Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
Lala
 Ja sam mišljenja da je današnja sednica Komisije za informisanje i njen tok vrlo moguće početak otvorenog sukoba izmedju delova stare garniture i novih ljudi koji su došli!
Jeremijino drčno, drsko i nedopustivo ponašanje na Komisiji za informisanje mi prosto bode oči - uvek do sada je Jeremija išao 'niz dlaku' čelnicima svih saveza, a kako se koji menjao, on je novima isto tako 'tercirao', pisao hvalospeve ili izbegavao pitanja i teme koje su za rukovodioce neprijatne.
Otkud sad ovako direktan istup protiv Milovančeva, i ovakva drstična promena ponašanja?!?
Mogao bih da se kladim da ovo nije slučajnost, i da u ovoj priči Jeremija nije sam. Možda ga je neko 'preparirao' da ovako nastupi?
Vreme će vrlo brzo pokazati!

Iskreno, začudio bih se kada bi Milovančev ostao bez reakcije na ovakav direktan istup Jeremije!

Smešna mi je još jedna stvar: zamisli, Jeremija zove Milovančeva na posao, ovaj zauzet svojim poslom ne može lično da razgovora, nego preko sekretarice odgovori!? I to Jeremiju džarne u sujetu da uvredjen počne da se poziva na svoj staž i ime i prezime?!? Pa šta treba svi da stoje 'mirno' kad Jeremija nazove? Svi treba da budu na čiviluku i da na Jeremijin poziv skaču da odgovore, makar sve drugo propalo?
Samoživo, bezobrazno, neuvidjavno...
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS
 Sve mi se nekako čini da je Bog koji hoda zemljom zaključio da ima dovoljno pristalica za neku vrstu puča u LSV . Pretpostavljam da je na osnovu broja svojih odanih sledbenika došlo vreme da se obračuna sa Milovančevim. Sumnjam da je cenjena perjanica lovačkog novinarstva samoinicijativno došla na sastanak , a posebno još i da uzima pravo diskusije , skoro sam siguran da ga je "bog" ohrabrio , i pride mnogo obećao. Bez moguće zarade rovit čovek koji ni u svojoj emisiji nije mogao učestvovati ne bi po najtoplijem danu u ovoj godini dolazio kočoperno nepozvan.Lovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala

Bacvanin55 kaže:
Još MALO ISTINE O INFORMISANJU u LSV
U Statutu LSV, Čl. 68(odnosi se na dužnosti sekretara LSV) tačka8.(Stoji) stara se i vodi računa o ostvarivanju javnosti rada saveza i izlaženju informativnih glasila saveza, Ne volim da prozivam ali radi istine, pomenuću DEDA DEJU, kojeg sam pitao zašto na sajtu LSV nema informacija i odluka sa sednica Upravnog o. Nadzornog o. Suda časti i komisija za čiji rad su zainteresovani naši lovci koji plaćaju "lepu" članarinu. On mi je odgovorio : DOKLE JE ON SEKRETAR DA SE ODLUKE SA TIH SEDNICA NEĆE OBJAVLJIVATI NA SAJTU LSV: Da bi predsednik Pažin pred izbore isticao " DA JE U PROTEKLOM PERIODU INFORMISANJE LOVACA O RADU SAVEZA BILO LOŠE". Sad se ja pitam ko je trebao da "NATERA" sekretara da radi svoj posao. Bojim se da i ovaj sadašnji neće uraditi mnogo, pa će Sadašnji predsednik konstatovati isto, al da nebude kasno ko za Pažina. Gos. JEremija nije glavni krivac za loše informisanje u LSV ali snosi dobar deo krivice jer je plaćen za "INFORMISANJE" lovaca Vojvodine. Svi treba da znaju šta je komisija za informisanje danas radila i koje je odluke donela. Sremac podržavam predlog da se isplaćuju putni troškovi a DNEVNICE UKINU, do ne bude u LSV opet 25000 lovaca, Ima još istine ali polako SVE ĆE IZAĆI NA VIDELO.

Nemam razloga da ne verujem u ovu informaciju oko neiznošenja odluka UO, NO i Suda časti na sajt saveza. To neka služi na čast onom koji je tako nešto izjavio.
Mada, kad sad pogledam, kako je radio, tako je i prošao.

