Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: baikal 153

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
baikal 153
tomo vrbas
 Ja sam moj MP 153 12/76 razradjivao sa Bornagi semimagnum 40gr 12/70 max1050bar ispalio sam 300 kom ove municije i drugu nisam koristio u toku razrade,a sada peglam sve laboracije(24-50gr)bez ikakvoga problema i bez ikakakvog stelovanja gasnog regulatora!

aleksa
 U prirucniku pise da bi trebalo na pocetku ispucati 100 patrona mase punjenja ne manje od 35 grama.Ali ponavljam da se moze improvizovati i sa rucnim repetiranjem sto vise kako bi se prakticno ispolirale povrsine koje su lose obradjene.Takodje,bez redovnog ciscenja narocito gasnog klipa i spoljne povrsine magacina kao i unutrasnjeg zida sanduka i kanala po kojima klizi zatvarac,puska ce u jednom trenutku zastati i sa jacom municijom ne samo sa trapom.

acaNS
 moja je 12/76 potpuno nova, ispaljeno svega par metaka do sada. Ako je tako sledi joj razradjivanje pa cemo videti kako ce se pokazati kasnije sa 28 ili 24 gr.
Hvala na savetu

Pravilo Foruma je da se predstavimo korektno u profilu ili u temi" Predstavite se"ovo vam je druga opomena smajli u profilu nije predstavljanje predstavite se korektno ili sledi banovanje!
Srbijalov Admin Tim!

srbijalovDimHarmonikaVeselo 2iveli 3

petar
 [xhide]Bi neko bio ljubazan da mi preciznije kaze cene ove puske nove u radnjama i polovne od lovaca, da napravim razliku, pa da se preracunam...moj stric je kupio zimus jednu petometku 153-ojku polovnu, u vrlo ocuvanom stanju za 180 evra, meni to nesto prejeftino, pa reko da pitam....Confused Hmmm[/xhide]
Just like old times!

BojanKG
 180e pa to je das jeftino Confused
srbijalov markafazan

petar
 [xhide]Pa zato i pitam...Hmmm[/xhide]
Just like old times!

Cvele
 Nova puska u radnjama je 430 eura, a polovne se prodaju za 350, 300... Smile to je stvarno nesto mnogo jeftino... Confused
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

dragan2229

Cvele kaže:
Nova puska u radnjama je 430 eura, a polovne se prodaju za 350, 300... Smile to je stvarno nesto mnogo jeftino... Confused

Toliko traze za njih, a prodaju se za mnogo manje. MP153 synthetic novu kao iz radnje sam platio 25.000 rsd kad je evro bio 105, znaci oko 240 evra a znam da su se prodavale i po 200. Nije stvar u losem kvalitetu vec odnos ponude i potraznje.

Cvele
 dragane, gde si to toliko malo platio ?

dragan2229
 Mozda nisi obratio paznju, napisao sam kao iz prodavnice, znaci kupljena je polovna ali nije nosena u lov i nije ispaljeno iz nje ni 20 metaka, stojala u ormaru.

hamerles
 Nova 153-jka je kod mene 500 evra +-15 evra zavisi od radnje do radnje... A polovne po radnjama su se prodavale oko 400 evra... E sad zavisi ko kako naleti... Kod nas je polovno oruzje dosta jeftino tako da me ne cudi ni ta niska cena od 180 evrica...Bye

Cvele
 Ma ja sam te veoma dobro razumeo, nema potrebe da boldujes slova, nego te pitam posto kazes da ima da se nadje za 200, 250, pa pitam gde to... ?

