Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Skidajuće i fiksne montaže

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Skidajuće i fiksne montaže
Cvele
 Aham, sad se vidi, ali mi izgleda kao malo nezgodno za desnjake ? Hmmm
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

nemeza
 Koju bi montažu preporučili za kalibar 9,3x62.

Cvele
 Pa nisku celicnu... normalno Smile

Podunavac
 Ti Nemeza koliko sam video nemaš financijskih problema pa bi ti preporučio Schwenk montažu. Čvrste su i sigurne, a kad se jednom pravilno postave i optika upuca može da se skida i postavlja bez promene slike pogodaka. S obzirom da se radi o kalibru 9,3x62 pretpostavljam da uglavnom sa njim loviš DS. Znači često pucaš na malim daljinama i u pokretu bez puno vremena za nišanjenje. Što znači da ti je potreban mehanički nišan (osim ako nemaš optiku sa malim povećanjem i promerom tubusa), a to možeš postići samo sa Schwenk montažom.

Cvele
 Jedno pitanje, dali mislite da je tunelska aluminijumska montaza, proizvodnja HAMERLES Rade slaba za kalibar 308.Win. ? Moj otac je nju uz'o jer nije bilo druge u radnji...

vlada lovac
 Možda nije slaba, ali je previsoka, ja sam do skoro imao jednodelnu na svom 8x57 pa sam je skinuo

Podunavac
 Po mome mišljenu aluminijske montaže su samo za 22 LR. Za sve kalibre od 223 Rem. pa naviše bi preporučio čelične. Ne kažem da na 223 Rem. ne bi mogla da posluži aluminijska montaža s obzirom da je jako mali trzaj, ali montaža trpi opterećanje i prilikom transporta i razne udarce prilikom lova što s vremenom utiče na sliku pogodaka.

Lovac Stari
 Celik i Aluminijum se nikada nisu mogli uporedjivati!
Znaci celik + aluminijum -!

Onima koji zele da koriste Skidajuce(Swenk) zeleo bih da preporucim Leopold QR iz nizeg cenovnog razreda ili Steyrove Swenk i Ubadajucu ili EAV, ali ove spadaju u visi cenovni razred.
Ovo su montaze za ceo lovni vek.

Podunavac slazem se sa tvojim misljenjem B).
Dobar pogled.

Cvele
 Sada nemam sta da radim s' ovom aluminijumskom, a ubedili ste me da ne valja Angry koja je cena od prilike Stari za tog Leupolda ? Smile

Lovac Stari
 Skidajuci QR negde izmedju 100-120 a Fiksni nesto malo jeftiniji!
Dobar pogled.

Cvele
 Sada sam zvao u Snajper da pitam, kazu da je baza 6.900rsd a prstenovi 3.600rsd... kazu da je skidajuca.... Confused

kelt
 kolega nemoj da zuris sa tom kupovinom u snajperu. sinoc sam bio u kapriolu dole kod autobuske, trenutno nemaju kompletnu ponudu, ali ce dobiti za 3-4 dana kompletan program montaza leupold kod njih su cene uvek prihvatljivije. sta se tice Q R montaze ona je dobra samo treba da proveris dali su ti rupe izbusene o.k. ako ti je zastavin karabin, a zna da se desi i kod drugih. proveri tako sto ces konac vezati za musicu ili nabaciti oko nje pa zategnuti kroz usek na zadnjem nisanu ravno preko rupica za srafcice. malo nisani i vidi od oka dali su izbusili o.k., ako jesu stavi QR leupold , a ako nije moras uzeti swenk jer on ima podesavanje po pravcu (pricam iz licnog iskustva jer ja imam takav slucaj, mada sam uspeo i to da zeznem , ali na tezi nacin)

draza
 ja sam pred novu godinu u snajperu kupio lopold QR montazu zapravo prstenove za pikatini sinu oni kostali 9200

Cvele
 OK kelt, hvala na savetu... ako prolazis ponovo do Capriola pitaj za QR koja je cena... 'fala u napred! Smile

Zore
 Jedan 30-06 i tri optike...
Zaslužan leupold QR.
Yes

Lovac Stari
 Mozda je neko zainteresovan za Steyrovu Swenk montazu (25,4)mm?
img821.imageshack.us/img821/8540/dscn2689s.jpg
Dobar pogled.

rogi
 Zna li neko koliko vredi Zrakova svenk montaza,nova.

mirko knezevic
 Kolege ja cu da postvim mozda jedno glupo pitanje al ako moze neka neko odgovori da ne bijem glavu... Jel ima razlike od karabina do karabina koji je promer ili razmak izbusenih rupa za montazu???Confused Slusao sam jednom prilikom da covek na zastavin karabin hteo da stavi neku montazu ali nije mogla jer su rupe busene van mere nisu u liniji...
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Cvele
 Stari, kol'ko para ? Smile

Podunavac

mirko knezevic kaže:
Kolege ja cu da postvim mozda jedno glupo pitanje al ako moze neka neko odgovori da ne bijem glavu... Jel ima razlike od karabina do karabina koji je promer ili razmak izbusenih rupa za montazu???Confused Slusao sam jednom prilikom da covek na zastavin karabin hteo da stavi neku montazu ali nije mogla jer su rupe busene van mere nisu u liniji...

Mirko malo pojasni pitanje. Kod različitih proizvođača, različite i rupe. Ali kod zastave M 70 sve su rupe iste standardizovane, za M 85 isto. Sa mo ne znam da li su iste kod M 70 i M 85.
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lampe, nosači, montaže OPREMA 677 09.09.2019. 22:08
Rusan nosači i montaže optike OPTIKE I MONTAŽE 26 16.11.2017. 18:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 27
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,685,667 posete www.srbijalov.com