Breton
|
Macvanski lovac |
Objavljen 21.12.2017. 19:29
|

Stari član

Upisa: 375
Pristupio: 10.02.2013. 14:04
|
Nisam bretondzija,ali su bretoni u mom dvoristu bili vise od 20. godina,pa povremeno udjem na temu....Kolega Lovac,moj ti je savet da do sledece sezone poradis na aportu,po meni je aport vazan barem koliko i marka,ako ne i vise,divljac se moze odstreliti i bez marke,ali u nekim situacijama se do nje ne moze doci bez aporta
Rodjen da budem lovac
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 21.12.2017. 20:03
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Meni je aport važniji od marke , iako najviše uživam videti psa u marci , bez marke kao da imam cunjavca, nije to to , zato i držim ptičara. Ali kad fazan ranjen odleti u neki gustiš , bez aporta je kao bez kera , divljač najčešće izgubljena. Da ne pominjem one guste bodljikave trnjine gde čovek nema šanse da uđe.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
lovac junior |
Objavljen 21.12.2017. 20:44
|

Veteran

Upisa: 538
Pristupio: 27.07.2012. 10:56
|
Pokusao sam, ali nece pa nece. Nece fazana u usta da uzme u opste, samo ga njusi i cerupa, ako nista, radicu mus aport, to sam radio na NOD-u nzm kako li ce.to breton prihvatiti
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 21.12.2017. 20:44
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
Svi mi uzivamo u markama nasih pomocnika,ali dzaba i najlepsa marka ako posle odstrela,a pogotovo ranjavanja divljac ostane da propada u lovistu.Aport je tacka na i,svega sto je pas u saradnji sa svojim vodicem do tada uradio i licno na taj rad posle pucnja izuzetno obracam paznju jos od najranijeg uzrasta steneta.Takodje u prvoj godini forsiram vlecku(slepu)i pernate i dlakave divljaci,a odraslim psima ponovim s vremena na vreme cisto da ih podsetim.Na taj nacin pas uci da niskim nosom i skoncentrisano isprati miris divljaci bez obzira na udaljenost na koju je otisla.
Koliko god da uzivamo u onome sto sledi pre pucnja(pretraga,primanje mirisa,marka,kule),na rad posle pucnja obavezuje nas lovacka etika,jer za pravog lovca nema nista gore nego da divljac koju je odstrelio ostane nepronadjena.
Bretondzije ja opet malko upadam na temu,nemo se ljutite
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|
|
lovac junior |
Objavljen 21.12.2017. 20:54
|

Veteran

|
Slazem se ja sa svima vama, u potpunosti, ali ne ide nesto, nece hahaha ja bih bio najsrecniji da prokine, ali ne vidim svetlu buducnost tu
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 21.12.2017. 21:06
|

Admin

|
Mrwa sve se to odnosi na ptičare ma kojoj rasi pripadali, i uvek si dobrodošao.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 21.12.2017. 21:33
|

Admin

|
Vežba sa aportokom od čarapa napunjenih piljevinom i peskom sa pričvršćenim krilima fazana, sa nekoliko meseci starosti . Napravi nešto slično i u dvorištu se igraj sa njim da pokuša da ti uzme , kad počne otimati baci nekoliko metara aportok , i pas će ga sigurno uzeti u usta , tad ga zovi da dođe . Polako ponavljaj ali samo par puta svaki dan , i polako povećavaj daljinu na koju bacaš.
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 24.12.2017. 17:12
|

Lovčina

Upisa: 2425
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
Шта ти је Бретон када има конкуренцију Пуцам фазана мојом 28-цом пошто га је Ерос дигао у дубокој трсци и он као камен преко канал трас у другу обалу. Између трска. Не видим никакав проблем да Ерос апортира то није му први пут. Крене он сигурно иако је баш стрма обала. Доће до пола воде и врати се назад. Неће никако даље одатле Доведемо немца. Исто до средине скоро и даље неће. Ни немица нећа
Провалимо да је трава у води и да зато неће да иду даље. Поучен искуством од пре, опалим метак у воду тик испод фазана. Ништа немци али мој Ерос лагано доле и сигурно преко воде, мало ту око трске са друге стране и хоп на обалу и узе га Крене назад и опет тим путем кроз трску уместо онуда где су пре покушавали. Преплива и дође до обале која је баш под густом трском. Једва се пробио са њиме у устима али није одустао. Толико се уморио да је спустио чим се мало дохватио обале. Једва се попео до мене. Мали змај 
Ово је сликано по његовом изласку.

image uploader
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 24.12.2017. 18:32
|

