Istarski gonič
|
papiga |
Objavljen 23.08.2011. 16:58
|

Stari član

Upisa: 255
Pristupio: 19.04.2011. 19:31
|
Nisam video ovu temu dosad pa nisam ni znao da ima ovoliko ljubitelja istarskog kratkodlakog gonica.Ima ih moj dobar prijatelj poseduje par odraslih iz dobrih legla ali nije hteo da ih upari medjusobno zbog prvog kota nego je vozio negde na parenje.Zanimljivo je da vlasnik tog muzjaka unapred ima prodate stence u Grckoj,kerusa mog prijatelja se ostenila pre 2 meseca i bas su danas spricani iz razgovora sam razumeo da ima jos 2 na prodaju ostali su vec rasprodati e sad ako nekog interesuje mogu da se raspitam detaljnije oko cene neka slika i pedigre |
|
|
|
arnotije |
Objavljen 23.08.2011. 17:47
|

Veteran

Upisa: 686
Pristupio: 14.04.2010. 09:28
|
zoranp kaže:
Kolege jeli neko nabavio kojeg Istarca??? Ako jeste dajte koju fotografiju!!!B)
Moj komsija i covek sa kojim ponekada idem u lov, je pre mesec ili dva nabavio istarca,kratkodlakog, do sada je imao ostrodlake, ustvari i dalje ih ima, slikacu ovih dana pa cu da okcim. Inace psi nisu od nekih ne znam kakvih "plavih" linija, vise su od onih kako neko u jednoj temi napisa "veznih pored stoga sena" ali su pravi radnici!
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic
|
|
|
|
arnotije |
Objavljen 23.08.2011. 17:50
|

Veteran

Upisa: 686
Pristupio: 14.04.2010. 09:28
|
Evo jedne sa profila njegovog sina, nije nesto ali za pocetak do ne slikamo bolje mocice da prodje
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 23.08.2011. 21:01
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Kolege drago mi je da se ovde zahuktava divan i razmena informacija!!B) ..Arnotije štene izgleda jako lepo što se tiče pigmentacije nosne pečurke, a i ovako uopšteno gledajući štenac bi morao biti jak i stamen pas..jedina mi nije po ukusu što je izostala maska na oba uha!,,no davaj još koju sličicu, da uživamo u verujte mi jednoj od najboljih rasa goniča za lov zeca i lisice na kršu i kamenjaru!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
lisac |
Objavljen 23.08.2011. 22:46
|

Stari član

Upisa: 215
Pristupio: 12.12.2010. 19:38
|
papiga kaže:
Nisam video ovu temu dosad pa nisam ni znao da ima ovoliko ljubitelja istarskog kratkodlakog gonica.Ima ih moj dobar prijatelj poseduje par odraslih iz dobrih legla ali nije hteo da ih upari medjusobno zbog prvog kota nego je vozio negde na parenje.Zanimljivo je da vlasnik tog muzjaka unapred ima prodate stence u Grckoj,kerusa mog prijatelja se ostenila pre 2 meseca i bas su danas spricani iz razgovora sam razumeo da ima jos 2 na prodaju ostali su vec rasprodati e sad ako nekog interesuje mogu da se raspitam detaljnije oko cene neka slika i pedigre Kolega jel moze br.telefona od tvog prijatelja na pp.Hvala u napred!
Vladan
|
|
|
|
lisac |
Objavljen 23.08.2011. 22:52
|

Stari član

Upisa: 215
Pristupio: 12.12.2010. 19:38
|
Ja sam imao kratkodlakog nekih 14 god. i veoma uspesno lovio sa njim.Kao sto je vec receno to su kerovi koji gone oko pola sata i vracaju se odakle su pusteni,milina bozija.Moj je bio neuhvatljiv to jest nepoznatima nije prilazio.Nocna mora za zeca i lisicu.
Vladan
|
|
|
|
Milos88-Ivanjica |
Objavljen 24.08.2011. 20:28
|

Stari član

Upisa: 472
Pristupio: 05.08.2010. 03:16
|
Meni treba da stigne stene iz Istre kratkodlakog istarca,treba da mi donesu gosti iz LS Slovenije,trebalo je da stigne za vreme sabora trubaca u Guci,ali ce ipak stici kasnije do pocetka lovne sezone na zeca...
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 24.08.2011. 22:02
|

Lovčina

|
Miloše tog mališu ćemo da vidimo kad budemo gostovali na zimu, da Bog da!!! B)
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
Milos88-Ivanjica |
Objavljen 24.08.2011. 22:13
|

