Turski poluautomat Armsan A612
|
hamerles |
Objavljen 06.06.2011. 20:17
|

Lovčina

Upisa: 1066
Pristupio: 20.02.2011. 12:10
|
Vuce kako te sluzi tvoj Armsan A612??? Kako se pokazao??? B) |
|
|
|
arli |
Objavljen 06.06.2011. 21:02
|

Stari član

Upisa: 447
Pristupio: 13.01.2011. 11:42
|
Pozdrav za kolege forumaše!!! Ja posedujem polautomat Maroki-Ata,do sada nisam imao nikakvih problema.(imam ga već 4godine)kalibar 12/76 pa ako neko zna nesto više da kaže?! Znam samo da je ta puška nastala iz saradnje italijanskih i turskih puskara-firmi. |
|
|
|
vuk71 |
Objavljen 09.06.2011. 15:46
|

Veteran

Upisa: 584
Pristupio: 18.11.2010. 10:13
|
hamerles za sada je besprekoran, nijedan zastoj sve gramaze guta od 24 do 52gr. kisa , blato ,sneg... ako zataji pisacu o tome...drvo je kvalitetno zasticeno a brunir izgleda kao nov mada ga maltretiram kroz podrast u pogonu kao i bagremovu secu... |
|
|
|
hamerles |
Objavljen 10.06.2011. 09:15
|

Lovčina

|
Armsan se znaci dobro pokazaoB) Na Hatsan Eskorta se ljudi mnogo zale... Vuce koja je bila cena tvog Armsana??? |
|
|
|
vuk71 |
Objavljen 13.06.2011. 23:03
|

Veteran

|
cenu diktira turska orahovina, pocinje sa 500e,600e,700e. sve je isto samo kvalitet kundaka koji se vidi po sari...armsana sam izabrao iz prostog razloga Weatherby je vlasnik fabrike i pod njegovim nadzorom se i izradjuje oruzije...za Americko trziste na puskama i pise Weatherby... |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 14.06.2011. 00:36
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Vuče Weatherby nije vlasnik Armsan fabrike, nego Armsan radi nekoliko modela PA sačmarica za Weatherby koje on u americi prodaje pod svojim imenom. Inače Weatherby svoje oružje niže cenovne klase naručuje od drugih fabrika po svetu koje su zadovoljile njihove zahteve o kvaliteti. Konkretno sačmarice Armsan su u Weatherby-u prošle laboratorijske testove ispalivši preko 6000 metaka bez zastoja i kvarova. Armsan radi PA sačmarice i za Mossberg i Verney-Carron. Sve tri firme su velika imena na svetskoj oružarskoj sceni, što znači da su Armsan PA sačmarice visokog kvaliteta. I premda nisam ljubitelj PA sačmarica pojedini modeli Armsan pušaka stvarno lepo izgledaju, kao da su izrađene u Italiji a ne Turskoj.
|
|
|
|
ivanfox |
Objavljen 14.06.2011. 07:36
|

Stari član

Upisa: 245
Pristupio: 02.06.2011. 15:32
|
Pratim tu priču o Turskim sačmarama od kad su se pojavile kod nas.Pre 3 godine sam menjao pušku i umalo nisam kupio Huglu,kažu njihova najbolja ali sam i dalje malo skeptik.Pričao mi jedan puškar da je menjao igle na jedan lep Huglu i nije mogao da veruje da su igle različite kad je otvorio baskulu!Ko će ga znati... |
|
|
|
hamerles |
Objavljen 14.06.2011. 09:21
|

Lovčina

|
vuk71 kaže:
cenu diktira turska orahovina, pocinje sa 500e,600e,700e. sve je isto samo kvalitet kundaka koji se vidi po sari...armsana sam izabrao iz prostog razloga Weatherby je vlasnik fabrike i pod njegovim nadzorom se i izradjuje oruzije...za Americko trziste na puskama i pise Weatherby... Vuce PA i cena mu nije bas mala za te pare i mora biti funkcionalan i dobar PAB) |
|
|
|
vuk71 |
Objavljen 15.06.2011. 18:31
|

