Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Držanje oružja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Držanje oružja
asivica
 Jastrebe ja sam malo mladji od tebe po godinama ali sam tek pre dve-tri godine polagao za pusku i za karabin i dan danas koriste te iste reci jer to su sve oni nabubani koji nemaju da kazem dana prakse samo teoretski.A i ja kao mlad lovac a nebitnom sa lovom to sam i i u skoli ucio{ako ne gresim ako se secam dobro}da je svaka kriva polukruzna lija naziva PARABOLOM,a sto oni kazu putanjom krive linije nema blage veze kriva linija moze da bude isprelomljena,krivudava,cik-cak,kruzna....i ostale.Zamisli kad bi zrno islo u cik-cak ili da pravi osmice kao u crtanom filmu po njihovoj krivoj liniji.Ipak ja mislim da si ti 100% odgovorio tacno a sad sto oni imaju njihv stav sta cemo mi mi smo nemocni njihovo se veruje.Vezi konja gde ti gazda kaze.ZivioRodjoKoTuKoga
Jedva cekam da nedelja dodje...!!!Besan

vuk71
 sto se tice teme mislim da je jedino ispravno drzati u sefu..ipak je mnogo vise potencijalnih lopove nego sto se misli a novine puno od provala i pretnji oruzjem... a i keru je dobro pustiti

Cvele
 Ljudi, vi pisete o samoodbrani obicnih ljudi, pa policajac nema pravo da puca po novom zakonu na provalnika, otimaca ili sta vec, dok ovaj ne potehne pistolj!!! Pa dali je to normalno ? Frown
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

vuk71
 Cvele nemoj se cuditi kod nas gotovo nista i nije normalno...verovatno ni mi sami

hamerles

vuk71 kaže:
Cvele nemoj se cuditi kod nas gotovo nista i nije normalno...verovatno ni mi sami
B) Ko u ovoj zemlji nije poludeo,taj nije normalanGrin

charuga

rk kaže:
Definitivno treba poostriti samu obuku,kada sam ja polagao u Klubu strelaca "Mus" u Beogradu bilo je poprilicno ozbiljno izvodjenje obuke ne znam kako je sada ali znajuci Pantu ne verujem da se promenilo na gore.

i ja sam polagao u MUSHU..
dva dana obuka,treci polaganje...
kazu mi bolje da sam isao u smederevo ili zrenjanin,zavrsim za dan sve..
jedan detalj,polozio ja,pijemo pice u MUSHU,kad ulazi bajatovic...gde ste bre,kaze,vidi sto sam kupio chuku u svajcarskoj,5000e...popio je i on jedno..nije "naduven" lik
..............

matakata
 Evo mog dela ormana za lovačku opremu, kasa i potrepštineSmile

petar
 [xhide]Ih, kolega, sto ih drzis cevima na dole, kao da su lopate?! Sad Frown[/xhide]
Just like old times!

tomo vrbas
 Verovatno da mu ulje nebi natapalo kundak i tako ga unistavalo,i ja moje puske uvek okrenem cevima na dole bas zbog navedenog razloga.Inace kolega matakata sef ti je pravi i valjalo bi da ga malko prosiris i popunis sa jos kojom cevkom!B)

vuk71
 tako je hamerles to nas sve ceka sto se tice ludila... neki samo nece da priznaju...

matakata

tomo vrbas kaže:
Verovatno da mu ulje nebi natapalo kundak i tako ga unistavalo,i ja moje puske uvek okrenem cevima na dole bas zbog navedenog razloga.Inace kolega matakata sef ti je pravi i valjalo bi da ga malko prosiris i popunis sa jos kojom cevkom!B)

Ma poližara se ne vidi od vrata i ona je tu. Levo je karabin, u sredini IŽ12, a desno bereta. A što se tiće dopune, pa biće valjdaGrin, samo da me ena ne čuje.
A držim ih naopako da se ulje ne vraća u mehanizam ili kundak, i da zapeče,nego da se slije niz cev. Uvek čistu pušku očistim pre lova sa suvom krpom.
A sef sam kupio u Pevec trgovini u Krnjači, dok je postojao, a bio je negde oko 170 e, inače slični nisu ispod 250 e.

Sniper Hunter
 Dobio sam danas ove metalne ormane ,pa me zanima šta mislite kolege o njima , visina je oko 190cm dubina unutra oko 49 cm a širina 37cm namenjene su bile za držanje odela (ormani za presvlačenje )debljina lima je 1,05mm
i39.tinypic.com/9kc6c9.jpg

i43.tinypic.com/33mmr9j.jpg

I ovaj manji model po visini samo 175cm
i42.tinypic.com/j7qi2o.jpg

i41.tinypic.com/23wvepd.jpg

imaju bravice za zaključavanje e sada da li to zadovoljava zakonske norme?
Planiram da ih ugradim u jedan veliki drveni orman koji će biti učvršćen za zid ili pod i zaključavaće se i on,da li je to dovoljno po zakonu?

