Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: iz 27im

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
iz 27im
Valentina
 Pozdrav neco1992, to je normalno kod IZ, imao sam isti problem! ja ga resio delimicno pucanje-pucanje i samo pucanje. Nova godina i bozic su ka stvoreni za to. Umesto petardi uznes najjeftiniju municiju i ozezi. Naravno posle te paljbe skupis prazne patrone i prioris na ciscenje. Za koju godinu ima da radi kao swice sat. Ili uznes sniper-hunterov savet.

Sniper Hunter
 Ja ne bih mnogo srbijalovza Bozic jer posle ako komsiluk mnogo DrutvobiceLupapaitanjeiPraviloa ti ces posle da Vukza puskomGrin

Valentina
 Uuuuu to si u pravu sniper-hunter, bozic otpada neco1992. Kad bolje razmislim 200-300 puta je rasklopiti i opaliti je mnogo jeftinije! Pa cak iako stradaju iglice. Puskar ih za trenoka zameni, i to je bolje nega da komsijaDrutvo pa onda Bye

Sniper Hunter

Valentina kaže:
Uuuuu to si u pravu sniper-hunter, bozic otpada neco1992. Kad bolje razmislim 200-300 puta je rasklopiti i opaliti je mnogo jeftinije! Pa cak iako stradaju iglice. Puskar ih za trenoka zameni, i to je bolje nega da komsijaDrutvo pa onda Bye

Sa pufer mecima igle ne stradaju nego su zasticene od togasrbijalov

ohotnik
 Da bi se nove ruske puske bokerice ili polozare lakse zatvarale i otvorale Potrebnoje po dolasku kuci pusku rasklopiti skinuti kundak i kopletan mexanizam zatvaraca sistem okidanja dobro isprskati natopiti sa WD-40 vise puta ponoviti dok se neskine fabricka konzervacija i razna prljavstina Ostaviti rasklopljenu pusku da se iscedi i nakon toga prebrisati i sklopiti Bilo bi pozeljno to ponoviti jos jednom nakon ispucane kutije patrona.Ko se toga bude pridrzavao imace vrlo lako glatko zatvaranje i lako otkocivanje puske

Podunavac
 Ko ima kompresor lepo ispere unutrašnjost glave (gde je mehanizam za zabravljivanje) sredstvom za odmašćivanje (ili naftom) pod pritiskom, izduva dobro kompresorom da se osuši i onda lagano našprica sa Ballistolom ili Brunoxom. Problem rešen brzo, jednostavno i efikasno.
Tri prsta 2Kolce

Neca92

Sniper Hunter kaže:

Valentina kaže:

Sa pufer mecima igle ne stradaju nego su zasticene od togasrbijalov

Kupio sam pufer patrone prosle godine, ali su pukli! Confused Verovatno zbog toga sto je puska nova i udarac igli je jak! Hmmm
Da li je moguce razraditi je samo prelamanjem, bez okidanja???
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

aca
 mozes ovako kad je preklopis je gurnes kocnicu i povuces obadva okidaca odjednom i drzis dok je ne sklopis.tako barem radi kod nas.probaj pa ces mi recilovac

Neca92
 Znam za tu foru, Aco.... Cak i na karabinima sa obrtno-cepnim zatvaracem znam da odapinjem igle bez okidanja, ali to je nemoguce sa puskama sacmaricama koje imaju automatsku kocnicu No no no , a moje je ima...

rogi
 Pre 7-8 godina sam kupio novu 27-cu.Sve je bilo super na oko al za brzo pucanje,cevke u jednu stranu,oci u drugu!Nesto mi kundak nikako nije lezao za razliku od 43-ke.Razmisljao sam sta cu,dal da radim novi kundak,ili jok,al je dusa nesto nije htela.Na kraju je zamenim za 153,i sada je sve u redu!Kad je stavim u zgib lezi ko dupa na nosu,ili nosa na dupe,ili tako nesto.

