|
Komarci
|
| petar |
Objavljen 02.05.2011. 19:51
|

Lovčina

Upisa: 1690
Pristupio: 13.07.2010. 21:59
|
[xhide]Interesantno, ajd neka neko proba pa mi javi da li da kupujem ili ne... salim se...dobri stari autan ce me spasavati kao i prethodnih godina na cekanju...B)[/xhide]
Just like old times!
|
| |
|
|
| Cvele |
Objavljen 02.05.2011. 19:55
|

Lovčina

Upisa: 3230
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Stvarno interesantno, kad bi' znao da deluje, ne bi' razmisljao o kupovini
 Lov je za mene život =))) 
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 13.05.2011. 13:40
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Što se tiče lišća oraha to je oprobana metoda za rasterivanje buva iz kereće kućice. Jednostavno ubaci se nekoliko listova i gotovo
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| Cadara |
Objavljen 13.05.2011. 14:15
|

Stari član

Upisa: 345
Pristupio: 06.10.2009. 13:30
|
što se tiče tih elektronskih rasterivača, uzaludno bačene pare. Provereno 100%.
budite pametni pa se učite na tuđim greškama. |
| |
|
|
| alex |
Objavljen 13.05.2011. 16:39
|

Lovčina

Upisa: 1414
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
Autan najbolje bez daljneg
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
| |
|
|
| Cadara |
Objavljen 13.05.2011. 17:56
|

Stari član

Upisa: 345
Pristupio: 06.10.2009. 13:30
|
Iz amerike mi drugar redovno donosi neki sprej Moskito velika boca kao onaj za prskanje muva, nezgodno za nositi i staviti u odelo i nosim ga u lovačkom prsluku nazad u delu za smeštanje odstreljene divljači, neprikosnoven. Jedna ta boca traje celu lovnu sezonu i ostane za sledeću.
SZUKE iz mađarske je takođe dobar ali i oni nešto ili fušeriraju ili su već i komarci navikli. Pre 15 godina kada za szuke maltene niko nije ni znao to je bilo nešto najbolje što sam koristio. Tada se masovno koristio Autan i Biban.
|
| |
|
|
| duskov |
Objavljen 22.12.2011. 08:26
|

Lovčina

Upisa: 1159
Pristupio: 18.10.2011. 23:34
|
U Podgorici već desetak godina nastanjeni su komarci doseljeni iz Afrike. Po ispitivanju stručnjaka utvrđeno je da su ovi "novi" komarcu unešeni uvozom starih guma!?
Prirodne okolnosti pogoduju ovom novom komarcu koji nanosi izuzetnu štetu upravo lovcima.
Komarac koga zovu "šareni" ili "Afrički" nosi u sebi vrlo opasan virus koji prenosi na pse. Pas koji se zarazi sa ovim virusom nema šansu da preživi i nema ljekova koji ga mogu spasiti. Kako objašnjavaju stručnjaci, virus koji komarci nose u sebi nije opasan za ljude i druge životinje ali za pse predstavlja opasnost kao AIDS za ljude!
Komunalna opštinska služba u Podgorici svake godine zaprašuje hemijskim sredstvima staništa domaćeg komarca i postižu dobre rezultate iako niko još nije objasnio koliko štete za ljudski organizam izaziva ovaj hemijski rat. Komaraca ima sve manje pa i onih koji su smrtonosni za pse. |
| |
|
|
| bturjane |
Objavljen 22.12.2011. 17:48
|

Stari član

Upisa: 440
Pristupio: 29.09.2010. 21:26
|
Pa kao niste mogli iz neke druge zemlje da uvezete polovne gume 
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12
|
| |
|
|
| duskov |
Objavljen 22.12.2011. 18:41
|

Lovčina

Upisa: 1159
Pristupio: 18.10.2011. 23:34
|
Prepričavam samo dio zvaničnog saopštenja Ministarstva poljoprivrede Vlade Crne Gore. Ako oni lažu, ja laž prenosim. Komarci stigli u starim gumama iz Afrike(!?)
Međutim moj bturjane, biznis je biznis i on nema granica ali ono što se kasnije događa sa uvezenim komarcima nanijelo je mnogo štete lovcima i njihovim kerovima. Zamisli moj kolega da su uvezli magarce iz "susjedne" nam Afrike. Šta bi se desilo. Šteta još veća i nenadoknadiva. A morali bi da proširimo i birački spisak... |
| |
|
|
| vuk71 |
Objavljen 01.06.2012. 16:43
|

