Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: IŽ-54

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
IŽ-54
kolega_LOVEc
 i49.tinypic.com/14w84ls.jpg iz 54 shema udarnog mehanizma
Vim vi repellere licet

bimba
 slučajno sam video vaše napise o ovoj pušci pa da i ja iznesem neka svoja vidjenja jer je imam već oko 25 godina.
divna puška veoma čvrsta, dobro leži u ramenu, s obzirom da je kal 12 ostavlja utisak da pucate iz topa pogotovu ako stavite winčester super spid municiju. jedina mana su udarne igle koje su i morale da se nekad pohabaju ništa nije večno. i kako neko napisa čak i da kupim drugu pušku ovu nebi nikad prodao. inače mi nikako nije jasno što novije puške nemaju ono zabravljivanje na vrhu cevi, smatram ga veoma praktičnom i sigurnom stvari.

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Srbijalov Admin Tim!

Bajkela
 Pre par dana sam od drugara uzeo da probam jednu ovakvu. Stvarno je odlicna puska elegantna i skladna. Odlicno mi lezi kad je stavim u rame i pogled ide sam niz sinu. Odusevio sam se puskom Grin .Da li neko moze da mi kaze otprilike koja je cena ove puske polovne, solidno ocuvane?
Indjijanac
Lisica

Cvele
 Dobro ocuvana 150-200 jevreja...
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

canis aureus
 ... sve zavisi šta se smatra pod "dobro očuvana" ali za 150-200jura teško da se mogla naći u takvom nekom stanju, da je fabričko(bez naknadnih dorada i ulepšavanja), očuvano, bez oštećenja ...
Do skoro se nije mogla naći bez 300jura a cene su išle i na duplo više od toga! E sad, pošto je "sveCka ekonomska" kriza i opšta nemaština i beda, ljudi da bi preživeli prodavaće mnogo vrednije za prilično jeftinije Confused
Lično, moju 54rku ne bih prodao ni po ceni nove IŽ43 jer je razlika u kvalitetu ... a takođe bih platio tu cenu, pa i više, kada bih kupovao položaru, uvek pre za 54rku nego za 43jku!!
Tako da ...
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Bajkela
 Nazalost vreme je takvo da je standard drasticno opao poslednjih godina. Jasno mi je Canise sta si hteo da kazes. Pitao sam cisto orjentaciono da znam sta me ceka kad budem uzimao pusku. I ja se slazem za to da je kvalitetnija od nove 43-ojke.
Indjijanac
Lisica

kolega_LOVEc
 i46.tinypic.com/2mdgig1.jpg jel vako ochuvana treba da budeHmmm
Vim vi repellere licet

rk
 Mislim da cena od 200/300 sasvim ok sve preko toga je previse. Ne sporim da je dobra puska da je verovatno bolja od Iz43, ali dati za nju vise od 300 e mislim da je previse.

Mogle su se naci odlicno ocuvane za 200 e. Po cenama od 450/500 e mogu se naci mnogo skuplje, polovne puske Berette, Franchi,Zoli, ....
Koje bez namere da ulazim u rasoravu da li su bolje ipak vaze za ekskluzivnijie.
Ja bi licno pre uzeo neku od ceskih kao sto je Tatra ili tako nesto
RK

270
 Lično za ekstra očuvanu IŽ 54; 26 ili 58 bez razmišljanja bi dao (što već i jesam) 300 evrića, a novu posle 87-88 godine proizvedenu 43-ojku ni na poklon ne bih uzeo.
Takođe sam siguran da će ova Ruska velika trojka da nadživi svaku Tatru, Brno 500 i ZH. Super Brno je već druga priča (mada meni nikako ne leži) ali je i cena višestruko veća! I da ne zaboravim Super Brno i ako ima hromirate cevke nema hromirato ležište metka pa sam video dve sa prilično nagriženim cevkama u ovom delu!
Za mene naj bolje puške Češke produkcije su ZP položare ali naći ih sa očuvanim cevkama je prava lutrija a i tada se prodaju za 500-600 evrića! Nije da ne vrede tih para, naravno da vrede ali u ovoj ili malo većoj kategoriji cene polovnjaka ipak biram bilo šta dobro očuvano iz Suhl produkcije!

canis aureus

270 kaže:

Takođe sam siguran da će ova Ruska velika trojka da nadživi svaku Tatru, Brno 500 i ZH.

OdobrenoBravo 2
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

stevin
 da se i ja pohvalim novom ruskinjom!iz 54 iz 64god.bez lufta,cevi kao ogledalo,engleski kundak!cevi bruniram,kundak i podkundak se i
sto moraju presmirglati i sve ostalo!ali neznam sta sa glavom da radim,spao je onaj paljeni sloj!molim za vase predloge kako da sredim glavu!pozzz
stevin priložio:
dsc02403-1.jpg

Lisica

stevin
 slika od gore
stevin priložio:
dsc02408-1.jpg

Lisica

stevin
 komplet
stevin priložio:
dsc02412-1.jpg

Lisica

PEZ

stevin kaže:
da se i ja pohvalim novom ruskinjom!iz 54 iz 64god.bez lufta,cevi kao ogledalo,engleski kundak!cevi bruniram,kundak i podkundak se i
sto moraju presmirglati i sve ostalo!ali neznam sta sa glavom da radim,spao je onaj paljeni sloj!molim za vase predloge kako da sredim glavu!pozzz

Kolega stevin nek Ruja dobro sluzi Odobreno
Sto se glave tice imas nekoliko mogucnosti, aspirin, kafetin...salim se malo ne zameri... bruniranje ako volis da oruzje bude "jednobojno",hromiranje ... ali mozda je najbolje da je samo ispoliras i tako ostavis, trazice malo vise odrzavanja ali vizuelno odlicno izgleda ima "babuska" da bude ko "djevuska"
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

aleksa
 Stevin, elgantno, klasično, funkcionalno, pouzdano, lepo...!
To je nešto čemu i sam težim, možda jedino u manjem kalibru od 12.
Srećno u lovu sa njom i da je kvalitetno osvežiš!

stevin
 hvala kolege,mislim da cu je ispolirati!
Lisica

ssekir75
 nek te dobro služi!
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

stevin
 sredjena i visestruko proverena u lovu.ja sam prezadovoljan!
stevin priložio:
2013-10-10_174216-1.jpg

Lisica

stevin
 slika2
stevin priložio:
2013-10-10_174321-1.jpg

Lisica

stevin
 skika3
stevin priložio:
2013-10-10_174245-1.jpg

Lisica

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,466
Najnoviji član: Perinakci

Poslednje vesti
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta
Dobijanje lovačke dozvole kompleksan proces
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,242,719 posete www.srbijalov.com