Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
Lovac Stari
 Ja sam nisam odavle ali se nadam da cu da isprobam neki komad na jesen?
E sada ako zaradim neku modricu na ramenu imace ko da vida rane junacke ;). Moze sve do 40gr.
Dobar pogled.

Sniper Hunter
 [xhide]Nema problema kolegaStari bice za probu sigurno i gramaza se uklapaGrin[/xhide]

Lovac sa NLT-om
 Pa znam da si mu nesto donosio....prepoznao sam te na slici......i odmah ukapirao........Bye 
Samo NLT..... B)

Boban
 Nemam trenutno slika od te male masinice,ali kada odem na odmoru slikacu je.

Sniper Hunter
 [xhide]Ovako sam ja uredio moj kutak za punjenje lovacke municije

i45.tinypic.com/23lh1rk.jpg[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]A ovo su svezi odlivci

i49.tinypic.com/211ma6h.jpg[/xhide]

AcaNik
 gde ima da se nadje ova masina?

Sniper Hunter
 [xhide]Ja sam je nabavio u Svajcarskoj procitaj sve postove sve je tamo;)[/xhide]

AcaNik
 [xhide]

Sniper Hunter kaže:
Ja sam je nabavio u Svajcarskoj procitaj sve postove sve je tamo;)

sve sam procitao i zato i pitam jer me odusevio nacin na koji pises o punjenju i odmah me nekako vratilo u proslost i kako se nekad pravila municija. ostarilo se pa postajem emotivan.
skoro sam počeo da koristim sacmarice, Uvek sam bio samo za karabine i na sacmare sam gledao podcenjivacki, ne mogu da opisem kolko sam se iznenadio od kako je koristim. ne znam da li se može opisati kolko me je odusevila.
sad me kopka i to punjenjeStidljiv
da li ima ovde kod nas da se nabavi ta masinica i kalupi? ako sam razumeo dobro kalupe si posebno uzeo?
izvini ako sam udavio[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]AcaNik nisi me udavio druze milo mi je sto se neko jos interesuje za to punjenje sacmene municije u drugim zemljama to je normalna pojava i tamo u svakoj prodavnici imas sve da kupis a sto nema mozes da narucis preko interneta ja sam poceo da punim iz licnog zadovoljstva ane iz neke ekonomske racunice akad novi zakon odobri punjenje municije i za olucene cevi i tu cu da pocnem da punim jer ovde u CH gde se ja nalazim na radu i gde veci deo vremena i provodim tu opremu mogu da nabavim lako ima cak i polovna da se nadje, ti ako imas nekoga u inostranstvu moze da ti to sve tamo nabavi a kod nas nadjes komponente olovo i barut ali olovo kupuj kod proizvodjaca direktno posto u prodavnici ide i do 400din za kg a barut ja sam nabavio po 600 din kutija na veliko kupio sam 50 kutija odjednom ,olovo sam platio 2,5 evra kg kada je evro bio 100 din znaci 250 din za kg ako te nesto interesuje slobodno pitaj sve sto budem u mogucnosti da ti odgovorim i pomognem tu sam a i ostale kolege sa forumaB)[/xhide]

AcaNik
 hvala Ti
ne verujem da cu ove godine za ch. inace dosta cesto idem preko. da ne znas mozda gde u nemackoj, austriji...moze da se nadje to? iskreno nisam pre obracao paznju.
jedno pitanje za olovo, da li to mora neko posebno olovo ili moze bilo koje? da li se nesto ubacuje u njega tokom topljenja?
imaju ovde one velike olovne poluge, mislim da imaju oko 50kg, mozda malo manje. trebalo bi da mi je to negde ostalo pa me zanima da li moze to da se koristi?

Sniper Hunter
 [xhide]U austriji mozes u Kettner-u da nadjes sve olovo mozes da topis bilo koje ali to sa jedinacnim zrnima jos je u fazi eksperimentisanja kod mene ne valja cisto olovo jer je mekano previse meni se najbolje pokazalo od olovnih cevi za vodovod i od starih krovova ploce i u njega sam dodao olovo za balansiranje tockova koje je legura neka mislim da ima cinka i dobijes malo tvrdju leguru ali jos radim na tome inace imas i u susednoj Hrvatskoj nas kolega Huntercro on to i uvoziBye[/xhide]

AcaNik
 u Kettner-u je ista kao tvoja?
ovo nije previse mekano, koristi se u industriji. ako treba da bude tvrdo ubacicu mu silicijumSmile

