Uzdaj se use i u svoje kljuse, ja dođem do lovišta pa pušku na rame i šetaj....lepo je ko ima .........a mi "tako smo u mogućnosti"...ha ha ha....:uF
Kao terenac se dobro pokazala, čvrsta je pre svega što se tiče konstrukcije, imaju je nekoliko drugara, na ovakvoj kratkoj nije problem nabaciti platneni krov, ona još i lepo izgleda, ali su one sa čvrstim krovom ružne brate
Pozdrav kolege off-roaderi. Na slicije kampanjola AR 55, inace proizvedena u Kragujevcu po Fiat licenci u nekim posleratnim godinama pa do otprilike 60-tih godina. Ima motor od 1.9 lit. benzinac koji je inace trosio onaj stari obican benzin. Menjac ima cetiri brzine uz mogicnost redukovanja sporo-brzo. A ono sto je najvise krasi to je mehanicka blokada zadnjeg diferencijala sto joj i te kako povecava prohodnost. Jaka je, ima sasiju nezavisno od karoserije, unutrasnji enterijer sedista i sve ostalo je kao iz 1950god. Zbog svega toga moguce su svakojake budzevine, zamena motora, podizanje klirensa itd. Cena se krece izmedju 1000-3000 eura u zavisnosti kako je sredjena.
toliko od mene, pozdrav.
Vucko Jagodinac kaže:
Pozdrav kolege off-roaderi. Na slicije kampanjola AR 55, inace proizvedena u Kragujevcu po Fiat licenci u nekim posleratnim godinama pa do otprilike 60-tih godina. Ima motor od 1.9 lit. benzinac koji je inace trosio onaj stari obican benzin. Menjac ima cetiri brzine uz mogicnost redukovanja sporo-brzo. A ono sto je najvise krasi to je mehanicka blokada zadnjeg diferencijala sto joj i te kako povecava prohodnost. Jaka je, ima sasiju nezavisno od karoserije, unutrasnji enterijer sedista i sve ostalo je kao iz 1950god. Zbog svega toga moguce su svakojake budzevine, zamena motora, podizanje klirensa itd. Cena se krece izmedju 1000-3000 eura u zavisnosti kako je sredjena.
toliko od mene, pozdrav.
Ma kampanjola je zakon. Kolega Vucko potpisujem sve sta si napisao.
u sta sam se uverio i definitivno moj sledeci dzip je land rover discovery3 2.7 dizel po mogucstvu automatik i nista mi vise ne treba.
Sasvim ste u pravu da vecinom sve zavisi od vozaca. Ja sam prvo imao Ladu Nivu u koju je ulozeno neznam ni ja koliko. Izvuce ona tamo gde ja hocu ali u toku dva meseca je minimum jednom na kanal. Od kada imam Pajera nemam takve problema usto je mnogo udobniji.
Toyota Land Cruiser 150 3.0 D4D, AT.
Kazu da je najbolji. Opet kazu i da je 3.0 motor preslab za njega, ali moje iskustvo je da je vise nego dovoljan.
Automatski menjac mu daje onu prednost, koja je dlaka na tasu vage, koja ga cini najboljim.
Neborjeno puta sam ga zabadao u razna oranja, pa u kamenjare, kroz forland posle povlacenja vode. Moj zakljucak je da je to auto koji nikada nece ostaviti.
Ipak neko rece da ce se svaki 4x4 negde zaglaviti. I u pravu je. Ima puno toga i u vozacu. Dobra terenac trazi i "malo" znanja.
[xhide]Ma nemoz' ni jedan 4x4 da prodje tamo gde ja mogu peske!
Salim se malo, ima mocnih masina, ali moracu da ispricam nesto...Pre par godina dosao kod nas italijan neki da lovi guske. Jesen kasna, blato banatsko zatrpalo sve (ne kazu dzabe za banat-leti tri kante vode, jedna lopata blata, zimi jedna kanta vode, tri lopate blata ) taj covek je vozio neki Nissan nzm koji model 4x4 3.5l motor benzinac, 8 cilindara, negde oko 300 konjskih snaga, blokada diferencijala, ma strahota bozija. Isto tako prica, ne ostavlja nigde. I sad vracaju se oni iz lova, i oce taj lik da presece preko slatine. Moj cale bio sa njima, kaze da ne mogu preko slatine u ovo vreme, nece moci da prodju, leti je slatina suva kao pustinja, ali u jesen i zimu je kao mocvara. Ne, on uporan, dzip strasnih performansi, oce on. I tvrdoglav, krene na slatinu, medjutim, potone u banatsko blato i vodu do malte ne polovine vrata. Slajfuje, 4x4, blokada, kida se, klizi malo levo, malo desno, ali dzaba, ostao je tu i nigde ne mrda. Noc vec uveliko, hladno, siba banatski vetar, sitna kisa ga probija. Nista, ako ne izvedu nesto, ostaju tu celu noc. Ima od sela nekih 7-8km. Taj se covek istripovao, ma smak sveta u njegovim ocima. Nista, moj cale izadje kroz prozor, jer vrata nije mogao da otvori od blata. I sam propadne u blatodo pojasa, izgega se nekako i uputi se peske kuci, i kaze ovima da sacekaju par sati. I oni jadni sta ce, sede u dzipu i cekaju. Dodje moj cale kuci, sedne u Belarusa 1221 (kad smo vec rekli performanse dzipa, da kazemo i naseg Belarusa, 135 konja, prednja vuca naravno, motor od sest cilindara) i uputi se nazad. Dosao do njih, zakacio Nissana za Belarusa i izvukao ga napolje...prema tome, nije nijedna masina zasluzila potpuno poverenje vozaca, a pogotovo masine namnjene teskim uslovima...B)[/xhide]
Upravo zato i rekoh ima nesto i u vozacu. Sta bi pametnjakovicu da i pored upozorenja ljudi iz lokala tera dzip da bi zadovoljio sopstvenu sujetu. Mislim da takvi automobili nisu za ljude koji podlezu uticaju vec pomenute sujete. Moj je veci, bolji, jaci, moj je nenadjebiv. Takvi likovi su opasnost ...
Ljudi sta mislite dali je dacia duster zamena Lade nive sto se tice nisko budzetskih terenaca. Daster je jeftin 11 000 e sa 4*4 nema reduktor al iam 1 brzinu kratku pa kao da mu i ne treba.
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related
Ja sam gledao uporedni test lade i hamera... Lada manja pa se provuce svugde a hamer veliki a i uglovi vidljivosti su mu losiji, i vozac je dosta visoko od tla pa ne moze da vidi svaku prepreku na putu...
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?