Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: CZ-USA MALLARD

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
CZ-USA MALLARD
sheytan
 Mom jednom pobri boXerica Huglu malko pohrdjala iznootri, tako da... Confused
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

SashaM
 Pazi, koju god pušku da uzmem neće joj sigurno faliti redovno i temeljno čišćenje i održavanje. Mene brine malo ono što je u glavi puške - pouzdanost.
Čitao sam i prilog o Mallardu koji je objavio Kalibar i tamo su je nahvalili (da li je marketinški trik ili ne to ne znam).
Što se tiče izgleda neuporedivo je lepša od IŽ27 a i lepše mi leži (a o rđi na baskulama svih modela IŽ27 koje sam gledao neću ni da pričam)...

Marko_1986
 Posto je sad mallard?
Kad sam je ja kupio bila je pre dve godine 48000din.Smile
Dobar Pogled svim clanovima i posetiocima Lovac 1saita. Srbijalov

SashaM
 Oko 65000rsd...koju hiljadarku gore-dole...

ssekir75

Marko_1986 kaže:

Zdravo kolega ja imam cesku mallard koja je proizvedena u fabrici hugl u turskoj. I prezadovoljan sam sa njom. To sto se tice odrzavanja mislim da ipak svaka puska treba da se odrzava. Sto se tice rusa odnosno iz-a mozda je malo robustniji ali nikako bar po meni bolji. Bar ja nevidim po cemu. A o izgledu da ne pricamo.

razlika je u filozofiji. rus pravi logikom "briga me kako izgleda, važno da dobro radi". tome ih teraju surovi uslovi u kojima se ruski proizvodi koriste. zato je rus stekao renome nepre*ebivog. turci ipak polažu više pažnje na estetiku, ali nemaju taj renome koji imaju rusi. i pored toga što su turske puške lepše od ruskih, ja bi pre kupio novu rusku nego novu tursku (bez obzita na izgled o kom sam pre neki dan pisao). razlog je što, iako nisam mašinac, "pod ruku" mi turski materijal (čelik) ne leži. deluje mi mnogo slabiji kvalitetom od rusa. možda je to subjektivni osećaj, ali do sada me nije prevario. (inače, za neke koji tvrde da turci nemaju industriju naoružanja, informacija da odavno licencno prave f16)
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Macvanski lovac
 Rus je nekada pravio tom logikom,a sada je izgleda "briga me kako izgleda,briga me kako radi" barem su takva iskustva...ja imam i novog i starog Rusa,obe IZ-27,jedna iz '85 i jedna iz '10,zasad nisam ima problema sa novom....nego htedoh da kazem,ako je i novi Rus bolji od Turskih,onda su Turkinje bas lose....ali opet mislim da je potrebno vreme da se vidi kvalitet turskih pusaka ;)
Rodjen da budem lovac

ssekir75
 ja sam rekao šta su meni rekli vlasnici radnje gde kupujem džebanu. nemam razlog da im ne verujem jer su i vlasnik i sin lovci, a i gospodja nije za potcenjivanje po znanju. pored toga, meni ne izgledaju pod ruku kako treba, ali to ne mora da znači ništa. samo lični utisak. možda i kod njih kao i kod rusa ima nekoliko klasa proizvoda, pa kolko para tolko i muzike.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

Marko_1986

SashaM kaže:

Vidis samo i taj podatak u rastu cene. Da su takve kao sto se pise o njima odnosno o mallardu. Nebi im skocila cena za nekih 20000din.
Jer nije skocila cena celika tolko a ni orahovo drvo nije znacajno poskupelo. Hmmm
Mislim ipak da su se dobro pokazale i naravno prodavale.
Yes

sheytan
 ^ Nishta ti to ne znachi. U BiH su mnoooooogo jeftinije nego u Srbistanu... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Marko_1986

sheytan kaže:

Mozda zato sto su turske;)

ssekir75

Marko_1986 kaže:

SashaM kaže:

Vidis samo i taj podatak u rastu cene. Da su takve kao sto se pise o njima odnosno o mallardu. Nebi im skocila cena za nekih 20000din.
Jer nije skocila cena celika tolko a ni orahovo drvo nije znacajno poskupelo. Hmmm
Mislim ipak da su se dobro pokazale i naravno prodavale.
Yes

i ruske su poskupele za 10tak hiljada od pre dve godine. inflacija bato. tako da je čika she u pravu - to ništa ne znači...

mrwa22250

sheytan kaže:
upravo tako-ovo vise govori o gramzivosti trgovaca nego o kvalitetu oruzjaika
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Marko_1986
 Upravu ste na inflaciju nisam razmisljao. Ali ipak je cesko cesko.Smile
Ne zamerite.

