Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTETOČINE U LOVIŠTU

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTETOČINE U LOVIŠTU
nidzamotocross
 Cuje se ovaj u pozadini kako bodri kerove da ga napadaju, kao da gaji pitbulove a ne gonice. Mogao je da ih pobaca ovde ko jedan i dva. A i trebalo je, pa da posle razmisle malo. U pravu si. Sramota za lov, za Kursumliju, za Juznu Srbiju.
Jos kad ovaj rece "Ja cu da je zveknem u celo", jaoooo.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

mrwa22250
 sta reci,nadam se da doticna bagra vise ne lovi .zamislite situaciju kada mlad lovac upadne u ovakvo leglo kretena kakve su mu sanse da postane istinski ljubitelj i zastitnik divljaci.nema bre taj sanse ni covek da postane a kamoli lovac.i na kraju ako su ga pojeli dabogda im preselo!Zatvor

Neca92
 Ja stvarno razumem da lovci zele da ''nastrve'' kerove, ali stvarno ne mogu da shvatim da neko snima i kaci po netu da sto vise ljudi videlo njihovu bruku, sramotu i nepostovanje divljaci i prirode, i time se jos i hvali! Postoji mnogo humaniji, nista manje efikasan nacin za to...sramota!
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Joe the hunter

Neca92 kaže:
Ja stvarno razumem da lovci zele da ''nastrve'' kerove, ali stvarno ne mogu da shvatim da neko snima i kaci po netu da sto vise ljudi videlo njihovu bruku, sramotu i nepostovanje divljaci i prirode, i time se jos i hvali! Postoji mnogo humaniji, nista manje efikasan nacin za to...sramota!

Problem je druze u tome sto oni uopste nedozivljavaju to kao bruku jel po logici cega se pametan stidi budala se time ponosi oni i funkcionisu.Zanima me ima li neki kolega ovde na forumu koji moze da prepozna "ponosne lovce" a zanima me sta im radi lvocuvar i predsednik udruzenja.Potpisujem da su i oni bili u tom lovu.Sutra bi ih raspustio ugasio udruzenje a loviste dao na gazdovanje nekom normalnijem svetu.Ko zna sta jos rade a sto nisu uspeli da snime.

Joe the hunter
 Evo jos malo onih koji su pravi lovci a i love sa "papovkom" DS

http://www.youtub...n2Ck0WfyfU

lakistrike95

Joe the hunter kaže:

To sa cim neko lovi to ne bih nesto posebno komentarisao, svako uzima oruzje prema svojim mogucnostima, i to da li neko ima skuplju ili jeftiniju pusku uopste nije bitno, ne cini puska lovca, ona moze biti ne znam koliko skupa, ako je covek koji je koristi nista od coveka, prema tome ne bih delio lovce prema oruzju, svako kupuje ono sto mu najvise odgovara ali se pre svega organizuje prema budzetu.

nidzamotocross
 Da li je iko od gore prikazani ljudi cuo za samilosni hitac?
I da li znaju sta znaci "samilosni"?

Krsti Krsti Krsti
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

DakiNS
 Kolege hajde da preskočimo klipove ovakvog i sličnih sadržaja, da ne ispadne da reklamiramo neljudsko i nelovačko ponašanje , bez obzira na komentare.Lovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Joe the hunter

DakiNS kaže:
Kolege hajde da preskočimo klipove ovakvog i sličnih sadržaja, da ne ispadne da reklamiramo neljudsko i nelovačko ponašanje , bez obzira na komentare.Lovac 3

Mislis ako ih ne prikazemo da se to ne desava.Srbijalov

Ako se i dešava kao što smo videli barem da ih ne reklamiramo!

Srbijalov Admin Tim

Joe the hunter

lakistrike95 kaže:

Joe the hunter kaže:

To sa cim neko lovi to ne bih nesto posebno komentarisao, svako uzima oruzje prema svojim mogucnostima, i to da li neko ima skuplju ili jeftiniju pusku uopste nije bitno, ne cini puska lovca, ona moze biti ne znam koliko skupa, ako je covek koji je koristi nista od coveka, prema tome ne bih delio lovce prema oruzju, svako kupuje ono sto mu najvise odgovara ali se pre svega organizuje prema budzetu.

Kolega nije u pitanju cena puske vec zakon.Nije dozvoljen odstrel DS kalibrom manjim od 7 mm i zrnima laksim od 9 gr(makar bio i 8x57) a kolko se razbiram 7,62 x 39 ima zrna od 8 grama.Uostalom pretpostavljam da sve ovo znas tako da je komentar kolko ko ima para neumesan.Usput kolko na trzistu se prodaju papovke za iste pare moze da se kupi i zastavin M70.

lakistrike95
 Ne zelim da ulazim ni u kakvu raspravu, svako radi ono sto misli da je ispravno....