I dalje tvrdim: ko je hteo da dodje do informacija i da ih objavi, mogao je da ih nadje, neke lakše, a neke teže. Okrivljivati drugog za svoje promašaje nije odlika kojom bih se dičio!!!

Ili da citiram onu misao: 'Kad neko nešto hoće, taj nadje način KAKO; kad neko nešto neće, taj nadje razlog ZAŠTO!'.

Jeremija iz nekog razloga nije uložio dovoljno truda da uradi ono za čega je bio plaćen. Zato je informisanje onakvo kakvo jeste - očajno, kilavo, neažurno, filtrirano, frizirano... Ali pokisla perjanica sigurno misli da je izvrsno odradio povereni mu i plaćeni posao?!?

Lala
 Jaoooooo majkooo milaaaa!!!
E sad što sam video i doživeo, mogu mirno d' umrem!!!

Jeremija lično na svom portalu prenosi direktno (citira) pisanje sa Srbijalov portala!!!!

Naslov teme na Loristu je 'Šteta da ovo ne pročitate'!!!!

[url]http://www.lorist.co.rs/forum/index.php?topic=7538.msg152330#new
[/url]

Hahahahahahahahahaha UKAPIRAO JE KONAČNO!!!!! Čitaj, Jeremija, čitaj i prenosi, kad nećeš, ne znaš ili ne smeš sam da napišeš! PREPISIVAČ!!!! Možda će ti forum biti posećeniji ako prenosiš pisanje Srbijalova?!? Grin
Pozdravlja te 'izvesni Lala' sa kojim si barem desetak puta lično razgovarao. Sreća pa sam 'izvestan', znam neke ljude koji su vrlo 'neizvesni'....

HaHaHaROFLSmean

Idi bre spavaj čoveče, nije dobro da u tvojim godinama i u tvom stanju vileniš celu noć i vrebaš ispred računara čekajući moje ili Sremčeve upise, i da se sekiraš za neke tamo što 'serendaju po internetu',, jel tako? Grin
Laaakuuuu noooooććć!

IvicaL

DakiNS kaže:
Sve mi se nekako čini da je Bog koji hoda zemljom zaključio da ima dovoljno pristalica za neku vrstu puča u LSV . Pretpostavljam da je na osnovu broja svojih odanih sledbenika došlo vreme da se obračuna sa Milovančevim. Sumnjam da je cenjena perjanica lovačkog novinarstva samoinicijativno došla na sastanak , a posebno još i da uzima pravo diskusije , skoro sam siguran da ga je "bog" ohrabrio , i pride mnogo obećao. Bez moguće zarade rovit čovek koji ni u svojoj emisiji nije mogao učestvovati ne bi po najtoplijem danu u ovoj godini dolazio kočoperno nepozvan.Lovac 3

Pa zar zamenik - bog - nema ista ovlascenja po statutu kao i sam predsednik ????
Sta ce mu puc ako vec moze sve isto kao predsednik ????
lala, pa sta

DakiNS
 Prvi je prvi svi ostali su drugi. Nije isto iako ovlaštenja jesu , a posebno jer ima kontrole i plovi se u suprotnom pravcu u odnosu na njegove želje.

ficha007
 Ali bitno je da je tema odmah zaključana za komentarisanje. Plaši se čovek da mu neko tamo ne replicira i da mu remeti "bajku od života" koju je sam stvorio zajedno sa Darth Vaderom alias "Bogom Koji Hoda".

Čitajući Sremčeve i Laline upise evidentno je da se čovek malo "zaigrao" jer mi nije jasno ko je on i u kojem svojstvu se našao na pomenutoj Komisiji. Ima čovek članove Komisije iz svog časopisa pa bi oni trebali da ga informišu.

Umesto da Komisija konstatuje sve što je bilo loše u prehodnom periodu ( a bilo je sve loše ) i da odgovorna lica pozove na odgovornost, a one koji su trebali da pruže ugovorenu uslugu upozori na posledice loše obavljenog posla, Komisija se "mlako" ponaša čime samo pokazuje trenutno stanje u LSV.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Sremac75
 Мислим да је ова вест неоправдано у сенци Јеремијиних будалаштина.....

Sremac75 kaže:
Još jedna važna stvar ...

Na predlog Predsednika Komisije za pravna i organizaciona pitanja, a uz saglasnost i konsultaciju sa Predsednikom LSV, Predsednikom Skupštine, i Predsednikom NO, Komisija za pravna i organizaciona pitanja će u najkraćem roku pokrenuti inicijativu za izmenu Pravilnika koji reguliše isplati putnih troškova i dnevnica (ne znam tačan naziv jer ga još nisam dobio).