Veteran

|
pa Hamerles tesko je napraviti pusku jeftinu a dobru... a kupaca je definitivno sve manje...puska vredi svaki dinar... |
|
|
|
vuk71 |
Objavljen 15.06.2011. 18:34
|

Veteran

|
kolega Podunavac vecina danas radi puske po celom svetu po porudzbini, ali u razgovotu sa oficijalnim uvoznikom dosao sam do podataka da je Weatherby i suvlasnik fabrike sa oko 30 posto kapitala... |
|
|
|
vuk71 |
Objavljen 15.06.2011. 18:38
|

Veteran

|
naravno da je period od 3 godine mali da se dokaze neka puska ili ne , ali nakon 7-8 godina i ispaljenih 3000 metaka dobit ce mo jednu bar malo realniju sliku... |
|
|
|
donet |
Objavljen 14.11.2011. 15:11
|

Mlađi član

Upisa: 11
Pristupio: 18.01.2011. 21:16
|
Pozdrav svima. Kupio sam turski PA, marke KRAL, model cini mi S001. Cini mi se da je jako slican sa ovim Armsanom i juce sam ga isprobao u lovu. Utisci su fantasticni. Jako zgodna puska koja jako dobro lezi u ramenu, lagana, prilikom pucanja trzaj je skoro kao kod vazdsune puske, tako da je i pucanje iz nje dosta prijatno. Zavrsna obrada je izuzetno dobra. Pucao sam iz nje vise patrona raznih proizvodjaca i punjenja, bilo je tu municije od 28g,32g, 36g... Svu municiju fantasticno ubacuje u cev, puca i izbacuje prazne caure bez ikakvog zastoja i bez ikakvog glavljenja. Nisam probao samo trap od 24g, jer tu municiju i nemam i ne koristim je. Lovim samo sa lovnom municijom, tako da za sitnu divljac(prepelicu...) nikad ne koristim trap vec municiju od 1.7mm i punjenja 28g(m90, krusik...). E sad kako ce sluziti nadalje videcemo, konkretno mislim na kvalitet materijala, hoce li brzo doci do zastoja, kvarova i sl... Nadam se da nece, juce sam u lovu ispalio 50tak patrona za nekih 10-15 minuta dok sam isprobavao pusku i cini mi se da materijal od koga je napravljna uopste to nije ni osetio...
Iz nje su cak pucala i dva druga koja imaju mp153 i jako su prijatno iznanedjeni kako puska radi. I snop koji nosi je jako dobar i ravnomernog posipa. Ostalo mi je jos da probam jedinicno zrno(brener i potkalibarno zrno) da vidim hoce li i to da nosi kako treba. Sve u svemu jako sam zadovoljan za pocetak.
Um caruje, ali snaga dobro dodje 
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 14.11.2011. 17:13
|

Lovčina

Upisa: 3225
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Pozdrav donet, gde si ga kupio, i koliko si platio ako nije tajna ?
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
donet |
Objavljen 15.11.2011. 12:11
|

Mlađi član

|
Nije tajna puska je bila na akciji i kostala me nesto preko 300e...Imali su jos par komada, ja sam pusku platio unapred i cekao 10tak dana na nabavnu dozvolu pa je tek onda podigo. U radnji su mi nudli jos neke modele turskih pusaka PA(neznam koja marka) vec po ceni od 25 000 din, pa 29000... Nekako nisam imao poverenje u PA obzirom na tu cenu, a ikvalitet mi se cini na pogled malo losiji. I odlucio sam se za vou varijantu( ma da i ona nije nesto skupa) koju sam i uzeo. A odlucio sam se zato sto u mojoj blizoj okolini ima 2 takve puske vec 5-6 sezona, lovci odlicno love sa njima bez problema. A i pricao sam sa puskarem iz Nisa Dejanom Nicicem koji je upucen u kvalitet ovog oruzija i on mi je savetovao kupovinu ovog modela. Do sad je imao samo dve puske na serivisu, jedna je imala problem sa udarnom iglom, nije ispaljivala patrone kako treba(ponekad omane) i to je lako resio, jer je to bila fabricka greska i jedna nije htela da iz magacina ubaci u cev municiju koja je kruzno pertlovana. Kako sam razumeo to je resio tako sto je neki deo u mehanizmu obrusio za neki milimetar i sad puska nema problema. Ali proizvodjac KRAL deklarise lepo da je njihov PA namenjen za pucanje zvesdasto pertlovane municije (duzina caure 65mm,70mm i 76mm)i da za ostale tipove pertlovanja municije proizvodjac ne daje nikakvu garanciju.I pise da je PA testiran i atestiran na radni pritisak od oko 1380 (cini mi se KPa-KiloPaskala) sto je verujem isto kao i 1300 bara..
|
|
|
|
vlada lovac |
Objavljen 16.11.2011. 09:06
|

