DakiNS kaže:
Prevideh , ali me teši što nisam jedini , iako i ne opravdava , činjenica je da Irmenji nije predsednik skupštine LSV od izbora .
Opet me postio onaj švaba što sakriva stvari po kući.
A čudimo se što nam je stanje u lovstvu ovakvo. Višegodišnji predsednik skupštine LSV-a (a čini mi se da je jedno vreme valjda bio i sekretar ove asocijacije), osumnjičen za krivična dela povezanih sa lovstvom.
Ne treba sumnjati da je isti bez ikakvog osnova priveden radi davanja obaveštenja ili izjave u vezi toga, ako se uzme u obzir činjenica da se na čelu velikog broja Policijskih uprava i Javnih tužilaštva još uvek nalaze pojedinici postavljeni još pre više od četiri godine. Zagorka Dolovac-republički javni tužilac je primer za navedeno ali su se izgleda promenile političke okolnosti-dok se ranije zabranjivalo organima krivičnog gonjenja da se bave svojim poslom, sada se teraju, tako da ako se ne naprave "nenamerni" propusti u istrazi, teško da će gosn. Irmenji izbeći odgovornost, čak i u uslovima kada većinu sudija u Srbiji čine oni postavljeni u onoj čuvenoj "sudskoj reformi".
A da će suđenje trajati, trajaće, jer su advokati čudo, naročito oni koji svoje advokatske nagrade ne retko, dele sa sudijama?
Bata Gedžo izgleda da mi je nešto promaklo , pa ovo nisam shvatio.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
POŠTOVANI LOVCI!
Razmišljao sam jedno vreme da se ne javljam i ne pišem o dešavanjima u LSV, zbog Proganjanja od strane nekoliko ljudi u mom LU a sve po zamisli neke osobe iz rukovodstva LSV, A VI MOLIM VAS POGODITE, KOJE. Ali to nije bitno za ovošto ću napisati. Javljam se povodom oglašavanja o našem drugu Irmenji Ferencu i spominjanju Suda Časti LSV( Obavljao sam dušnost PREDSEDNIKA SUDA ČASTI LSV od 2011 do 2015 godine) Ko ga interesuje šta sam napisao u Izveštaju o radu SČ neka pročita materijal za Skupštinu LSV U 2015 godini. Sud Časti je karikatura i to po Statutu LSV(Od 20. avgusta 2010 g u čl.54 tačka 4 " Mišljenja Suda časti imaju pravnu snagu PREPORUKE organima i članovima saveza" Znači po ovoj formulaciji Sud časti ne donosi ODLUKU nego daje mišljenje koje nikoga ne obavezuje, tako i kada smo nešto hteli deo rukovostva LSV nije dao ili nam je ovaj član navodio kao odlučujući Da smo samo Sud na papiru bez ikakvih nadležnosti i da se ne zamajavamo da se mi za nešto pitamo. Inače da Vam bude jasnije Nacrt Statuta LSV koji je važeći je pisao NAŠ drug, LOVAČKI PRAVNIK i veliki znalac lovstva gos. Grdinić Slobodan, koji služi UO LSV kao čistač za neposlušne kao što su drug Jović i moja malenkost ali o tome ću drugi put. Za druga Irmenjija mogu da kažem da je pozitivan lik u lovstvu i ne treba da se žuri sa njegovim blaćenjem kao Lovnim radnikom dok ne bude proglašen krivim od strane Suda.Moram da Vam napomenem da niste ovako reagovali kad je na ovom sajtu obljavljena vest da je presednik LU ranio druga lovca na traktoru, inače proverite koje predstavnik Lovaca Vojvodine u UO LSS, pa razmislite šta je trebalo uraditi u tom slučaju. DOBAR POGLED!