Tim izmenama bi se uveo moratorijum na isplate dnevnica u naredne 2 godine (najmanje) a sve u cilju štednje koja je ,složili smo se, neophodna.

Inače, po mojim saznanjima, članovi organa i tela Saveza (UO, NO, Sud časti, komisije) sada za svaki dokazak za sednicu imaju pravo na putne troškove u zavisnosti od dužine puta, i dnevnicu od 2.000,oo dinara.

Smatram da ima smisla ostaviti pravo na isplatu putnih troškova, ali isto tako smatram da je dnevnica u iznosu od 2.000,oo dinara za obično 2-3 sata posla, sramotno visoka.
U stvari, ja smatram da oni koji učestvuju u radu LSV-a samo zbog toga što mogu naplaćuju visoke dnevnice, i koji će verovatno biti protiv ovog predloga, ne moraju ubuduće ni dolaziti jer takvi neće ništa dobro ni doneti.
Možda će ovo biti i svojevrstan filter, pa oni koji su dolazili zbog uzimanja dnevnice više neće ni dolaziti.

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

DakiNS
 Hteo bih ispred Srbijalova i u svoje ime , da se zahvalim gospodinu Jeremiji Trifunoviću što je na svom forumu za malobrojne učesnike citirao dva posta sa našeg foruma. Red je da sledbenici konačno čuju i malo nefrizirane istine i novosti o događanjima u LSV. 

DakiNS
 Sremac mislim da si u pravu što se tiče filtera , a sa druge strane ovo je prvi korak ka merama štednje u LSV.

Tomash
 Ja bih dodao samo jos jednu cudnu cinjenicu u vezi Jeremije Trifunovica:

Zasto se on uopste nalazi uvredjenim sto ga ne pozivaju na sednice UO ?!
On nije izabran u UO, i njegovo je samo da objavi sta mu se kaze, i za sta je PLACEN!

Eto, nasao se na sednici komisije za informisanje, i odmah krenuo da nesto polemise....Sta ste ga i zvali koji andrak, VI ste ti koji odlucuju, a njegovo je samo da objavi!

Kakav je on to faktor sada da se nesto buni ????
Jel treba i na sednicama drugih organa da pravi cirkus?

Sledeci put, ako ga ikada neko pozove na bilo koju sednicu, moze da sedi u cosku i snima/zapisuje ili sta vec zna da radi.....jer je to njegov ugovoreni posao, a cim zine, pokazati mu lepo vrata!

Cao-zdravo, fik i gotovo.

milenko0609
 Izvini Tomash ali moram da te ispravim
Kakav cosak- kakvo zapisivanje( sta on hoce i sta zeli da zapise)?????!! To je najveca budalastina,jer u takvom izvestavanju prostora za manipulisanje postoje?
Situacija (je) mora/la da bude sledeca:
1) Napravi se Ugovor izmedju LSV-a I neke izdavacke kuce(do sad je to bila Jeremijina firma(sutra neka druga -ako bude za to potrebe i ako lovci budu hteli!).
2) U ugovoru se jasno definise nacin dostavljanja informacija od komisije za informisanje(najbolje pismenim putem-tacno i decidno), kao i rok kad treba novine da budu u sanducetu Lovca za svaki broj?

Mozda je ovo i pisalo sve u dosadasnjem ugovoru (ja to neznam) ali bi moralo da pise, do sad se to nije desavalo.

Samo cvrsta ruka, pismeni trag za svaciji rad i da vidis kako se radi?
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...

IvicaL
 Jel obavesten on da je WWII zavrsio ???
Danas se ipak mora raditi malko drugacije.
Da li je on cuo za onu narodnu da nicija nije do zore gorela ???
Zar on STVARNO misli da je nezamenljiv ???
lala, pa sta

Gedza66

Tomash kaže:
Ja bih dodao samo jos jednu cudnu cinjenicu u vezi Jeremije Trifunovica:

Zasto se on uopste nalazi uvredjenim sto ga ne pozivaju na sednice UO ?!
On nije izabran u UO, i njegovo je samo da objavi sta mu se kaze, i za sta je PLACEN!

