|
Breton
|
| DakiNS |
Objavljen 10.12.2017. 20:08
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
To sam preskočio , uhvatio je još jednog živog, i pronašao koku koja je jedno pola sata pre odletela stotinak metrara ranjena u parlog i podvukla se pod travu pokrivenu snegom . Majstorski pronalazak sa markom od nekih 15 metara , i aport.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| AcaNik |
Objavljen 10.12.2017. 20:27
|

Lovčina

Upisa: 2425
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
И овај је био под травом прекривеној снегом. Како га је претресао Ма Бретон је чудо.
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.
|
| |
|
|
| veljko__ |
Objavljen 11.12.2017. 21:47
|

Veteran

Upisa: 654
Pristupio: 02.10.2012. 21:31
|
Bretondzije da li me primate u vase drustvo? 
Ovo je moja nova kujica Beti stara je dve godine. Na terenu je odlicna za nju nema prepreke, gde pokažem rukom tu ulazi bez obzira da li je vrzina ili tako nesto. Ova rasa me je stvarno kupila. Mali pas ali lavljeg srca 
Klik za bolju sliku

|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 12.12.2017. 07:10
|

Admin

|
Bretonka ti je članska karta. Uživaj s njom u lovu.
|
| |
|
|
| veljko__ |
Objavljen 12.12.2017. 16:44
|

Veteran

Upisa: 654
Pristupio: 02.10.2012. 21:31
|
Hvala Daki
|
| |
|
|
| lovac junior |
Objavljen 19.12.2017. 10:33
|

Veteran

Upisa: 538
Pristupio: 27.07.2012. 10:56
|
Cestitke za Zuleta!
Dobro dosao Veljo!
Ja bih ovde samo da se pohvalim, Cezar u nedeljnom lovu me odusevio svojim radom, nikad nije tako dobro radio. Od 7 do 9 sati imao je 5 koki ,5 petlova i 2 zeca! Sto je vise nego impresivno. Jer pojedine kolege iz grupe za ceo dan nisu videli vise od 1 petla i par koki. I sve sem 1 zeca je markirao. Da je bio neki pametniji vodic uz njega, koji bi ga ispratio svaki put, imao bi makar 3-4 petla u rancu, medjutim, ja to nisam... bukvalno mi pas ostajao u marci iza ledja jer nisam obracao paznju gde je. Zapricam se i on ostane, onda ga trazimo, a on ne pusta marku dok divljac ne krene ili dok ja ne dodjem do njega. Zanimljiva situacija, markira, vuce kule, polece petao, pucam ga, pada, Cezar potrci za njim, posle 3 m staje u drugu marku i krece koku. Predivan dan za lov, nazalost okoncan je tako sto je on ne znam kako istrcao na put i udari ga auto, ali sada je vec bolje, samo mu je desna sapa povredjena malo. Naparice uskoro jednu kvalitetnu zenku, nadamo se najboljem 😊
|
| |
|
|
| mrwa22250 |
Objavljen 19.12.2017. 19:05
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
Juniore pozdrav.
Nadam se da ces iz opisanog lova izvuci neke pouke jer je sav toj trud u odgoju i obuci Cezara mogao biti ugasen u jednoj sekundi nepaznje.Po zavrsetku lova(A lepo bi bilo i na dorucku),pas ide na povodac cak iako je apsolutno poslusan upravo iz razloga nepaznje vlasnika koji ce zakasniti sa komandom koja mu moze spasiti glavu.
Sto se tice "price"dok traje lov tu bi mogao roman da napisem.To mi u zadnje vreme toliko ide na ....da u nedelju nisam ni isao.Pa yebote lovimo iskljucivo divljeg fazana a toroce se ko na pijaci.Kao po pravilu,pas najglasnijeg govornika boksuje petla jer ga ovaj zanesen pricom nije vratio ili kao ti nije video marku.Tim cinom p.o o se na naseg pomocnika i sav njegov krvavi(i bukvalno)rad dok detaljno pretrazuje svaki grm u ataru da nam omoguci odstrel,a kad to na kraju i ucini,mi taman u sred diskusije koja komsinica ima bolje s.ise ili ciji traktor bolje zaorava zetvene ostatke.
Svi kji me poznaju,znaju da sam uvek za dobru pricu,salu,zayebanciju ali na dorucku ili posle lova.Kad lovim-lovim i maksimalno sam na lov skoncentrisan,puska uvek u ruci,bezbednost uvek na nivou i moj pas ili psi uvek na oku.Ne iz razloga sto sam gladan mesa,niti sto sam zeljan pucanja vec iz postovanja prema kolegama,psima i divljaci koju lovim.Sve ostalo mogu da radim i kuci,u kafani,za kompom itd....u lovistu sam zbog lova i svega sto lov znaci,a ne da bih zapalio od zene ili nedaj Boze taste da popijem koju i brbljam do iznemoglosti-sto vremenom dovodi do nemilih scena.
Dobar Ti pogled i ne zameri na malo ostrijem tonu.Sve manje"lovaca"shvata sustinu lova pa se nije cuditi dokle smo dogurali.
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
| |
|
|
| AcaNik |
Objavljen 19.12.2017. 19:38
|