Kolega , po meni ima velike razlike u slučaju ranjavanja lovca zbog trenutne nepažnje , iako je to mnogo veća nesreća. Lice koje je u ovom slučaju to počinilo iako predsednik LU, sigurno ostaje bez oružija , po slovu zakona koliko mi se čini , a automatski i bez oružija. Međutim po meni ima velike razlike u krivičnim delima , ovo ranjavanje nije učinjeno svesno nego iz nepažnje , dok sa druge strane zloupotreba službenog položaja je svestan i vrlo često planiran čin, ne dešava se slučajno nego smišljeno. U pravu si da će sud da odluči i do tada su svi nevini . Ja lično sumnjam da sunapamet pisati krivičnu prijavu. Ne poznajem ni jednog od njih , žalim što se to dešava u lovačkim redovima , ali to odaje i stvarnu sliku koga biramo i kako se birani ponaša. Zakon je kod nas čudan , a još čudnije presude poslednjih godina.
DakiNS kaže:
[b]....Ja lično sumnjam da sunapamet pisati krivičnu prijavu.....
Ja, baš, smatram da je veoma lako moguće da je Irmenji kolateralna šteta marketinga vladajuće (državne) garniture, ne bi li se širokim narodnim masama pokazalo kako u borbi protiv kriminala nema zaštićenih, pa je eto uhapšen i jedan funkcioner sns-a.
A svako od vas u svojoj okolini, svakodnevno, gleda lokalne moćnike kako se bahate pod velom sns reforme, zar ne....
I niko ih ne hapsi, zar ne....
Setite se najvećeg tajkuna na svetu i medijske pompe oko hapšenja, pa najvećeg dilera na svetu, pa sve neka pompezna hapšenja i pritvori....a osuđen niko????
A onda stavite sve to u relaciju sa dobrim biznismenom Koletom, Malim... i glavnim akterima rijalitija koji za malo da pobede, i pokušajte da shvatite koje to vrednosti promoviše naša vlast, i siguran sam da ćete biti potpuno sluđeni...
Zato, ne treba nasedati na jeftine trikove....
Što se tiče Irmenjija, ja ga znam kao čoveka koji je držao do reči kada je to bilo veoma teško...
I zaista treba sačekati i videti kako će postupak ići, ali ja sam uvek skeptičan kada se radi o suđenju u medijima....
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
UZAJAMNA OPTUŽIVANJA BIVŠEG I SADAŠNJEG PREDSEDNIKA ADA
Izjava Ferenca Irmenjija bivšeg predsednika opštine Ade da je aktuelna vlast potrošila kredit od 59 miliona dinara pokrenula je lavinu optužbi u Adi, a prvi je reagovao Zoltan Bilicki aktuelni predsednik opštine. On tvrdi da je novac potrošen za vreme mandata prethodne vlasti i da će zbog „uočenih grešaka“ u trošenju novca aktuelna vlast podneti krivičnu prijavu protiv Iremenjija.
Prema objašnjenju koje je postavljeno na sajtu Opštine Ada, u maju 2007. je raspisana javna nabavka za podizanje kredita od 59 miliona dinara, što je po tadašnjem kursu bilo 740.625 evra. Ponude su dale Komercijalna banka, Meridian banka, Banka Intesa i AIK banka čija je ponuda bila najpovoljnija sa kamatom od 6,65 odsto.
- Ponuda je bila na snazi 60 dana, međutim sačekali se da istekne rok, nakon čega je 11.decembra 2007. godine, potpisan ugovor sa AIK bankom uz kamatu veću za skoro dva procenta, odnosno 8,36 odsto - tvrdi Bilicki .
-Smatram da je ovaj postupak je bio protivzakonit jer se sačekalo da istekne rok da bi ponuda postala nevažeća. Morali su ponovo raspisati javnu nabavku što nije učinjeno, pa su Ugovor potpisali direktor Filijale AIK banke Bečej i tadašnji predsednik opštine Ferenc Irmenji – naglasio je Bilicki.
