Labrador retriver
|
WILD SENSE |
Objavljen 25.11.2010. 22:47
|

Stari član

Upisa: 298
Pristupio: 10.04.2010. 19:57
|
Souther Star Trovatore-Toni u akciji!!!;)
Svestranost
|
|
|
|
WILD SENSE |
Objavljen 03.12.2010. 22:41
|

Stari član

|
Novi mali buduci lovci!!!!
Svestranost
|
|
|
|
Kile_ |
Objavljen 18.12.2010. 19:50
|

Lovčina

Upisa: 1429
Pristupio: 04.08.2009. 21:33
|
kolege vi koji gajite labrador retrivere,pitanje za vas:
da li se ova rasa lako navikava na pucanj puske,odnosno da li se boje?da li je neko imao tih prodblem.dosta sam citao o njima i to je rasa koju zelim!
Samo 300 i 4x4
|
|
|
|
bela |
Objavljen 18.12.2010. 20:30
|

Veteran

Upisa: 930
Pristupio: 06.02.2010. 17:48
|
kile imam mešanca labradora kod mene na uslugu dok se gazde ne vrate iz inostranstva za to vreme sam je podosta naučio između ostalog i ponešto iz lova a verujem da se podjednako lako uči na pucanj kao i drugi kerovi .
jedina mana im je (ako im je to mana. a po meni nije) da ne markiraju.
veoma zahvalna rasa nećeš pogrešiti uzeo ti zlatne ili labrador retrivere.
vižlan i terier
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 18.12.2010. 20:36
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Jedan moj kolega lovi sa labradorom. Ima fantastičan nos (mislim na psa, ne na kolegu ), 'meki' su za obuku, na pucanj se nauče jednako kao i druge rase, ja mislim da su najbolji aporteri, i neprevazidjeni su za rad u vodi. Ali ostaje problem markiranja divljači, tu su slabiji od NOD, NKD ili bretona. I imaju problem što zbog gustine dlake, predstavljaju mamac za buve.
Mnogi ih drže i kao kućne i kao lovne pse. I redovno se moraju kupati!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Kile_ |
Objavljen 18.12.2010. 23:38
|

Lovčina

|
e hvala na komentarima.nisam jos rekao ali danas sam poklonio mog NKD lovcu iz sesedne sekcije...znate da sam imao problema sa njim za sam kriv zbog to ga ali sta cu...ovako je nadam se bolje i za njega a i mene.puno sam citao o labrador retriveru i zakljucio da su vrlo mirni i stalozeni psi,i amater ih moze dresirati,na komandu sdni mogu i do 2 sata neprestalno da stoje u mestu....za port su odlicni kao i za rad u vodi ko sto kaze lala...a koliko sam ja cio tao i gledao snimke na you tubu i marka im nije lose,jedino sto glavu drze visoko ali markiraju...gledao sam snimak kako prepelicu dizu i aportiraju...e sad videcu pronasao sam odlicnog odgajivaca u jagodini ne bih da ga reklamiram ali evo linka http://www.blackb...lerija.php
on drzi lovne pre,cistokrvne,roditelji iz poljske uvezeni.
cekam sledece leglo da ima se okoti pa se nadam tamo aprila,majaa da cu imati stene od 2,3 meseca taman do prepelica da ga sredim
Samo 300 i 4x4
|
|
|
|
charuga |
Objavljen 19.12.2010. 00:45
|

Veteran

Upisa: 580
Pristupio: 26.10.2010. 13:43
|
kile,ja imam labradorku..prezadovoljan sam.
e sad,prodaje se jedan muzjak[neprodajem ja],star 1.5 godinu,exterijerno besprekoran,ima 3-4 CAC-a...gde god se pojavio pobedjivao je..cena bi bila vrlo pristupacna....vlasnik je uvezao par misterlendera i zato bi ga prodao..
znaci jednom pas,krupan,crn,bruka.ali po meni ima jednu manu,malo je "kraci" pas.to je greska njegovog vlasnika,previse ga mazi,on dolazi iz panceva kod nas i kako pas krene malo dalje on ga stalno vraca.da se ne bi zamerao drugima.
njegovu sestru ima moj komsija,radi skoro kao moja matora[3 god]..mislim na pretragu,tarupira trsku,sitno.napravili smo komsa i ja od labradora,kombinaciju aportera i gonica.nisi daleko, pa se mozda i vidimo..poz
..............
|
|
|
|
Kile_ |
Objavljen 19.12.2010. 11:39
|

Lovčina

|
charuga druze ne bih sad odma uzimao drugog psa,cekam malo da se smire strasti sto se tice prethodnog a i doba godine je lose,ne bih pre proleca uzimao,zbog vremenskih uslova a i ne bih mogao sa psom da radim.a i trebam boks da rasturim i premestim na drugu lovaciju....tako da mnogi faktori su problem..ali otom potov,javicu ti
Samo 300 i 4x4
|
|
|
|
charuga |
Objavljen 19.12.2010. 15:07
|

