gedzo brate sve ti verujem,
ali ne mogu da poverujem da neko napada nekog a da nije siguran u to sto pise..znaci tika nesto zna ali ima problem da dokaze..samo je pitanje koliko ce admini imati sluha da se ovo rascisti..objasni nam ti barem malo..tvoj otac je bio predsednik ld-a?a ti predsednik sekcije?sranja su se desavala pre vas?daj neku informaciju.znas sta se radilo a cutis..ospi paljbu..
nazalost i sumadinac i gedza su isti o tome upravo govorim gedza vesto izbegava i pominje novije vreme a zna dobro o cemu pricam uvreda je da me poistovetite sa sumadincem ili nedaj boze sa gedzom ni gedzi ni sumadincu nije mesto na portalu verujte mi da se razlike izmedju njih meri u tome ko je vece zlo obecavam dokaze ukoliko sutra pa sami presudite.
Pošto se ni posle nekoliko opomena i upozorenja niste predstavili, počev od 05.07.2011. godine u 11,23 h ste banovani na 7 dana, odnosno sve do 12.07.2011. godine u 11,23 h.
Srbijalov Admin Tim!*
charuga kaže:
gedzo brate sve ti verujem,
ali ne mogu da poverujem da neko napada nekog a da nije siguran u to sto pise..znaci tika nesto zna ali ima problem da dokaze..samo je pitanje koliko ce admini imati sluha da se ovo rascisti..objasni nam ti barem malo..tvoj otac je bio predsednik ld-a?a ti predsednik sekcije?sranja su se desavala pre vas?daj neku informaciju.znas sta se radilo a cutis..ospi paljbu..
charuga hvala ti na poverenju. Da bi osuo paljbu treba puno slobodnog vremena i koriscenja tastature, a ogranicen sam i raznim mogucim istraznim postupcima. Hteo bih da na ovoj temi postavim Izvestaj Nadzornog odbora udruzenja o kontroli poslovanja udruzenja u 2008 godini, koji je sacinjen tokom 2009. godine i usvojen od strane Skupstine udruzenja, kako bi svi zainteresovani clanovi naseg portala imali priliku da vide sa kakvim se sve pojavama suocavalo Lovacko udruzenje iz Vlasotinca i da sve moje tvrdnje nisu bez osnova ali moje znanje informatike je veoma skromno, tako da bez Vase pomoci to ne mogu da uradim. U tom izvestaju ima dosta prave paljbe, pa me naucite kako da to uradim.
tikaspic66 kaže:
nazalost i sumadinac i gedza su isti o tome upravo govorim gedza vesto izbegava i pominje novije vreme a zna dobro o cemu pricam uvreda je da me poistovetite sa sumadincem ili nedaj boze sa gedzom ni gedzi ni sumadincu nije mesto na portalu verujte mi da se razlike izmedju njih meri u tome ko je vece zlo obecavam dokaze ukoliko sutra pa sami presudite.
Pošto se ni posle nekoliko opomena i upozorenja niste predstavili, počev od 05.07.2011. godine u 11,23 h ste banovani na 7 dana, odnosno sve do 12.07.2011. godine u 11,23 h.
Srbijalov Admin Tim!*
Tikaspic66, ti stalno skaces sa pretpostavke na pretpostavku a svi od tebe ocekujemo da te svoje pretpostavke potkrepis necim. Pokusacu da ti pomognem, tako sto cu ti ukratko opisati period rada udruzenja za poslednjih dvadeset godina, kako bi ti bio u mogucnosti da upotrebom zdrave logike, sam dobijes neke odgovore a ujedno i predstavimo nase udruzenje, jer se nalazimo u okviru teme Lovacka udruzenja.
- u periodu od 1989 do polovine 1993. godine, nakon smene ili ostavke dotadasnje uprave, radom udruzenja je rukovodio upravni odbor sa predsednikom Mitkovic Vlastimirom. Imalo je oko 600 redovnih clanova sa prosecnom godisnjom clanarinom od 20 DM. U stalni radni odnos su bila zaposljena dva lica, od kojih je jedno bilo lovocuvar i tri lovocuvara po osnovu ugovora o delu. Od 1992. godine u stalni radni odnos na poslovima upravnika lovista je bio zaposljen Susulic Srdjan, dipl. veterinar (u to vreme Zakon o lovstvu je bio u fazi nacrta).
