Lisica
|
IvicaL |
Objavljen 11.01.2016. 14:57
|

Veteran

Upisa: 779
Pristupio: 07.02.2013. 10:13
|
Još jedna fotografija iz tog ambijenta
lala, pa sta
|
|
|
|
IvicaL |
Objavljen 11.01.2016. 15:01
|

Veteran

|
Ukupan bilans je 9 odstreljenih lisica. To bi recimo bilo da tako kažemo dobro ili čak odlično ali sa obzirom koliko se pucalo, meni se to čini malo. Bilo je svega, pucalo se na sve strane, lisica je bilo na pretek. Promašeno je još toliko i izvuklo se još toliko lisica ali sve je to draž lova i obećava ponovo napetu hajku sledeći put.
Ovde fali jedna lisica(kolega žurio kući i poneo svoju na deranje)
lala, pa sta
|
|
|
|
IvicaL |
Objavljen 11.01.2016. 15:03
|

Veteran

|
I na kraju da kažem da sam imao lepu sreću da su na mene došle dve lisice koje su i odstreljena sačmom šesticom na daljinama od 15 i 10 metara
Za dve nedelje mislim da će opet tamo biti hajka pa ću na vreme da najavim ko bude želeo da dođe,....
lala, pa sta
|
|
|
|
IvicaL |
Objavljen 11.01.2016. 19:49
|

Veteran

|
Veceras isto bilo veselo. Jednu sam lisicu ranio i pobeze mi, a ova nije
lala, pa sta
|
|
|
|
IvicaL |
Objavljen 11.01.2016. 19:50
|

Veteran

|
Zenka u teranju. Pogodjena na oko 100m
lala, pa sta
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 11.01.2016. 19:56
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Nije ni čudo što nema fazana, ali čime se tolike lisice hrane ?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
IvicaL |
Objavljen 11.01.2016. 19:58
|

Veteran

|
E sad, zanima me jedna stvar. Ima tu neki otac i sin i normalno kao i svi ostali imaju mobilne telefone. Ili recimo ja i kolega sa takvim telefonima kao sto svi idemo - odemo u lov. Kad se pozovu jednom zvoni kao ranjeni zec a drugom kao neki mis.
I tako u lovu na lisice se zivkaju ti telefoni i tako se cuju i zecevi i misevi i odkud ja sve znam,...
Da li je to dozvoljeno pitanje je sad?
Ja ne vidim zasto ne bi bilo????
Znam ja sta zakon kaze oko tih stvari, ali kako se secam pise da je u lovu na >lovostajem zasticenu divljac> zabranjeno,... pa onda redja
Lisica kako gledam ne spada u lovstajem zasticenu divljac jer se kao i sakal lovi 365 dana godisnje
No opet dalje u tekstu spominje da je zabranjeno koristit lampe baklje itd itd a u zagradi stoji osim u lovu na divlje svinje, sakala, lisicu i vuka.
Ne kontam. Mozda Sremac moze da da nesto konkretnije po ovom pitanju ???
No moje misljenje je svakako da kao u celom svetu treba dozvoliti lov predatora svim vabilicama.
Opet kad pogledam drugu stranu medalje - kolegi mrwi u majki Ridji ne daju da lovi ikako
Sta se tu sve desava vrlo je cudno - ili smo to cudni mi ???
lala, pa sta
|
|
|
|
IvicaL |
Objavljen 11.01.2016. 20:01
|