Eto, nasao se na sednici komisije za informisanje, i odmah krenuo da nesto polemise....Sta ste ga i zvali koji andrak, VI ste ti koji odlucuju, a njegovo je samo da objavi!

Kakav je on to faktor sada da se nesto buni ????
Jel treba i na sednicama drugih organa da pravi cirkus?

Sledeci put, ako ga ikada neko pozove na bilo koju sednicu, moze da sedi u cosku i snima/zapisuje ili sta vec zna da radi.....jer je to njegov ugovoreni posao, a cim zine, pokazati mu lepo vrata!

Cao-zdravo, fik i gotovo.

Kako zbog čega se Jeremijica našao uvređenim? Pa zato što ga kao predstavnika "sedme sile" i "perjanicu sedme sile lovstva Srbije" (a i šire), ne pozivaju na javne sednice!?

Pa i ja bih se naljutio da sam na Jeremijicinom mestu! Pa kako bre da zaradim toliku lovu koju ste mi opredelili? Zašto da mi uvek pocrvene obrazi kada vidim na izvodu priliv iz LSV-a a znam da to ničim nisam zaslužio? Ne što nisam hteo, nego zato što nisam bio pozvan a deda Deja zapeo, ne da pa ne da, a ja jadan o čemu da pišem? Naravno, u takvoj situaciji sam prinuđen da prepisujem čak i od izvesnog Lale a kad zatreba čak i od onog "zla" iz Bačke Palanke?Grin

Razmili dobro Tomashe šta bi ti činio da si na mestu "najpovoljnije ponude za informisanje lovaca Vojvodine"???MolitvaHmmm
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

DakiNS
 "GOOOOOOOOL" viče Jeremija na vlastitom forumu! A ne zna jadničak da je dao autogolHaHaHa

milenko0609
 Evo jednog priloga koji su kolege lovci iz Htvatske snimili
Lovci - ubojice ili zaštitari: http://youtu.be/z...
Mislim da nisam pogresio temu kad sam ovde okacio snimak.

Naime, gledajuci ovakav snimak- pomislio sam da i nas savez moze da ulozi u ovako nesto za dobrobit lovastva Srbije?
Ali da bi ovo moglo da se snimi moraju se znati neki podaci kao na primer:
-koliko su lovci posumili novih suma u svojim lovistima?(u hektarima)
-koliko puta su cistili svoja lovista od smeca?(zbirna cifra po udruzenjima u tonama)?
-koliko su hrane izneli u loviste(zrnaste/u tonama;kabaste u tonama)?
-koliko su solista napravili u lovistima)?
-Koliko pojilista su izgradili u lovistima?
- koliko lovaca je ucestvovalo u spasavanju u proslogodisnjim poplavama(novcano/radno-broj lovaca)?

E to su cinjenice koje sluze za borbu opstanka lovstva!?

Ali za sve ove informacije moraju se anketirati svako LU(pod uslovu da su svi clanovi saveza)? Ovo moze da uradi i komisija za informisanje?
Znaci informisanje u kontra smeru od Lu ka Savezu, ili koko se kaze u ekonomiji "POVRATNA SPREGA"

Lala

milenko0609 kaže:
Evo jednog priloga koji su kolege lovci iz Htvatske snimili
Lovci - ubojice ili zaštitari: http://youtu.be/z...
Mislim da nisam pogresio temu kad sam ovde okacio snimak.

Naime, gledajuci ovakav snimak- pomislio sam da i nas savez moze da ulozi u ovako nesto za dobrobit lovastva Srbije?

Nisi pogrešio Milenko nimalo, što si ovaj snimak stavio ovde - pokazna vežba šta bi naš dični savez, i naročito Komisija za informisanje trebala da, izmedju ostalog, uradi! Ako već nemaju svojih ideja, onda neka prepišu tudje, ako valjaju, a ovaj primer iz komšijske Hrvatske je svakako dobar!