Po cemu se pamti taj period? Pored normalnog tekuceg poslovanja, po adaptaciji i izgradnji aneksa Lovackog doma u Vlasotincu, po totalnoj rekonstrukciji i uredjenju Lovackog doma u lovistu, po izgradnji Gatera za obuku pasa na divlju svinju, povrsine 3 ha (posle Zajecara, drugi gater u Srbiji i prema recima Aleksandra Pantelica iz LSS, najbolji gater o ondasnjoj Jugoslaviji), po izgradnji Prihvatilista-karantina za bolesnu ili povredjenu srnecu divljac povrsine 0,35 ha, po izgradnji metalne zatvorene volijere za prihvat fazacica povrsine 0,25ha , po nabavci iz Lovotursove fazanerije u Bacu i pustanju u loviste po 2000 fazancica godisnje. Po uvodjenu evidencije clanova koja i danas stoji u arhivi udruzenja, po organizovanju polaganja lovackih ispita putem testova dobijenih od LSS itd.
- u periodu od druge polovine 1993. godine, nakon isteka mandata dotadasnje uprave koja nije htela da prihvati drugi mandat, za predsednika upravnog odbora je izabran Petrovic Jovica. Ova uprava je trajala do kraja 2004 ili pocetka 2005. godine. Po cemu pamtimo ovu upravu. Po radu u izuzetno teskim ekonomskim uslovima izazvanih inflacijom, po clanarini u iznosu od 10 DEM, po ostavci upravnika lovista Susulic Srdjana, po naplati clanarine u nemackim markama i sumnjama da je bilo zloupotreba prilikom razduzenja deviznih naplata zbog svakodnevnog rasta kursa. U tom periodu nije bilo znacajnog ulaganja u loviste.
- u periodu od kraja 2004 ili pocetka 2005 godine, nakon smene prethodne uprave, za predsednika novog upravnog odbora je izabran, sada pokojni Djekic Dragan. Ova uprava je trajala do kraja 2005. godine. Po cemu pamtimo ovu upravu. Po dobijanju jedinstvenog lovista Luznica na gazdovanje. Po clanarini od 20 DEM u dinarskoj protivrednosti.U tom periodu nije bilo znacajnog ulaganja u loviste.
- u periodu od kraja 2005, nakon ostavke prethodne uprave, za predsednika novog upravnog odbora je izabran Cecic Zivojin. Ova uprava je trajala do polovine 2006. godine. Po cemu pamtimo ovu upravu. Po clanarini od 20 DEM u dinarskoj protivrednosti, po izuzetno teskim finansijskim problemima, po osipanju clanstva itd. U tom periodu nije bilo znacajnog ulaganja u loviste.
- u periodu od sredine 2006. godine, nakon smene ili ostavke prethodne uprave, za clanove upravnog odbora je izabrana vecina clanova iz perioda od 1989-1993. godine i za predsednika je ponovo izabran Mitkovic Vlastimir. Ovo uprava je izdrzala citav mandat do polovine 2000. godine.
Po cemu pamtimo ovu upravu. Po izgradnji temelja za zgradu fazanerije, po izgradnji novog prilaznog puta do lovackog doma u lovistu duzine 3 km, izradjenog samo sredstvima udruzenja, po izgradnji elektricnog voda niskonaponske struje do lovackog doma u lovistu duzine 3 km i elektrifikaciji istog, izradjenih samo sredstvima udruzenja, po sopstvenoj proizvodnji fazancica, koriscenjem primitivnog ali uspesnog inkubatora, po pokusajima lokalnih politicara da podele jedinstveno loviste, po sumnjama pojedinaca da je bilo zloupotreba prilikom izgradnje elektricnog voda i elektrifikacije lovackog doma, itd.
- u periodu od sredine 2000, nakon isteka mandata prethodne uprave pa do pocetka 2009. godine, menjalo se 7 uprava i 7 predsednika upravnog odbora: Milovanovic Boban, Djikic Sasa, Djordjevic Vojislav, PopIlic Pravoslav, Popovic Zvonimir , Stosic Slavoljub, Velickovic Milan. Po cemu pamtimo ove uprave. Po clanarinama koje su od 30 DEM u 2001, 40 DEM u 2002, 40 eura u 2003 i 2004, 45 EURA u 2005, 50 EURA u 2006, povecane na 55 EURA u 2007 i 2008 godini.