Veteran

|
DakiNS kaže:
Nije ni čudo što nema fazana, ali čime se tolike lisice hrane ?
Svime i svacime, pa i kokoskama i patkama po dvoristima a i pacovima i misevima, no zeca i dalje nema i nema kod nas, to je sad vec postalo strasno. Kad ga vidis ko da si video cudo prirode
lala, pa sta
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 11.01.2016. 20:31
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Ивица редовно износи прихрану за лисице у ловиште, јер му је то главна ловна дивљач.
Јави кад буде та хајка на лисице да мало променим и ја ловну дивљач. Доста ми је већ ових фазана и зечева ове сезоне.
Не би било лоше да се организујемо за лов, а после да мало људујемо негде. Баш смо Мрва и ја причали о томе јуче. Него поучени ранијим искуством нисмо мислили да ћеш тако брзо да реагујеш.
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 11.01.2016. 21:24
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
IvicaL kaže:
Znam ja sta zakon kaze oko tih stvari, ali kako se secam pise da je u lovu na >lovostajem zasticenu divljac> zabranjeno,... pa onda redja
Lisica kako gledam ne spada u lovstajem zasticenu divljac jer se kao i sakal lovi 365 dana godisnje
No moje misljenje je svakako da kao u celom svetu treba dozvoliti lov predatora svim vabilicama.
Vuk, lisica i šakal su lovostajem zaštićene vrste divljači, bez obzira što se love cele godine...
I zabranjana je upotreba elektronskih vabilica u lovu na vuka šakala i lisicu...
I da, to je budalaština, ali tako piše u Zakonu....
Bilo je predloga da se novim izmenama i dopunama zakona liberalizuje lov štetočina baš u tom delu, ali su "čelnici" zauzeli stav da je bolje zadržati se na izmenama u pogledu štampanja i izdavanja lovnih karata (čitaj novih prihoda) u korist Saveza....a predlagač je eliminisan....

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
IvicaL |
Objavljen 11.01.2016. 22:34
|