Informisanje je jedna od najvažnijih stvari, a kod nas se svodi uglavnom na to da nekom prepuste štampanje glasila sa bajatim i jednostranim vestima, sa hvalospevima, i sa već sto puta prežvakanim temama.
Rekao sam već da je velika sramota što saopštenje LSS u vezi zabrane lova grlice, i saopštenje LSV u vezi postavljanja ograde na granici sa Madjarskom bukvalno NI JEDAN UTICAJNIJI MEDIJ nije preneo! A ja bih mogao da pitam i predsednike oba saveza, a pre svega predsednike Komisija za informisanje, zbog čega nisu seli i ta saopštenja poslali na e-mail adrese medija, ili faxom? Pa to je bar jednostavno, imaš u impresumu svakog glasila kontakt mail ili fax, pa pošalješ, neko će već objaviti!!! Ali to nikom od mudraca nije palo na pamet? Ja znam da sam ja digao opštu frku po medijima pre nekoliko godina kada su u Baču psi lutalice zaklali mom pobratimu Rančeru preko 60 ovaca!!! Niko me nije znao u medijima, seo sam, napisao mejlove, poslao nekoliko faxova i da vidiš kako se animiraju sredstva informisanja, od TV, pa preko štampanih medija... Ceo posao je trajao brat bratu nekoliko sati!

Zbog čega savezi ne koriste mogućnosti interneta kao sredstva komunikacije? Pa zar im nije Srbijalov očit primer kako se može postići uticaj? E pa taj uticaj smo mi forumaši stvorili bez ikakve podrške, a savezi imaju svu moguću logistiku, i materijalnu i nematerijalnu, pa postižu NIKAKVE rezultate! Znate zašto ne postižu? Zato što TREBA RADITI, i treba se prilagodjavati savremenim vidovima komunkacije, a ne sedeti zadrt u svojim prevazidjenim stavovima. Savremena komunikacija preko interneta i prenos informacija na taj način pomažu da se javnost daleko bolje informiše o stvarnim rezultatima koje lovci i lovačke organizacije postižu. Drugo: na sva usta se priča kako treba podmladiti lovačke organizacije, a mladji ljudi su upravo ta ciljna grupa koja za svoje informisanje koristi pre svega internet! Na tom polju guranja svoje priče su 'zaštitari' održali pravu lekciju okoštalim samozvanim lovačkim 'autoritetima' zaglavljenim tamo negde u '90. godinama prošlog veka, kojima je vrh doživljaja ako vide svoju sliku u lovačkim novinama ili nekim drugim! A još ako im se u nekim novinama prenese neka njihova izjava, pa to je čoveče orgazam čisti, garantujem!

Savezi moraju da se daleko više otvore prema 'spoljnom svetu', da prenose saopštenja, daju izjave, intervjue, komentare, isto kao što organi uprave saveza moraju da prestanu da se prema internom informisanju lovaca ponašaju kao neke masonske lože koje neguju zavet ćutanja! Pa neki put je teže doći do prave informacije o radu lovačkih organizacija nego provaliti u tajne CIA, Mosad i Sekuritatea zajedno! Ko je stvorio takvu famu? Pa članovi organa uprava kojima nije u interesu da se precizno sazna kako se troše lovačke pare, eto zato! Jerbo ako se sve sazna, biće belaja i bune medju lovcima! To isto mislim da važi i za LU isto kao i za saveze.