Od pozitivnih stvari pamte se: ostavka elektrotehnickog inzinjera Milovanovic Bobana, kada je pregledom dokumentacije utvrdio da je izgradnja elektricnog voda i elektrifikacija lovackog doma izgradjena sasvim legalno, sa svom potrebnom dokumentacijom i saglasnostima i po ceni koja je bila za 30% niza od trzisne, stednja novcanih sredstava u 2001 i prenosenje istih za izgradnju objekata u 2002 (Milovanovic Boban), izgradnja novog gatera za obuku pasa i adaptacija prihvatilista-karantina, izgradnja male zatvorene volijere za prihvat fazancica, nabavka racunara(Djikic Sasa), nabavka i pustanje zeca u loviste, nabavka i pustanje odraslih fazana u loviste (Djordjevic Vojislav).
Od negativnih stvari pamte se: prijem u radni odnos Zorana Mladenovica na poslovima upravnika lovista, koji je tokom 2009. godine osumnjicen i protiv koga je vodjen krivicni postupak za razne zloupotrebe sluzbenog polozaja na radu u udruzenju , odstrel divljeg vepra u zlatnoj medalji iz gatera i sudska naplata odstrela i trofeja istog, preskupo placen elaborat za izgradnju farme za uzgoj divljih svinja, kupovina preskupo placene puske za uspavljivanje divljaci, koja nikada nije proradila, jer se radilo o obicnoj ruskoj kip lauf jednocevnoj lovackoj pusci kal.12, neodrzavanje i demontaza prve zatvorene volijere za prihvat fazancica i nestanak znatnog matarijala te demontirane volijere, neodrzavanje i stavljanje van funkcije prvog gatera za obuku pasa, nezakonit otkaz lovocuvara Stankovic Novice koji je pobijen prvostepenom sudskom odlukom, izdavanje Diploma o polozenom lovackom ispitu protivno Pravilnicima LSS i na neodgovarajucim obrascima, uz naplatu novcanih naknada za polaganje u gotovom novcu koji nikada nije evidentiran na izvodima banaka sa ziro racuna udruzenja, uplata clanskog doprinosa LSS za lovne karte licima cije uplate nisu bile evidentirane na izvodima banaka sa ziro racuna udruzenja, izdavanje lovnih karti LSS licima za koje nije bio uplacen clanski doprinos LSS i cije uplate nisu evidentirane na izvodima banaka sa ziro racuna udruzenja, falsifikovanje zapisnika sa sastanaka Upravnog odbora, vodjenje disciplinskih umesto krivicnih postupaka protiv lica koja su neosnovano lovila i odstreljivala divljac i njihovo kaznjavanje u rasponu od 10.000,- do 200.000.- dinara, po pojedincima koji su nakon zaticanja sa pet bespravno odstreljenih zeca bili kaznjeni sa 700 kg. kukuruza, izbor Stosic Slavoljuba za sekretara, pa predsednika nadzornog odbora i na kraju za predsednika upravnog odbora, protiv koga se od 2009. godine vodi krivicni postupak za zloupotrebe u udruzenju, nabavka terenskog vozila marke Lada Niva po osnovu petogodisnjeg finasijskog lizinga, koja ce iskostati udruzenje oko 14.000 eura, rapidno smanjenje evidentiranih uplata clanarina, kojih je u 2000 bilo oko 800, dok je taj broj u 2008 iznosio samo 324, po hronicno teskoj finansijskoj situaciji, po upravi cije je trajanje mandata trajalo samo 7 dana (Velickovic Milan) itd.
