Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: 25-06

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
25-06
sheytan
 Evo, da prenesem lečka iz seqndarne teme:

canis aureus kaže:

Podunavac kaže:
Za lov divokoze i muflona odličan izbor, ali za srneću divljač previše brutalan i nepotreban. Kalibar 25-06 Rem. ima energetski potencijal dovoljan i za odstrel DS i jelenske divljači, ali nije pogodan (ni dozvoljen) za lov te divljači zbog malog promera i težine zrna.

imamo posebnu temu o .25-06Rem ...
mogao bih samo dodati: veoma "brutalan kalibar" na daljinama do 200m!!!
Koliko sam video na srnećoj divljači, šakalu, lisici na svim daljinama do 200tke ... kasapiShock

i sa "tvrđim" zrnima prosto izaziva exploziju tkiva na kraćim distancamaSad ...... ali vrlo ravne i položene putanjeStari

Tebra CaEnis, dajder još koju o srnećini ovijem kaliberom, jerbo je moj pobro nedavno pazario jedan CZ CD taki, baš za srnećinu, pa je svako isqstvo dobro došlo! Bravo 2

Npr., ta velika destrookzzija - el to uglavnom pogodjeno po plećq, ili...?

Pobro kad ovo tvoje pročita, ima da se ubedatči samo tako... Ogovaranje
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Vasojevic
 Pucano na jazavca na nekih 80 koraka.Direktno u zube pogodak. Ja stvarno ne mogu da opisem sta je od njega nastalo. Isti ucinak i na divojarcu,s tim da je pogodjen od pozadi,blizu karlicne kosti. DevastacijaNe-ne
Ne pucaj shinko dok im ne vidis beonjaceStari

canis aureus
 shey tebra
pis'o sam na prethodnoj strani o pojedinim odstrelima ...
a dodao bih još odstrel srne u prošloj sezoni -pogodak u plećku izlazna na mestu gde su nekad bila rebra! džige nit crne nit bele, prosula se po oranju! ... daljina 130-140m, mundža PPU!
A i jedna lija na snegu zimus bijade prepolovljena, al bukvalnoShock pogođena u plećku - ostala "spojena" samo u potrbušiniConfused ...a bilo lepo zimsko krzno ...

moguće da su pogotci padali na tvrdo ali ...
Al padaDu u vatrUStari
"velika destrookzzija" ?!?!Ne razumem
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

sheytan
 Blagodarim, ime! Bravo 2

"Velika destrookzzija" = mašala uništavanje! Grin

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

canis aureus
 "Velika destrookzzija" = mašala uništavanje!
Yes, of course no ima li je u opisaTom?!Iznenadjen
Jaooo

iveli 3
Dim

sheytan
 Pa, pisao si da 25-06 MNOGO UNIŠTAVA, pa ja upitah, el to od pogodaka u plećq, ili čak i u meko...

A od plećke zna da se napravi cirqs od skoro svakog kalibEra - http://autos.aol....12/photos/ Grin

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

kempi
 Posedujem 25-06 i do sad sam mozda potrosio oko 300metaka u lovu na predatore najvise i najvise preko 200 metara bilo je tu svega i srneceg i neko svince i svasta nesto mogu samo reci da je to kalibar za mirno vreme i za vece distance za one koji znaju da ga koriste. A sto se tice stete na mesu pokazacu koji primer ,ako bi za srnecu divljac morao da biram uvek pre 25-06 pre neg 223 recimo ili nedaj boze 22-250

img341.imageshack.us/img341/2012/dsc00648ky.jpg

Uploaded with ImageShack.us

lisac na oko 120 metara koji je pokusao pobeci od mene znaci pogodak od pozadi ppu 6,5grama brzina oko 960m/s

img100.imageshack.us/img100/4930/dsc00891w.jpg

isto zrno daljina oko 230m steta minimalna

img407.imageshack.us/img407/4649/dsc00921nb.jpg

isti metak pogodak poredoka oko 130m daljine stete ni nema cak sta vise da nije par kapi krvi neb ni nasao ulaznu ranu a izlazne ni nema

Zakljucak je da sve zavisi od situacije a prvenstveno od pogotka i mesta pogotka a to jedini parametar na koji mi jedino mozemo uticati ako znamo ili neznamo pucati . Dzabe nam tezine konstrukcije kalibri i babe u boji ako mi puknemo a lovu godisnje 5 metaka iz karabina a takvih nas je bar 80%
Bez pucanja balisticke patologije nema prepricavanje procitanog je vec otrcana jako!!

lovac zato samo gruvajte iskustvo je majka ovog naseg sporta

Podunavac
 Kolega Kempi odstrel DS kalibrom 25-06 Rem. nije zakonski dozvoljen.
Tri prsta 2Kolce

canis aureus

kempi kaže:

isti metak pogodak poredoka oko 130m daljine stete ni nema cak sta vise da nije par kapi krvi neb ni nasao ulaznu ranu a izlazne ni nema

Ne razumem

-možda si i promašiJo te je lis premro od stra' kad je vid'o koji je kalibar u pitanjEROFL
Dim

270

Podunavac kaže:
Kolega Kempi odstrel DS kalibrom 25-06 Rem. nije zakonski dozvoljen.