Podunavac

Joe the hunter kaže:

lakistrike95 kaže:

Joe the hunter kaže:

Kolega nije u pitanju cena puske vec zakon.Nije dozvoljen odstrel DS kalibrom manjim od 7 mm i zrnima laksim od 9 gr(makar bio i 8x57) a kolko se razbiram 7,62 x 39 ima zrna od 8 grama.Uostalom pretpostavljam da sve ovo znas tako da je komentar kolko ko ima para neumesan.Usput kolko na trzistu se prodaju papovke za iste pare moze da se kupi i zastavin M70.

U potpunosti se slažem sa kolegom Joe the Hunter. Ovde se apsolutno ne radi o vrednosti puške, nego o kalibru koji apsolutno nije adekvatan za lov DS. Kalibar 7,62x39 poseduje malu kinetičku energiju i apsolutno nije pogodan za lov krupnijih primeraka DS. Po nekim preporukama (a i zakonima u pojedinim evropskim državama) kalibar za lov DS treba (mora) na 100 metara da poseduje kinetičku energiju od minimum 2500 J. A kalibar 7,62x39 poseduje kinetičku energiju 2250 J na ustima cevi. Sa ovim kalibrom mogu da se love predatori i srneća divljač, premda je i taj lov prilično ograničen zbog velikog pada zrna ovoga kalibra. Ko voli PA pušku prihvatljive cene daleko je bolji izbor M76 u kalibru 8x57 IS. Potpuno se slažem da lovce ne treba deliti po tome ko kakvu pušku poseduje, ali svaki lovac treba da se pridržava zakonski propisanih normi i lovačkog kodeksa. I ovde nema mesta ljutnji, jer niko nikoga ne potcenjuje, nego se samo ukazalo na grešku prilikom izbora kalibra.iveli 3
Tri prsta 2Kolce

Joe the hunter

lakistrike95 kaže:
Ne zelim da ulazim ni u kakvu raspravu, svako radi ono sto misli da je ispravno....

Kolega nema rasprave ,svako moze da radi sta hoce pod uslovom da to ne steti drugima.Kada predje liniju na scenu stupa zakon tako da ovde nije u pitanju stvar dobre volje i licne procene sta je ispravno, vec zakona.Obzirom da tek ulazis u prave lovacke vode imaj uvek na umu pstovanje zakona i previla lova u protivnom mozes imati neprijatna iskustva.Ja ti zelim da ih nemas.Dobar pogled

PEZ

Joe the hunter kaže:
Usput kolko na trzistu se prodaju papovke za iste pare moze da se kupi i zastavin M70.

Nije tu problem u parama vec u magacinu a i ne mora da za svaki hitac d.ka rucicu zatvaraca, pa military look, pa kundak od birane bukovine pravljen po meri Smean pa...To sto metak nije dovoljno jak nadoknadjuje kolicina na brzinu ispaljenih siljaka...
Da nije tuzno bilo bi smesno.
Jednostavno ne razumem lovca kojiu lovu nosi Papovku pa nek se ljuti ko i koliko hoce.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

270
 7,62x39 se proizvodi i sa zrnima od 9,1 i 9,7 grama i sa njima je apsolutno u skladu sa zakonom dovoljan za odstrel sve divljači!
Kao i karabini koji koriste još slabiju municiju npr. neki Lever Action i PA u kalibrima: 357mag, 44mag, 45ACP pa i 9mm PARA!
Svi oni ispunjavaju zakonske norme u pogledu ograničenja na vrstu oružija, vrstu municije, kalibra i težine zrna!
Zakon treba menjati a ako nismo pametni da smislimo bolje prepišimo ovu odredbu od susedne Hrvatske koja je uvela mnogo bolja ograničenja u pogledu kalibra za određenu vrstu divljači nego mi! Kod njih ne može da se desi da kalibri ovako slabog energetskog potencijala budu dozvoljeni za lov DS a i mnoge druge divljači!

