Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Posavski gonič

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Posavski gonič
ML@DJ@N
 Za to si u pravu pernatu divljac ni po koju cenu ne treba da goni....
Jer je to stvarno ogromna greska,,,,,zbog toga se pas zadrzava na jednom mestu duze vreme i okrece se oko jednog fazana pola sata sto vam je dovoljno jasno koliko to ne valja.....

Pozdrav svima..........Bye

ML@DJ@N
 Evo jos jedne slike od mog posavca.....

img35.imageshack.us/img35/7434/04052010716.jpg

Pozdrav....Grin

Boban
 Pa desi ti Ml@dj@n,nema te duze vremena.
Kako su gonici jel ih treniras.

ML@DJ@N
 Tu sam ja stalno,nego ova tema je nesto manje posecenija od drugih neznam zasto kad je posavac jedan od najmnogobrojnijih i najboljih rasa kod nas..
A pse ne izvodim sada malo pauziraju,spremam ih za narednu sezonu.... onog drugog sam prodao juce tako da su ostali samo jos dva....
A ti bobane kako stoje stvari kod tebe,ima li prinove......Pas

Predator

Vucko Jagodinac kaže:
Mlade kolege, kada pas gonic pa i posavac goni pernatu divljac to je eliminaciona graska. Traba ga odvikavati od toga na sve moguce nacine. A kad lovite fazane onda povedite pticare.
Pozdrav cika Vucko

Slažem se sa Vama čika Vučko, ali kad u lovištu imaš uglavnom fazana onda je mladog psa teško obuzdati. Kad bi' imao para, nabavio bih par balkanaca od provjerenih roditelja i riješio taj problem. Ovako držim ono što mi drugi daju i nadam se da ću jednom naletiti na dobrog psa. ;)

Boban
 Svoje kuje nisam pustao na parenje a i necu ove godine,imam neke mlade za obuku a nevolim da gomilam kerove.
Trebam za parenje da uzmem 3 steneta pa kad budu stigli kod mene postavicu slike.
Srecna prodaja kera Ml@dj@ne.Bravo 2

ML@DJ@N
 Hvala bobane i nadam se da ce te slike brzo da stignu...

Pozzz.... Grin

aca81
 Drugari krenuo sam da cuvam CPG i u buducnosti posveticu se ovoj rasi iz mnogo razloga,vi se pitate sta cu onda na ovoj temi,mozda je i vama cudno ali moj najbolji pas i neverujem da cu ikad imati takvog je posavski gonic,ker je star 14g i u lov ga ne vodim vec 4g ne zato sto mu nesta fali nego nemogu da podnesem da mu se nesta desi i ostanem bez njega,mnogo puta sam plakao zbog njega,nekoliko puta je na konac ostajao ziv,zato sam preso na CPG jer nemogu sebi dozvoliti luksuz da se opet vezem za nekog posavca,cak sam bio resio i lov da ostavim zbog njega,sve lepe uspomene i celo moje detinstvo je vezano za posavske gonice,pokusavao sam da ih cuvam a da se ne vezem ali ne ide,sad cuvam skoro sve gonice bivse sfrj ali tvrdim da nema inteligentnije i pametnije rase od posavaca....POZ...neki put cu vam pricati o mojim i njegovim zgodama i nezgodama a sad cu postaviti samo sliku
DOBAR POGLED

aca81
 Slikano je pre nekih osam godina mislim,tad sam pocinjao da se bavim lovom
DOBAR POGLED

ML@DJ@N
 Aco sve pohvale za kera......
Interesuje me samo njegov rad na divlju svinju i da li uopste radi,..???

Poz.........Bravo 2

aca81
 Kako to mislis dal uopste radi na DS, verovatno nisi upoznat ali kod nas se DS uglavnom i lovi,zeca dize mnogo brzo i brzo ga gubi jer drzi glavu visoko i vata vazdusno a DS je celog lovnog veka gonio,mozda je bio malo preostar i nepazljiv ali sam obozavao da lovim njime jer javlja trag ma koliko da je star i neodustaje dok je ne nadje ili usput ne naidje na drugu,moja greska je bila sto sam ga stalno krvio i vodio povremeno u gater na manje DS pa je u poslednje vreme postao suvise agresivan i napadao svaku dok nije naleteo na majstora i jedva preziveo,vec tu je bio pocetak njegovog kraja kao lovnog psa....POZ.
DOBAR POGLED

Nikola Vojinovic
 Ovo je Cane, sada ima dve godine, sa 3 meseci je poceo da radi u gateru, sa 6 je vec pocepan od vepra i bez problema je nastavio da radi, nikada ga ne vodim i nisam vodio na meke svinje, zato postuje protivnika, uveden je u lov, samo sto je jos mlad i ceka ga ova sezona od pocetka do kraja...
i46.tinypic.com/s6kd1x.jpg
Priroda, kerovi i lov!

denisedi
 Druze svaka ti cas to se zove pravi lovac

ML@DJ@N
 Ako je tako onda svaka cast aco,dobro ga cuvaj i neguj jer je on to zasluzio......
Imam i ja takve krvnjake pa znam kako je,mada ja to i cenim da je ker agresivan i ostar,znam da to nije bas najbolje ali sta da se radi to mi je u krvi.....

Pozdrav i nadam se da neces prestati da cuvas ovu rasu...???

