Oficijelne novine LSS
|
Lala |
Objavljen 15.06.2013. 07:16
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Sremac75 kaže:
A i ti baš svašta primetiš!!!
Sad ti je valda jasno da su svi oni na lovačkom valovu.....
A koliko ja dugo trubim da svim savezima odgovara ovakvo neuređeno stanje...da ne kažem anarhija!
Koliko dugo pričam da su svi vajni rukovodioci na zajedničkom zadatku pod šifrovanim nazivom "bajka od života"!
Pa čak sam imao i čast da mi se nadaleko čuveni Miloš Veliki pravda kako on ne želi razjedinjavanje lovaca Srbije!
A država ćuti...da možda i njoj ne odgovara nejedinstvo 80.000 lovaca...pa da nije tako već bi neko nešto preduzeo!!!!!!
Znam ja odavno da su oni na lovačkim 'jaslama', ali ne samo na lovačkim! Bude tu i para iz državnih fondova - ista ona država koju opstruišu kad god ovima iz nekog saveza nešto ne odgovara, ta država njima ili ćerkama firmama saveza kapne novac za neke 'projekte', stvarne ili možda fingirane, i Bog da te vidi!
Koliko god ne razumem neke poteze ljudi iz saveza (množina), sve manje imam razumevanja i za državu i njene organe.
Počeću da mislim da je sve to ista ekipa, koja povremeno napravi neku predstavu za lovačku javnost, malo zatalasa, a posle se nastavi sve po starom. Siguran sam da bi, da postoji volja, država vrlo lako rešila probleme u lovstvu, naročito kad su savezi u pitanju. Sve mi je očitije da nema te volje!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 15.06.2013. 14:41
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Sanja je bas lepo ispala na slici!!!!!!!! |
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 15.06.2013. 17:55
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
pa vidi Slavo,ako su išli ispred LSS verujem da su imali i dnevnice za službeni put u inostranstvo koje su malo veće od onih za službeno putovanje u zemlji,al neverujem da im je popović dao i suzukija da idu njime,on je samo za grčku
|
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 16.06.2013. 20:41
|

Lovčina

Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
gospodo, malo ipak u buduće razmislite pre nego pišete neistine o meni, nisam dužna nikome da polažem račune, a po najmanje nekom ko ne mrda dalje od svog sela,
ako ste želelei da idete u peštu na cic, niko vam nije branio,
Damaki Lovački Klub je taj dan primljen u članstvo CIC-a i normalno je da smo bili prisutni, naravno o svom ličnom trošku ( za informaciju znatiželjnim personama),
tako da u buduće ipak ostavite nas na miru i ne svrvstavajte nas u neke vaše i tuđe priče, nego se na vreme akreditujte za takve događaje, spremite auto i vidimo se tamo, mi o našem trošku kao do sada, a vi kako želite...
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 16.06.2013. 21:56
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
 |
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 16.06.2013. 22:21
|

Lovčina

|
poštovana koleginice ovde niko nepiše neistine o vama nego samo komentarišemo ono što smo pročitali u novinama i komentarišemo način putovanja jer znamo kako to izgleda kada neko ispred LSS putuje u inostranstvo.Ukoliko to što piše u glasilu LSS nije istina izvolite demantovati!Dali ste predstavljali LSS u Pešti?
Što se tiče izlaska iz svog sela,nekim ljudima je džabe da odu na kraj sveta kada selo nemože da izadje iz njih!
Nepada mi na pamet da se akreditujem za bilo kakav odlazak na bilo kakvu skupštinu CIC-a,a pogotovo da izmišljam bilo kakve neizmišljene organizacije o kojima nebih ovde da neskrećem sa teme.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 16.06.2013. 22:41
|