Veteran

Upisa: 584
Pristupio: 18.11.2010. 10:13
|
duskov sva sreca pa su doneseni komarci, pazite da u sledecem kontingentu nedodje i kobra, mamba ....ima toga puno da nam ponudi Afrika |
| |
|
|
| car2 |
Objavljen 10.06.2012. 14:58
|

Član

Upisa: 76
Pristupio: 09.06.2012. 15:03
|
Pozdrav kolege jutros u lovu na srndaca komarci ujedaju ko psi ,dolazi jedan matori cicica na ceku i dao mi sredstvo koje malo kosta aima ga svuda Bosiljak.
He misio sam sam da me zeza ali kad sam namazao po licu ni jedan komarac nije prisao, iduce nedelje zadenuti bosiljak za uvce i uzivaj nema komaraca. |
| |
|
|
| vuk71 |
Objavljen 15.06.2012. 15:30
|

Veteran

Upisa: 584
Pristupio: 18.11.2010. 10:13
|
care i to cemo probati... ako valja greota nekoristiti... |
| |
|
|
| car2 |
Objavljen 15.06.2012. 18:44
|

Član

Upisa: 76
Pristupio: 09.06.2012. 15:03
|
Kolega ja se odusevio sa ovim bosiljkom ,nijedan me komarac neujede ,a jednog mog drugara covek se osuo od ujeda sto ga ne slika ko da ga strsalji izujedali.
Ali stvarno mnogo komaraca ima .valjda slabo prskaju .
Licno mozda gresim za ovo sto cu reci jednom sam se namazao AUTANOM i na ceki izlazi vepar i podigao njusku i osetio me sigurno pobego.
E bosiljak prirodno metes za uvce i cekas valjda ce nesto i da izadje od zivujki |
| |
|
|
| Podunavac |
Objavljen 15.06.2012. 19:41
|

Lovčina

Upisa: 7756
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
A jel vredi da me žena malo mane bosiljkačom kad krenem u lov?
|
| |
|
|
| kimi |
Objavljen 16.06.2012. 11:17
|

Veteran

Upisa: 755
Pristupio: 14.08.2011. 10:46
|
Podunavac kaže:
A jel vredi da me žena malo mane bosiljkačom kad krenem u lov? 
Uff kolega još ako je tuđa i te kako vredi
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita
|
| |
|
|
| bogoljub |
Objavljen 16.06.2012. 16:37
|

Veteran

Upisa: 710
Pristupio: 08.09.2010. 22:27
|
Kod nas nepomaže ni bosiljkača bilo od žene ili švalerke.Kada se dunav razlije pa poplavi nebranjeni deo lovišta onda ima milijarde komarica željne sveže krvi.A komarci ko rode nepomažu ni kožne gaće.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
|
| |
|
|
| Dikavac |
Objavljen 21.05.2014. 18:27
|

Stari član

Upisa: 297
Pristupio: 19.09.2012. 12:46
|
car2 kaže:
Pozdrav kolege jutros u lovu na srndaca komarci ujedaju ko psi ,dolazi jedan matori cicica na ceku i dao mi sredstvo koje malo kosta aima ga svuda Bosiljak.
He misio sam sam da me zeza ali kad sam namazao po licu ni jedan komarac nije prisao, iduce nedelje zadenuti bosiljak za uvce i uzivaj nema komaraca.
Citajuci ove napise upravo sam trazio da li je neko pomenuo carobnu biljku-Bosiljak... Ja sam se licno uverio u delotvornost , doduse tokom ribolova , grgec je grizao ali i komarci .. Tada istrpim , sledeci put me pozove drug, kad njegova mama donosi citavu vezicu bosiljka (!) Nista nisu komentarisali samo je ubacio u auto.Odemo na mesto pecanja, drug lepo istrlja jedan strucak rukama, stavi po licu vratu, rukama, par komada stavi oko mesta pecanja ..Verovali ili ne nije bilo ni jednog . Probao sam svasta, autan,orahovo lisce, mladi nedozreli plodovi (koje starine stavljaju u rakiji Ovo mi se najvise dopalo .Miris bosiljka garantovano ne smeta ds.iako nisam ljubitelj cekanja divljaci .Bosiljak je No 1.prirodno i svako ga ima u basti ,ne kosta nista... |
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 09.06.2014. 21:57
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Sa komarcima je situacija baš loša ima ih previše.
http://www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/47...be-nemocne
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| Miroslaw |
Objavljen 09.06.2014. 22:37
|