Vebanje

ML@DJ@N
 Nikola dobar ti je ovaj posavac a za tu ideju da se pusta mlad ker na ostrog vepra neznam da li je bas pametna,,,,ne kazem da nije ali ja se s tim nebih slozio...
Ja kerove pustam na nesto slabijeg vepra dok su mladi kako bi oni ukapirali sta im je posao pa polako prelaziti na ostrije DS jer ako ga u startu naplasis ko zna kako ce se posle toga ponasati,mada nikad se nezna ima vise takvih slucaja sve zavisi od samog psa...pored toga stoji i gazda koji je na najtezem poslu,jer bez pustanja i izvodjenja rezultat se nebih video .......

POzdrav......

Nikola Vojinovic
 Mladjane,
ovom keru sa slike su svi do cukun babe i dede gonili svinju, to se manifestuje kroz radne ososbine, prvo zato sto vrlo rano krecu da "rade" svinju, a drugo sto i posle dobijenih batina nastavljaju da "rade" svinju, to se ne uci, to su urodjene osobine!
Druga stvar je da se ja ne slazem sa tobom, meka svinja cini psu medvedju uslugu! Svaki pas, cak i onaj koji nikada nije lanuo na svinju, kada ona bezi, tj. suvise je meka, trci za njom i goni je, a u jos gorm slucaju je sustize i napada! Sto kasnije dovodi do ozbiljnih posledica kada se pas sretne sa pravim divljakom ili jos gore sa svinjom koja vodi prasad i dozivi cudo...
Pustanjem na ostrijeg vepra, pas stice respekt prema protivniku i drzi distancu, sto mu kasnije cuva glavu u prirodi...
Pozdrav od mene i Caneta!
i47.tinypic.com/2qkkxv6.jpg
Priroda, kerovi i lov!

aca81
 Samo cu reci da sam imao trobojku koja je prvi kontakt sa DS imala na godinu dana i da je vepar jurio trideset metra a ona posle toga nikada nije gonila DS iako su joj roditelji bili dokazani gonici DS 
DOBAR POGLED

Nikola Vojinovic
 Dokazan svinjar je relativna stvar! A i ne prenose svi psi radne ososbine...
Vec sam napisao da su ovom kericu svi do cukun babe i dede i to po ocevoj i majkinoj strani gonili svinju i to vise nego dobro...
Majka je tragicno nastradala, a otac je na prodaju, cenu ne smem ni da napisem jer ce opet ispasti da lazem i sl. ali tako je!
Ovo je majka, posle okrsaja, sa tek 2 godine, mlada je i nesikusna, zaletela se na jakog baju, jos je i dobro prosla
img150.imageshack.us/img150/545/lolaxy7.jpg
Ovo je otac, on je vise puta imao okrsaj, ali sa laksim posledicama, sto je najgore, radi se o mekom keru, sa dosta iskustva, ali kao sto sam vec pisao ima veprova koji bas jure pse da ih se rese, na neprohodnom terenu vepar je brzi od psa...
i48.tinypic.com/210wos8.jpg
i46.tinypic.com/n3vkf9.jpg
Imam i slike svih predaka, ako treba da dokazujem da je moguce "praviti" svinjare i da oni prenose radne ososbine, rado cu to i dokazivati!!! Imam i BRDO snimaka, ali nisu za internet i sl. ako nekog zanima moze da svrati i pogleda...
Izvinjavam se zbog brutalnosti slika!

Ne stavljati više slične slike, ovo je max. za tolerisanje!
Srbijalov Admin Tim

Priroda, kerovi i lov!

blackhunter
 naprotiv slike pokazuju da su odlicni psi...ali zar ne bi trebalo samo da goni i oblajava vepra a ne da nasrce na njega...jer koliko vidim bilo koji pas koji je nasrnuo nije dobro prosao....to su gonici kod njih treba gledati kako oblajavanju svinju i pokrecu je...a ne da se bore sa njom....bar ja tako mislim....mozda gresim...ispravite me ako gresim....ali svi psi su vam lepi pocev od mladjanovog lesija kog vidjam svakodnevno pa do ostalih pasa na ovoj temi...
pozdrav za sve...
dobar pogled...lovac

Nikola Vojinovic

blackhunter kaže:
...ali zar ne bi trebalo samo da goni i oblajava vepra a ne da nasrce na njega...

Bas tako, kerusa je pocepana zato sto je prisla suvise blizu vepru sa kojim nema sale!!! Razlog je nedostatak iskustva, dok je pas sa slike veoma iskusan i "mekan" na lajanju (laje svinju sa distance i ne napada je), ali, kao sto sam napisao, cak i takvi psi stradaju kada ih vepar pojuri kroz gustis, ako si lovio svinju i video gde zaleze, jasno ti je o cemu pisem...
Pogotovo u secaku, gde je sve obraslo kupinom, pas se jedva provlaci a vepar za njim busi trnje i stize ga kao od sale...
Koliko god bio oprezan pas, uvek se desavaju ovakve situacije, jer svinja nije protivnik za pocenjivanje!
Priroda, kerovi i lov!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Srpski gonič KINOLOGIJA 1591 17.07.2021. 16:45
Obuka goniča za lov na zeca KINOLOGIJA 464 31.05.2018. 09:45
Srpski Žuti Gonič KINOLOGIJA 133 06.03.2018. 23:53
Srpski Trobojni gonič KINOLOGIJA 731 11.06.2017. 04:00
Planinski gonič Alpinac KINOLOGIJA 313 13.08.2015. 20:28
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,386,806 posete www.srbijalov.com