prva dva beka se umori dok stuka izvodi akrobacije skace iznad vode.
I bre Lalo kako da nikada nisi uhvatio stuku na voblera??
Uzmi najveci vobler koji imas i bacaj njega garantovano udara to tvrdim.
Tako sam ja pocinjao da je pecam pa sam iz zezanja ispod Ljubicevskog mosta bacio bombera za klena u kontra tok i uhvatio stukicu oko 1kg i odmah je vratio nazad
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 05.05.2012. 20:35
|

Admin

|
Iiijuuuu Lalo , ove godine te vodim da i to uradiš. A da li ste pecali štuku na takmičarac od 5 m, i to voblerom
|
|
|
|
alex |
Objavljen 05.05.2012. 21:01
|

Lovčina

|
DakiNS kaže:
Iiijuuuu Lalo , ove godine te vodim da i to uradiš. A da li ste pecali štuku na takmičarac od 5 m, i to voblerom 
Desilo mi je se da uhvatim stuku na crvica ili glistu dok pecam babusku obico su to bile one male pisaljke kako ih ja zovem.
Ali tako nisam Daki priznajem.
Kako to radis???
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 05.05.2012. 21:09
|

Admin

|
Na manjim vodama gde je mnogo trave onako kao ostrvca nemoguće je voditi varalicu, pa uzmem pače četvorku ili peticu plivajući i sa štapom vozam oko svake trave udarci su interesantni ne osetiš ih , nego samo raub i savijanje štapa.
|
|
|
|
chaki |
Objavljen 05.05.2012. 21:53
|

Veteran

|
stuka je vrhunski predator borac ali nije previse pametna riba kako rece Dalibor. Jebo ribu koja ce 2 ili 3 puta da kidise na jednu varalicu da je uhvatis ustis i ona opet posle udari u razmaku od par minuta.
Za pecanje je uzivanje ali je meni veci merak da nadjem i upecam smudja kome moras da svasta da ugadjas da bi ga prevario. Eto jutros na pecanju 3 stuke oko kilo a od smudja ni traga ni glasa. Sve stuke na razlicite varalice na razlicitim mestima i dubinama a od smudja ni cvrk. A isao sam njega da pecam a ne stuku i nema sta nisam probao i sta na jig nisam stavio od guma a imam da izaberem nije da nemam
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 05.05.2012. 22:01
|

Admin

|
Chaki koliko puta si cvokotao na vodi , svi uslovi idealni a Minhauzen negde drema totalno nezainteresovan, a sa druge strane u totalno nevreme , mislim na nedoba razbiješ barona za pola sata. Priča se da se o smuđu sve zna, e JBG onda sam ja glupav jer kada se poklope zvezde , sklopi se sve po tvom znanju idealno , trebao bi da udara kao sumanut on totalno frigidan.
|
|
|
|
chaki |
Objavljen 05.05.2012. 22:39
|

Veteran

|
ma vise sam se puta nervirao nego veselio njime ali hebiga zato ga i volim pecati. Volim nadmudrivanje volim da cackam sta voli da zagrize i kad mu ponudim sve a on nece skocio bi u vodu da ga isamaram hehehehehe jer znam da je tu i da me je zajebo OPET.
Sjebala ga promena vremena i vratila ga da negde dzonja ko buva na qrcu i da ceka da se malo vreme stabilizuje a kako mi se cini nece skoro. Posle ovih kisa bice lepo juriti ga kad se malo sve smiri i kad voda ponovo zamutitj kad krenu oni mutni oblacici
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 05.05.2012. 22:59
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
chaki kaže:
stuka je vrhunski predator borac ali nije previse pametna riba kako rece Dalibor. Jebo ribu koja ce 2 ili 3 puta da kidise na jednu varalicu da je uhvatis ustis i ona opet posle udari u razmaku od par minuta.
Za pecanje je uzivanje ali je meni veci merak da nadjem i upecam smudja kome moras da svasta da ugadjas da bi ga prevario. Eto jutros na pecanju 3 stuke oko kilo a od smudja ni traga ni glasa. Sve stuke na razlicite varalice na razlicitim mestima i dubinama a od smudja ni cvrk. A isao sam njega da pecam a ne stuku i nema sta nisam probao i sta na jig nisam stavio od guma a imam da izaberem nije da nemam
Baš iz ovakvih razloga ja pastrmku i ne smatram plemenitom ribom, alava kidiše i napada sve što mrda verovali ili ne kalifornijsku pastrmku sam upecao sa dečijim balonom u stomaku a potočare sam nalazio sa mladim pticama i voluharicama ,što je i normalno u neku ruku ali isto tako sam imao prilike da napadne i promaši varalicu više puta i da je prati do ispred nogu i vrati se pnovo i upecam je u sledećem zabačaju, a smuđ ...he taj je samo kidao repove tvisterima i tako celo pakovanje onih soljenih -slanih e tada me je trebalo videti po meni je čak i bandar pametniji od pastrmke ,o pastrmki su stvorili mit oni koji je love na mušice zbog umeća pravljenja mušica , mada je dobijem na sve i svašta od gumica i veštačkih mamaca ,preko prirodnih jednom sam je upecao i na pikavac za opkladu

evo je sa sadržajem želuca
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 05.05.2012. 23:08
|