Veteran

|
kako god,tvoja stvar,do tad ce i nase zenke da imaju male..ovde nece niko da te laze-maze..uopste nam nije prioritet proizvodnja i prodaja kucica..ja cu moju da uparim sa tim muzjakom i necu zuriti sa rasturanjem legla,cekacu da vidim koji ce biti odlican za ostavljanje..a to tesko da moze da se vidi sa 2-3 meseca[barem ja nisam toliki strucnjak] a onda ako ti se svidi koji platices papire i tvoj je...tako da, bice pasa samo nas da bude...
..............
|
|
|
|
Kile_ |
Objavljen 19.12.2010. 19:03
|

Lovčina

|
pa hvala bogu
Samo 300 i 4x4
|
|
|
|
WILD SENSE |
Objavljen 20.12.2010. 13:49
|

Stari član

|
Kile evo da ti i ja odgovorim!Postepeno radi pucanj(streloplasljivost) sa svojim buducim Labradorom i nece biti problema.To je izuzetno inteligentna rasa i primace dresuru pre nego ostale rase.Ali nezaboravi da ako ga naucis da sedi 2 sata pre sezone lova na patke u sred sezone kada bude skapirao pucanj,mestto pada divljaci...nemoj se cuditi ako skoci posle pucnja.Zato prati ga pod budnim okom.To sto Labrador retriver nemarkira to nevidim kao manu jer je to rasa koja to neradi urodjeno,bila bi mana za NKD-a recimo kada nebi markirao...Oni love niskim nosem.Odlicni su na povrsinskom lovu.Isticu se najvise u vodenim zimskim lovovima u odnosu na ostale rase.Jer su u stanju da bez problema sede pored lovca nekoliko sati i da po ledenoj vodi iznosi svremena na vreme patke i opet nastavi da sedi i gleda u vodu.Bilo je momenata kada sam par puta na mojoj kuji Moniti primecivao led po dlaci ali ona se nije obazirala na ,cak bi i zadremala u cekanju!!Rasni problem je upravo "otvaranje"(koliko se pas udaljava, krece ispred lovca)jer oni nisu ni stvoreni da pretrazuju teren vec da posle pucnja donose divljac.Ali lovci su vremenom primetili da Labrador moze lepo da pretrazuje teren.Tako da je veoma je bitno uzeti temperamentno,ostro,dominatno,hrabro stene jer takvo vec daje neke signale da ce se mozda kasnije "otvarati".Sto kaze kolega netreba vracati mlade pse svaki cast.Pustite ih neka jurcaju ima vremena za obuku(9,10,11,12meseci)...Dosta je ugnjavio sam vas mogao bih pisati do sutra;)Uglavnom dobro je sto primecujem da se sve vise lovaca interesuje za ovu odlicnu rasu.
Svestranost
|
|
|
|
charuga |
Objavljen 20.12.2010. 15:39
|

Veteran

|
svaka cast za post...
ali mislim da im nije urodjeno da budu toliko kratki koliko je ovaj muzjak sto sam ponudio kiletu...jesu kraci u odnosu na nkd ili nod ali to je sasvim ok za lov..zahvaljujuci njihovoj pameti,za kratko vreme labrador ce se dobrano uvecati u nasim lovistima..dolaze neki novi klinci i menjaju se trendovi..kada labrador pocne da pretrazuje teren to je kompletan lovacki pas..
..............
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 20.12.2010. 16:49
|

Lovčina

Upisa: 3225
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
zorane, jel' ti imas odgajivacnicu ?
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
WILD SENSE |
Objavljen 20.12.2010. 16:50
|

Stari član

|
charuga evo klip simulacije lova (utakmica) gde ces videti koliko treba oni da budu kratki ustvari pa ti vidi http://www.youtub..._embedded#!
Englezi su njihovi tvorci.Oni su uz pomoc poentera i setera isteravali divljac a Labradori su pronalazili i donosili odstreljenu divljac.Tako su oni zamislili labrador retrivera!!E sada sto se u medju vremenu uspostavilo da on moze svasta da radi (otkrivanje droge,eksploziva,tartufe,rusevine,lavine..)pa su i lovci poceli da zahtevaju od rase da pretrazuje teren e za sada sa linijama koje su nama raspolaganju u Srbiji neide bas sjajno sto se tice pretrage.Zato birati stene za lov onakvo kakvo sam naveo u proslom postu temperamentno,srcano,hrabro,hitro......Idem na slavu dosta je bilo za sada!Pozdrav!!
Svestranost
|
|
|
|
Berci |
Objavljen 20.12.2010. 17:36
|