Moderator

|
Indjijanac, u tekstu u 'Lovcu' lepo piše ko je bio predstavnik LSS - to je Zoran Mitrić, član UO LSS iz Loznice, a nisu ni Sanja ni Tamaš!
To što se neko iz LSS već drugi-treći put igra sa plasiranjem kojekakvih poluinformacija (bilo u glasilu, bilo na svom sajtu), to je problem onih koji to rade, i problem onoga što žele tim plasiranjem da postignu. Nemoj gubiti iz vida da je LU Bečej, gde su Sanja i Tamaš čelni ljudi, istovremeno članovi i LSS i LSV, pa u svetlu toga razmisli zašto bi neko plasirao onakav tekst ispod slike.
O gorivu i koječemu bolje da ne načinjemo temu... Sanja je u svom upisu demantovala tekst 'Lovca' ispod njene slike, ja sam dodao da je u članku napisano ko je bio zvanični predstavnik LSS, i tu se rasprava na ovu temu završava. Ne vidim u čemu je problem, sujeta ili šta?
Očito da je neko iz LSS koji pušta ovakve stvari na dobrom putu da postigne svoj cilj, zato što će se uvek neko upecati; sakupljanje prosutog perja je obično uzaludan posao.
Mora da neko sad slatko uživa kad čita kako se dva administratora Srbijalov javno prepucavaju, jer im je taj 'neko' bacio mamac.
Batalite priču i ovu vrstu rasprave, jer će meni stvarno pući film kad vidim kako kratkovido razmišljate, kao da namerno neko hoće svadju medju adminima.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 16.06.2013. 23:05
|

Lovčina

|
Lepo piše da je u Pragu 26.04.2013 na devedesetogodišnjici češkog lovačkog saveza bio Zoran Mitrić,a na šezdesetogodišnjici generalne skupštine u Budimpešti LSS predstavljao Tamaš Lastović,predsednik LU iz Bečeja i član UO LSS i Sanja Momćilović Bognić podpredsednik LU iz Bečeja.
13 strana glasila u pasusu o šezdesetogodišnjici generalne skupštine
evo i link http://www.lovack...05_low.pdf
molio bih vas da mi se izvinite!
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 16.06.2013. 23:20
|

Moderator

|
Evo spiska novoprimljenih članova CIC u Budimpešti:
Inderjit Singh Dugal
JP
Hiromasa Igota
NO
Knut Arne Gjems
NZ
Duncan Fraser
RU
Andrey Lunev
Dimitriy Popov
Sergey Razroev
Pavel Gubin
Hendrik Willem ten Bosch
SE
Roland Olsson
Ulf Trolle
UK
His Excellency Sheikh Al-Thani
David Richwhite
Andrew Watkins-Ball
Johannes Hainlein
Hugh van Cutsem
US
Richard Capozza
New State
Member
BY
Republic of Belarus, represented by the
Ministry of Forestry
New State Representatives
DE
Axel Heider
Peter Lohner
New Young Opinion Members
AT
Paul Hagg
Wolfgang Amadeo Buchgeher
Wurth Alexander
Graf Philipp Brandis
BE
Comte Graud d'Oultremont
CH
Raoul de Foestraets
Bndict de Buman
Philipp Burla
Mira Figlestahler
Alexandra Heye
Nathalie
Homberger
Jan-Aaron Klaassen
Giacomo Paravicini
Prinz Ferdinand von und zu
Schwarzenberg
DE
Marcus von Reden
Moritz Franz-Gerstein
Andreas Meyer zu Hlsen
DK
David Carsten sen
FI
Mikko Rautiainen
FR
Pierre-Louis Thierry d'Argenlieu
IT
Francesco
Kinsky dal Borgo
Rossi de Montelera Leone
PL
Leszek Haufa
Prezmek Remy
RU
Kseniya Voznyuk
SK
Bernardin Malou
UK
John Warrender
New Association Members
SRB
Ladies Hunting Club
HU
Hungarian Hunting Culture Association
Hungarian Falconry Association
Hungarian Blackpowder Shooters and
Hunters Association Hungarian
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 16.06.2013. 23:27
|

Lovčina

Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
CIC-ov dopis Damskom klubu
Order of Merit to CIC Members
The CIC has the great pleasure of announcing the receipt by four of
its members of Crosses of the Order of Merit of Hungary. The Order of
Merit is the highest State Order of Hungary. The awards followed a
proposal from the Hungarian Prime Minister to His Excellency, the
President of Hungary, Dr. Jnos der. The presentation ceremony was
held in the Hungarian Parliament at the occasion of the Opening of
the 60th Jubilee General Assembly of the CIC.
To read more, please visit the CIC website:
http://www.cic-wi...php?id=966
Should you have any questions, please do not hesitate to contact us:
International Council for Game and Wildlife Conservation CIC
Headquarters P.O. Box 82
H-2092 Budakeszi
Hungary
Tel.: +36 23 453 830
Fax: +36 23 453 832
E-Mail:
Web: www.cic-wildlife.org
Slika u Lovcu je upravo sa ove ceremonije CIC u Parlamentu Madjarske, a tada je Damski klub primljen u CIC
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 16.06.2013. 23:39
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Kolege nemojte da se pecate na takve stvari. Zar mislite da se takve informacije slučajno plasiraju od strane LoSoSa , pa stara je izreka : Zavadi pa vladaj. A ovakvim upisima hranite njihovu sujetu i nameru da se na bilo koji način razbije jedinstvo Srbijalova kao za sada jedinog portala koji ukazuje na nepravilnosti u radu Lovačkih organizacija. Daj bre ne grizite ko šarani, pa serviraju nam već godinama laži ova je usmerena na to da nas međusobno zavadi, i nije jedina do sada , te telegrami te predstavljanje LoSoSa, ma uradiće sve samo da skrenu pažnju sa sebe , klasična podmeštaljka i diverzija. Da je u nekoj informaciji iz ministarstva osvanuo takav tekst pa da se poveruje , ovako vam LoSoSi uvališe i samo se smeju.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 18.11.2014. 20:32
|

