Požar u lovištu
|
kelt |
Objavljen 19.09.2012. 09:55
|

Lovčina

Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
Ajde sliko....
|
|
|
|
kolega_LOVEc |
Objavljen 19.09.2012. 12:18
|

Veteran

Upisa: 664
Pristupio: 19.02.2012. 22:14
|
petar kaže:
[xhide]Jedino je da se uhvate na licu mesta u trenutku dok to rade. E sad, ja sam par puta to video u ataru, zovem lovnika koji je isto u lovu sa nama malo dalje od nas (lovio se srndac u vreme parenja). Kazem mu o cemu se radi, a on kaze, 'ma to je moj komsija, on ce sad da zapali vatru, ali bice prisutan i nece dozvoliti da se vatra prosiri' sutra malo, ja na ceki, gledam kroz dvogled, covek upalio vatru i ode on, ladno...  ja opet zovem ovog, on meni 'ma tu je on negde, ne brini se i uzivaj u lovu' zamislite, i tako izgori jedno 20 ha lovista, strnjike, na kojoj je trebalo da lovimo prepelicu narednog vikenda, idealna parcela!  E sad, tu je sreca u nesreci da je sa svih strana bilo uzorano, pa se vatra nije prosirila, ali bilo je slucajeva da se pod suvim toplim vetrom u leto prosiri vatra na okolne bagrenjake i kanale sa senom, pa izgori mnogo vise nego sto su 'pristuni ljudi pored vatre' predvideli! Cast izuzecima, koji na malim parcelama traktorima i plugovima uzoru okolo njive i zapale pa je vatra pod kontrolom. Ali napominjem da bi to trebalo da budu male parcele, a ne poljoprivredni kompleksi od nekoliko desetina, pa cak i stotina hektara. To sto sam naveo se odnosi na Banat, ali tako je u celoj Vojvodini, leti posle zetve i u jesen posle berbe kukuruza!  [/xhide]
bez obzira da li je parcela obrazdjena tj uzorana po ivicama i ima li nekog ko "pazi" na vatru to je nezakonito, protivpozarnu strazu mogu da rade samo strucna lica vatrogasci duzni su da to rade ali za to moraju da postoje posebne potrebe (da bi mogao da spalis nesto potrebne su dozvole inspektora) strnista se ne smeju paliti ni u kom slucaju niti se mogu paliti vatre na otvorenom bez obzira na koji nacin su obezbedjene, cak i prilikom velikih poljoprivrednoh radova tipa zetve mora se organizovati protivpozarna straza. Na sajtu mupa moze se procitati zakon o protivpozarnoj zastiti i neki od pravilnika vezani za isti.
Vim vi repellere licet
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 18.04.2013. 23:07
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
večeras obilazeći lovište,ja i jedan kolega spazili smo dim u delu lovišta gde se u jednoj kotlini koja je obrasa trskom i žunjem podizao stub dima.brzo smo par kilometara prešli i stigli na lice mesta odakle je pored tek posejane njive počela da gori trska koja se nastavlja kroz kotlinu nekoh oko 2 km.uspeli smo da presečemo divljanje plamena bacajući rukama zemlju na vatru koja je pretila da zahvati veći deo trske.vatra je ugašena ,izgorelo je samo 200-300 kvadratnih metara trske,a moglo je da izgori sve ceo deo terena.
|
|
|
|
fotolovac |
Objavljen 18.04.2013. 23:58
|

Stari član

Upisa: 227
Pristupio: 11.12.2010. 14:20
|
Svaka čast momci!
|
|
|
|
Bigman86 |
Objavljen 19.04.2013. 11:01
|

Član

Upisa: 159
Pristupio: 06.10.2012. 14:28
|
Indjijanac kaže:
večeras obilazeći lovište,ja i jedan kolega spazili smo dim u delu lovišta gde se u jednoj kotlini koja je obrasa trskom i žunjem podizao stub dima.brzo smo par kilometara prešli i stigli na lice mesta odakle je pored tek posejane njive počela da gori trska koja se nastavlja kroz kotlinu nekoh oko 2 km.uspeli smo da presečemo divljanje plamena bacajući rukama zemlju na vatru koja je pretila da zahvati veći deo trske.vatra je ugašena ,izgorelo je samo 200-300 kvadratnih metara trske,a moglo je da izgori sve ceo deo terena.

Svaka cast. |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 19.04.2013. 19:40
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Brašo svaka čast. Još da ti je bio Lala u pomoći...
|
|
|
|
bela |
Objavljen 19.04.2013. 22:29
|

Veteran

Upisa: 930
Pristupio: 06.02.2010. 17:48
|
Indjijanac kaže:
A taman sam pre neki dan hteo da pohvalim ove naše piromane , ni jedna upaljena trska ni livada kod nas nije paljena . kad eto ..ipak neko pali svaka čast indjijancu i njegovom kolegi na gašenju
vižlan i terier
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 19.04.2013. 22:34
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
zaboravih da kažem i kolega je naš član pod nickom SMilan.
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 19.04.2013. 23:50
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
verovatno delo budale cija je njiva pored.posejao covek njivu,ostali prazni dzakovi a pored parlog i trska pa ko veli da zapalim ja dzakove i usput unistim korov da se ne siri u njivu(to im je ovde kod mene glavni izgovor)i to je to,jednim udarcem,dve muve.e sad ,da li u tom parlogu ima zivotinja,da li im isti obezbedjuje skloniste,da li ima hranilista,solista-nije ga briga jer do njegovog pileceg mozga te informacije ne dopiru.svaka cast kolegama na gasenju pozara.potpuni uspeh bi bio da su dzukelu uhvatili na licinom mestu  pa da vidis kako bi se slicni zapitali kad im takvi idiotluci sledeci put padnu na pamet.
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|
|
kimi |
Objavljen 22.07.2013. 10:00
|