Dokle god p(r)okisle perjanice informisanja razmišljaju onako kako razmišljaju, i rade na tome da zadrže status quo, nema nam napretka. Mislim da upravo tome prisustvujemo ovih dana - borbi onih koji bi da nešto menjaju, protiv onih kojima je i ovako dobro i koji bi da ostane isto, makar broj lovaca pao na manje od jedne polovine za 5 godina, i makar fondovi divljači pali isto toliko, a zabrane lova samo pljuštale (što dobrovoljne kao npr. na zeca, što prinudne, npr. na jarebicu, grlicu, a sutra možda i na prepelicu). Letnjeg lova skoro i da nema više, a za zimski lov ostadoše nam one kokoške što u gajbama iznosimo, i borba sa lisicama i šakalima. Uz poneki grupni lov na divlje svinje, i eto to je cela priča prosečnog lovca u Srbiji.
Aferim, gospodo iz lovačkih organizacija, svaka čast. Nastavite samo tako odlično vam ide.
Nego, kako mislite da ispunite finansijski plan ove godine, i na prihodnoj i na rashodnoj strani?!? Kako mislite da popravite brojno stanje članstva i samim tim i prihod od članarina? Teško! A onda ćete morati da krešete troškove, toliko da će vam malo biti onaj odličan Sremčev predlog da se na dve godine obustavi isplata dnevnica za rad u organima saveza! Moraće kaiš da se stegne i na mnogim drugim stvarima, a ne da se pojavi informacija da je prošle godine jedan čovek koji nije ni u UO ni u NO ni u Sudu časti saveza koristio službeno vozilo saveza tridesetak puta, iako koliko ja znam na to uopšte nema pravo!!! A gde je službeno vozilo, tu je i dnevnica...
Eeee majstori, majstori... Jel vam sada jasno zašto se ona samozvana 'perjanica' onoliko buni i rita? Nije on ćapavao auto, ima ko jeste, ali kanda i ta p(r)okisla perjanica zna da mi znamo štošta, i tek ćemo da saznamo, pa zato i vrišti unapred! Smile O kakvom informisanju govorimo kad neko na Komisiji za informisanje izjavi (izvali) da je navodno vršio ispitivanje i anketiranje lovačkog mnenja, i da su po njemu i po tim navodnim istraživanjima najveća interesovanja lovaca za načine lova i za ČITULJE, dok se za lovnu politiku i zakonodavstvo interesuje svega 5% lovaca!?!? Budi Bog sa nama!!! Načini lova je tema koja je do sada toliko puta prežvakana da nema šanse više nešto novo da pročitaš, samo se vrte isti tekstovi od istih ljudi!!! O čituljama neću ni da komentarišem ništa, svaka čast i slava lovcima koji nisu više sa nama, ali mi malo vuče na nekrofiliju da neko čita glasilo saveza da bi video sliku nekog lovca ko je umro?
Usput, baš me zanima gde su vršena ta ispitivanja mnenja, ko je vršio, na kom i kolikom uzorku, i kako je došao do tih rezultata, kojom metodom? Ili je ovakav stav iznet onako paušalno, napamet? Biće da je napamet, jer statistika sa foruma Srbijalov kaže da je npr. tema o LSS pročitana do sada oko 550.000 puta, tema o LSV 235.000 puta, i da su kao takve najposećenije i najčitanije!!! Slična slika je i na drugim forumima - statistika je vidljiva javno! Znači, neko pokušava da proda 'rog za sveću'!

Kukvani mi lovci ako će se informisanje zasnivati na ovakvim stavovima. Gospodo iz uprave saveza i iz organa saveza, mnoge od vas je vreme pregazilo, ili se prilagodjavajte promenama ili odstupite. Ili se učlanite u LOVZAD?!? Grin

Lala
 Evo i jedne informacije: radna grupa koju je formirao LSV odlukom svog UO na sednici u Subotici pre tri nedelje, koja treba da napravi predlog nacrta izmena Zakona o divljači i lovstvu, najzad je uspela da se dogovori kada da se sastane - u petak 17.jula.

U medjuvremenu su neki članovi te radne grupe, ili komisije, kako god, samostalno nastupili i objavili SVOJE predloge izmena Zakona! Pre svih to je uradio Zoran Ristić čiji predlog predvidja izdavanje lovišta u zakup, kako otvroenih, tako i ogradjenih, uz drastično smanjivanje maximuma površine tako da bi najveća lovišta imala svega 10000 ha. Taj predlog sa drastičnim izmenama sistema lovstva je trebao biti razmatran na Komisiji LSS za uzgoj divljači (gde je Ristić predsednik), ali je ta sednica komisije naprasno otkazana i nije više, koliko ja znam, održana, a sam predlog koji je procureo u javnost izazvao je burnu negativnu reakciju lovaca, naročito u istočnoj i južnoj Srbiji (niški region).
U medjuvremenu je u Ministarstvo u Upravu za šume stigao samostalni predlog Aleksandra Ćeranića, koji se više bavio ispravljanjem uočenih nedostataka dosadašnjeg zakona, i po onome što sam ja video predstavlja solidn osnovu za razmišljanje.

Po mojim informacijama takodje je u Upravu za šume stigao samostalni predlog za izmenu zakona od strane Srdje Dimitrijevića, koji veoma liči na RIstićev predlog.

Dok se u Upravu slivaju predlozi kao rezultat solo nastupa predlagača (Ristić je predsednik Komisije za uzgoj divljači i u LSS i u LSV, i kao takav je deo radne grupe koju je LSV formirao, a nastupa samostalno!?!?), dotle naši savezi ćute i laganica kao nešto pokušavaju da urade, a vreme curi nemilice. Bojim se da ne bude ova priča završena kao po onoj poslovici koju je neki komunistički političar svojevremeno izneo: 'kad nešto nećeš da rešiš, ti onda osnuješ neku komisiju pa se oni lepo zanimaju, dok narod ne zaboravi problem'. Slično se dešavalo i sa mnogim komisijama i radnim grupama koje su formirane povodom nekih problema u Skupštini Srbije, a koliko se ja sećam ni jedna od tih grupa nikad ništa epohalno uradila nije, dok je vreme uradilo svoje i problem prepustilo zaboravu.

