Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lisica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lisica
mrwa22250
 Iiiiiiiii,jope se ne vidi prvi upis na temiConfused
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

IvicaL
 Nesto kao da nije radio forum i nisam mogao ni da otvaram ni da pisem.
Pa evo onda sa malim zakasnjenjem izvestaj od neki dan
Pale su dve lije - poveci muzijak u sumrak i posle lija sa prvim mrakom - lampa dobro odradila posao.

Muzjak je bolestan - Sugav, ne znam da li ce se moci videti na slici
lala, pa sta

IvicaL
 mozda ovde bolje
lala, pa sta

IvicaL
 A ova lija je slikana tek kod kolege Krleta u dvoristu
Vec ste ga videli na delu kako dere sakala pa ce i ovu liju da uredi - stvarno je majstor
lala, pa sta

lakistrike95
 Posto sam otisao za Bg zbog faksa, ne stizem da budem aktivan bas sto se lova tice, ali kada se nadje vremena uvek sam za, rekoh veceras da okusam srecu. Smile Kad ono...
Vabio limenom 10ak minuta, nista, dunuo dva puta u hubertus i eto je trci, brze vadim telefon da snimim. Grin Stoji i gleda dok je ja nanisanim telefonom, kad htedoh da je priblizim jos, on me vide i odeee, da sam imao slobodnu i drugu ruku da malo uoblicim ton mozda bi i prisla vise, ali i ovo je ekstra. Grin

https://www.youtube.com/watch?v=6hVEB...hVEBFYF7DM

Bzena
 Svaka cast kolega Grin
Budi lovac, budi džentlmen Dasa

Kad su dosli gde je sevar gusti,
tada lovac svog gonica pusti,
Gonic vrisnu lovac pusku stisnu
a iz zbuna samo nesto puce
zekan bezi gonic arlauce.
O gonicu pevace se pesme,
nas se gonic zaboravit ne sme!!! Stari Pas srbijalov

IvicaL
 Mi smo danas izasli eto reda radi posto je ovim fazandzijama zadnji lovni dan.
Moja namera svakako nije bio lov fazana nego lija. Svakako se nisam nicemu nadao ali kaze grupovodja Steva da se protera jedan korov sirine oko 40m a duzine oko 200m. Dobro, ja rekoh, odo na docek. I kada sam vec bio skoro stigao zvoni telefon i javljaju mi da je jedna lija pobegla iz kanala bas tu i da pozurim.

Namestim se i cujem ih kako nesto vicu i teraju. Malo zatim zacujem kako pevaju - Kad sam bio mladjan lovac ja,... - i tada videh lisca kako odlazi od njih i ide tacno na mene.
Daljina oko 7m i sacma osmica i kraj
Skratio sam joj muke da ne mora vise da slusa taj fals sto su ovi pevali.
I evo nas na fotografiji grupovodja Steva i ja a Peki je slikao.
lala, pa sta

darkon
 Čestitke na ulovima.
Sad pao i ovaj sneg, i to lep, kod mene ga ima oko 30cm, možda i malo preko, pa ćemo od sutra da se "aktiviramo", pošto danas na hajci promašene nekoliko...

Evo jedne lepo uhranjene. Vabilica usta i ruka, ta fora mi se fino pokazala, jer dolaze i lisice, i šakali, a i kune naravno. Posle prvog dozivanja punim trkom na mene kroz šumu, mrzlo lišće, a ono se čuje kao "slon" da trči, adrenalin "na nivou", 30ak metara i pad u vatri. Posle 3-4 minuta na isti ton dolazi i kuna belica, isto punim trkom...

oi65.tinypic.com/keyj3d.jpg

krilas
 ^Bravo 2 kolega Darkon! Malo sam znatizeljan, a na slici se ne vidi bas dobro, koja je pucica u pitanju?
Siroma

nidzamotocross
 Čestitke kolege. Bravo 2
Krilas, IŽ94 koliko mogu da vidim sa slike.

