Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: M-90 Tornado Vušir

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
M-90 Tornado Vušir
vlada lovac
 M-90 Vušir sam letos koristio u lovu na prepelicu, 28g 1,7mm, odlično mi se pokazao pa sam kupio još par kutija da se nadje za iduću sezonu, moja preporuka za sve koji hoće dobar metak za male pare B)

ohotnik
 Sto se tice municije M-90 tornado Vusir ja je nekupujem iz nekog svog principa.A godisnje u sezoni takmicenja na letece mete tacnije trap ispucam od 5000-7000 patrona A lovne municije ima i druge po ceni M-90 a kvalitetnije naprimer miraz italijanski ako je cena u pitanju

Kolega pravilo je da se prvo predstavimo na temi "Predstaviti se"

Srbijalov Admin Tim!

vlada lovac

ohotnik kaže:
Sto se tice municije M-90 tornado Vusir ja je nekupujem iz nekog svog principa.A godisnje u sezoni takmicenja na letece mete tacnije trap ispucam od 5000-7000 patrona A lovne municije ima i druge po ceni M-90 a kvalitetnije naprimer miraz italijanski ako je cena u pitanju

Kolega pravilo je da se prvo predstavimo na temi "Predstaviti se"

Srbijalov Admin Tim!

Teško da ima Mirage po ceni od 27-28 din koliko sam plaćao ovaj metak za prepelicu

Cvele
 ohotnik, uopste nisi u pravu, raspitaj se malo o metku M90... korpice koje se koriste za njega su iste one koje RC koristi za svoju municiju, a barut je poznat, tj najskuplji takodje Italijanski, zaboravio sam mu ime.... tako da je metak perverzija za te pare ! Nervozan Molitva
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

ohotnik
 Fabrika municije M-90 iz Duge Rese je na svom pocetku rada kupovala komponente za punjenje od italijanske firme RC i namera im je bila kopija trap municije rc1 rc2 rc3 rc4ekselenc sa njihovim proizvodima t2 t3 t4 od kojix se samo zadnji puni sa poznatim barutom Bosfor i koji ima pocetnu brzinu i do 425 km/sat A kojeg nema u prodaji kod nas Sa njim puca njihova reprezentacija.Sto se tice lovacke municije sada kupuju komponente od Fiocia To nije losa municija samo sam rekao da ima bolja za iste pare Koliko sam video po prodavnicama lovna M90 kosta od 32do 40 dinara A u tom rasponu cena ima Miraz i Fioci koji su po meni kvalitetniji

Cvele
 Pa vidis kod mene u prodavnici je Mirage 55din, a M90 40, po meni je M90 bolji.... ;)
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Lala
 Pucao ja M90 na prepelice prošle godine, sasvim solidna patrona. Cvele, kod nas je u prodavnici Mirage 40 din komad, 1000 dinara kutija.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

ohotnik
 M-90 je kod mene u gradu zavisno od tezine punjenja od 32 din do 40 Miraz od 32 do 45 Fioci od 30 do 40 Svaki patron je dobar za onoga ko ima uspeha sa njim Da bi se videla razlika u kvalitetu treba ispucati vise od par kutija minicije u raznim lovackim situacijama

gavra bakos
 Konkretno pitanje:
Lovačka puška Gebr.Merkel Shul. model 201 E , calibar 12/70, da li smem da pucam municiju označenu sa max 1050 bar. drugo pitanje kako je na ovom cevima označen radni pritisak .Puška je stara oko 30 god.U lovačkim novinama ( ne LOVAC), napisan je članak gde izričito autor kaže da se u običnim puškama ne sme koristiti metak 1050 bar jer dolazi do rasklimatavanja.

Podunavac

ohotnik kaže:
puni sa poznatim barutom Bosfor i koji ima pocetnu brzinu i do 425 km/sat A kojeg nema u prodaji kod nas Sa njim puca njihova reprezentacija.Sto se tice lovacke municije sada kupuju komponente od Fiocia To nije losa municija samo sam rekao da ima bolja za iste pare Koliko sam video po prodavnicama lovna M90 kosta od 32do 40 dinara A u tom rasponu cena ima Miraz i Fioci koji su po meni kvalitetniji

Kolega napravio si grešku. Brzina projektila se označava sa m/s (metara u sekundi a ne u km/sat. Što se tiče municije potpuno se slažem sa tobom. Iako živim u Hrvatskoj ne koristim M 90, nego Mirage T3. Često ga kupujem u N. Sadu i košta 1000 dinara kutija. Nedavno sam gledao u Rumi M 90 košta 800 dinara (jeftiniji nego u Osijeku). Smatram da je za razliku od samo 200 dinara po kutiji Mirage bolji izbor.