Admin

|
Eto jedne pričice pre nekih 28 godina.Sredina oktobra nedelja popodne taman ručali , krenem da zalegnem ispred TV kad mi u glavi proradi neki crvić i počne da me kopka,3 sata popodne a ja umislio da je vreme za jednog velikog. Kažem ćženi odoh čeka me jedan dobar, sedi ludo i odmaraj sutra ćeš na posao.Nisam imao mira pokupim na brzinu štap i torbu i pravac Dunav. Vreme nekako bez veze ni hladno ni toplo oblaci jednolično svetlosivi, neznam ni kakav je vodostaj,odlazim na jedno totalno netipično mesto , dunavac počinje baš tu .Voda mala, nije dublje od 1,5 metara dno peskovito. na 15 m od obale imaji pod vodom 4 drvena stuba verovatno je tu nekada bila neka vodenica. Mesto gde sam često razbijao velike prote, i to komade od 2-4 kg. Bacam pače peticu neki smb dekor i to tek se pojavili na tržištu. Na drugi zabačaj dobih protu 2-2,5 kg, junački se borio, ipak su dobri borci na varalici. Sledeći zabačaj , leti pače i pada tačno između stubova. Počinje namotavanje i odjednom stade kao da sam zakačio neki peti stub, a znam sigurno da ih je 4.Na malom vodostaju sam pregacao sva mesta gde sam hteo varaličariti, i to bos da osetim sitno granje i odstranim ga ili krupno koje memorišem gde se nalazi. Udaram kontru , ne da bih zakačio ribu nego da otkačim troku.Na prvim pačićima bile neke mekane troke koje su se znale ispraviti i spasiš varalicu. Kad odjednom nagli trzaj, štap se napne, mašinica ppočela da zuji, pojačam povlačenje da ne umota najlon oko stubova , neda se kontrira ali nizvodno, nema više bojazni da će se upetljati. Borba je trajala svega 5-6 minuta odustaje smuđ polako ga privlačim , zabele mu se stomak u plićaku, zagazim i izvadim ga lep komad negde oko 5,5 kg. Dosta mi je dve ribe za 15 minuta,pakujem se kad nailazi poznanik i pita gde ću? Pa kući normalno. Dosta mi je.On me pogleda tako da sam pročitao u pogledu (Koja budala tako riba radi a on ode) "lepe misli".Dolazim kući , žena pita šta sam zaboravio, rekoh ništa vratio sam se.Pa šta si uopšte išao kad nisi pecao?Rekoh dođi malo do auta, kada je ugledala smuđa u očima neverica .Kada si ga uhvatio kad si tek otišao? Malo je ljudi koji dobro znaju čitati barona.
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 05.05.2012. 23:18
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
A i filing ,i predosećaj Daki ,to što te je poteralo na vodu ,ma pecanje je ipak velika tajna koju otkrivamo svakoga dana ,nekada je uzbudljivije od lova ,terba "čitati vodu" što ja kažem i mome sinu ali on se samo smeje ,na kraju ja odem na pivo ,ispunjen bonus dok omladinci i dalje kvase gaće
|
|
|
|
alex |
Objavljen 06.05.2012. 00:01
|

Lovčina

|
Najvise volim da pecam smudja posle nevremena i po punom mesecu.
Kada se svi ribolovci pakuju da idu sa vode u onaj najlepsi suton ja tek dolazim.
I onaj smiraj vode povrsina vode mirna mrak preovladava a ja stojim na kamenom spicu povrsina miran Morava tece a mesec se pojavljuje iznad sume i dalje nepomicno bacam varalicu i gledam pazljivo.
Od jednom jedna senka upliva u zaliv tiho i gotovo neprimetno adrenalin raste cujem na mestu gde je se senka pojavila karakteristican zvuk i vidim raub pufffff .
U glavi prolazi misao tu je adrenalin raste polako se smirujem varalica na vrhu stapa zabacujem tiho gotovo necujo hvatam varalicu pre pada na vodu da je utisam navlacim pokretom stapa imitiram ranjenu ribicu uvodim varalicu u domet i osetim cvok samo zaustavljanje varalice udaram kontru i osetim na stapu tu je krece borba dril se gotovo ne cuje i dovlacim ga do obale gripom ga prihvatam.
Vadim makaze iz dzepa oslobadjam ga varalice slikam ga na zemlji odlazem stap i podizem ga spustam ga u vodu drzim ga dok ne dodje k sebi da malo skupi snagu i klizi niz moje ruke nazad ka dubini.
A meni srce puno jer sam uspeo da ga nadmudrim a smudj taj veciti stakleno oki car voda kako ga volim.
Naj oprezni predator koji postoji u vodi.
|
|
|
|
dalibor |
Objavljen 07.05.2012. 09:02
|

Stari član

Upisa: 331
Pristupio: 29.03.2010. 14:13
|
Naravno lalo da sam mislio na musicarenje, pricao mi je dobar prijatelj iz Slovacke da je pecao u Svedskoj stuke mahacem, kaze potpuno novi dozivljaj i da je odusevljen. Takodje je rekao da su im strimeri duzine i do 20cm, samo ne znam da li kod nas moze da se peca na takav nacin? Koliko sam ja informisan da je to moguce na jezeru Joca?
Sto se tice same stuke za mene vrh ribolova a takodje postujem kolege koji imaju druga misljenja. Smudja smo cesto pecali u Republici Srpskoj na uscu Vrbasa i Save.
Hunting is a passion! 
|
|
|
|
chaki |
Objavljen 07.05.2012. 09:40
|

Veteran

|
Poznajem momke koji musicare stuku i to jako uspesno. Veliki strimeri i udri. Dosta su uspesni u tome. Cak idu dotle da i sarane pecaju na musice i belu ribu.
DAne iz Sombora i Nesa iz Beograda pa Eko Ljuba iz Beograda su momci koji imaju sta da kazu na tu temu ali na nekim drugim musicarskim forumima.
|
|
|