Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Pravilnik o veterinarsko - sanitarnim uslovima

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Pravilnik o veterinarsko - sanitarnim uslovima
sumadinac
 Da imali smo odobrenje upravnog odbora koje niko nesme da pokaze.
Molitva
STOLE

slavaplana
 Kod mene je planirani ostrel 700 zeca!!!!Ove godine imamo ucinak22%!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ostalo nema pojma!!!!

Lala

sumadinac kaže:
Da imali smo odobrenje upravnog odbora koje niko nesme da pokaze.
Molitva

Ama bre, jeste li imali odobrenje lovnog inspektora? Znaš da je izmenama pravilnika bio zabranjen grupni lov na DS u januaru? Kakav bre upravni odbor, jel neko tamo popio malo više rakije?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

sumadinac
 Navodno tvrdnja je bila da se moze loviti DS samo usmeno po odobrenju lov.inspektora i na tome je ostalo e sada ce mo videti sta ce biti.
Vrlo tuan
STOLE

Sremac75
 Brate Šumadinac, utero vam lovni inspektor!
Nikada neće priznati da je dao usmeno odobrenje!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

gavra bakos

sumadinac kaže:
E pa kolege mogu vam reci pocela je veterinarsko sanitarna inspekcija da radi,danas su bili u kontroli sa lovnim inspektorom i krenuli su u kontrolu jedno po jedno,sve po novom zakonu.
1. Koje odobrio lov DS u januaru.
2.Koliko je odstreljeno DS.
3.Da li su obavesteni sanitarno verinarski inspektori unapred.
4.Da li je obavesten lovni inspektor u odredjenom vremenu pre pocetka grupnog lova na DS.
5.Gde su prostorije za pregledmesa,rashladna komora itd
6.Gde je vrsena kontrola o ispravnosti mesa i uzorkovanje.
Toliko sam mogao da procitam u nalogu za kontrolu mada ima jos toga jer svako udruzene je imalo rok da sve to uradi.Kolege vrlo je zajebano kazne su velike od 200.000 pa na gore.Glavu o zid

U članu 21 pravilnika stoji da se on primenjuje od 01.03.2011 god.Gde su ovi požurili!!!

slavaplana
 U mom udruzenju tumace pravilnik da vazi ako se divljac prodaje trecim licima i da oni to nemoraju da imaju!Cudo!!!Ovako tumacenje da covek ne poveruje !Sta ce se desiti kada pojedina L.U.nebudu imala uslove iz pravilnika a ide lov srdaca...i sve ostalo ko ce biti kriv za ovakvo nestrucno tumacenje!!

temudjin
 Nakon razgovora sa nadleznim veterinarom i dobijanja uslova za izgradnju višenamenskog objekta, korisnik lovista gradi novi ili rekonstruiše stari objekat za pregled divljači i za zadržano meso (pretkomora). Komora za duboko zamrzavanje nije neophodna i može na više korisnika da se koristi jedna. Sva udruzenja su dobila detaljno uputstvo i ovo vec dve godine sufinansira LSS i LSV preko oglasa koji su objavljeni u časopisu Lovac.
Slavaplano, nadam se da je odgovor potpun ili...

slavaplana
 To je ok !Moje udruzenje L.U.Pomoravlje iz Velike Plane to tumaci drugacije bas danas smo imali razgovore na ovu temu i moj upravnik Zivorad Pavlovic tvrdi da se to odnosi na promet mesa trecim licima !Cak smo se i kladili da nije upravu!!

Pepa 75
 Kolege moje LU ima vec jedno mesto za pregled divljaci sa predkomorom za zadrzano meseo*9vec 1 i1/2 godinu), a u PLANU JE IZGRADNJA JOS JEDNOG TAKVOG MESTA ALI I SA KOMOROM ZA DUBOKO ZAMRZAVANJE.
sREMAC 75 ti kao pravnik ( ako si citao zakon o divljaci i lovstvu podrobnije), trebao si videti sta sve spada u loviste a sta ne izmedju ostalog Varosice , sela i naseljena mesta su loviste a samo gradovi nisu, ( sto se tice naseljenih mesta). Ispravi me molim te ako gresim. Covek uci dok je ziv.

Sremac75
 Pepa 75, generacijo, uz dužno poštovanje :

Član 36 Zakon o divljači i lovstvu
Nelovne površine su:

1) naseljena mesta i parkovi u naseljima;

2) plantažni voćnjaci i vinogradi, rasadnici i druge šumske i poljoprivredne površine koje su ograđene ogradom kroz koju dlakava divljač ne može da prolazi;
3) objekti za lečenje, odmor i rekreaciju;
4) aerodromi, groblja, javne saobraćajnice, aktivni površinski kopovi i druge komunalne površine;
5) površine koje se koriste za vojne namene;
6) površine koje su na udaljenosti manjoj od 200 m od naselja i stambenih i pomoćnih objekata izvan naseljenog mesta, dvorišta seoskog domaćinstva, dvorišta industrijskih i drugih objekata;
7) farme divljači i parkovi divljači;
8) ostale površine i objekti na kojima je u skladu sa drugim propisima zabranjen lov.

