Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lisica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lisica
DakiNS
 To ti dođe kao kad kažeš da ti u bašti fantastično uspeva korov.Grin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

nidzamotocross
 Ja bih radije lovio taj korov nego bilo koji kupus ili kukuruz u lovištu. Evo prođoše tri nedelje lova na zeca i fazana, tri različita terena, od lisica ni traga ni glasa. Sad
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

mrwa22250

nidzamotocross kaže:
Ja bih radije lovio taj korov nego bilo koji kupus ili kukuruz u lovištu. Evo prođoše tri nedelje lova na zeca i fazana, tri različita terena, od lisica ni traga ni glasa. Sad

Mozete dogovoriti neku razmenu,mada mislim da Somborci mogu i gratis da vam posalju nekoliko parova iz maticnog coporaGrin.
Zaista je neverovatna kolicina lisica u lovistima sirom Vojvodine i dok se to ne resi uzaludan je svaki pokusaj popravljanja brojnog stanja plemenite divljaci unosenjem iz vestacke reprodukcije.Evo ovi moji su vec preduzeli prve korake.Do daljnjeg nema dozvola za cekanje predatora,sto je i logicno.Prvo treba ocistiti atar od plemenite divljaci,pa nek lisice pocrkaju od gladiJaooo
Zavrsni komentar je u mom potpisu....
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

mb-bb
 Lisac u dobroj kondiciji, odstreljen prije neko vece, daljina 110 koraka .223 rem
mb-bb priložio:
3091img_20151112_202055-1.jpg

Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

nidzamotocross
 Na drugoj strani, ja mogu da ih lovim, ali nemam šta. O stanju kuna ćemo tek nešto znati kada padne sneg, jer tada slede najlepši lovovi na vuka i nju, jer lisice nemamo, zašto i kako, ne znam, ali nigde šugave lisice da mi prođe merak. Više volim da odstrelim nju, nego desetine zečeva i fazana, još kada je gone kerovi, uff... Presrean
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Kobac

nidzamotocross kaže:
Na drugoj strani, ja mogu da ih lovim, ali nemam šta. O stanju kuna ćemo tek nešto znati kada padne sneg, jer tada slede najlepši lovovi na vuka i nju, jer lisice nemamo, zašto i kako, ne znam, ali nigde šugave lisice da mi prođe merak. Više volim da odstrelim nju, nego desetine zečeva i fazana, još kada je gone kerovi, uff... Presrean
I ja isto obozavam da je lovim, jos kad se popnem na neki kuk i gledam je odozgor kako zamajava pse Lisica
Lisica

IvicaL

DakiNS kaže:
To ti dođe kao kad kažeš da ti u bašti fantastično uspeva korov.Grin

Neka meni tog korova - pa sta bih ja lovio tokom cele godine sem toga.
Ako je istrebimo ostace mi uspesni lovovi na fazana i zeca - ali avaj to traje samo 2 meseca
Shock
lala, pa sta

darkon
 Mrwa, "super" vam strategija... Grin

Evo još jedne, čula da nešto ciči, pa bila radoznala...

oi68.tinypic.com/34qr6vp.jpg

klaja
 i65.tinypic.com/2a9azhg.jpg
120m,kalibar 7x65R,rws h-mantel
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

mrwa22250

klaja kaže:
i65.tinypic.com/2a9azhg.jpg
120m,kalibar 7x65R,rws h-mantel

To zemara,samo prasi.A pogodak samo takiBravo 2

klaja
 Mrwa za tvoj ukus bi pogodak trebao biti nekih 15-tak cm višlji ako se ne varamHmmm
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

mrwa22250

klaja kaže:
Mrwa za tvoj ukus bi pogodak trebao biti nekih 15-tak cm višlji ako se ne varamHmmm

Mnogo je 15cm na tako malu metu,sa +15 bi se provukla.4-5cm i toje to,ali svaki koji je srusi valja i te kakoOdobreno

klaja
 Znam da ti voliš malo višlje iza plećke,ova nije mrdnula ni milimetar

mrwa22250
 Sa maleckim zrnom kao sto je moje PPU 3,5g malo vislji pogodak je neophodan za pad u vatri.Ovde je ipak 11,2g u pitanju i razlika u predaji energije je ogromna.

klaja
 Tačno tako,masa zrna nadoknadi kod lošeg pogotka pa ne odvlači daleko.

mrwa22250

klaja kaže:
Tačno tako,masa zrna nadoknadi kod lošeg pogotka pa ne odvlači daleko.

Daleko od toga da je pogodak los,cak naprotiv,a moje vidjenje dobrog pogotka zasniva se na pogodak u regiju pluca.Ovakve pogotke iz mog skromnog iskustva divjac manje odnosi u odnosu na klasicne po sred plecke,a mali brzi kalibri(kao moj 22-250 i slicni)imaju strahovit ucinak na pluca bez velikog ostecenja mesa.Osporavani hidrodinamicki sok po meni ima i te kako uticaja na pad u vatri krupne divljaci manje biomase kakva je recimo srneca divljac a isto vazi i za predatore.Velika brzina(1000+m/s) u kombinaciji sa SP zrnima nadoknadjuje malu masu zrna i prilikom udara u cilj brzo predaje energiju povecavajuci svoj precnik pa cak i fragmentirajuci pri udaru u kosti.Ovo stvara ogroman nadrazaj za nervni sistem koji preopterecen dozivljava kolaps.Naravno da i pri savrsenim pogotcima ovaj efekat zna da izostane jer u lovu ne postoje pravila ali sam misljenja da bi bez ovog efekta sva zrna iz grupe 5,6mm imala velikih problema da obore cak i lisicu.
U jbt gde ja odoh,izvinjavamo se,mnogo se izvinjavamoDim

tomo vrbas
 Jucerasnji odstrel 223r i hornadi V-MAX daljina oko 200m

www.dodaj.rs/f/2g/5Q/2dnd580l/fotografija0153.jpg

I da pad u vatri!

darkon
 Čestitke na ulovu Tomo, a i daljina lepa...
[xhide]
Pošto između ostalih imam i .223, sa kojim ne lovim ništa drugo sem predatora, moram reći da je bolji od oba srednja kalibra koja posedujem što se lisice tiče. Svaka pucana lisica sa .223 je ostala u vatri, dakle pucanj, pada, i to je to, a svi pogotci su bili u predelu "idealnog", neki višlji, neki niži. Kod kakvih pogodaka srednjim kalibrom lisica pravi ili pokret, ili malo ode, kod .223 toga nema. Za liju odličan kalibar.[/xhide]

klaja
 Tomo svaka čast

tomo vrbas
 Hvala kolege!Odobreno

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,698,962 posete www.srbijalov.com