Od 59 miliona dinara, JKP „Standard“ prebačeno je 50 miliona dinara. - Kada smo pruzeli vlast 2008. godine, novac je bio potrošen što dokumentujemo bankarskim izvodom Lokalne samouprave i JKP „Standard“ – naglašava Bilicki.
On dodaje da se iz opštinske evidencije vidi da je bivši predsednik Ferenc Irmenji fi rmi „Hubertus“, za vreme predsednikovanja po raznim transakcijama prebacio 5,4 miliona dinara ili oko 100 hiljada evra, za šta će se takođe tražiti revizija.
Na tvrdnje Bilickog Ferenc Irmenji je odgovorio pismom upućenom „Mađarsou“ u kome navodi da je tačno da je 50 miliona dinara prebačeno JKP „Standard“ za gradnju zaobilaznice, ali da je prilikom predaje dužnosti Bilickom, skrenuo pažnju na sumnje da se novac nenamenski koristi, što je, kaže, Bilicki prećutao u obraćanju javnosti.
DakiNS kaže:
Prevideh , ali me teši što nisam jedini , iako i ne opravdava , činjenica je da Irmenji nije predsednik skupštine LSV od izbora .
Opet me postio onaj švaba što sakriva stvari po kući.
A čudimo se što nam je stanje u lovstvu ovakvo. Višegodišnji predsednik skupštine LSV-a (a čini mi se da je jedno vreme valjda bio i sekretar ove asocijacije), osumnjičen za krivična dela povezanih sa lovstvom.
Ne treba sumnjati da je isti bez ikakvog osnova priveden radi davanja obaveštenja ili izjave u vezi toga, ako se uzme u obzir činjenica da se na čelu velikog broja Policijskih uprava i Javnih tužilaštva još uvek nalaze pojedinici postavljeni još pre više od četiri godine. Zagorka Dolovac-republički javni tužilac je primer za navedeno ali su se izgleda promenile političke okolnosti-dok se ranije zabranjivalo organima krivičnog gonjenja da se bave svojim poslom, sada se teraju, tako da ako se ne naprave "nenamerni" propusti u istrazi, teško da će gosn. Irmenji izbeći odgovornost, čak i u uslovima kada većinu sudija u Srbiji čine oni postavljeni u onoj čuvenoj "sudskoj reformi".
A da će suđenje trajati, trajaće, jer su advokati čudo, naročito oni koji svoje advokatske nagrade ne retko, dele sa sudijama?
Bata Gedžo izgleda da mi je nešto promaklo , pa ovo nisam shvatio.
Daki, nije ti ništa promaklo i nije ni čudo što ovo nisi shvatio jer sam ja permutovao gosn. Irmenjia sa drugim likom, tako da se ovom prilikom izvinjavam gosn. Irmenjiju što se iz mog upisa moglo zaključiti da je njegovo davanje izjave organima krivičnog gonjenja ili privođenje bilo u vezi lovstva, jer se čovek sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja, zato što je kao predsednik opštine Ada znao ili je trebao da zna da je izgradnja mosta na reci Tisi na ADi plaćena dva puta a da na to nije reagovao.
Ali, kada uključim svoju logiku običnog Srpskog seljaka, nikako da objasnim zašto moj brat Sremac75 ima potrebe da koristi razmišljanje jednog Balše Božovića i da sumnja da je g. Irmenji kolateralna šteta marketinga vladajuće (državne) garniture, kako bi se širokim narodnim masama pokazalo kako u borbi protiv kriminala nema zaštićenih, pa je eto uhapšen i jedan funcioner sns-a (što se inače piše velikim slovima, prim. autora), i da svako od nas u svojoj okolini, svakodnevno, gleda lokalne moćnike kako se bahate pod velom sns reforme, pa čak se ili nas pita da li se sećamo najvećeg tajkuna na svetu i medijske pompe oko hapšenja, kao i hapšenja najvećeg dilera na svetu?