dragan2229
 Pa eto, ja sam je nasao na 500 metara od kuce, covek kupio sa namerom da pocne da se bavi lovom, posle 4 godine nije poceo i prodao mi je. Istu takvu samo sa drvenim kundakom i malo vise koriscenu, sa preko 100 patrona razne municije covek je prodao za 250 evra malo ranije, znaci ima ih gde hoces samo treba traziti. Kad sam kupovao karabin nailazio sam na likove koji traze i po 400 evra za "nekoriscen" karabin a posle par meseci pretrage kupio sam u Indjiji odlican zastavin 7x64 sa zrakovom optikom za 250... znaci karabin je placen 130-150 evra ako ne racunam optiku i montazu. Jedino sam malo vise platio MP161k jer sam je kupio novu u radnji posto mi je isticala nabavka za desetak dana, ali sam i nju nasao u oglasima posle par meseci za 300 evra (verovatno 200-250 kad stavis pare na sto).

petar
 [xhide]Onda da znam, kakve su cene, ja preko 200-260 evra ne dajem, ako budem kupovao ovu pusku polovnu, pa neka je zlatna...B) ;)[/xhide]
Just like old times!

DESPERADOS
 MP 153 vredi svaku paru koja se da za nju , i jos ako je to oko 200 evrica onda je to pun pogodak .
Ima dosta njih koji prodaju iz raznoraznih razloga i ko ima strpljenja sigurno ce dobro proci .
Doci ce do dobre puske za jeftine pare.
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

DESPERADOS

tomo vrbas kaže:
Ja sam moj MP 153 12/76 razradjivao sa Bornagi semimagnum 40gr 12/70 max1050bar ispalio sam 300 kom ove municije i drugu nisam koristio u toku razrade,a sada peglam sve laboracije(24-50gr)bez ikakvoga problema i bez ikakakvog stelovanja gasnog regulatora!

Kod mene je skoro ista situacija samo sto ja nisam nikada koristio municiju ispod 28 gr. ali zato svu ostalu jesam i savrseno radi na svim gramazama.
I tek posle nekih 200 - 300 kom se razradila i radi kao doxa .
Jedno je sigurno tek posle dobrog razradjivanja i prilicno ispaljenih metaka postaje ono pravo ... puska za sva veremena ....
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

aleksa
 Ta vremena nece dugo trajati ako se puska ne cisti!

hamerles

aleksa kaže:
Ta vremena nece dugo trajati ako se puska ne cisti!
Bravo 2Bravo 2Bravo 2

DESPERADOS
 nista ne traje vecito a MP 153 hoce sigurno dugo da traje i da se ne cisti ,
imam komsiju koji je cisti samo jednom posle lova i to je to onako povrsno.
Ima je vec 5 godina i dalje je kao nova. Rus je to druze nije navikao na mazenje i pazenje vec na surove uslove.
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

aleksa
 I pored mnogo primera gde su ruske puske funkcionisale i po nekoliko decenija bez kvalitetnog ophodjenja prema njima ipak mislim da je osnovni razlog toga psiholoski momenat u smislu da nam mnogo lakse pada da nesto jeftinije i uslovno receno ruznije arcimo i aljkavo se odnosimo prema tome.Takodje,mnogo je primeraka pusaka koje se koriste i njima se dici ali su u stvari u katastrofalnom stanju,opaljuju same,luft cevi u glavi,luft izmedju kundaka i baskule itd.Nije sve tako kako se predstavlja.
A,kad sam rekao da nece dugo bez ciscenja,pre svega sam mislio na sistem funkcionisanja.Ako se nahvata previse barutnih cestica pomesanih sa uljem i ostalom prljavstinom,mehanizam ce stati,to je neminovno.
Baikal MP-153 jeste radna puska napravljena da bude pristupacna i finansijski manje mocnim lovcima ali nikako nije puska koju ne treba postovati kroz sto redovnije ciscenje.Samo tada ce funkcionisati kvalitetno i dugo,sve ostalo su bajke neodgovornih vlasnika.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Baikal MP-153 vs MP-155 LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 421 02.06.2021. 20:08
Ruske bokerice "Baikal" (uopšteno ,svi modeli) LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 115 02.02.2017. 11:53
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,695,502 posete www.srbijalov.com