- u periodu od polovine 2009 godine pa do danasnjih dana, nakon smene prethodne uprave izabran je novi upravni odbor, sa predsednikom udruzenja Djordjevic Vojislavom. Ova uprava ce se verovatno pamtiti po kompletnom uredjenju sluzbenih i prostorija za okupljanje lovaca, po izgradnji, uredjenju i opremanju prostorije za veterinarsko-sanitarni pregled divljaci, po uredjenju napustenog lovackog doma u lovistu, po povratku u radni odnos radnika Stankovic Novice i isplate svih njegovih prethodnih potrazivanja po osnovu poreza, doprinosa i naknade zarada u ukupnom iznosu od preko 900.000.- dinara, po nabavci i pustanju u loviste odraslih fazana, po transparentrnosti u radu i pruzenoj mogucnosti svim clanovima udruzenja da svakodnevno imaju uvid u izvode banaka sa ziro racuna udruzenja, po transparentrnoj evidenciji o uplati clanarina, po problemima koje ima sa laznim diplomama ili overama u clanskim knjizicama o polozenim lovackim ispitima izdatih u prethodnom periodu, koji nisu evidentirani zapisnicima LSS s jedne strane i odredbi Zakona o divljaci i lovstvu koji propisuje da samo lica koja imaju polozen lovacki ispit mogu dobiti lovnu kartu s druge strane.
Logicno pitanje koje se samo od sebe namece je:
- zasto u jednom periodu rada lovackog udruzenja postoje uprave koje traju po ceo mandat, koje samo sredstvima po osnovu clanarina uspevaju da nakon podmirenja tekucih potreba, odvoje nesto i za ulaganja u loviste, dok druge uprave, sa istim brojem clanova, traju po nekoliko meseci ili najvise godinu dana i uglavnom ne uspevaju da podmire ni tekuce potrebe a kamoli da nesto uloze u loviste. Kako to da neke uprave sa godisnjim clanarinama od 20 DEM urade i uloze vise u loviste od uprava koje su na raspolaganju imale clanarine u iznosu od 50 eura.
Na osnovu napred iznesenog, mozes me ispraviti ili dopuniti i mozes obavestiti ostale zainteresovane clanove ovog portala, koji prate ovu temu, o periodu kada sam ja sa svojim ocem bio vlasnik udruzenja, kada sam pravio svoje finansijske izvestaje, kada sam bio piroman i lopov, odnosno u kojim periodima sam ja ucestvovao u radu udruzenja i sa kojih pozicija.
To sto se zalazem za zakonitost i disciplinu, ne daje ti za pravo da me poredis sa Sumadincem i veruj mi da tek kada zavlada zakonitost i disciplina imacemo mnogo bogatije loviste i bicemo u prilici da generacijama koje dolaze posle nas ostavimo zadovoljstvo lova koje mi sada imamo.
A bio bi red da se predstavis, pa nisam ja mecka koja jede ljude, iako imam preko 100 kg.
Gedžo66 žao mi je što Tikaspic66 neće biti u mogućnosti da se na ovo izjasni u narednih 7 dana.
On je zbog nepoštovanja pravila foruma "na hlađenju"!
Kada mu istekne kazna očekujemo njegovo izjašnjenje!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
izgleda da se otvara jos jedna tema l.u. vlasotince zasto da opterecujemo l.u. bojnik,ali bilo bi red da se predstavimo i da se ne krijemo iza nadimka,pa nek izvole s argumentimau u vidu finansiskih izvestaja,izvestaja nadzornog odbora,disc. komisije i.t.d. a moze i brojevi krivicnih postupaka ja sam trenutno predsednik udruzenja i mogu da se pohvalim da su svi izvestaji jednoglasno prihvaceni na skupstini a sto i ne bi kad su sredstva trosena namenski i rad udruzenja je javan tako da svi clanovi mogu da vide celokupnu dokumentaciju mogu da kazem za gedju66 da korektno obavlja funkciju za koju je izabran na skupstinu voleo bi da se svi predstave na portalu pa da se pogledamo u oci kao odrasli i ozbiljni ljudi i argumenti na videlo
Otvaramo novu temu LU Vlasotince, nastavak može tamo.
Srbijalov Admin Tim
U jbt pa ja stvarno dugo nisam ucestvovao u nekoj od tema ovog portala tek sada videh ovu. Ovo je bre luda kuca, ima li bre neko udruzenje iz centralne i juznije sve tuznije Srbije, a da se pohvali da je u njegovom radu sve po zakonu ili svako drugo ima iste ili slicne probleme!
Pozdrav od Čarapana! "ja s'tem nem ništa"
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
moram tiki spicu da odgovorim dokle cu ja da doguram rezultati ce da kazu a sto se tice eksperta pored mene on samo radi poso za sta je izabran i svaka mu cast kako radi bar do sada oduvek sam zeleo da nema privilegovanih i imunih na kontrole
nemojte da napadate i odgovarate tiki zato sto covek nije tu.
banovan je zbog toga sto se nije predstavio a ne zbog izrecenih neistina..
sacekajte da dodje pa ga cerecite ako ima zasto..jbg
Charuga je u pravu.
