Lov u drugom LU
|
Podunavac |
Objavljen 18.02.2011. 17:45
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Sremac75 kaže:
Pozvao bih te ja Limune u Bačku Palanku, ali ni meni ne daju dozvolu da lovim patke.
Kada se nešto promeni, imaš poziv!
Brate Sremac oćeš da ja s ovu stranu Dunava poteram par pataka samo za tebe? A ti ih onda tamo dočekaj, pa udri po ovim hrvatskim .....
patkama.
|
|
|
|
misa 71 |
Objavljen 18.02.2011. 18:14
|

Veteran

Upisa: 649
Pristupio: 02.02.2011. 09:47
|
Drustvo neznam kao je kod vas ali kod mene dok je ovaj bivsi predsednik bio veliki gazda (bogu hvala smenismo ga) usvojili na upranom odboru da član LU jedne sekcije koji bio otisao kod drugara u drugu sekciju istog udruzenja gost ?
Naravno moralo je da se izvrši uplata kao za gosta iz drugog LU. UZASSSS !
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. 
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 18.02.2011. 18:35
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Gost u istom lovištu? Ne razumem, član LU ode u drugu sekciju istog LU, i onda je gost u svom lovištu?
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
mirko knezevic |
Objavljen 18.02.2011. 18:57
|

Lovčina

Upisa: 1063
Pristupio: 02.08.2010. 15:40
|
Podunavac kaže:
Sremac75 kaže:
Pozvao bih te ja Limune u Bačku Palanku, ali ni meni ne daju dozvolu da lovim patke.
Brate Sremac oćeš da ja s ovu stranu Dunava poteram par pataka samo za tebe? A ti ih onda tamo dočekaj, pa udri po ovim hrvatskim .....
patkama.
E te hrvatske bih voleo malo da pucam.... one mora da su krupne i da sporo lete.. |
|
|
|
slavko75 |
Objavljen 18.02.2011. 19:03
|

Lovčina

Upisa: 1039
Pristupio: 26.01.2010. 09:37
|
misa 71 kaže:
Drustvo neznam kao je kod vas ali kod mene dok je ovaj bivsi predsednik bio veliki gazda (bogu hvala smenismo ga) usvojili na upranom odboru da član LU jedne sekcije koji bio otisao kod drugara u drugu sekciju istog udruzenja gost ?
Naravno moralo je da se izvrši uplata kao za gosta iz drugog LU. UZASSSS ! 
kod nas u drustvu toga nema naprimer sekcije sa kojima granici moja sekcija nikakav probleb kao jedna jedino ako idemu u udaljeniju sekciju samo se najavimo da smo na tom tereni i odakle polazimo da se zna gde koja grupa lovi
UZIVAM U LOVU 
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 18.02.2011. 20:22
|

Lovčina

|
mirko knezevic kaže:
Podunavac kaže:
Sremac75 kaže:
patkama.
E te hrvatske bih voleo malo da pucam....   one mora da su krupne i da sporo lete.. 
Ma i nisu baš krupne, pošto Hrvatska još nije izašla iz recesije (a i neće skoro). Ima i krupnih al te su gospoda na vlasti za sebe bezecovali. A lete bolje od onih aviona, što se u vazduhu sudaraju.
|
|
|
|
djosa69 |
Objavljen 19.02.2011. 00:58
|

Član

Upisa: 121
Pristupio: 16.02.2011. 17:15
|
i ja ne razumem kako clan lu. moze da bude gost u maticno udruzenje valjda treba da se prijavi na dozvolu za lov za odredjenu sekciju stucnom pratiocu i to je to ako placa dnevnu dozvolu onda mu to dodje ko drugo lu. |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 19.02.2011. 01:01
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Ma budalaštine!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 19.02.2011. 14:20
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
A lete bolje od onih aviona, što se u vazduhu sudaraju.Pilot
Zemo Lika je uvek bila gadna za letenje
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 19.02.2011. 20:56
|

Lovčina

|
Kordun, Bosna, Banija i Lika to je brale jače od čelika !!!
|
|
|
|
savo bp |
Objavljen 14.03.2011. 07:25
|

Član

Upisa: 92
Pristupio: 21.02.2011. 17:12
|
Okanite se politike nastavimo o ozbiljnijim stvarima. LOVAC GOST U SOPSTVENOM UDRUŽENJU: ne može lovac biti gost u sopstvenom udruženju kada je već član tog udruženja. Može da postoji dogovor unutar udruženja o načinu regulisanja odlaska lovaca u pojedina L D. Evo primera Bačke Palanke: kako bi bilo da istog dana dođe 300 lovaca iz drugih lovačkih društava u L D "Jelen" Bačka Palanka u lov na divlje patke ili obrnuto da lovci iz Palanke idu u velikom broju u lov na prepelice u Tovariševo. Iz tih razloga mora postojati dogovor lovačkih društava o načinu regulisanja ovih situacija i to kroz pravilnik o unutrašnjoj organizaciji. |
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 14.03.2011. 08:36
|