Ako se ne varam, bilo je izjava da bi ove nedelje mogao da startuje sa radom novi sajt LSV, pa da konačno počne i neko informisanje. Pola nedelje je prošlo? Ako mi još neko na pitanje 'kada?' odgovori sa 'Uskoro!' bojim se da ću morati da zagrizem jezik da ne bih opsovao.

Inače, za desetak dana ističe onih čuvenih džentlmenskih 100 dana, koje svako novo rukovodstvo treba da dobije kao period u kojem treba da pokaže i demonstrira u kom pravcu će voditi politiku saveza. Nisam siguran da ću u rekapitulaciji tih 100 dana moći mnogo toga da kažem i pomenem kao uspeh nove garniture, osim ako se jako brzo ne dese neke epohalne stvari.

Sve što se dešava u LSV meni liči na usporen snimak, onako lalinski polagano, kao da imaju svo vreme ovog sveta na raspolaganju. Imam utisak da pripadnici stare garniture koji su dobrim delom ostali na svojim pozicijama po organima i komisijama saveza, ne žure baš da nešto urade, svesni da vreme radi za njih, i da će nedostatak rezultata biti pripisan upravo predsedniku Milovančevu, iako on sam ne može ni u kom slučaju sve da postigne, a kanda baš i nema na koga da se osloni, na par ljudi svega, dok svi ostali čekaju da Milovančev ugazi u blato koje je ekipa godinama pravila, i da se u tom blatu zaglavi. U tom svetlu vidim i onaj izrazito drčan nastup Jeremijin na Komisiji za informisanje, kada je ničim izazvan i mimo teme dozvolio sebi da udari po Milovančevu i oplete tako da ga je zapisničar (Novkov) nekoliko puta upozorio da će sve to ući u zapisnik, a predsednik Komisije je mudro ćutao i sve to tolerisao. Reakcija je izostala!?

Ja ne znam šta se dešava u glavi Milovančeva, to samo on zna, ali mislim da kao iskusan političar i kao inteligentan čovek mora da shvati šta mu se sprema od strane nekih ljudi koji sada počinju da žare i pale po lovstvu Vojvodine i da postaju siva eminencija, dok Milovančevu spremaju 'danajske darove'. Previdjanje ovoga što mislim da se dešava može skupo koštati predsednika Milovančeva u svakom pogledu - lovstvo i funkcije u lovstvu otvaraju mnoga vrata, ali isto tako mogu u slučaju loše procene mnoga vrata i da zatvore.
Žao mi je što moram ovako da pišem, ali to je fakat. Vreme prolazi, a nisam siguran da je trenutno vreme saveznik MIlovančevu!

Kako god, za kraj meseca polako pripremam jednu retrospektivu dešavanja u prvih 100 dana mandata novog rukovodstva LSV sa većinom starim kadrovima, pa ćemo čitati zajedno, a možda me neko i dopuni ako štogod preskočim.

milenko0609
 Neces puno toga imati valjanog da napisem,osim kako se nista nije ni uradilo?
Sve vise sam pobornik stvaranje neke nove lovacke asocijacije!
OD OVOG LEBA NEMAConfusedSad

mrwa22250

milenko0609 kaže:

Sve vise sam pobornik stvaranje neke nove lovacke asocijacije!
OD OVOG LEBA NEMAConfusedSad

Naravno da nema,ali to nema moje LU kosta bezmalo 800 000 dinara.Pa malo li je za nista.
Valjda ce vise para da uplacuju gospoda poput Dimitrijevica i ostalih,koji vec nekoliko godina nisane,po pravilu najbolja i najbogatija lovista,pa da po novom zakonu mogu da ih pretvore u privatne prcije.
Uzimajuci u obzir koliko smo slozni i kako smo preduzimljivi to ce im lako poci za rukom,a mi cemo valjda da lajemo u trsci i cistimo im cizme,yebo nas ko nas zatupavio.
Dobar vam pogled cutolozi i pazite se svoje senke,opasna je to zverkaBye
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,427,784 posete www.srbijalov.com