Lovčina

Upisa: 1016
Pristupio: 19.11.2010. 07:19
|
Cestitke na kupovini, neka dugo i dobro sluzi, moze neka slicka tog Krala |
|
|
|
Scorpion Hunter |
Objavljen 19.11.2011. 10:43
|

Veteran

Upisa: 895
Pristupio: 13.05.2011. 17:39
|
Procitah ovu temu i cudu se cudim
Svako ko ima ovaj PA i bilo koju drugu Tursku pusku nema sa njom nikakve probleme. Citam upise vlasnika turskih pusaka i vidim da su ti ljudi potpuno zadovoljni sa njimaB) Mana je samo ovima sto imaju Ruske puske pa ovde pisu neke negativne komentare(gluposti) a ne poseduju istu ili slicnu pusku... Rusofili pustite vlasnike Turskih pusaka da iznose svoja iskustva a da ih ne presecate pri svakom upisu jer sve u svemu samo trtljate nebuloze i gluposti
Ruski i jedini proslavljeni PA se po svetu nigde ne prodaje pod imenom Baikal nego pod imenom Remington. Pod imenom Baikal u zapadnom normalnom svetu nebih ga prodali nikad...
Kolega donet imam ista iskustva sa KRAL-om i znam da je odlicna puska. Ako moze neka slika? |
|
|
|
ohotnik |
Objavljen 19.11.2011. 11:17
|

Veteran

Upisa: 618
Pristupio: 02.12.2010. 13:55
|
Skorpion kaže:
Ruski i jedini proslavljeni PA se po svetu nigde ne prodaje pod imenom Baikal nego pod imenom Remington. Pod imenom Baikal u zapadnom normalnom svetu nebih ga prodali nikad... Kolega gresis i to mnogo Ruske puke konkretno bajkal se nigde u svetu neprodaju pod tudjim imenom a pogotovo Remington.Svuda se prodaju pod svojim imenom i zemljom proizvodjaca.Rusi nebi na to nikada pristali A njihov poluautomat je prodat u vise od pola miliona primeraka od kojih velika vecina van Rusije. |
|
|
|
donet |
Objavljen 19.11.2011. 11:33
|