Ju, sad će ta prasećina što je nezakonito odstreljena da ga tuži HaHaHa

Bolje odstreljena sa 25-06 nego li spicovana sa 375H&H!Yes

A dozvoljen je odstrel prasadi i nazimadi, e koliko je teško nazime ja stvarno ne znam niti je to negde regulisano, za mene to je sve ispod 200kg!Smeko

Podunavac
 Ne znam tačno kako je doslovno navedeno u zakonu u Srbiji, ali kod mene se tačno kaže "mladunčad krupne divljači". A mladunče DS ne može da bude živuljka preko 100 kg (ni blizu toga).
Tri prsta 2Kolce

270
 I kod nas piše pdmladak, samo nigde nije definisano koliko je to u kg ili starosti, zakon glup, nedorečen i nedefinisan!!!
E za mene je podmladak sve ispod 18 godina i 200kg a neka dokažu da grešim!

DakiNS
 Ih al su vam niski kriterijumi, za mene i Lalu podmladak je sve ispod 40 godinaHaHaHa
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Bune
 Da malo osvezim temu, sredinom godine kupljen zastavin CD u ovom kalibru, montirana hamerles pikatini sina sa prstenovima i optika suter 1,5-6X42E mildot. Pazarena municija PPU 6,5 grama, papir progutao pedesetak. Pucao bih jos na strelistu, ali u okolini niko nije imao u ponudi municijuCenzurisano, mana. Sredinom januara krsten na srnecinu, pogodak iza plecke, daljina oko 150m, bez podliva i ostecenja, pad na mestu nastrela. Sad sam uzeo nabavnu za municiju, pa ponovo papir, bez vezbe nema dobrog i sigurnog pogotka. Tebra Canis, ajd mi nadji negde karabin 20-06, vec imam 30-06, da napravim komplet:SmeanSmeko. Pozdrav
Sagradicu salas na bregu, da gledam jarebice dok se legu!

canis aureus

Bune kaže:
...
Tebra Canis, ajd mi nadji negde karabin 20-06, vec imam 30-06, da napravim komplet:SmeanSmeko. Pozdrav

QuQuu tebra pa zar ti pored ova dva loša treba i taj Ološ?!?Shock ......HaHaHa

... ma će vidimo sa maestrom IJeftićem da nam malko skupi cevku od 25-06 na 20-06 i ete ti ga na, te kak'a cevka tak'a i municija ... Jaooo......Krsti

iveli 3
Dim

canis aureus
 Hmmm
Mora li se nabavljati nešto strano "kvalitetnije" ili je i užičanin OK?
Ima li ko info koje su stvarne brzine PPUa u .25-06 i koliki je pad zrna na ...?? Može li se iole verovati onome što pišu ili je razlika mLogo veća od toga i stvarnosti?

Za .25-06, cev od 65cm dal bi i koliko imala pozitivan uticaj ili je max iskorišćenos' i iz šeset cenata?

shey kako si ti zadovoljan sa rezultatima sa strelišta pošto već vidim da je kumara prezadovoljaT?
Šta ste oprobali od mundže? I kako se ponašao PPU? da li ste imali mogućnos' da probate i HP 5,8g ili samo PSP 6,5g?
...
Pitanja su i za ostale koji znaDu odgovore Yes
Dim

SUMO
 Jel` Kempi, a sto ne daj Boze 22-250??
ps
da ne kvarim temu, mogu u okviru iste - bas me nedavno kontaktirao drugar da mu oglas dam ,,menjam 270 za 300``

sheytan
 Tebra CaEnis, nisu Bog zna kake groope 25-06 sa džebanom tipa užičkom Grin , ali do 200-250m qmara - koma! Grin Kaže qmara: "Šta ću, kacam strelac, tipa rasan!" ROFL

Za sada samo 6.5g, SP! Odobreno

SUMO, verujem da je tebi više nego nama jasno zašto "ne daj Bože 22-250" za srnećinu, tako da se nadam da pobro Kempi neće naseseti na provokazziju, pa trošiti jagoditze bzvz.! Odobreno

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

SUMO
 Seki,
tebi je sve sto neko napise provokacija. Kempi i ja se poznajemo dugo, zato ga i pitam.
Koliko si ti video srndaca ulovljenih sa 22-250?
Mnogi trose oci citajuci ove tvoje zavrzlame pa se ne zale.

canis aureus
 shey tebra a kak'e su te grupizze, staju li u 5dinarku na te daljine ili ne?
Imal' ikakvog/adekvatnog izbora što se tiče nabavke mundže ili je osuđenos' na onu na koju se trenutno naleti i toj mu je toj?

... Bune, ohotnik, kempi, ... javi te se pitanja sam postavEo Hoemo jo
Dim

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 26
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

64,942,314 posete www.srbijalov.com