270
 Nešto mi nije jasno kad pominjete okidanje na prazno! Godinama lovim i promenio sam gomilu oružija i svako sam veoma intenzivno koristio! Kod pušaka kod kojih je bilo nemoguće izvršiti opuštanje igala preko obarača po završetku lova uvek sam nakon pražnjenja okidao na prazno! I nikad, ponavljam nikad mi se nije desilo pucanje igala pa ni kod Zastavine sačmarice koja važi za pušku sa osetljivim iglama!
Pufer patrone sam upotrebljavao samo za trening na suvo kad sam se navikavao na neku novu pušku!
Igle stradaju samo ako se intenzivno i izuzetno često okida na prazno a iste su slabog kvaliteta!
Neco nema potrebe da posebno razrađuješ pušku, idi kod nekog puškara neka ispere glavu puške od fabričkog ulja i konzervansa a zatim je naulji nekim kvalitetnim uljem i posle je što češće koristi na strelištu i u lovu!
Sve će samo doći na svoje mesto!

Bata79
 Kod 27-ce sa dva obaraca moze da se izvrsi opustanje igli, a kod 27-ce sa jednim obaracem ne moze! Inace obe imaju automatsku kocnicu!

Sniper Hunter

270 kaže:
Nešto mi nije jasno kad pominjete okidanje na prazno! Godinama lovim i promenio sam gomilu oružija i svako sam veoma intenzivno koristio! Kod pušaka kod kojih je bilo nemoguće izvršiti opuštanje igala preko obarača po završetku lova uvek sam nakon pražnjenja okidao na prazno! I nikad, ponavljam nikad mi se nije desilo pucanje igala pa ni kod Zastavine sačmarice koja važi za pušku sa osetljivim iglama!
Pufer patrone sam upotrebljavao samo za trening na suvo kad sam se navikavao na neku novu pušku!
Igle stradaju samo ako se intenzivno i izuzetno često okida na prazno a iste su slabog kvaliteta!
Neco nema potrebe da posebno razrađuješ pušku, idi kod nekog puškara neka ispere glavu puške od fabričkog ulja i konzervansa a zatim je naulji nekim kvalitetnim uljem i posle je što češće koristi na strelištu i u lovu!
Sve će samo doći na svoje mesto!

To mu dodje isto sto sam ija radio ali ja sam po skracenom postupku tako kad sam krenuo u lov vec je bila razradjenaGrin

Neca92
 Eee, hvala na savetima! Smile Definitivno cu to uraditi...odnecu kod puskara da sve to lepo sredi, pa cu je nauljiti, bas kao sto ste mi i predolozili! Sniper hunter me je lepo savetovao sta da uradim, ali nikada nisam skidao kundak, niti sam gledao kako to neko radi i nisam smeo sam da se upustam u to... Jos jednom, hvala! B)

Neca92

Bata79 kaže:
Kod 27-ce sa dva obaraca moze da se izvrsi opustanje igli, a kod 27-ce sa jednim obaracem ne moze! Inace obe imaju automatsku kocnicu!

Kolega, da li si siguran u to da je moguce odapeti igle na IZ27 sa dva obaraca i automatskom kocnicom? Hmmm Postoji varijanta da se to uradi, ali da se pre toga automatska kocnica iskljuci! Grin

drdelija
 ja sam je kupio u oktobru prosle god,i za sada sam zadovoljan,dve obarace,promenjivi cokovi,bela glava,dobro sam prosao u lovu i svidja mi se puska,odgovara mi dosta,novu sam je uzeo,a za dalje ce da vidimo,mada ispalio sam solidno patrona....srbijalov

Bata79
 Siguran 100% pusku imam od 2004 god, pomeris kocnicu u otkocenom polozaju, zadrzis obarace i puska vise nema nategnute igle!

Neca92
 Kolega Bato, nazalost, moram ti reci da nisi u pravu...Ne-ne No no no Upravo sam probao na svojoj izovki, koja ima automatsku kocnicu, i nisam uspeo, jer se prilikom preklapanja puske ( u poslednjem trenutku zaklapanja), kocnica vraca u donji (zakoceni) polozaj! Hmmm

Bata79
 Neco kod mene radi i to sigurno, ne bih ni reko da je drugacije. Probaj kad preklopis pusku, gurnes kocnicu u gornji polozaj, pritisnes obarace, pustis kocnicu ali i dalje drzis obarace i zaklopis je!

aca
 tako radi i kod mene i moja ima automatsku kocnicu

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,624,304 posete www.srbijalov.com