Lovčina

Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
Zavisi kako je to gde regulisano, uglavnom statutom, kod nas je da lovac svoja prava i obaveze izvršava u društvu koje ga je predložilo za prijem u udruženje, i ne može da lovi u drugom društvu dok ga ne pozovu kao gosta, a to onda baš ispada da je on Lovac gost u sopstvenom udruženju. Kako odnosi između društava u jednom udruženju u većini slučajeva nisu baš na zavidnom nivou, teško da se tu nešto bolje može postići i pravilnikom.
Cucić će biti sasvim dovoljno.
|
|
|
|
asivica |
Objavljen 14.03.2011. 09:03
|

Stari član

Upisa: 287
Pristupio: 22.04.2010. 23:22
|
Kod mene u udruzenju nema dnevna tj.gostinjska karta sto je po meni glupo ali i sneke strane ispravno.Jer ne moze svako da dovede gosta jer zamislite nas 450 lovaca svako da dovede gosta to je mnogo jer i mi nemamo sta da lovimo a kamoli da izadju 1000 lovaca.Sve u svemu to nije lepo formulisano tu treba da se odredi, upravo ja bih tako uradio znaci odrediti po sekcijama moze da se gostuje znaci po jedan,dva,tri...gosta u sekciji i resen problem i svake nedelje ako neko zeli moze da prijavi gosta,kao ja npr. gostujem u Pirotu,gostovao sam i u Svrljigu a ja ne mogu da dovedem te ljude makar jednu nedelju nije njima do zeca oni po sumi to i ne love nego je meni da dodju i da posle toga sednemo i da se izgostujemo to prosto receno da ispostujem ljude malo i sa moje strane.  
Jedva cekam da nedelja dodje...!!! 
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 14.03.2011. 09:18
|

Lovčina

|
U mom društvu svako ima pravo da jednom dovede gosta (mislim na jesenju sezonu) i da se odrekne divljači u korist gosta, ne prodajemo divljač i nema plaćanja, e onda je došlo do pojave da je svaki lov dolazio jedan isti gost jer ga jedne nedelje zvao jedan član, sledeće drugi, i tako dalje pa smo onda uveli, da jedan isti gost kod nas može doći u goste maksimalno 3 puta, a da ako baš ima potrebe za još jednim dolaskom to mora aminovati upravni odbor. Sad kad se potpuno odvojimo i zaživimo mislim da će politika dovođenja gostiju u lov biti malo drugačije rešena, no mora se sigurno iznaći pozitivno rešenje jer lovci nejdu samo da bi lovili već i da bi se družili.
|
|
|
|
savo bp |
Objavljen 14.03.2011. 12:35
|

Član

Upisa: 92
Pristupio: 21.02.2011. 17:12
|
Teme "gastiju u lovu je vrlo ozboljna i činimi se nedorečena. U mom L D Bačka Palanka dešavalo se da u grupu dođe 11 lovaca iz nekog drugog udruženja plate ono što moraju platiti - dovede ih jedan lovac da bi sledeće nedelje isti taj lovac dovero 13 lovaca. Toj temi se mora ozbniljno prići a kako čitam ima i vrlo dobrih rešenja. |
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 14.03.2011. 13:35
|

Lovčina

|
Više nego ozbiljno se mora rešavati to pitanje, posebno što se mnoge stvari sada iz korena menjaju, i do sada je dovođenje gostiju, često puta i kod nas obavezno izazivalo, razne komentare, prebacivanje i ogovaranje uz zahteve da se to preispita, ni jednu sezonu ta tema nije mašila, svi ćute kad su tu gosti a onda kada odu počinje prozivanje, Zakon do sada nije ni poznavao gosta kao kategoriju, ali smo mi to praktikovali, novi zakon ostavlja korisniku da radi bukvalno kako hoće, pa će se ta materija obavezno morati regulisati u pravilniku o korišćenju lovišta, opet po metodi svako za sebe.
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 14.03.2011. 14:27
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
savo bp kaže:
Teme "gastiju u lovu je vrlo ozboljna i činimi se nedorečena. U mom L D Bačka Palanka dešavalo se da u grupu dođe 11 lovaca iz nekog drugog udruženja plate ono što moraju platiti - dovede ih jedan lovac da bi sledeće nedelje isti taj lovac dovero 13 lovaca. Toj temi se mora ozbniljno prići a kako čitam ima i vrlo dobrih rešenja.
A da li su za tih 11 i za tih 13 pravljene zbirne ili pojedinačne uplatnice, ili su platili u kešu "na blatobran"?
A ako su platili u kešu da li je tih "trićavih 45.600 (24 gosta po 1900 dinara) uplaćeno na račun LD "Jelen" BP ili na račun LUO Bačka palanka???
I da li su ti gosti nešto odstrelili (pošto nisu upisivani u dozvole za lov nego u "odstrelne liste" koje nikada nisu postojale)???

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 14.03.2011. 14:31
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Pošto smo mi lovci poznati po druženjima, kakav će sada biti tretman kad nam pobratimi dođu u goste?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 14.03.2011. 15:13
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Tretman je da mora da se plati, bio pobratim ili ne.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 14.03.2011. 15:16
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Lala kaže:
Tretman je da mora da se plati, bio pobratim ili ne. Da izvineš E J.BEŠ GOSTOVANJE I POBRATIMSTVO tako zakon na to gleda
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|