Marko_1986

Marko_1986 kaže:
Ne zamerite.

Kako ko voli neka kupuje. Ja imam misljenje da su dobre. A o ukusima i po svidjanju nemozemo svi da se slozimo. To mislim da je sasvim normalno.

sheytan

Marko_1986 kaže:
Ne zamerite.

Kolega IRONICHNO pomenu inflaciju... Smile

A cheshko jeste cheshko, a CZ-USA je TURSKO! KRAJ PRICHE! Stari

(shto ne znachi da ne valja, naprotiv! Odobreno )

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

ssekir75

mrwa22250 kaže:

sheytan kaže:
upravo tako-ovo vise govori o gramzivosti trgovaca nego o kvalitetu oruzjaika

živa istina! Stari mada, o tome više govore cene RUSKOG oružja, jer mi sa rusima imamo nekakav ugovor o specijalnim trgovinskim vezama, kao što bosna ima sa turcima. pa iapk su cene ruskog oružja kod nas daleko veće nego turskog u bosni.

Marko_1986
 Nisam ironicno ni pomislio a kamoli napisao. Ipak ste kolege u pravu. Iskustvo je na vasoj strani.

sheytan

sheytan kaže:

Marko_1986 kaže:
Ne zamerite.

Kolega IRONICHNO pomenu inflaciju... Smile

A cheshko jeste cheshko, a CZ-USA je TURSKO! KRAJ PRICHE! Stari

(shto ne znachi da ne valja, naprotiv! Odobreno )

Marko, ne pratish dobro! Kolega ssekir ironichno pomenu inflaciju! Stari

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Podunavac
 Kod mene su puške Brno Mallard veoma popularne. Povoljne su cenom a i lepo izgledaju. Mnogo lovaca sa kojima se susrećem po lovovovima ih imaju. Premda se na tržištu HR ne nalaze dugo vremena, nego zadnjih godina, ipak su do sada stekle neki renome. I to pozitivan. Ni od jednog korisnika nisam čuo loš komentar za ove puške. Ali isto tako njih 90% nema pojma da su to turske puške. Svi ponosno kažu ČZ-USA, češke puške namenjene izvozu u ameriku. A onda kad im kažem da su to turske puške iz fabrike Huglu, prvo neverica, pa pobijanje a ponekad i ljutnja. Međutim pregledao sam sve modele CZ-USA koji se ovde mogu naći u prodaji i mogu reći da ni jednom nisam našao neku manu (pogotovo u odnosu na cenu). Sa dva modela sam posebno oduševljen, a to su položara Ringneck (koju i sam planiram da kupim) i bokerica Woodcock. Veoma lepe puške, dobro upasovane i finiširane.
Mnogi greše što se tiče turskih pušaka. Naravno da ima i loših, ali nisu sve takve. Ima veoma dobrih pušaka. Isto kao i opaske o lošem čeliku. Zašto bi bio loš? Pa nisu turci ni glupi ni zaostali. Bili su vojna sila vekovima i jako dobro znaju šta je kvalitetan čelik. Njihova industrija je u stalnom usponu, a pojedine fabrike oružja rade već par stotina godina. Turske puške imaju dobru prođu na američkom tržištu, gde je ponuda oružje nepregledna a cene daleko niže od evropskih. Što se tiče Huglu pušaka konkretno, jedna fabrika svetskog renomea i u stalnom usponu kao što je Zbrojovka, sigurno nebi rizikovala i prodavala puške loše kvalitete pod svojim imenom. To što lovci kod nas imaju neke predrasude, to je već nešta drugo. Turske puške definitivno imaju bolji finiš i lepši dizajn od ruskih. Dali će ih dostići po upotrebnoj vrednosti? To će vreme pokazati. Ali dok god naše plate ne dostignu evropski prosek (što neće skoro biti) smatram da su turske puške (pogotovo Huglu) dobar izbor za nabavku.
Tri prsta 2Kolce

DakiNS
 Rođo koja je cena u HR bokerice Woodcock
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,624,301 posete www.srbijalov.com