Ja mislim da je ovde sve jasno!
Ali ako je negde precizirano da su sela i varošice lovišta (lovne površine) voleo bih to da znam!

Pozzz generacijo!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Pepa75, imaš li neki komentar, vezan za tvoj upis, i citiranje zakona koje je Sremac postavio, naročito za onaj boldirani (podebljani) stav? Ko ovde ne zna zakon?
Ne zaleći se sa izjavama. 

Pepa 75
 Nisu Lovne povrsine ali su loviste!!! Mislim da sam rekao da je loviste a ne Nelovna povrsina!!!

Sremac75
 JBG opet grešiš!
Ako je nešto nelovna površina onda tamo ne može da se lovi-lov je zabranjen!
Lov je dozvoljen na lovnim površinama- u lovištima!

Sledi da je lovište jedna stvar, a nelovna površina sasvim suprotno od toga!

Možda ja grešim?
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Lovište, dakle, jeste, a lovna površina nije. Terminološki problem ili šta? A o čemu se radi, da u temi 'Pravilnik o veterinarsko sanitarnim uslovima...' pričamo o pojmovima lovište i lovna površina? Da li ta terminološka ili neka druga razlika ima uticaj na sprovodjenje Pravilnika? Ima jedino utoliko što se kaže u Pravilniku da prostorija za pregled divljači i mesa mora biti u okviru lovišta, ako dobro kapiram. Molim za pojašnjenje, ovo može biti dosta važno.

Sremac75
 Tako je ja sam o tome ranije pisao!

Član 4 Pravilnika kaže da se objekat za skladištenje i pregled divljači moraju biti unutar lovišta-a to nije veterinarska ambulanta u naselju.
Može samo izuzetno biti i izvan lovišta ako se u lovištu takav objekat ne može izgraditi. ali onda mora biti na putu kojim se divljač iznosi iz lovišta.

Ako su naseljena mesta unutar lovišta i smatraju se delom lovišta, onda znači da su sva naseljena mesta unutar nekog lovišta, pa ne bi bilo potrebno navoditi "Može samo izuzetno biti i izvan lovišta ako se u lovištu takav objekat ne može izgraditi. ali onda mora biti na putu kojim se divljač iznosi iz lovišta"!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Pepa 75
 Loviste se deeli na lovnu povrsinu i ne lovnu povrsinu, znaci sta sve je to loviste. Nama se mesto ya pregled divljaci i hladnjaca nalazi na adresi .... u okviru lovackog doma. odnosno unutar granica lovista!!!!

Sremac75
 Pa za koju je situaciju (kada je "sve to lovište") onda predviđen ovaj izuzetak?

"Može samo izuzetno biti i izvan lovišta ako se u lovištu takav objekat ne može izgraditi. ali onda mora biti na putu kojim se divljač iznosi iz lovišta"!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Pepa 75
 Generacijo ti si pravnik pa vidi sta to znaci. Iz lovista se izuzimaju samo podrucja grada i autoputa. Kac je recimo , posto nema status grada nego recimo varosice nalazi u lovistu.

Još uvek ne može ćirilica!
Srbijalov Admin Tim!*

znaci sta? Sveostalo je ili lovna povrsina ili nije loviste

Pepa 75
 Generacijo ti si pravnik pa vidi sta to znaci. Iz lovista se izuzimaju samo podrucja grada i autoputa. Kac je recimo , posto nema status grada nego recimo varosice nalazi u lovistu. Pogledaj molimte u sta kaze zakon oko toga odnosno pravilnik

znaci sta? Sveostalo je ili lovna povrsina ili nije loviste

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
PRAVILNIK O LOVAČKIM PSIMA PROPISI O LOVU 78 20.02.2019. 20:06
Pravilnik o merama za sprečavanje štete od divljači i na divljači i postupku i načinu utv PROPISI O LOVU 12 26.08.2015. 13:11
Disciplinski pravilnik PROPISI O LOVU 66 24.01.2015. 16:59
PRAVILNIK O STRUČNOM ISPITU ZA STICANJE LICENCE ZA OBAVLJANJE ODREDJENIH POSLOVA U LOVSTVU PROPISI O LOVU 10 28.04.2014. 18:02
Pravilnik o uslovima i načinu organizovanja lova PROPISI O LOVU 62 02.10.2013. 13:59
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,472
Najnoviji član: David N

Poslednje vesti
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,806,253 posete www.srbijalov.com