Ovaj, slažem se da, ako bi se razlozi za pozivanje ili kako moj brat Sremac75 kaže, hapšenje Irmenija (jer se držao one da "vrana, vrani ne vadi oči"), primenilo na sve slične u Srbiji, da bi Srbija morala da poveća kapacitete svojih ustanove za resocijalizaciju za preko 500% ali zaista ne razumem ovo pitanje oko najvećeg tajkuna i dilera droge, da li su osuđeni?
Evo ja pitam mog brata Sremca75, da li se sudi "najvećem" tajkunu na svetu i "najvećem" dileru droge? Sa potpitanjem, zašto u Srbiji suđenja ovoliko traju, i da li pravda u Srbiji možda zavisi uglavnom ili isključivo od “drugarstva” između sudije ili predsednika veća i advokata optuženog?
Kao ilustracija, po mom bratu Sremcu75 neosnovane sumnje da su "najveći" tajkun na svetu i "najveći" diler droge stajali iza svega u Srbiji od 2000-2012 godine, može da posluži činjenica da je nakon njihovog hapšenja stao “građevinski bum” u NS i BG-u? Ili je stanogradnja po BG-u i NS-u slučajno stala tek nakon što su ovi "najveći" napipali istražni?
Kako li bi moj brat Sremac75 tek reagovao da je, ne daj bože, na informativni razgovor u policiji pozvan Bajatović, kao perjanica častnosti i poštenja jedne značane političke stranke u Srbiji, koja se odrekla svoje prošlosti, zarad budućnosti svojih par članova, koji su slučajno u vrhu ( a i onoga koji ih je politički stvorio a čija je porodica sada u Moskvi)!?
Brate Gedžo,
ti dobro znaš, od ranije, da sam ja sa uspehom savladao časove srpskog jezika tokom redovnog školovanja, i da mi se retko dešavaju greške u vezi sa upotrebom velikih slova, pa se osnovano može pretpostaviti da nešto što bi moglo da liči na pravopisnu grešku, u stvari predstavlja suštinsku istinu i želju autora da iskaže svoj stav o napisanom malim slovima...
Znaš i to da mi ni malo nije blisko razmišljanje g.Balše, osim kada kritikuje aktuelnu garnituru, uz neskrivene simpatije koje zavređuje u "obračunu" sa diplomiranim kondukterom koji "ne uvodi red" u autobus, nego u Skupštinu...
I to je kraj simpatijama...
Slažem se da bi u slučaju hapšenja svih koji to zaslužuju (iako sam pre svega mislio na trenutno nedodirljive sakrivače iza leđa najPrvog) postojeći zatvorski kapaciteti bili nedovoljni, ali zar je to opravdanje da se to ne desi?
Dalje, najvećem tajkunu se sudi za nekuh tričavih 30 miliona EUR (tričavih kada mu se imovina procenjuje na preko 1 milijarde) koje je zaradio u razlici u ceni koju je platio i po kojoj je prodao izvesne akcije, dok se najvećem dileru sudi za neplaćanje poreza na zakup poslovnog prostora (nemoj samo pominjati Al Kaponea jer je od tada prošlo još malo 100 godina)..
Da li su osuđeni?
Naravno da nisu...
I ko je kriv?
Oni koji su vladali pre ovih sadašnjih?
I sve to nema nikakve veze ni sa advokatima, ni sa sudijama, nego sa činjenicom da, na sreću, političari ne znaju da pišu optužnice, pa makar bili i najbolji studenti (prava) naših naroda i narodnosti....svih vremena....
Što se tiče odricanja od prošlosti, nedavno sam na FB napisao da je u momentu kada je skinuta SLOBINA slika sa zida i zamenjena ivicinom, meni postalo jasno da je to urađeno "zarad budućnosti svojih par članova", a što se tiče druga Duleta ja ne znam da mu neko bilo kakav kriminal stavlja na teret, osim ako neko misli da je kriminal primati zaradu koja je propisana, kao npr. gđa.Jorgovanka, g.Mali, g.Đurđević...i ini...