Veteran

Upisa: 755
Pristupio: 14.08.2011. 10:46
|
Juče od Niša do Beograda uz auto-put jedno 20-ak požara. Gori strnjika od pšenice, remize uz nadvožnjake, trava i nisko rastinje. Dal je moguće da pali ko gde stigne i šta stigne... nikoga nije briga !!
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita
|
|
|
|
golf071 |
Objavljen 22.07.2013. 18:46
|

Veteran

Upisa: 891
Pristupio: 05.11.2010. 19:43
|
Indjijanac kaže:
zaboravih da kažem i kolega je naš član pod nickom SMilan. 
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 22.07.2013. 23:54
|

Lovčina

|
kimi kaže:
Juče od Niša do Beograda uz auto-put jedno 20-ak požara. Gori strnjika od pšenice, remize uz nadvožnjake, trava i nisko rastinje. Dal je moguće da pali ko gde stigne i šta stigne... nikoga nije briga !! a poljocuvari lade jaja u kafani .eee sta ti je drzavni poso
|
|
|
|
bela |
Objavljen 14.03.2014. 19:59
|

Veteran

Upisa: 930
Pristupio: 06.02.2010. 17:48
|
već nekoliko dana se pale livade manjih razmera šta smo stigli da ugasimo i bez vatrogasaca, ali danas je vatra bila većeg razmera gde su angažovana i 3 vozila.
dvd b.blato i vatrogasci iz zr i jedan traktor , na moju žalost nisam poneo foto aparat u žurbi ... imao sam prilike da vidim gosn piromana na delu... . čovek se saginje i odlazi dalje tako nekoliko puta a iza njega se samo pojavljivaju plamenovi. za nepoverovati vatrogasno vozilo na svega 150-200 metara od piromana. naravno javljeno je i policiji koji su trebali da sačekaju piromana na ulasku u susedno selo....
vižlan i terier
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 14.03.2014. 20:15
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Nadam se da su stoku uhvatili i dobro izmastiljavili
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 14.03.2014. 20:41
|

Lovčina

|
Ponovo prolece i jos jedna parada idiotluka i primitivizma.Za nepuna dva dana izgorelo pola remiza u ataru,na terenu moje grupe sve sem starog visnjika.Ostali smo(opet)bez polovine hranilista i solista,a verovatno ce i visnjik izgoreti,tako da opet sve izpocetka.Interesantno je da je par dana ranije izgoreo ceo rit u susednoj Madjarskoj(oko 100ha pod trskom i livadama)nezapaljen ostao jedino potopljeni deo.Izgleda da idiotizam ne poznaje granice,a ja od prijavljivanja odustao davno(jednostavno nemam kome),a ako ga navatam kuku i meni i njemu
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 15.03.2014. 01:46
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Ljudski bezobrazluk i glupost nemaju granica. U mom sada već bivšem LD-u je svake godine bio isti prizor. Čoban iz sela popali trsku da mu bolje raste trava za ovce. I to u delu lovišta gde smo imali najviše fazana. I od uprave LD-a niko neće da podnese prijavu da se ne zameraju.
|
|
|
|
golf071 |
Objavljen 15.03.2014. 12:45
|

Veteran

Upisa: 891
Pristupio: 05.11.2010. 19:43
|
Klasika isto svuda,nama redovno pale hranilista za fazane.Sada pocinje sezona paljevina.
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 15.03.2014. 13:20
|

Lovčina

Upisa: 1301
Pristupio: 06.03.2011. 00:00
|
Sad se vracam sa njive i gledam ogroman dim skrenem da vidim sta je kad neko upalio trsku od oko 10+- hektara i ode na tome terenu jedina prava remiza,a sa njom i visoka i niska hranilista! |
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 15.03.2014. 19:43
|

Lovčina

|
Poljocuvari redovno primaju platu a od prijave ni p...Ribocuvari takodje a vode prazne skoro kao lovista.O lovocuvarima ne bih trosio reci,mada ima razlike.Prve i druge placa drzava,a trece samo lovci.Kad rece uhiceni ministar da ce zaposliti masu radnika u lovstvu nije napomenuo da ce ih zaposliti od nasih novaca.Nije znao covek da mi jedva finansiramo i ove volontere....Ma sve to treba
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 23.03.2014. 22:34
|

Lovčina

|
mrwa22250 kaže:
Ponovo prolece i jos jedna parada idiotluka i primitivizma.Za nepuna dva dana izgorelo pola remiza u ataru,na terenu moje grupe sve sem starog visnjika.Ostali smo(opet)bez polovine hranilista i solista,a verovatno ce i visnjik izgoreti,tako da opet sve izpocetka.Interesantno je da je par dana ranije izgoreo ceo rit u susednoj Madjarskoj(oko 100ha pod trskom i livadama)nezapaljen ostao jedino potopljeni deo.Izgleda da idiotizam ne poznaje granice,a ja od prijavljivanja odustao davno(jednostavno nemam kome),a ako ga navatam kuku i meni i njemu 
9 dana kasnije opet ista prica,izgorese sinoc i danas skoro sve preostale remize.Izgubili smo 7 od 9 hranilista,a ono najgore,izgubili smo stanista divljaci koja unezverena trci po ataru,ne znajuci gde da se sakrije.Kakva golgota u samo jednom danu(i prethodnoj noci;na sve strane vatra,danas prebrojavanje divljaci,zbog najavljene kise svi pa i moja firma opleli vestackim djubrivom i setvospremacima-jednom recju PAKAO.Ne mogu ni da zamislim kako se divljac oseca,ali onome ili onima koji su palili,zelim da na svojoj kozi osete(pocrkali dabogda).
|
|
|