Mlađi član

|
Skorpion kaže:
Procitah ovu temu i cudu se cudim
Svako ko ima ovaj PA i bilo koju drugu Tursku pusku nema sa njom nikakve probleme. Citam upise vlasnika turskih pusaka i vidim da su ti ljudi potpuno zadovoljni sa njimaB) Mana je samo ovima sto imaju Ruske puske pa ovde pisu neke negativne komentare(gluposti) a ne poseduju istu ili slicnu pusku...  Rusofili pustite vlasnike Turskih pusaka da iznose svoja iskustva a da ih ne presecate pri svakom upisu jer sve u svemu samo trtljate nebuloze i gluposti 
Ruski i jedini proslavljeni PA se po svetu nigde ne prodaje pod imenom Baikal nego pod imenom Remington. Pod imenom Baikal u zapadnom normalnom svetu nebih ga prodali nikad...
Kolega donet imam ista iskustva sa KRAL-om i znam da je odlicna puska. Ako moze neka slika?
U potpunosti se slazem sa kolegom. Ne treba komentarisati nesto sto niste isprobali . Rusko oruzije je suvise dugo zastupljeno kod nas i vazi za jako pouzdano oruzije, ali po mom misljenju pouzdan je samo kvalitet celika od koga je napravljena puska(govorim o novijim modelima). Inace sve ostalo je diskutabilno, od jako lose zavrsne obrade, vrlo neprijatne ergonomije puske, pa do samog sistema bravljenja, kocenja... Kavarovi na novim ruskim modelima oruzija su jako, jako ucestali. inace samo da napomenem kad sam kupovao oruzije pre par nedelja posao sam da kupim neku jacu, robusniju pusku sa kojojm bi mogo da lovim svinje pogonom. Obzirom da za poljski lov koristim zastavinu polozaru m70 i da mi se pokazala vise nego dobro, medjutim nije bas najbolje resenje za lov svinje, odnosno za ispaljivanje jedinicnih zrna malo ozbiljnijih performansi, ipak je to "slaba" puska. Odem u radnju i najpre sam imao nameru da uzmem izh43(posto volim polozare) pa sam gledao izh27... Verovali Vi ili ne na 2 puske izh43 koje sam drzao u rukama sina je kriva, o ergonomiji puske da ne govorim. IZh27 sam probao pa ona je bre gore resenje(isto u ergonomskom smislu:teska, nezgrapna..) od zastavine bokerice koju sam imao i prodao je sav srecan. Kad sam uzeo ovog turcina krala, nekako mi se ucinilo da je to upravo to sto ja zelim. Kalibar 12/76, ima izmenljiv cok, laka i jako mi dobro lezi... Reko to je to, uzimam. Drago mi je da ima jos kolega koje imaju pozitivno iskustvo sa KRAL oruzijem, to mi daje dodatno samopouzdanje u pusku. Evo i jedne slike kako puska izgleda...
|
|
|
|
Scorpion Hunter |
Objavljen 19.11.2011. 12:28
|

Veteran

Upisa: 895
Pristupio: 13.05.2011. 17:39
|
ohotnik kaže:
Skorpion kaže:
Ruski i jedini proslavljeni PA se po svetu nigde ne prodaje pod imenom Baikal nego pod imenom Remington. Pod imenom Baikal u zapadnom normalnom svetu nebih ga prodali nikad... Kolega gresis i to mnogo Ruske puke konkretno bajkal se nigde u svetu neprodaju pod tudjim imenom a pogotovo Remington.Svuda se prodaju pod svojim imenom i zemljom proizvodjaca.Rusi nebi na to nikada pristali A njihov poluautomat je prodat u vise od pola miliona primeraka od kojih velika vecina van Rusije.
Kolega mozda i gresim ali zasto ih onda Remington prodaje pod svojim imenom ... Nemam nista protiv 153jke ispucao sam iz nje dosta municije samo imam zelju da cujem i iskustva kolega sa turskim PA koji su se itekako dobro pokazali kod nas.
Na bezbroj 153jki koje sam gledao po radnjama nailazio sam na krivu sinu sto me je odvracalo od kupovine ove puske, kolegi sa drugog sajta se raspao u papram parcad u sred lova sva sreca pa covek nije stradao. Nije ni rus vise kao sto je bio dosta su ga iskvarili a nas narod je navikao na pouzdanost starog Ruje razumem i zbog cega ali stari ruja vise nije tako pouzdan i kvalitetan serija za serijom je sve gora i gora...
Ovi turski PA i nemaju toliko reklamacija vecina kolega je zadovoljno sa njima. Moj sledeci PA bice bas ovaj KRAL...
Kolega'' donet'' svaka cast na izboru B) |
|
|
|
zeljkox |
Objavljen 19.11.2011. 14:33
|

Član

Upisa: 164
Pristupio: 02.01.2011. 11:44
|
ohotnik kaže:
Kolega gresis i to mnogo Ruske puke konkretno bajkal se nigde u svetu neprodaju pod tudjim imenom a pogotovo Remington.
MP-153 = Remington SPR-453
Nije to nikakva tajna.. B) |
|
|