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Daki, nije loše da se povremeno malo "uhvatio u koštac" i oko politike, jer su nam teme oko lovne načisto zamrle, od kako se Lala malo povukao zbog evidentnog defetizma ogromnog broja lovaca Srbije, pa i članova portala.
Kod LoSoVa ništa novo , odmaraju se od praznika , ništa se ne radi pa se ne može ni pogrešiti. Očigledno je da ih ne interesuje posebno izmena zakona o divljači i lovstvu , nije im palo na pamet da organizuju neku javnu tribinu da se čuju predlozi lovaca. Iako ni ti predlozi ne služe ničemu, pošto će se opet naći neki pametnjaković koji umesto realnih i konstruktivnih predloga plasirati predloge koji najviše odgovaraju nekim tajkunima i ličnim interesima.
Nece ni da menjaju do izbora , a posle kako se ko snadje, mozda DA,a mozda i NE, kakvi smo bezvolje i nade nista nije cudno ,ziveli bi ovako do kraja veka.Mozda ce neke nove generacije shvatiti sustinu savremenog lovstva u drugim evropskim zemljama pa se potrude nesto i da urade za svoju buducnost...
Poštovani lovci!
Želim da pokrenemo ideju da se obični lovci pitaju i da na skupštinama udruženja donesu SVOJ PREDLOG VISINE ČLANARINE za LSS i LSV i oni sami kažu koliko mogu i žele da plate članarinu prema savezima i šta očekuju od Saveza kao uslugu za tu članarinu.
Da na predstojećim Skupštinama LU koje se održavaju u februaru i martu, Vi kao
lovci predložite VISINU ČLANARINE za LSS i LSV i da se ti predlozi dostave savezima pre nego što UO budu raspravljali o Članarini za ovu godinu.
Isto to predlažem i članovima koji podržavaju ovaj sajt, da iznesu svoja mišljenja ovde a još glasniji da budu na skupštinama LU i sa argumentima objasne LOVCIMA DA NEŠTO MOŽE DA SE PROMENI AKO MI TO ŽELIMO.
DOBAR POGLED
[xhide]Poštovani gosn. Bačvanin,
1) koje po statutu član Saveza, Lovačko Uduženje ili lovci tog udruženja, mislim da je LU? ako je LU onda što se naplaćuje po lovcu (o ovom je već ovde bilo diskusije)
2) Da li se to odnosi i na LU koja nisu članovi ni jednog saveza, da treba da daju predlog za visinu članarine, kako bi se vratili u članstvo?
3) ako se i odnosi, mislim da je tu tačka stavljena i da su Lu koja nisu članovi nijednog saveza uvidela da mogu i bez saveza za mnogo "jeftinije pare"
4) možda bi i moglo da tu cifru, a misli se na "jeftinije pare" da podelimo na broj članova LU pa da to bude predlog visine članarine?
5) problemi su mnogo dublji od visine članarine, koje neko LU treba da plati savezu,
5) način odlučivanja mora da se menja, jer u sadašnjoj situaciji jedno lu koje broji 400 članova i ono koje broji 30 članova imaju isti broj delegata u skupštini saveza?- to nije u redu!
5) takođe nije u redu da neka organizacija tipa KSV za 9000 bude član LSV i da takođe imaju jedan glas u skupštini (objašnjenje da je to zbog raznih lovačkih kupova koja se organizuju u nekom LU pod okriljem Kinološkog Saveza Vojvodine, je apsurd, jer niti KSV organizuje ta takmičenja niti ih odobrava, odobrava ih KSS, a organizuje LU, takođe ako ipak i oko toga saradjuju onda nek potpišu ugovor o poslovnoj tehničkoj saradnji pa nek saradjuju.