Sneg pokazao ono što sam mislio, lisica nema, tek poneki trag na ogromnom prostoru. Confused
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

darkon
 Hvala.
Krilas, IŽ94, optika Kahles, lampa malo remeti, pa se ne vidi najbolje na slici...

mrwa22250

darkon kaže:

. Vabilica usta i ruka, ta fora mi se fino pokazala, jer dolaze i lisice, i šakali, a i kune naravno. g]

Sve lisice u zadnje 4 godine odstrelio sam koristeci usta-ruka kombinaciju,kad se uvezba zaista ubitacno.Ja veceras izasao na silos gde radim,onako iz dosade i ponesoh vabilicu koju sam pazario od naseg kolege Dr.Egera.Posle par minuta vabljenja,kroz rupu u ogradi dotrca lisica,stade i gleda.Ondak malo usta-ruka i dodje na 30-tak koraka,ali dozvola za cekanje jos nemaGlavu o zidinace bih joj uputio 22-250 poljubacaGrin

Podunavac
 Код мене у друштву и штеточине имају квоту одстрела. Лисица 5 комада у сезони. Кад још једну одстрелимо онда више не смемо да пуцамо на њих.Sad Ето толико о одличном закону у ХР. Интересује ме само која будала је ово смислила?
Tri prsta 2Kolce

darkon
 Mrwa, pa kad će biti dozvola, ako ih nema u januaru, i to u ovim snežnim danima?! Al' dobro, bar si je video... Grin

Podunavac, i u Srbiji postoji kvota, i za šakala, i za lisicu, i delim tvoje mišljenje, ali tu je najodgovornije LU, koje stavi malu kvotu odstrela, pa se dođe do toga da ste skoro ispunili tu kvotu...

AcaNik
 Нама нико није рекао да постоји квота већ само да може да нам се умањи максимално 2000рсд чланарине. По 500рсд за лисицу и ваљда 1000рсд за шакала.

Podunavac

darkon kaže:
Mrwa, pa kad će biti dozvola, ako ih nema u januaru, i to u ovim snežnim danima?! Al' dobro, bar si je video... Grin

Podunavac, i u Srbiji postoji kvota, i za šakala, i za lisicu, i delim tvoje mišljenje, ali tu je najodgovornije LU, koje stavi malu kvotu odstrela, pa se dođe do toga da ste skoro ispunili tu kvotu...

У ХР нема ловостаја на лисицу, осим када је висико бређа и води младунчад. А за целу сезону дозвољен одстрел 5 комада. Значи нек се накоте и изеду све живо у ловишту, нама су руке везано. И та квота стоји од почетка интеграције (пропасти Крајине) и нико је не подиже већ 18 година. Да је у питању племенита дивљач па би и схватио, али ово никако не могу. Срећа што немамо много лисица у ловишту, иначе би имали велики проблем.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 Код мене ЛД не награђује одстрел лисице, али ветеринарске станице плаћају 100 куна (око 13 евра) по одстрељеној лисици када им се донесе.
Tri prsta 2Kolce

mrwa22250

darkon kaže:
.

Mi cemo loviti kad mrtav prne i rastera oblake,do sada sam bio misljenja da je LU krivac za neizdavanje dozvola ali na moju zalost problem je u lokalnim serifima odnosno skupstini koja je na predlog preCednika donela odluku da se predatori cekanjem love samo nedeljom u cilju povecanja brojnosti srnece divljaciShockGlavu o zidShockGlavu o zidJaooo(pa je takva odluka cak uneta i u zapisnik).Juce smo,loveci fazana pronasli dve oglodane srne pa je logicno da im ne trebaju nezgodni svedoci u ataru dok traje bahanalisanje po srnecoj divljaci.
Kao i uvek mi smo najveci krivci za sve sto nam se desava,a cenu nase gluposti nazalost placa divljac.

IvicaL
 Prva ovogodišnja hajka kod nas u Somboru na terenu Bela bara prošla je očekivano i da tako kažem odlično.
Neki od kolega sa foruma su bili već u gostima na ovom terenu i znaju kako to sve izgleda. Za one druge priložiću par slika, mada slike ne mogu dočarati taj lov. Malo nam vreme nije baš išlo na ruku jer je padala kiša u par navrata.
Domaćini iz Bilića su onu veliku trsku lepo prosekli i sad je pogonu bilo lako da se kreće.
Bilo nas je skoro 50 - što i nije neki veliki broj ali biće nas više sledeći put. Bilo je i 5 terijera i nekoliko ptičara koji su uveliko pomagali u lovu.
Ova prva slika pokazuje pogled gde sam ja stajao i gledao u proseku u trsci
lala, pa sta

IvicaL
 Sa istog mesta pogled u nazad
lala, pa sta

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,700,023 posete www.srbijalov.com