Veteran

|
Podunavac kaže:
Ивица редовно износи прихрану за лисице у ловиште, јер му је то главна ловна дивљач. 
Јави кад буде та хајка на лисице да мало променим и ја ловну дивљач. Доста ми је већ ових фазана и зечева ове сезоне. 
Не би било лоше да се организујемо за лов, а после да мало људујемо негде. Баш смо Мрва и ја причали о томе јуче. Него поучени ранијим искуством нисмо мислили да ћеш тако брзо да реагујеш. 
Ovde se ne pitam ja, niti ja organizujem,... sto bi se podosta i cekalo.
U najavi je da ce opet da se lovi Bela bara za dve nedelje i da ce biti neke srnetine u kazanu, ali sacekajmo sa pozivima dok se to sve ne potvrdi,...
lala, pa sta
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 11.01.2016. 22:43
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Па ми можемо да дођемо на хајку ако је отвореног типа, а после можемо да наставимо дружење у приватној режији, по систему самодоприноса. То нам никада није био проблем.
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 11.01.2016. 23:02
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
Sremac75 kaže:
[quote] IvicaL kaže:
Vuk, lisica i šakal su lovostajem zaštićene vrste divljači, bez obzira što se love cele godine...
I zabranjana je upotreba elektronskih vabilica u lovu na vuka šakala i lisicu...
I da, to je budalaština, ali tako piše u Zakonu....
..
Naivno se misli da mamlazi uhlebljeni po savezima nemaju nista sa donosenjem ovog nakaradnog zakona pa tako i sa njegovim izmenama,koje su i ovog puta usmerene samo na otimanje lovackih novaca.Ovo potvrdjuje moje misljenje (i misljenje mnogih nazalost malobrojnih)da je u lovstvu struka zaista bruka.Ne mogu da tvrdim da nista ne znaju,ali bi mi lakse bilo da je tako.Ovako i pored potrebnog znanja pokazuju koliko ih zabole penis za lovce,divljac,lovista....izuzev u situaciji kad od istih treba da se izmuze koja kinta.
Najrestriktivnija pravila ponasanja u lovu predatora na kugli zemaljskoj imaju za rezultat najvecu populaciju istih uz najmanji broj gajenih vrsta divljaci(1+1=2).Da apsurd bude veci,svake sezone ista ta bruka navodi prenamnozenost predatora kao jedan od osnovnih razloga za smanjenje brojnosti narocito sitne gajene divljaci.Predatorima u prilog ide i izumiranje sela,tako da recimo kod mene u Ridjici ima oko 170 praznih kuca koje cine idealno staniste bas za lisice.Ovo za posledicu ima sve cesce napade na domacu zivinu koja je lak i kalorican obrok koji im omogucava brojna i uspesna legla.Prosle godine i misoliki glodari imali su eksploziju populacije pa je pored peroralne vakcinacije i to jedan od razloga daljeg povecanja brojnosti lisice i sakala gde ga ima.
Nasuprot tome,nazalost,izgleda da belezimo konstantan pad broja koji oznacava koeficijent inteligencije gradjanina ove zemlje,a mi lovci izgleda bas prednjacimo.Pad IQ-a,narocito je izrazen u strukturama koje rukovode lovackom organizacijom,jer potezi koje vuku su malo je reci suicidni za istu.Ipak ne mogu da se otmem utisku da je i njih tako tupave neko izabrao na te funkcije.Glupost i sitnodusje toliko su uzeli maha da je svaki smislen predlog u startu osudjen na propast,a predlagac na stub srama.Zato predlozi kao kod mene u LD,da se lisice love samo nedeljom u cilju povecanja brojnosti srnece divljaci,nailaze na ovacije velike vecine koja ni ne zna zasto upucuje te ovacije,ali kad su drugovi odozgo tako rekli mora da je to za opste dobro(i tako vec 70 godina ).
Cemu da se nada loviste u kome nas kolega Ivica sa par kolega odstreli u jednoj sezoni,samo cekanjem blizu 100 lisica i nekoliko sakala .Koliko je lovista u kojima lovci nisu imali sansu da pucaju fazana ni svaki treci izlazak ove sezone.Koliko je lovista gde je zec nestao ili je pred istrebljenjem,vojvodjani jarebicu vise ni ne pamte,zelembaci ce zabraniti lov na preletnu divljac i sta ce da se lovi.
Sa druge strane dugogodisnja negativna selekcija zahvatila je sve pore drustva(forsiraju se poslusni a sklanjaju uspesni)pa je tako sve vise lovacki nepismenih preCednika,upravnika,najcesce sakrivenih iza podrske lokalnih politikanata ili su i sami u vlasti.Zajednicka im je odbojnost prema svemu sto je novo,ispravno,napredno i kao takvo bolje od njih samih jer kako da priznaju da ih je pregazilo vreme i da posle njih svet nastavlja da postoji(i opet isto vec 70 godina .
Izreka iz mog potpisa,poslednjih se godina bas ugnezdila u majcici Srbiji,sa tendencijom da postane potpis ispod dvoglavog orla na nekad toliko dragoj trobojci.
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|
|
IvicaL |
Objavljen 12.01.2016. 00:21
|

Veteran

|
Ostro, ali bolno istinito
bravo mrwa
lala, pa sta
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 13.01.2016. 21:14
|

Admin

|
Počele i mačke po baštama sa horskim pevanjem prekidanim, solo deonicama. Još samo da padne sneg, pa će biti pravi doživljaj u lovu lisice, neće biti potrebno čekati veče , jer su aktivne po ceo dan. Mnogima će ljubav doći glave.
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 14.01.2016. 11:17
|

Lovčina

Upisa: 1301
Pristupio: 06.03.2011. 00:00
|

Valjda ce sada uspeti!Treca sreca! |
|
|
|
IvicaL |
Objavljen 14.01.2016. 21:24
|

Veteran

|
Najbolje ovako kao Toma, samo zviznes sliku i gotovo.
Ja se uvek nekako trudio da opisem lov al dzaba kad se ne cita,...
lala, pa sta
|
|
|
|
IvicaL |
Objavljen 14.01.2016. 21:25
|

Veteran

|
daljina oko 120m
lala, pa sta
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 14.01.2016. 22:03
|

Admin

|
IvicaL kaže:
Najbolje ovako kao Toma, samo zviznes sliku i gotovo.
Ja se uvek nekako trudio da opisem lov al dzaba kad se ne cita,...
Ko ti je to rekao?
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 14.01.2016. 23:29
|