DakiNS
 Ne znam Sniperu da li zadovoljava zakonske norme ali meni bi bilo dovoljno.Istina skoro sam siguran da 90% naših kolega nema ormare koji zadovoljavaju zakonske norme.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Podunavac
 Trebalo bi pojačati vrata i staviti bolju bravu, pa bi mogli da posluže.
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 Neznam Daki zato i pitam ako nisu dobri da ih ne teglim odavde za Srbiju za džabe i još i da me ocarine ,da bude skuplje nego da sam nešto kupio kod nas ,prelistavao sam malo po netu za te ormane ali skupi ko vatra, ovde po dubini može da stane minimum 4 puške a mogu da se urade 2 reda onda 8 kom po ormanu.

http://www.zimpaub.com/wp-content/upl...g_2010.pdf

pogledah ovde ali ne deluju mi puno bolje od ovih mojih 

Sniper Hunter

Podunavac kaže:

I ja sam to mislio Podunavac jel da kupim nema ništa jeftino a ovo bih mogao da preuredim ,druge bravice pa sve zajedno u jedan veliki drveni masivan orman sa bravom isto ,znači nije loše?

Lala

Sniper Hunter kaže:

Podunavac kaže:

I ja sam to mislio Podunavac jel da kupim nema ništa jeftino a ovo bih mogao da preuredim ,druge bravice pa sve zajedno u jedan veliki drveni masivan orman sa bravom isto ,znači nije loše?

I onda sve to lepo skupa zabetoniraš, ispred vežeš dva pit bula, iznutra ugradi rol bar šipke, a spolja nabaci čelične ploče...
Koga bre ti zezaš, Sniper? Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sniper Hunter
 Kako bre zezam Laki? Koliko sam ja razumeo orman za oružije mora biti učvršćen za pod ili zid , a u drveni sam mislio da "obučem "ove metalne da ne bi ličilo na one vojničke kasete ,malo estetike nije na odmet Grin

kelt
 po nasem zakonu nije jos uvek obavezno drzati oruzje u sefu, ali nije na odmet. mislim da je obavezno samo da ormar ima bravu, a moze biti i drveni. ovi tvoji sigurno zadovoljavaju zakonske norme, a mogu i da se obloze ivericom kako iz estetskih tako i iz sigurnosnih razloga. sa polaganja u rukovanju oruzjem imam udzbenik u kojem pise sledece=oruzje i municija koji se drze i nose u skladu sa izdatim oruznim listom i dozvolom cuvaju se-
-zakljucani
-na drugi nacin obezbedjeni da ne dodju u posed neovlastenih lica
-nose na bezbedan nacin
-njima se pazljivo rukuje
nema precizirano nista od kakvog materijala treba da su napravljeni ormari ili vitrine, samo da moraju biti zakljucani...pozzz...
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

arsa

kelt kaže:
po nasem zakonu nije jos uvek obavezno drzati oruzje u sefu, ali nije na odmet. mislim da je obavezno samo da ormar ima bravu, a moze biti i drveni. ovi tvoji sigurno zadovoljavaju zakonske norme, a mogu i da se obloze ivericom kako iz estetskih tako i iz sigurnosnih razloga. sa polaganja u rukovanju oruzjem imam udzbenik u kojem pise sledece=oruzje i municija koji se drze i nose u skladu sa izdatim oruznim listom i dozvolom cuvaju se-
-zakljucani
-na drugi nacin obezbedjeni da ne dodju u posed neovlastenih lica
-nose na bezbedan nacin
-njima se pazljivo rukuje
nema precizirano nista od kakvog materijala treba da su napravljeni ormari ili vitrine, samo da moraju biti zakljucani...pozzz...

Potpuno si u pravuB)

Sniper ormari su super!!!
lovac Joca i Luka srbijalov

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Porez na oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 233 17.01.2025. 08:58
LOVAČKO ORUŽJE - PRODAJA PRODAJEM 54 06.09.2023. 06:07
Održavanje lovačkog oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 402 22.02.2023. 21:48
Antikviteti lovačko oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 73 01.02.2021. 10:32
LOVAČKO ORUŽJE - KUPOVINA KUPUJEM 34 26.08.2020. 10:35
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,528,419 posete www.srbijalov.com