Lovčina

|
Баш тако Мрва! Још када ми се накачи неко да иде иза мене и вуче ноге
Често не могу да видим свог пса и онда само по звуку знам где је и шта ради и не волим када ми неко ремети ту могућност да га чујем.
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 19.12.2017. 19:56
|

Admin

|
Već prilikom drugog lova stavio sam Žuletu malu klepetušu , jer sam uvideo njegovu vrednost na terenu. Iako ne lovim blizu prometnih saobraćajnica, volim da uvek znam gde je. Kod bretona to nije uvek moguće , jer gde ne mogu velike rase pasa, breton će da prođe. Teren je bio težak , kombinacija trske, kupine, šaši , korova i lozice. Tu velike rase nemaju šanse , ali Žule je naumio da prođe i jednostavno je puzao ispod prepreka , ali kad je sve to visoko i gusto bez klepetuše nema šanse da znamo gde je , normalno tu se podrazumeva i biper, samo je preskup. Imamo temu - Zvonce za psa da ili ne. Onaj koji nije iskusio dobrobiti zvučnog praćenja pasa na nemogućem terenu , nema pojma o čemu pričam. Kada sam ga "ozvučio" od neznalica su odmah pali komentari, tipa : jel vodim u lov psa ili ovna? Kasnije u toku lova gde se ni veliki psi nisu mogli videti , uvek smo znali gde se Žule nalazi , i kad prestane zvonjava znači počela marka. Matori i "zaostali" lovci koji su komentarisali negativno ispočetka , naprasno su počeli hvaliti i klepetušu i Žuleta.
http://www.srbija...ead_id=794
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 19.12.2017. 20:24
|

Admin

|
Mala legenda Mrvan.
|
| |
|
|
| AcaNik |
Objavljen 19.12.2017. 20:33
|

Lovčina

|
Пробао сам то прве сезоне. У почетку је стварно било одлично. Међутим шта је био проблем. Тај оковратник није могао да се откачи када негде запне а као за инат је било пуно неког грања, купина.... свашта нешто. И то када се уплете он није могао сам да се ослободи. Плус висока трава му блокирала ту клепетушу па се она не чује. И онда сам одуста. Вероватно касније да сам пробао поново када је он био зрелији и јачи му не би правила такав проблем да га то зароби али на њему имам звук и чујем где је па ако га нема знам да је запео негде. У ствари само ми звук и треба да могу да га лоцирам где се налази. Они ГСМ са одступањем од 5-10 метара ми нису били ни од какве користи 
Код нас срећом нема саобраћајница јер је ово село где ловимо има само један пут који доводи до њега. Слепо црево такорећи.
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 19.12.2017. 20:37
|

Admin

|
Jel to kiristiš onaj biper, za zvuk , daj sliku, da pogledamo.
|
| |
|
|
| AcaNik |
Objavljen 19.12.2017. 21:01
|

Lovčina

|
Ово је онај кинески што има вибрацију и струју. Само ми тај звук треба. Ово је први пут ове сезоне да му стављам. Одлично би било када би имало тако нешто смо са звуком и стрелицом где се пас налази. Мада ако буде опет дивљао као што зна чим захладни има да добије и струју ;)
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 19.12.2017. 21:12
|

Admin

|
To je takođe ogrlica sa istom mogućnosti da zapne. Ipak ne odustajem od moje varijante sa klepetušom. A cena , koliko se sećam u AGP Lovac nekih 200-300 dinara, kao kutija cigareta.
|
| |
|
|
| AcaNik |
Objavljen 19.12.2017. 21:18
|

Lovčina

|
Али овде имаш могућност да активираш звук, као што сам рекао, и онда ако не долази знаш где је и одеш по њега и ослободиш га.
Немаш појма како ме је одузео када сам чуо звук поред себе а њега нема. Снег оборио трску и направили се испод као тунели у које се он завукао. Тако је и ухватио петла јер није могао да му побегне када га је овај сустигао.
Да си видео само ту сцену када је почео снег да се помера и трска и он израња одозо са све петлом у устима Мој Мали Змај
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 19.12.2017. 21:22
|

Admin

|
Upravo sam pretprošlu nedelju imao takav slučaj , visoka polegla trava i preko nje sneg, samo što sam mogao videti a i čuti Žuleta kad je uleteo pod tu travu po koku. U svakom slučaju sve ono što pomaže je dobrodošlo , a svako će prema svojim mogućnostima i afinitetima da se prilagodi.
|
| |
|
|
| lovac junior |
Objavljen 21.12.2017. 09:48
|