Mlađi član

Upisa: 12
Pristupio: 01.03.2010. 10:59
|
zorane imas lepe kerove.i ja lovim sa nkd ali nameravam da sledece godine da uzmem stene labradora i to posle da ucim za lov jer mi je tata imao par labradora kojima je lovio i jako je bio zadovoljan sa ovom rasom.pzz |
|
|
|
charuga |
Objavljen 20.12.2010. 18:12
|

Veteran

|
zorane,ima tu i srece i rada..resim da kupim labradora,otvorim zov i u beceju najjeftiniji stenci..zovem,ima samo zenkice 100e.odem,uzmem i pocnem da je setam..polje mi je blizu..stasa za lov,izadjemo,svi nemci u zbunju,trsci moja kera iza mene..ja popi...o..nabavim patku izvedem je u detelinu,sakrijem ona nadje odmah..prosetam po terenu blizu sela gde ne lovimo,inace puno fazana,kad je digla prvog od tad radi kao breton,nemac..nije nesto bog zna sta lepa ali tako radi da nema mane..uparicu je sa nekim dobrim muzjakom i ostavicu stene,opet zenku,mislim da su bolje za lov od muzjaka.barem se muzjaci koje ja znam nisu nesto pokazali.inace prodaja stenadi me ne interesuje.
..............
|
|
|
|
Kile_ |
Objavljen 20.12.2010. 21:03
|

Lovčina

|
hvala zorane na komentaru.da naravno na pucanj moram polako da puipremam kera i ne mladjeg od 5 meseci,koliko ja znam.neke stvari su mi sad jasnije sto se tice ove rase.a sto kazem mogu da sede 2 sata pored lovca i budu mirni i posmatraju situaciju,to mi se jako svidja.ren na primer moj bivsi nkd nije mogao minut da stoji u mestu,a da ne laje,skace oko sebe ko blesav ili na mene.a polako kada dodje na red da uzmem kera videcu kako sta.opet sve ce da zavisi od mene i mog rada sa psom i dresura.
Samo 300 i 4x4
|
|
|
|
WILD SENSE |
Objavljen 20.12.2010. 21:58
|

Stari član

|
Cvele kaže:
zorane, jel' ti imas odgajivacnicu ? 
Cvele za sada nemam a mogao sam je imati kada sam hteo.Ispunjavam odavno sve uslove koji su potrebni pa cak i 12000 din. koliko je potrebno platiti KSS-u;) Ozbiljno razmisljam o tome u poslednje vreme ali cekam da mi se stabeno pitanje resi i da stigne treca rasa;)i eto mene u svetu odgajivacnica!!!!
Svestranost
|
|
|
|
WILD SENSE |
Objavljen 20.12.2010. 21:59
|

Stari član

|
Berci kaže:
zorane imas lepe kerove.i ja lovim sa nkd ali nameravam da sledece godine da uzmem stene labradora i to posle da ucim za lov jer mi je tata imao par labradora kojima je lovio i jako je bio zadovoljan sa ovom rasom.pzz
Hvala!
Pozdravi tatu!!!
Svestranost
|
|
|
|
WILD SENSE |
Objavljen 20.12.2010. 22:12
|

Stari član

|
charuga kaže:
zorane,ima tu i srece i rada..resim da kupim labradora,otvorim zov i u beceju najjeftiniji stenci..zovem,ima samo zenkice 100e.odem,uzmem i pocnem da je setam..polje mi je blizu..stasa za lov,izadjemo,svi nemci u zbunju,trsci moja kera iza mene..ja popi...o..nabavim patku izvedem je u detelinu,sakrijem ona nadje odmah..prosetam po terenu blizu sela gde ne lovimo,inace puno fazana,kad je digla prvog od tad radi kao breton,nemac..nije nesto bog zna sta lepa ali tako radi da nema mane..uparicu je sa nekim dobrim muzjakom i ostavicu stene,opet zenku,mislim da su bolje za lov od muzjaka.barem se muzjaci koje ja znam nisu nesto pokazali.inace prodaja stenadi me ne interesuje.
Slazem se stobom da bez srece nema niceg u zivotu!Nisi ti jedini u svetu labradora sretnik ima ih jos ali??????.............Ali kada su psi u pitanju bar kod mene ja se u srecu verujmi neuzdam puno.Vec u druge preduslove, uslove i moj rad sa tim psom, koji treba samo da ga krunise!Ziv bio pa videces kakvo ce stene osteniti njena recimo unuka,jer ce vec imati neko radno nasledje za razliku od njene bake.......Nebih da diskutujem oko toga ko sta voli muzjaka ili zenku.To su licni afiniteti,iskustva..Neposlusna moze biti i zenka a i muzjak ako je vodic los.Kad je dobro ono je dobro nebitno kojeg je pola pol!!Ja licno imam dobrog i muzjaka i dobre tri zenke tako da stvarno neznam koga bih izdvojio.
Pozdrav!
Svestranost
|
|
|