Tika reče svoje, gedža mu je odgovorio!!!!
Žao mi je što je tika odbio da se prestavi pa je morao biti banovan.
Ali proći će ta kazna, tika će se predstaviti, i reći šta ima, i prsebno izneti dokaze za svoje tvrdnje!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Zasada 1: 0 za Geđu!! ...mislim da je dao dobar domaći zadatak Tiki, a ovaj će morati "stisniti muda" i dati podatke..uglavnom ako pobije Geđine tvrdnje biće jači nego mi Palančani!!..a sve zbog toga što će imati obe strane "mudate", što kod nas nije slučaj!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Otvorena je nova tema 'LU Vlasotince', pa možete tamo nastaviti sa pričom o dogadjajima u vezi tog udruženja. Ovo je tema 'LU Bojnik'.
zoranp kaže:
Zasada 1: 0 za Geđu!! ...mislim da je dao dobar domaći zadatak Tiki, a ovaj će morati "stisniti muda" i dati podatke..uglavnom ako pobije Geđine tvrdnje biće jači nego mi Palančani!!..a sve zbog toga što će imati obe strane "mudate", što kod nas nije slučaj!!!
Zoranep to sa organima nije problem. Kazu da lavor sa vrucom vodom pomaze da ona porastu... pa valjda u BP ima vruce vode. Ma imate vi m... samo ne zelite da "prljavstinu" iznosite iz svog dvorista...
charuga je trazio "paljbu",kad ono posle prvog metka i verovatno promasaja sklonise mi "metu na hladjenje". Bar da mi je omogucen drugi hitac
Zvoni telefon proslog cetvrtka ja pogledam broj "skrtica"iz LSSa.Kaze ovaj "tvoj"upravnik dolazi danas po lovne karte,ja pitam jel sigurno kaze sigurno pa se cujemo.Ja napisem poruku upravniku da ne zaboravi za mene ko prosle godine jer to je neko nebitno papirce pa se zaturi.U petak ga zovem kad da dodjem po lk kaze on za tebe i za sve ostale koji nemaju prebivaliste na teritoriji opstine Bojnik nema lk sve dok ne platite 15 000 din i napisete zahtev samo postavljenom sultanovom velikom veziru i njegovim janjicarima,pa ako vezir odluci da moze onda tek lovna karta.Lepo nema sta al rekoh ajde nisu valjda tolko probili na masu pa zadiru u ljudska ustavom zagarantovana prava.Ne lezi vraze u nedelju 7 avg.otvaranje sezone na grlice prepelice i golubove staro zborno mesto tu je lovocuvar stize i upravnik i posle pozdravljanja kratka govorancija,a na kraju u lov mogu da idu samo oni koji imaju lovnu kartu i izmirenu lovacku clanarinu.Pita jedan kolega a zasto mi nemamo lovne karte a izmirili smo clanarine upravnik kratko ponovi vec meni receno da doplatimo do 15000 din i da napisemo zamolnicu velikom veziru pa ako on dozvoli tad lovne karte i tad mozemo u lov.E sad sto se tice nas bez lovnih karata ako mislimo da smo ispravni mi mozemo da idemo u lov i on ne moze da nam zabrani to rece ,okrenu se i pravac loviste.Ali zato ostavi lovocuvara da saceka dali cemo mi da krenemo u loviste s oruzjem pa da nam lepo napise prijave i zbogom oruzje i zbogom lov.Medjutim odose i neki koji nisu imali lovne karte u lov ali oni nisu bitni,takodje odose i neki momci koji su isto iz druge opstine i prvi put placaju lov u nasem udruzenju ali je njima veliki vezir licno podelio lovne karte i ubacio ih u neke sekcije bez pitanja clanova te sekcije ali ni to nije bitno lovocuvar samo gleda u nas i ceka priliku da nam napise prijave i tako drage kolege mi sedosmo u kola pa kud koji mili moji ko nam je kriv kad ne priznajemo zulum i velikog vezira evo i danas sedim kuci i svadjam se sa decom i zenom a nisu mi oni krivi.....
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?