Joe the hunter

270 kaže:
7,62x39 se proizvodi i sa zrnima od 9,1 i 9,7 grama i sa njima je apsolutno u skladu sa zakonom dovoljan za odstrel sve divljači!
Kao i karabini koji koriste još slabiju municiju npr. neki Lever Action i PA u kalibrima: 357mag, 44mag, 45ACP pa i 9mm PARA!
Svi oni ispunjavaju zakonske norme u pogledu ograničenja na vrstu oružija, vrstu municije, kalibra i težine zrna!
Zakon treba menjati a ako nismo pametni da smislimo bolje prepišimo ovu odredbu od susedne Hrvatske koja je uvela mnogo bolja ograničenja u pogledu kalibra za određenu vrstu divljači nego mi! Kod njih ne može da se desi da kalibri ovako slabog energetskog potencijala budu dozvoljeni za lov DS a i mnoge druge divljači!

Kolko znam na NASEM trzistu nema municije 7,62x 39 sa zrnima tezi od 123 greina ili ti 8 grama.U bugarskoj postoje sa zrnima 9,7 grama lokalnog proizvodjaca i neki moji tamosnji drugari pokusali su da love sa tim metkom i ucinak je bio katastrofalan (uzasan pad zrna, veliko rasturanje los rad poluautomata) te su brzo preslji na ozbiljnije kalibre.
Secam se da smo prosle godine polemisali ja i kolega 270 oko nepravedno izostavljenog kalibra 270 za otstrel DS jel mislim da je visestruko primereniji nego 7,62x39.Medjutim i tada sam rekao da je Jugoslavija a kasnije i Srbija morala da se prilagodi Evropskim standardima lova.I dok je to tako moramo postovati bez obzira koliko nas to licno "boli" .Inace navedeni pistoljski kalibri u poluautomaskim ppuskama nigde u evropi nisu dozvoljeni za otstrel DS.E sad nase zelje su jedno a zakonske odredbe drugo.Nisam siguran da bi se bilo kome dopalo masovno krsenje zakona u bilo kojoj sveri zivota pa eto i ulovu.To se zove rasulo.

lakistrike95
 Mi tu ne mozemo nista da ucinimo, sto se vise ovo plasira u javnost sve vise ljudi misli da su lovci mesari, ubice i slicno, samo zbog ovakvih snimaka, treba se truditi da se ovi snimci ne plasiraju u javnost, vec neki pravi snimci lova i postovanja divljaci, ovaj odgovor se ne odnosi na kolegu Joe the hunter, da ne dodje do konflikta sto je on stavio par snimaka, ali ipak mislis da je bolje da plasiramo kako to rade pravi lovce, a ne ovi nazovimo ''lovci''. Joe the hunter pozdrav za tebe druze. iveli 3

Joe the hunter

lakistrike95 kaže:
Mi tu ne mozemo nista da ucinimo, sto se vise ovo plasira u javnost sve vise ljudi misli da su lovci mesari, ubice i slicno, samo zbog ovakvih snimaka, treba se truditi da se ovi snimci ne plasiraju u javnost, vec neki pravi snimci lova i postovanja divljaci, ovaj odgovor se ne odnosi na kolegu Joe the hunter, da ne dodje do konflikta sto je on stavio par snimaka, ali ipak mislis da je bolje da plasiramo kako to rade pravi lovce, a ne ovi nazovimo ''lovci''. Joe the hunter pozdrav za tebe druze. iveli 3

Kolega treba se truditi da u nasim sredinama uticemo da nema ovakvih desavanja a snimci su ionako javni tako da nista neznaci sto sam ih postavio na ovaj nas forum.najgore je gurati glavu u pesak i misliti da ce neko resavati nase lovacke probleme.svaki onaj ko zeli sebe da nazove pravim lovcem treba da cini sve da se ovakve stvari ne desavaju.Zelim ti mirne i radosne Bozicne praznike.

lakistrike95
 Bravo 2Bye

Zoran Zoli
 Danas oko 8h copor pasa lutalica napao je i rastrgao srnu,a to se sve odigralo u blizini kuca u Rusnju (LU Kosutnjak).
srbijalov

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
TRAŽIM-NUDIM POSAO U OBLASTI LOVSTVA, ŠUMARSTVA, VETERINE SVAŠTARA 45 01.03.2023. 14:51
Sabatti kombinovane lovačke puške KOMBINOVANO LOVAČKO ORUŽJE 16 07.03.2022. 23:10
Hajke, lovačke manifestacije, pozivi, obaveštenja, iskustva i utisci SVAŠTARA 1096 20.02.2020. 12:07
Cal. 20/76 iskustva i mišljenja! LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 169 15.10.2019. 19:48
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,466
Najnoviji član: Perinakci

Poslednje vesti
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta
Dobijanje lovačke dozvole kompleksan proces

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,276,029 posete www.srbijalov.com