Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Pištolji

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Pištolji
Scorpion Hunter
 Razlika izmedju pravog Ruskog Tula Tokarev TT-a i nase Zastave M-57 zvane Tetejac-tetka itd. je sto zastava ima kapacitet od 9 metaka a ruja ima 8. I u kocnici. Ostalo je sve potpuno istoBye

canis aureus

Podunavac kaže:
Samo što kalibar 7,62 TT (7,62x25) nije ništa drugo nego 7,63 Mauser (7,63x25), a koji se proslavio još krajem 19-og veka sa pištoljem Mauser C-96. Isto tako i pištolj TT je nastao kao kopija odličnog američkog pištolja Colt M-1911 kalibra 45 ACP. Naravno sa nekim ruskim izmenama, koje su više unazadile nego unapredile konstrukciju TT-a.

jes istina ali to Neca90 nije pitaoConfused
ALI nije viška da se zna Yes B)
ZivioRodjo
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Scorpion Hunter

Podunavac kaže:
Samo što kalibar 7,62 TT (7,62x25) nije ništa drugo nego 7,63 Mauser (7,63x25), a koji se proslavio još krajem 19-og veka sa pištoljem Mauser C-96. Isto tako i pištolj TT je nastao kao kopija odličnog američkog pištolja Colt M-1911 kalibra 45 ACP. Naravno sa nekim ruskim izmenama, koje su više unazadile nego unapredile konstrukciju TT-a.

Podunavac mislim da se Colt M-1911 proslavio u kalibru 9x19 a da se tek kasnije proizvodio u kalibru 45 ACP.
Inace najkopiranija konstrukcija na svetu je genijalno delo dzona browinga je colt 1911...
Posle njega najkopiranija je Ceska zbojevka cini mi se model CZ75...

neca90
 Naravno da nije visak.Recimo,sad prvi put i cujem da se uz 7,62 dodaje i x25...Znanje o oruzju nikad na odmet:-)

neca90

Scorpion Hunter kaže:

Inace najkopiranija konstrukcija na svetu je genijalno delo dzona browinga je colt 1911...
Posle njega najkopiranija je Ceska zbojevka cini mi se model CZ75...

Secam se da sam citao u "Kalibru" da je krajem 99' i pocetkom 2000.godine Colt M 1911 u oruzarskim krugovima proglasen za pistolj milenijuma...Tako da je logicno sto je toliko kopiran.

zec
 zalubio sam se u jedan pistolj marke BUL-M5 vrlo ljep jedan moj kolega je uzeo jedan takav i stvarno fenomenalan sad cekam moje odobrenje pa cu da nabvavim jedan inace proizvodi ga Izrael jos malo pa cu se i ja pofaliti sa podnovom u forumu;)

Podunavac

Scorpion Hunter kaže:
Podunavac mislim da se Colt M-1911 proslavio u kalibru 9x19 a da se tek): kasnije proizvodio u kalibru 45 ACP.

Kolega nisi u pravu. Originalni kalibar Colta M-1911 je 45 ACP. Colt M-1911 je nastao usavršavanjem modela Browning 1900. Američka vojska je 1905. godine raspisala konkurs za službeni pištolj koji je trebao da zameni dotadašnji revolver. Godine 1907. je pobedio na konkursu, ali je još malo dorađen i zvanično usvojen 1911. godine, pod službenim nazivom Colt M-1911. Za vreme I. Svetskog rata i posle 20-ih godina je preživeo još neke izmene, pa je takav model 1926. godine dobio zvanični naziv M 1911 A1 i koristio se u američkoj vosci sve dok ga nije zamenila Beretta F92 (M 9). Civilne verzije ovoga pištolja su posle rađene u kalibrima 38 Super i 9 mm Para, kao i mnogim drugim kalibrima. Jedan od razloga njegove velike popularnosti i jeste baš kalibar 45 ACP koji ima veliku zaustavnu moć.
Tri prsta 2Kolce

Scorpion Hunter
 Podunavac pogresio sam... Nisam znao da je proslavljen u kalibru 45ACP. Znam samo da je proslavljen kao najbolja duga devetka na svetu Colt 1911. E sad dali kao vojni sluzbeni ili civilni neznam tacno... Hvala na informaciji iveli 3