Lovčina

Upisa: 1301
Pristupio: 06.03.2011. 00:00
|
Kako se ne cita kolega nego ja slabo sa ovim kompjuterom baratam i taman sam se bio navikao na onaj sajt dodaj.rs oni ga ukinuse pa sam tri puta pokusavao da ubacim sliku i ova zadnja je uspela ali bez opisa lova!
A ovako je bilo juce pre podne kod nas kisa sastavila pa do 14h ko luda,a mi isplanirali da izadjemo otac,stric i ja na cekanje.Malo posle 14h staje kisa i sunce se probilo ma ko maj mesec da je sedimo i razmisljamo sta i gde kad je blato do usiju ja kao najmladji i jedini uporan da nam ne propadne dan predlozim lov na nasem 8 reonu tu imamo jednu farmu bikova i od nje u atar ide 3km asvaltnog puta(jel se kaze asvalt ili asfalt) nekada je na kraju tog puta bila ekonomija ali je srusise i ostala samo prizma.Taj teren najvise po ovakim vremenskim uslovima koristimo,a tu je i blizu suma pa bude uvek i interesantnog lova na brzinu se spremismo i pravac ceka stric sa sacmarom ode na ekonomiju na rolke otac sa karabinom pored ekonomije u neki vocnjak da ih ceka od sume,a ja gas na kraj tog puta i sednem u sahtu od sistema za navodnjavanje.Prelep dan sedim i virim iz one sahte i sa dvogledom pretrazujem teren nebi li je gde video da uziva na suncu ali sem srna i po kojeg zeca nista drugo da se vidi oko 16h pocinjem sa vabljenjem stigla mi nova vabilica hubertusova kmeka zeca ali ni tada se nista ne desava.Vec polako gubim nadu nema ih nigde na vidiku,a polako se smrkava i vidljivost sve slabija kad jednom je cujem iz pravca sume da se oglasava i pravo putem ka meni namestam karabin i pocinjem da je trazim kroz optiku ali iz minute u minut sve slabije se vidi vadim iz torbe bateriju i na brzaka je montiram na karabin izolirkom koja mi je postala obavezan deo lovackog pribora ucvrscujem prekidac za pusku i cekam.Nema nastaje tajac sada vec nevidim nista i sav se pretvaram u uvo znam da je blizu ali koliko ma ni da lane osetim u dzepu da mi telefon vibrira i to poruke za porukama stizu kontam mora da su se ova dvojica smrzli pa me cimaju da krenem ali neda mi se instikt mi govori da se strpim bar jos koji minut.Ma minuti ko sati sad vec polako gubim strpljenje ali znam de mora tim putem proci jer tu joj je staza kad eto je konacno pusti glas ja palim lampu kad samo oci svetle e u pm van dometa je lampe,a lampa na sigurnih 150m svetli i obasjava lisicu bez problema.Hvatam joj oci na optiku i uspevam da raspoznam da je lisica u pitanju razmisljam se sta raditi pucati promasiti je i pozdraviti se sa njom na duze vreme ili odustati ma mislim se ko ga sisa sve je to lov i prolomi se 223r iz sahte cuje se tup udarac karakteristican kada je u pitanju pravi pogodak i gubim joj oci iz vida svetlim nisanim ali je nema.Izvlacim se iz sahte i krecem polako ka njoj ali posle nekih 50m odustajem jer sam krenuo u plitkim htz cipelama mesto u cizmama i blato vec upada u njih i vlazi mi noge svetlim i sada vec lepo je vidim gde lezi vracam se nazad i danas ujutro po smrznutom i u gumenim cizmama odem do nje i uslikam je inace daljina 150+m metak hornadi v-max pogodak malko isnad levog oka!
E sada posto sam skontao novu foru za postavljanje slika bice jos materijala mada eto veceras smo bili na fenomenalnom terenu znaci nikada ne omane i bas danas mosa ni da se cuju ni vide inace od NG do sada sam odstrelio 7 komada i sve su bili muzijaci sem ove od sinoc to je zenka! |
|
|