Sniper Hunter
 [xhide]I u kettneru i kod kolege Huntercro on ima i kalupe i sve odLEE stvarcica za punjenje ako je olovo dobro onda nema problem[/xhide]

AcaNik
 trebao bi u avgustu za bec pa cu se potruditi da to sve nabavim i da probam.
valjda necu nesto da zajebemStidljiv

Sniper Hunter
 [xhide]Sa barutom vodi racuna kupi preciznu vagicu za razmerivanje jer za nas zlatibor treba na lee masini da obradis merice za barut da malo skratis i isturpijas a za to ti treba vagica jer su one volumenske a pogotovu za cal 12 treba obrada ne svih ali treba ali nije tesko uzmalo brusenja i secenja nema problema, nabavi ti to a posle sve ide lako posto su merice plasticne lako se odradi sve a najbitnije je da mozes da ih kupis u kompletu rezervne i nisu skupe.B)[/xhide]

AcaNik
 to cu sve da te pitam kad budem kupioSmile
inace za kalibar 12 i hocu.

Sniper Hunter
 [xhide]Bio sam na nedelju dana kuci u Srbiju pa sam iskoristio da malo punim municiju za lov pa sam i isprobao malo i u streljani punio sam lee jedinacna zrna koja sam pucao iz zastave m 80 i toz34 zastava izgleda ima donju cev koja je kriva jer nosi konstantno dole levo cak i sacmu

a ovo je jedna od vaznijih spravica koja vam je potrebna prilikom punjenja sacmene municije ako koristite zlatibor barut koji varira od serije do serije tako da jedna ista merica na LEE masini zna da izmeri dve razlicite tezine koje znaju dosta da variraju od serije do serije baruta sto se i meni desilo ,ista merica jednu seriju meri npr.1,70 a drugu 1,80 sto moze bitno da utice na radne pritiske pogotovu kod tezih punjenja zato pazljivo mora sve da se proveri jer merice na LEE masini upotrebljavam samo 3 komada u originalu bez dorade ostale sam obrado prema potrebnoj tezini baruta i onda proverim na vagi potrebnu tezinu ali napominjem prilikom promene baruta obavezno proveriti ponovo sve da ne bi doslo do nezeljenih posledica!!!

i37.tinypic.com/33fbbdj.jpg
ovo je vaga
i34.tinypic.com/2qdnyhd.jpgLEE jedinacno zrno
i38.tinypic.com/346vypc.jpg
barut
i38.tinypic.com/21jvxbc.jpg
sve to zajedno pa u streljanu
i33.tinypic.com/kbevwy.jpg
a ovo su rezultati
zuti centar je 10x10cm[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]A ovo su merice obradjene
i34.tinypic.com/2exx2f5.jpg
napunis masinu i krenes
i37.tinypic.com/2dsqyy8.jpg
zavrsni rezultat
i36.tinypic.com/4huus3.jpg
i34.tinypic.com/2hi76uh.jpg
i35.tinypic.com/2ntfg52.jpg
i37.tinypic.com/t0ngk7.jpg[/xhide]

Zex
 Tema je super,punjenje municije je poseban dozivljaj a jos veci dozivljaj sa svojim rucnim radom odstreliti divljac.Evo jedne zanimljive price kako je moj otac poceo da puni municiju.Godina 1997 otac me poveo sa sobom u lov na zeceve i poneo neku chedite municiju 4mm(patrona providna sve se lepo vidi barut,cep olovo i poklopac)Izlazi zec na 35m,cale ga je gadjao sa 5 patrona jer posle svakog pucnja zec napravi jedan korak i stane tako da je uspeo da prepuni dva puta(posle petog pucnja zekan je pobegao) Stajali smo u neverici ceo minut i nismo mogli da se opasuljimo.Otac besan kao ris dolazi kuci i prica dedi sta se dogodilo,a deda mu kaze: e moj sinko pa municija ti nevalja,naj bolje je kad sam punis.Posle dva dana cale je kupio svu opremu i napunio te ispaljene providne caure-kada smo ih uporedili sa fabrickim ustanovili smo da ima skoro duplo manje baruta nego sto treba.|Od tada nista drugo u cev nije stavljao osim svoje municije dok mu se masinica za pertlovanje nije raspala(pre 4god),pa je poceo ponovo da koristi kupovnu.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,804,530 posete www.srbijalov.com