Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Breton

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Breton
Tomash
 Ja za barski lov priznajem samo labradora i bretona, sve ostale rase su u pokušaju. I nemci rade, ali ne kao labradori i bretoni...
Držim poentera, a na patke vodim goste sa adekvatnim kerom, ili nosim blinker Smile, a tek kada zaguste minusi, poeneter i voda...loša kombinacija.....

Labrador je za nijansu bolji (da oboriš leteću kravu, izneo bi je iz vode), i jači je u trsci i granju, ali opet....kada se fazan lovi....e tu je velika prednost bretona, pre svega u nosu. A baš je to postalo simptomatično da ima jako puno labradora bez dobrog nosa i sa ubijenim lovačkim instinktom. Komercijala tj, psi za šetanje i razonodu polako kod nas istrebljuju lovne linije, a sve više se gaje primerci koji posećuju pseći pedikir nego lovište. Kod bretona i ostalih lovnih rasa je to manji slučaj, pa su zadržane osobine.

Jbg...uvek kažem breton od svega po malo, sjajna rasa, multipraktik

AcaNik
 Лабрадор све више нестаје из наших ловишта Sad Погледајте само Кокер Шпанијела, ко би рекао да је то ловачки пас? А они су као на батерије у лову. Само за један пар знам да лови код нас. Мали цуњавци на батерије Smile
Ко се сећа што смо писали Пре неког времена Даки и ја око тога да ли треба пуштати Бретона у воду када је минус, зна да Бретон иде у хладну воду а до власника је хоће ли му то дозволити или не. Мислим ако може да га спречи да не уђе. Мој је 5 пута прошле сезоне пропао кроз лед, једном смо скупа пропали. Шта је урадио сваки пут? Наставио као да се пар минута пре тога није борио за живот. Лудаци!
Бретон је можда мали растом али само зато што све што ваља је ту стало Smile
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

DakiNS
 Lično ne bih voleo da su veći, zbog te veličine često prolaze tamo gde drugi tićari ne mogu . U prošlu nedelju Žule je prolazio više ispod nego preko parloga jer kroz travu i trsku ispreplela se loza i kupina , bušio je kao šilo. Polako ali sigurno mi se uvlači pod kožu , postao je za kratko vreme jako vredan pas , ništa mu nije teško , a posebno me je oduševio kvalitetom nosa . Za psa bolje reći štene od 13 meseci izuzetno radan .
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

DakiNS
 Današnji lov bio je poliranje rada lovačkog kera. Pored gajbaša imali smo susret sa desetak divljaka , koji su pokušali sve varijante izvlačenja , koje im naravno nisu uspele. Moram Žulete pohvaliti za marljivost istrajnost i noooosiiinnnuuu.
DakiNS priložio:
0-02-04-aba5111018d996a312a1fea80a37e27c1f276c4d2a20de764bd028fbc34a7edc_full_1.jpg

tomo vrbas
 Aco,Daki ima li gde stenaca od tih vasih Bretonsingerica danas sam drugu poklonio mladog nkd-a pa mi je upraznjeno mesto,a klincima sam obecao da cu kupiti jednog malog Bretonca!

AcaNik
 Само Ероса имам, не бавим се псима одавноооо. Еросових потомака срећом има пуно Smile
Бретон је прави избор за клинце Smile
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

tomo vrbas
 Znam i ja sam kao klinac imao Bretona,a ima li gde da se kupi stenaca od tvog Erosa?

DakiNS
 Problem je pronaći dobru kuju. Ja sam čekao skoro 5 godina na nekog potomka mojih pasa , i samo sam dva legla pogledao koja mi se nisu svidela , iako sam posle saznao da su iz jednog izrasli u vrhunski lovne pse a kod drugog je bilo muljanja sa papirima kuje. Na kraju sam išao u Čačak po Žuleta.

DakiNS
 Danas

tomo vrbas
 E to je problem znam da je u Vrscu bilo odlicnih Bretona i nigde vise sem dole u Srbiji sad muka mi da putujem za stene 300-400km u jednom pravcu ali ako se bude moralo sta cu icemo obecanje je obecanje,a klince ne smem da lazem!

DakiNS
 Od Vrbasa do Čačka imaš 250 km , sad sam se setio da je naš kolega Zele sa foruma imao skoro kučiće , ako ga ne nađeš na forumu on radi u AGP Lovac na sajmu u NS.

AcaNik
 У Вршцу има и даље одличних Бретона него му они сада нису примарни па их нема толико као пре.
Имаш у Умци исто одличне Бретоне. Умка ти је код Обреновца.

AcaNik
 Јутрос. Договор пред лов
image.ibb.co/iaxJiG/20171105_081834.jpg

DakiNS
 Žule usavršava umeće , snage i volje ima na pretek , nos je perfektan a on munja.

DakiNS
 Prvi nagoveštaj mirisa.

AcaNik
 Данас напокон дан да није претопао за њега. Одмах му ништа не фали Smile
image.ibb.co/crZB3R/20171119_111916.jpg

DakiNS
 Danas je Žule sa starijim kolegom briljirao. Četiri marke 4 aporta od toga jedan sa preko 70 metara , a teren blaga strava , travuljina trska kupine i lozica.
DakiNS priložio:
apo_1.jpg

gavra bakos

DakiNS kaže:

Danas je Žule sa starijim kolegom briljirao. Četiri marke 4 aporta od toga jedan sa preko 70 metara , a teren blaga strava , travuljina trska kupine i lozica.

Bravo Žule !!!!
gavra bakoš

DakiNS
 Koliko sam u početku bio razočaran sa Žuletom , sada sam toliko oduševljen. danas aport sa udaljenosti oko 400 metara, a skoro sam ga grdio jer sam zviždao da se vrati , a on uporan trk do kraja duži gde je bio neki parlog za par minuta pronašao fazana i punim trkom nazad , da što pre ispoštuje pištaljku , čim je došao dovoljno blizu , ispusti fazana, jer dok je trčao po njega, video je pad drugog petla. Trk tamo , donese i drugoga. Skoro sam ga izljubio i to filmski.Pas

AcaNik
 Бретон је то мој Брале Smile
Мој данас ухвати петла и удави. Да се не бих осетио сувишним направио је пар марки чисто да и ја нешто као радим.
Тачно је зима право доба за Бретоне.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,679,015 posete www.srbijalov.com