Podunavac
 Nema na čemu kolega. Imao sam priliku da koristim Colt M1911 A1 i bio sam oduševljen sa njim. Probao sam da nabavim jedan primerak za sebe, ali nažalost nije mi pošlo za rukom. Jedina (moja) zamerka na stari vojnički model je što nema automatsku kočnicu udarne igle. Ali zato ima civilna verzija M 1911 iz serije 80.
Tri prsta 2Kolce

zajko
 meni je dizajn 1911 vrhunski,najlepši što se tiče kratkih cevi,mada preferiram zbrojovku od kratkog,a bogami i dugog mk oružja.sa ostalim nemam iskustva
trenutno se STI ističe i sa ponudom,a malo manje sa cenom Cry ali kvalitet mora da se plati Stari za mog imenjaka po niku iz Makedonije,sa izraelskom vojnom industrijom nema da omaneš,tako da očekujemo sličice novog mezimca B)

jovke
 recite mi sta je sa onim EKOL startnim pistoljima, nesto ih nevidim u prodaji...???

zajko
 ima ih gomila po oglasima
http://www.kupuje...-grupa.htm

Podunavac

jovke kaže:
recite mi sta je sa onim EKOL startnim pistoljima, nesto ih nevidim u prodaji...???

Koliko je meni poznato u Srbiji su stavljeni van zakona, pa su povučeni iz prodaje. Barem one legalne po prodavnicama. Kao i suzavci i razni sprejevi za samoodbranu na bazi prirodnih preparata (biber i ljuta paprika) i tejzeri.
Tri prsta 2Kolce

jovke
 ako neko kojim slucajem zna gde mogu da nabavim neka mi javi...

mogli
 kolega taj EKOL e najlos izbor ako ga kupis,kod nas u MK slobodno se prodaje ali nemas ni jedan jedini dan garancija

Scorpion Hunter

Podunavac kaže:

jovke kaže:

Koliko je meni poznato u Srbiji su stavljeni van zakona, pa su povučeni iz prodaje. Barem one legalne po prodavnicama. Kao i suzavci i razni sprejevi za samoodbranu na bazi prirodnih preparata (biber i ljuta paprika) i tejzeri.

Podunavac sto se tice srbije i startnog pistolja ima ga u svakoj prodavnici. Koristi se za pozorisne pretstave, obuku pasa i slicne stvari. Nema prodavnice oruzja da njega nema cena mu je oko 27-28evra .
Neznam gde si cuo za taj zakonConfused

jovke

Scorpion Hunter kaže:

Podunavac kaže:

jovke kaže:

Podunavac sto se tice srbije i startnog pistolja ima ga u svakoj prodavnici. Koristi se za pozorisne pretstave, obuku pasa i slicne stvari. Nema prodavnice oruzja da njega nema cena mu je oko 27-28evra .

u nisu sam bio u 2 najopremljenije radnje i meni su rekli da su povuceni iz prodaje... Hmmm

Scorpion Hunter
 Sto se tice stratnog pistolja Engejca ima u svakoj prodavnici...
EKOL nema on je 9mm moze da se zloupotrebi, u pravu su sto su ga povukli iz prodaje.

Podunavac

Scorpion Hunter kaže:

Kolega ti misliš na start revolver u kalibru 6 mm. Ali moj upis se odnosio na pištolje i revolvere u kalibru 8 i 9 mm, koji koriste običnu municiju (ćorke) i gasnu municiju. Oni su sigurno zakonom zabranjeni u Srbiji. Pre par godina su mogli da se kupe ali ih zadnjih godinu-dve više nema. A neće ih ni biti dok (ako) se ne promeni zakon.
Tri prsta 2Kolce

Scorpion Hunter

Podunavac kaže:

Scorpion Hunter kaže:

Kolega ti misliš na start revolver u kalibru 6 mm. Ali moj upis se odnosio na pištolje i revolvere u kalibru 8 i 9 mm, koji koriste običnu municiju (ćorke) i gasnu municiju. Oni su sigurno zakonom zabranjeni u Srbiji. Pre par godina su mogli da se kupe ali ih zadnjih godinu-dve više nema. A neće ih ni biti dok (ako) se ne promeni zakon.

U pravu si druze mislio sam na Engejac revolver 6mm njega ima u prodaji... Osalih startnih pistolja veceg kalibra nema zakonom su zabranjeni B)

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
PIŠTOLJI PRODAJEM 9 27.03.2023. 17:34
PIŠTOLJI KUPUJEM 6 05.03.2019. 12:19
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,391,839 posete www.srbijalov.com