Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lada Niva

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lada Niva
slavko75
 xaxax svasta ljudi probaju ovaj je dobar za ribolovce xaxaxax
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

BojanKG
 Koliko trosi niva? jel je veliki potrosac?
srbijalov markafazan

Podunavac

BojanKG kaže:
Koliko trosi niva? jel je veliki potrosac?

Zavisi od vožnje, 9-12 litara. Ali može i više ako se čepa.
Tri prsta 2Kolce

BojanKG
 9-12 plina ili benzina? 
srbijalov markafazan

Podunavac

BojanKG kaže:
9-12 plina ili benzina?

Benzina. Ja nisam imao priliku da vozim Ladu na plin. Vozio sam službenu policijsku.
Tri prsta 2Kolce

BojanKG
 ok kolega hvala na informaci B)
srbijalov markafazan

Laki_90
 Nasa udruzenjska trosi izmedju 13-15 litara plina...a na benzin je vozim povremeno tako da neznam...P.S. toliko plina trosi po gradu a na otvorenom 12 l. Obican uredjaj ima ali je ona injection..2006-o.god.

LU Aleksandrovo
 Elem mi smo ganjali našu direkt sa plinske boce, 120 do 130 km po ataru u principu polusulude vožnje uglavnom sve u trećoj brzini, moralo se tako par puta smo kidali onu 80 litarsku spolja montiranu.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

tomo vrbas
 Ja imam nivu novi tip 1,7 karburatorku trosi mi od12-13l plina gradske voznje dok na terenu povecava i na 15l pod redukcijom. Sto se tice kvarova u pitanju su sitnice(kugli bolcne,krajevi spona,lezajevi na tockovima,...)i sve to zavisi koliko se ganja po ataru a moja neladi jer pored lova bavim se i poljoprivredom pa dnevno predje bar 50 km atarskoga puta,a sto se delova tice najpovoljniji su kod Rusa na najlon pijaci u NS-u i originalni i verujte mi za manje para necete naci boljeg i upotrbljivijeg terenca od lade NIVE!B)

SUMO
 Tomo,
proveri izduvnu granu. Imam istu nivu sa ``savremenim`` motorom, uglavnom je majstori hvale a ide dosta dobro.
Pocela je sa jacom potrosnjom plina i do 16l. Gledali, vrteli....isto. Kad na kraju majstor primeti da je zbog malog spadanja izduvne grane ili slicno (nisam majstor pa ako sam odvalio jbg-a) doslo do toga da je potrosnja veca.
Smesa, info kompu za plin..... Uglavnom 12 l plina ne prelazi. 10 je normalna potrosnja benzina, ako je otvoren put 9 kao nista.

hamerles
 Nema goreg motora od ladinog retko koja predje preko 100 000km. A generalki na njima uradio sam na stotine. Majstor sam drzim auto servis... jedino sto su je ljudi u srbiji zavoleli verovatno sto nema jeftinijeg terenca. Postoje mnogo bolji ruski dzipovi. lada i zastava najgori motori na svetu a i limarija... izvinjavam se vlasnicima nive ako se neko ljuti Smile

BojanKG
 hamerles,nebih se slozio sa tobom...
srbijalov markafazan

tomo vrbas
 Hamerles druze bez ljutnje ali nisi bas u pravu moja je presla 170000 i koji km vise jedino sta je na motoru radjeno to je zamena dihtunga glave pre mesec dana jer je progoreo na jedno mesto i pocela pomalo da duva u vodeni prostor i da pravi mehurove na cepu hladnjaka!A sto se limarije tice ja sam moju odma dodatno zastitio spolja i unutra jer sam primetio da joj je to fabricka mana valjda zbog brzine kojom ih proizvode pa nestizu taj deo posla kvalitetni da odrade, a sa par konzervi plastobita i 10l kobita i taj se propust da srediti da bude sve OK!

terenac

nenadx kaže:
Pa moze se i ovako doraditi i41.tinypic.com/4v07qp.jpg

ovo je neprevazidjenoSmile nemam reci
Srbijalov

kelt
 uf ova moze i uza zid bog te, pa koje su ovo gume , ovaj sta se vozi unutra nema kamen u bubregu sigurno,SmeanZbunjen samo pesak i to sitan
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

SUMO
 Majstor je donekle u pravu. I ja sam moju zastitio. Gore, dole, svuda.
Medjutim - ej bre, pa kupili ste novi auto a on nema ni osnovnu podlogu vec samo boju na lim. Pa da li cete novu oktaviju ili tojotu kod majstora na zastitu cim je kupite?
Ima mnogo mana, ali je neverovatna. Kad bi mnoge znale da pricaju gde su prosle.....

Jevtina, radna, omiljena!

DakiNS

SUMO kaže:
Majstor je donekle u pravu. I ja sam moju zastitio. Gore, dole, svuda.
Medjutim - ej bre, pa kupili ste novi auto a on nema ni osnovnu podlogu vec samo boju na lim. Pa da li cete novu oktaviju ili tojotu kod majstora na zastitu cim je kupite?
Ima mnogo mana, ali je neverovatna. Kad bi mnoge znale da pricaju gde su prosle.....

Jevtina, radna, omiljena!
Uopšte se tome ne čudim Lada NJiva je čudo ali ako se setite da je projektovana za vojne potrebe i to da može vući haubicu onda nije čudo. U jednom lovu u Mladenovu pored Lade Njive bio je i jedan nabudžemi džip kojega je na kraju Njiva izvlačila iz vagaša.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

SUMO
 Da je jednog izvlacila iz blata.....
Prvi put loveci u Sibiru, ponesoh album. Prvo vece sedimo kraj kamina, Rusi listaju, pa se ne malo nacudise kad videse Nivu na mnogim slikama. Pa da bre - to i mi vozimo....
A znas li ti da njoj na ruskom uputstvu za upotrebu pise ,,samo u izuzetnim slucajevima voziti po asvaltu`` - rece mi Kuznjecov, profesionalni lovac i moj vodic.....
Siti smo se smejali.

hamerles
 Tomo druze ima izuzetaka ako si je redovno servisirao i odrzavao. ja sam samo izneo svoje misljenje o Ladi Nivi jer ih skoro svakodnevno popravljam to mi je posao. i ja sam je imao godinu dana do duse moja je bila nesto starija 91 godiste vise sam je popravljao nego vozio. istrulila je kao da je stajala u slanoj vodi jedva sam je izvario i sredio. ima izuzetaka ali pretezno su lose. cak je jedan moje drugar kome je zivotna zelja bila da kupi Ladu Nivu kad je kupio pokajao se slavio je dan kada se otarasio od nje. Izvinjavam se ljubiteljima Lade Nive to je moje majstorsko iskustvo sa njima. ;)

DakiNS
 Kod nas je veliki problem što vozimo punoletne automobile a proizvođeč smatra da treba da traju najkasnije do pionirske kape i marame
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 25
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

64,994,384 posete www.srbijalov.com