Stari član

Upisa: 362
Pristupio: 16.11.2009. 23:02
|
Juce bio na pecanju na V. Moravi, situacija je strasna sa komarcima, za preko 16 godina pecanja nikada ovoliko komaraca nije bilo, od sredstava jedino je suzuki u spreju malo pomogao ali malo, imali smo auton u spreju, autan stik i sve to radi 10 do 15 minuta dok valjda ne izvetri malo ili se naviknu, vise sam se mazao i prskao nego sto sam pecao. |
| |
|
|
| nidzamotocross |
Objavljen 11.06.2014. 20:47
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Komarci (familija Culicidae) - vrsta insekata koja tokom letnji' meseci pije krv na narod 'mesto političari koji su na odmor. Sasvim neopravdano svrstani su u red dvokrilaca jer ovija naši garant imav po pešes' krila - ne mož' gi čovek utepa kol'ko begav.
Rasprostranjeni su širom sveta, al ovuj godinu su se svi sjatili u Leskovac. Jedinke se često mož' nađev pod astal u Safari, a rojevi pored svaku si'licu u grad. Nastanjujev još kanali, bare i ostale žabokrečine. U park ne idite, rasipaše dušu.
Najaktivniji su uveče i kad su gladni, a gladni su uvek kad stanem da pooratim s nekog na ulicu. Posle samo pet minuta stajanje bićete u mogućnosti da se češate ko šugavi tri, čet'ri dana.
Komarci su relativno malečki insekti al' kod Slogino gi ima neki ko čavke golemi. Telo gi je strogo podeljeno na glavu, toraks i abdomen i zadržava svoj oblik dok ga ne zašljepošeš na zid. Posle nekol'ko šljeposuvanja na isti zid neophodno je da se kupi četka i kanta od 25 kila s poludisperziju.
Na glavu se nalaziv par složene oči s koje te tačno vidi kad ulegneš u sobu. Među oči, nalaziv se antene. Antene gi ne služiv da vatav "Hepi" nego se na nji' nalazi slušni organ s koj me čuje čim ugasim svetlo i legnem da spijem.
Usni delovi formirav rilicu za bodenje prevashodno gole noge i ruke, jednom rečju goli kraci. Rilica se sastoji od pet bodlje koje su nazubljene i one su nekad služile za probivanje kožu, a sad s' nji cepiv i majcu i pantalone. Komarci više privlačiv osobe u tamnije boje, ali studija koju sam sproveo na sopstvenu kožu pokazuje da će me zaodiv u koe god da se obučem.
Na toraks se nalaziv krila. Krila služiv da vi komarac zuji pored uši i da ve nervira, a zvuk koji nastaje radom krila ima frekvenciju koja vam omogućava da ne spijete po cel' noć.
Abdomen (mešina) služi za skladištenje kilo krv koj vi komarac popije. Zbog toga što pljuvačka komarca sadrži svakakva gomna nazvana antikoagulansi, na mestu uboda se ovol'ki crven pečat podigne. Tada je potrebno da se s nesečen nokat toj mesto "prekrsti" i će prođe. Ako se kojim slučajem pušti krv od češanje ne slušajte savete apotekara jer oni samo 'oćev pare da vi uznev. Na bolno mesto sipnuti od rakiju i par minuta ripati do plafon.
Prirodni neprijatelj gi je plastično praherče (tepač) koje nastanjuje tezge na pijac. U zavisnosti od kvaliteta udarca praherče ubiva komarca na mesto, a u zavisnosti od kvaliteta plastike se vr'ća u prvobitno stanje ili se ra'cepi na pola.
Iz Gracku upravu za zaštitu životne sredine je pre neki dan posle doručak, oko jedanaes, saopšteno da se komarci uništavav sa "Aqua – K Othrine (EW)". Ovoj srectvo se upotrebljava razmešano s vodu u razmeri 1:9 odnosno, po leskovačku merku, kilo preparat - trijes kila voda.
Još 8 puta do jesen će se od strane Jugoinspekt zaprđuje s onej pumpe, najavljeno je iz ovuj upravu, a data je i maršruta za prskanje takoj da komarci sad znav kude ne treba da idev ako nećev da se istrujev
© Koe ima po grad
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
| |
|