Sniper Hunter
 A barut je bofors jk6 i jk3 Svedcki koliko sam ja upoznat da je skup skup je trazio sam da ga kupim u CH cena je 70 chf za 500g

Podunavac

gavra bakos kaže:
Konkretno pitanje:
Lovačka puška Gebr.Merkel Shul. model 201 E , calibar 12/70, da li smem da pucam municiju označenu sa max 1050 bar. drugo pitanje kako je na ovom cevima označen radni pritisak .Puška je stara oko 30 god.U lovačkim novinama ( ne LOVAC), napisan je članak gde izričito autor kaže da se u običnim puškama ne sme koristiti metak 1050 bar jer dolazi do rasklimatavanja.

S obzirom da tvoja puška ima Kersten (dvostruko Greener) bravljenje slobodno možeš da pucaš sve laboracije 12/70. Tvoja brava je izuzetno jaka i nema šanse da se rasklima.

kmkole
 zna li neko da li vusir jos uvek korist barut JK6 kao u pocetku. naime pucao sam patronima godina uvoza 2009ta, cev cista, za svaku pohvalu. kad sam pucao patronom koji je skoro kupljen isto vusir 10ka filc primetio sam da je cev dosta zaprljana. nacuo sam da vise ne kupuju iste komponente kao sto su kupovali u pocetku. koliko je ta informacija tacna zna li neko. vidim da je kolega ohotnik naceo tu temu pa ako nije problem da jos neko podeli sa nama ako zna nesto o tome.

Sniper Hunter
 Kolegama ssekir75,sasafrrr,i nidza motokross ja se izvinjavam na nezasluženom brisanju upisa .
A kolegi stefan 92 bi savetovao da upise sličnih sadržina više ne postavlja ovde na forumu ,takvi upisi su neprimereni za jedan lovački forum.iveli

Luka 94
 Danas sam prvi puta kupovao sacmenu municiju.Sutra bi' trebao ici u svoj prvi lov sa oruzjem. Grin Za svoju IZ ij27 cal.12/70 kupio sam M90 tornado 32.. 3.1 mm,32 g,405 m/s.Nigdje nisam pronasao koliki pritisak stvara..
Inace 42din/kom.

Podunavac
 Kolega municija Vušir M90 je sastavljena od italijanskih komponenti i dobre je kvalitete. Što se tiče pritisaka oni su sa punjenjem sačme težine 32 grama u granicama normale za sve puške, bez obzira dali su tormentovane po starim ili novim standardima C.I.P.-a
Tri prsta 2Kolce

Macvanski lovac
 Taj od 32gr se meni lose pokazao i ne samo meni,znam jos nekoliko kolega koji imaju lose iskustvo,dosta promasaja i ranjavanja,stekao sam utisak da nema snage da usmrti divljac i da mu je snop supalj,probali smo u improvizovanu metu po jedan krusik 34gr i jedan vusir 32gr,razlika je sledeca,krusik 21 zrno a vusir 8 u meti Confused pucano iz istog coka.Znam da ga ja vise necu koristiti,kome odgovara nemam nista protiv ;)
Rodjen da budem lovac

klaja
 Koristio sam M-90 za prepelice u kal.16 od 1.7mm,sasvim sam bio zadovoljan,planiram da ga probam na fazana i patke u 3,5mm pa cemo da vidimo.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

mrwa22250
 petu sezonu za redom pucam prepelicu sa m-90,1,7mm-32g i zeca i fazana sa m-90,3,5mm-36gi veoma sam zadovoljan ucinkom.malcice zestok metak narocito kad ga pucam iz iz 18 koja je veoma lagana ali zato sa 153-kom nema zime.za razliku od 8-mice 10-ka mi nije legla ali to naravno ne znaci da je los metak.8-mica mi nekako najdraza;moze zec,fazan,patka,guska a bogami i 15-tak lija sam ispratio na onaj svet sas njome tako da verovatno necu skoro menjati.pocetak sezone 1/4 cok,kasnije 1/2 i milina.Grin
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Luka 94
 Podunavac,hvala !
Kao sto sam rekao..prvi puta sam kupovao municiju,nije skupa,ako ne bude valjala promijenit cemo..samo mislim da ove sezone jos necu moci kriviti municiju,jer je prva..haha..Grin

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,620,681 posete www.srbijalov.com