Veteran

|
Ovo se desilo jer ga nisam video u bagrenjaku i on je potrcao za fazankom koja je poletela... kolega mrwa, naravno da vas razumem i ja tako lovim, ali greske se desàvaju, dobro je da se ovako zavrsilo. Moglo je i gore. Planiram da kupim biper, sigurno sledecu sezonu necu docekati bez njega, kod mene je takav teren da ne moze se ispratiti pas svaki put. Klepetusu sam razmisljao i ja da stavim, ali nisam bio siguran kako ce to da funkcionise kad ga zovem, mozda nece cuti.
Kolega Daki, ko je bolji, zule ili Mrwan
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 21.12.2017. 12:16
|

Admin

|
Moja matora seda glava dugo je Žuleta poredila sa Mrvanom. I tu sam pravio veliku grešku skoro fatalnu. Mrvan je sa deset meseci već bio vrhunski ptičar sa svim atributima koji prate vrhunskog psa. Žule sa 11 meseci je imao prvi lov, do tada nisam u njemu, sem moje nade, video ništa što bi ga zadržalo u mom dvorištu. I onda sam konačno shvatio koliko sam nepravedan prema Žuletu. Naročito posle prvih lovova. U leglu sa Mrvanom bilo je još 6 kučića koji su sa dva i po meseca svi odjednom udarali marku na krilo, dok je Žule jurcao da ga uhvati. Sa deset meseci Mrvan je bio u lovovima gde je pre njim odstreljeno i po tridesetak fazana, dok u toj dobi Žule je samo pogledom ispraćao fazane bez nekog posebnog interesa. Prve sezone lova Mrvan je imao više iskustva nego većina naših ptičara skoro celog života. Tada sam svaku nedelju bio u nekoj komercijali bez limita u odstrelu. Često su bile i neke diplomate tamo , a naslušao sam se pohvala i dobio pregršt ponuda. S te strane Žule je jako hendikepiran , ali za ovo malo lovova , u siromašnim lovištima stekao je poželjno iskustvo ali je zato pokazao maksimum urođenih osobina , i moje veliko zadovoljstvo sopstvenim doprinosom na njegovom usmeravanju. Da sumiram , nisu za poređenje jer su odrastali u dijagonalno suprotnim uslovima. Žuletom sam prijatno iznenađen , polako sve to prelazi u ponosno oduševljenje , uz nadu da neću negde pogrešiti. Znači za sada perfektan materijal, dobar kroj , lepo šivenje , ostalo je još samo peglanje da odelo bude savršeno.
I da ne zaboravim Mrvan je bio najsitnije kuče u leglu koji je pojeo pola konja da bi došao do 48 cm dok je Žule jak krupan pas 51 cm visine.
|
| |
|
|
| AcaNik |
Objavljen 21.12.2017. 14:37
|

Lovčina

|
Сваки пас је специфичан на свој начин. Нема два иста пса као што нема ни два иста човека.
|
| |
|
|
| lovac junior |
Objavljen 21.12.2017. 17:16
|

Veteran

|
Nesto se slicno i meni desilo, secate se verovatno matore kuje Bete. Ona je bila cudo od kuje, ali je kasno proradila, veoma kasno. Ali zato kad je pocela, nike vise stala. I mene je Cezar u pocetku odusevio sa njegovim ranim radom, 1. Marka je bila sa 6 meseci na zeca, lovio sa 7 meseci. Ali valjda toliko odusevljenje je kasnije meni donelo i razocarenje, kada sam video da u trnje nece da ulazi, a razliku od matore kuje koja iz njega nije izlazila. Nece fazana da uzme u usta nikako, dok matora nije ni jednog fazana ostavila ranjenog u lovistu. Ali prosle nedelje sam shvatio da je on tek sad u stvari poceo da povezuje stvari i da i njemu treba vremena i da je ono od 6 meseci bila kgra za njega. U nedelju je pokazao da je ozbiljan lovacki pas, koji zna sta se ocekuje od njega. Cak je i kroz trnje isao po potrebi, ali shvatio sam takodje da on ni ne mora u to.trnje jer mu njegov nos omogucava da divljac oseti sa vecih razdaljina, dok je kuja morala, zbog znatno slabijeg nosa. I ona je bila 47-8 dok je Cezar 51-2. Njih dvoje su kao noc i dan, susta suprotnost. Malo mi je bio problem da se naviknem, ali sada je vec bolje. I sada uvidjam da je on u stvari bolji od nje u pronalazenju divljaci, aport jos uvek nece, a ni ne teram ga. Ona je uvek bila na puskomet, bukvalno, nisam imao potrebe da je zovnem, ali je to znacajno smanjivalo njen radijus kretanja, dok na njega stalno moram da motrim i pazim i zovem, ali zato mi on za ceo lov ni jednog fazana nije izboksovao
|
| |
|