Stari član

Upisa: 472
Pristupio: 05.08.2010. 03:16
|
Dace bog Zoki...B)
|
|
|
|
papiga |
Objavljen 28.08.2011. 11:57
|

Stari član

|
evo i informacije moi prijatelj je ostavio 2 zenke za sebe i jednu bi prodao stare su 2 meseca i 15ak dana vakcinisane, rodovnik,mesto je Lebane 20 km od Leskovca cena 80e ko je zainteresovan na pp moze da pise slike neznam da postavim mogu na mail |
|
|
|
zoranp |
Objavljen 30.08.2011. 16:07
|

Lovčina

|
Papiga ajde postavi koju sličicu od tih pasa da malo obogatiš temu!!!B)
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
Trska |
Objavljen 09.09.2011. 14:14
|

Mlađi član

Upisa: 25
Pristupio: 07.09.2011. 16:26
|
Ne bi bilo lose da se napravi neka tema pod nazivom odgajivaci istarskih gonica, gde bi, zainteresovani kao ja, mogli lakse da pronadju, pomalo retku rasu u nasem kraju. Izvinjavam se ako postoji neka slicna tema na forumu, koju nisam pronasao.
Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja.
Pre upisa bio bi red da se korektno predstavite,u profilu ili u temi "Predstavite se"
http://www.srbijalov.com/forum/viewth...read_id=19
Srbijalov Admin Tim! Poslednja opomena pred Banovanje! |
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 29.09.2011. 02:40
|

Lovčina

Upisa: 1459
Pristupio: 14.12.2010. 19:29
|
Trska kaže:
Ne bi bilo lose da se napravi neka tema pod nazivom odgajivaci istarskih gonica, gde bi, zainteresovani kao ja, mogli lakse da pronadju, pomalo retku rasu u nasem kraju. Izvinjavam se ako postoji neka slicna tema na forumu, koju nisam pronasao.
Pa to moze i ovde , na ovoj temi... 
Mada, za prodaju pasa postoji posebna tema na kojoj se kace oglasi za prodaju svih pasa, bez obzira na rasu... 
Mada, opet to sve nije problem, koliko je problem nedostatak odgajivaca ove rase!
Koliko se trduim da nabavim stene, toliko mi ne ide...
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 29.09.2011. 20:42
|

Lovčina

|
Neco brate, pa što nisi kupio od papige, cena je poprilično povoljna???..nego zar niko niti jednu sliku da stavi!!??
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 29.09.2011. 22:00
|

Veteran

Upisa: 814
Pristupio: 29.04.2011. 08:42
|
Slike stenaca koje je poslao kolega papiga.
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 29.09.2011. 22:01
|

Veteran

|
druga
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 29.09.2011. 22:02
|

Veteran

|
treca
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 30.09.2011. 01:07
|

Lovčina

|
zoranp kaže:
Neco brate, pa što nisi kupio od papige, cena je poprilično povoljna???..nego zar niko niti jednu sliku da stavi!!??
Ma cena nije problem, realna je i povoljna, ali je problem daljina i preuzimanje stenca... On je 20km od Leskovca, a ja sam 20km od Krusevca... Dugo sam razmisljao, ali... tU.a 
Trazim ovamo po mom kraju, raspitujem se, ali slaba vajda. Jedino sam stupio u kontak sa jednim likom koji ima muzjaka starog 5 godina, rekao mi je da ga je on uzeo od druga, ali on vise ne drzi istarce... Rekao mi da nabavim zenku da uparimo kasnije posto i on planira da nabavi jos jedno stene! Inace, za tog kera kaze doktor za zeca i lisicu...
Ne odustajem!
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 30.09.2011. 01:09
|

Lovčina

|
Papiga, prelepe su!
|
|
|
|
papiga |
Objavljen 30.09.2011. 07:38
|

Stari član

|
Hvala kolege u ime mog prijatelja i kolege lovca ovo su slike od pre mesec i po sad su priporasli i duplo su ludji i razigraniji a poceli su i da se dave slikacu ih danas pa veceras nove slike inace roditelji su im iz Bosne i Hrvatske a sto se lova na zeca i lisicu tice tu su nenadmasni koliko god da nema vlage i kolko god da je suv teren ako ima divljaci nalaze ga garant u sta sam se licno vise puta uverio e sad njihova majka nalazi i goni svinju a otac kad su u paru prati medjutim kad je sam krene kratko pa ostavi trag toliko od mene napominjem to su kerovi i stenci mog prijatelja |
|
|