Admin

|
Tipi čno bretonski. Kada svi pomisle - ne može , on može. Bravo za malog zmaja! Današnji dan prelep , ali meni nešto nije legao , brzo me sunce smorilo . Gledamo sa petrovaradinske karagače preko Dunava Bačku . Jasno se vide Temerin, Kać , Budisava , a u daljini se beli neka zgrada u Bečeju. Iako nije neka visina , ali bačvani lepo kažu - Staneš na ludaju i vidiš pola Bačke. Vidljivost fenomenalna, par dana vetar , razneo je dim i smog . Lov lep , psi odradili po PS-u, jedan načet fazan sleteo nekih 500-600 m u žbunje. Kada smo stigli do tamo Žule ubo marku , Zik za njim , a i Lea mala nemica lepo ispratila. Stoje na rubu žbunja sleđeni . Prilazim , komanda :ulazi , oni se uzvrtili , malo marka pa kule ali niko ne ulazi , gledam , lepo nemaju gde da uđu . Grmlje trnjine do zemlje spustilo granje a mladice od dvadesetak cm ko ježeva leđa se ispreplele sa granjem , kao gusta žičana ograda ,trajalo je nekoliko minuta dok Žule nije zažmurio i pravo u te bodlje , provukao se i vidim ponovo marka. Fazan istračava sa suprotne strane , Žule za njim , ali on se brzo vrati natrag u grmlje , trajalo je to nekoliko minuta kad ga je uspeo ščepati . Tad opet problem , nema kuda da ga iznese , kako krene, tako zapne , pomučio se da ga iznese. Da nema aporta , samo bismo tužno gledali u izgubljenu lovinu.
|
|
|
|
lovac junior |
Objavljen 24.12.2017. 20:15
|

Veteran

|
Danas sam imao cast da ugostim dva izvrsna, pre svega coveka, pa lovca i kinologa. U poseti su mi bili kolega Aleksandar Ilic i Nenad Mirkovic iz Valjeva. Aleksandra svi znate pod forumskim nazivom Alex. Lovili smo fazanakog petla. Kolega Alex je imao sansu koju je i iskoristio. Danas mi je rekao da je ovo najveci rep ove sezone i da nije imao priliku da lovi tako iskusne fazane. Nazalost, Nenad i ja nismo bili te srece i pored izuzetnog rada pasa, nije nas htelo i dizale su nam se samo koke. Preko 20smo krenuli. Narocito bih pohvalio Lorda, pas sa desne strane, skoro nisam video takav rad, pas je ceo dan istrcao u pnom trku. Odlican temperament i kontakt sa lovcem. Zaista pravi predstavnik svoje rase. Aca je danas imao priliku da lovi pred sinom od njegovog Lorda i dosao do zakljucka da pas ima samo 1 manu, a to je vlasnik, odnosno ja mene je moj Cezar odusevio danas sa 4-5 kulea od po preko 200m. Ja sam u jednom trenutku posumnjao da ce ista krenuti i stao, ali Alex ga ispratio do kraja i srecom poletela je koka ( da je poleteo petao, ne bih ziv ostao jer sam rekao "ma nema tu nista" ovako sam prosao blaze). Sve u svemu lepo druzenje zbog kog i idemo u lov. Aca mi se umorio, nije navikao na ovakav tempo i ovakve terene
|
|
|
|
lovac junior |
Objavljen 24.12.2017. 20:19
|

Veteran

|
Evo slike
|
|
|
|
lovac junior |
Objavljen 24.12.2017. 20:22
|

Veteran

|
Svaka cast za Zula i Erosa!!!
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 24.12.2017. 21:31
|

Admin

|
Koji Lord je u pitanju?
|
|
|
|
lovac junior |
Objavljen 24.12.2017. 21:35
|

Veteran

|
Lord je sin od Lona od Pantica i Oli-Keti Mihaila Djukovica iz Valjeva
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 24.12.2017. 22:25
|

Admin

|
Pitam jer sam bio u nedoumici , pošto se Alexov tako zvao.
|
|
|
|
lovac junior |
Objavljen 24.12.2017. 22:49
|

Veteran

|
Alexov Lord je otac mom Cezaru
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 24.12.2017. 23:10
|

Lovčina

Upisa: 2425
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
Хвала 
Иначе и данашњи лов је био успешан. Једино што је када је престао ветар постало претопло.
Не знам зашто сам мислио да је Илић из Лапова.
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.
|
|
|
|
fox |
Objavljen 25.12.2017. 18:23
|

Član

Upisa: 65
Pristupio: 05.11.2010. 23:03
|
Kolege , treba mi pomoc. Nikad nisam lovio sa bretonom. Imao sam jednu nesrecu gde mi je pas prosle nedelje uginuo,u pitanju je NKD , mlad i odlican pas . Jos sam u soku. Za mene je pas pravi clan porodice. Da bi se koliko toliko obezbedio za sledecu sezonu resio sam da pocnem da vec sad trazim stence. I resio sam da posle NKD predjem na bretona ,jer mi se svidjaju, a i bas su vredni. Zanima me gde mogu da se nabave dobri stenci ? Zvao sam coveka iz Umke on ima stene ,musko ,4.5 meseca staro ,ali cena mu je malo prejaka za moje trenutne mogucnosti. Da ne znate mozda nekoga ko ima dobre pse sa nekom korektnom cenom ? Video sam na Halo oglasima ,neki ckvek iz Cacka prodaje stence ,koliko vidim da je i lovac. A i cena je korektna. Da neko nije mozda imao iskustvo sa njim ?  |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 25.12.2017. 20:25
|

Admin

|
Navedi cene da imamo repere šta je korektno a šta ne. I daj link , da pogledamo kučiće.
|
|
|
|
lovac junior |
Objavljen 25.12.2017. 20:30
|

Veteran

|
I budi malo konretni, koji covek iz Cacka? Tamo ih ima koliko hoces koji drze bretone, taj sa Umke je verovatno Zoran Bakic, odgajivacnica od Bakica Umka. On je uvozio pse iz Francuske i skupi su mu psi
|
|
|