7).....................
8).....................
.
.
.
Nisam zagovornik da nam članstvo u Savezima ne treba, treba ali zna se kakvim, i pod kakvim uslovima, od onih 6 LU koja su izašla pre par godina, danas je to dvocifren broj???
Čijom zaslugom- zaslugom pojedinaca koji misle isključivo o svom interesu.
Lu trenuto osluškuju šta se dešava, a veruj te mi da ideja o stvaranju nove asocijacije lovaca već postoji........
Poštovani Milenko!
Ovim predlogom sam želeo da podstaknem lovce koji kao Vi razmišljaju svojom glavom. Sve što ste napisali meni je poznato i nešto više i želja je da se što vise mišljenja i stavova čuje. DOBAR POGLED!!!!!
Poštovani Milenko!
Ovim predlogom sam želeo da podstaknem lovce koji kao Vi razmišljaju svojom glavom. Sve što ste napisali meni je poznato i nešto više i želja je da se što vise mišljenja i stavova čuje. DOBAR POGLED!!!!!
[/xhide]Ko je razmišljao svojom glavom taj je svoje već rekao, ja sam ovaj put samo ponovio svoj stav. Evo još nekih mojih ličnih stavova:
Podela lovaca, po pitanju učešća u organizaciji i upravljenju LU je isključivo sledeća:
- oni koji već jesu na nekoj funkciji i već su se opredelili na levu ili desnu stranu,
- i oni koji izmire svoje obaveze, a organizacija i funkcija ih ne interesuje, samo okače pušku na rame i idu u lov da li iz ljubavi ili čega već?
Apelovao bih i na jedne i na druge ovim putem, na prvu grupu da razmisle isključivo matematički, za dobrobit svog LU i svog lovišta, šta se dobija i koliko to košta, dali sve to mogu i na drugi jeftiniji način da dobiju, a što se druge grupe tiče, apsolutno imaju za pravo da se tako ponašaju, ali opet moraju uvek da imaju na umu kome su prepustili da ih vodi, organizuje i brine o stanju u lovištu, jer znate kako kažu "mogu kako oće ali nemogu dokle hoće??" kako oni koji su na funkcijama u SEKCIJAMA/LU/SAVEZIMA pa tako i oni koji to nisu, jer kad se uništi sve ni sa puškom na leđima a i bez nje neće imati više šta da se sačuva???
p.s. cenim Vaš trud gosn. Bačvanin ali shvatite da su ljudi već izgubili elan za borbu, nadu za bolje i okrenuli su se svojim sekcijama i Lu gde još nade ima, jel na višim nivoima sve liči na borbu Don kihota sa vetrenjačama[xhide]
p.s. cenim Vaš trud gosn. Bačvanin ali shvatite da su ljudi već izgubili elan za borbu, nadu za bolje i okrenuli su se svojim sekcijama i Lu gde još nade ima, jel na višim nivoima sve liči na borbu Don kihota sa vetrenjačama[xhide]
E upravo to je recept kao sto sam i pre govorio.Pocistiti svoje dvoriste i uloziti sva raspoloziva sredstva u poboljsanje stanisnih uslova za divljac i povecanje brojnosti iste.
A savezi,oni su odavno pokazali koliko ih zabole za lovce pa bi bio red da im uzvratimo istom merom i jednom zauvek im okrenemo ledja.Kad se lopuze razbeze(a hoce cim para nestane),a pod uslovom da smo pocistili svoja dvorista,mozemo se u blizoj ili daljoj buducnosti udruzivati u neke nove saveze ili asocijacije,bez prisile i ucena.
Dobar vam pogled braco lovci
Članarina za više saveze po meni nebi trebala biti veća od 1Euro po članu.Što bi se reklo 78000 lovaca x1 evrić lepa suma na gomili.Kada razdele na tri dela svakom po dovoljno za osnovne potrebe.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