Admin

|
Kolege pogledajte malo "novosti" iz lovačkog domena. Ima stvari koje baš bodu oči.
http://www.lovacki-savez-srbije.com/l...0_2014.pdf
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 18.11.2014. 21:02
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Meni lepota naslovne oma bode ochi... A o biografiji naslovnog, koja je data u "chasopisu", malo je retji TRANGEDIJA! Shto ne napisashe od kad je naslovni lovac, npr... Od chkole izgleda d ima chitanq... I tako... BOLJE NISMO NI ZASLOOZILI!
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 18.11.2014. 21:16
|

Admin

|
Ovoće brzo biti raritet s obzirom na broj štampanih primeraka. Ali najbolje od svega je redakcija da ne pominjem pripremu. Do sada ni jedan lovački časopis nije izlazio bez problema oko tekstova , a sada će jedan izdavač odjednom štampati tri različite lovačke novine, ili će sve biti isto samo sa drugačijim naslovom? Neki su se već "povukli" iz lovstva , a neke izgleda mogu da povuku.
|
|
|
|
Gedza66 |
Objavljen 18.11.2014. 21:49
|

Veteran

Upisa: 740
Pristupio: 15.02.2011. 19:45
|
Zaista, vrhunski??? Lovni okrug ovde, lovni okrug onde, ma okruga gde god se okreneš. Nego, kakav je pravni subjektivitet istih. Da li su to udruženja građana, osnovana u skladu sa Zakonom o udruženjima građana ili su ništa, ups nešto što pravni propisi ne poznaju???
Vidim da je sve osnivačke sednice lovnih okruga otvorio i do izbora organa, predsedavao isti čovek, navodno u skladu sa statutom lss.
Pošto ja zaista imam loš vid a i statut lss mi i nije neko omiljeno štivo za uspavljivanje, da li bi neko bio drug i ukazao mi na član statuta lss kojim je to određeno???
Ja Gedža ko Gedža mislio da najmanje tri osnivača dogovore da će osnovati lovački okrug, donesu odluku o osnivanju, kojom se predvidi način osnivanja, tj. izbora organa upravljanja, utvrde ciljevi, program, donese statut itd. i to sve na osnivačkoj sednici, kojom uvek predsedava najstariji član uz pomoć dva najmlađa, do izbora članova organa upravljanja.
Mislim, ovakva ponašanja u osnivanju lovačkih okruga meni ne uliva poverenje, jer svaka društvena zajednica koja se ne pridržava unapred usvojenih normi ponašanja, osuđena je na propast???
Evo primera ili pitanja? Šta bi se desilo sa pčelinjim društvom kada bi upravljačku ulogu u toj zajednici preuzeli trutovi? Pa propalo bi u najkraćem mogućem periodu jer bi trutovi pojeli svo vredno što su radilice proizvele .
E ovo u našem lovstvu mi liči na pčelinje društvo sa anomalijama jer trutovi nekako uspevaju da ubede radilice da je dobro da oni imaju upravljačku ulogu u toj zajednici i jedu sav nektar koji radilice donesu, odnosno med koji proizvedu, ubeđujući radilice da se hrane samo polenom, sa kojim mogu da dožive samo trećinu svog, od boga datog, životnog veka???
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 18.11.2014. 22:06
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
Interesantan je i tekst o obuci pasa gde autor preporucuje da se psu baca prepelica uvaljana u plavi kamen,pustis ga da je proguta i kad je povrati vise nece to raditi .Posle naravno vodite racuna da lovite prepelice iskljucivo na terenima bogatim plavim kamenom .
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|
|
ficha007 |
Objavljen 18.11.2014. 22:54
|

Lovčina

Upisa: 1601
Pristupio: 01.10.2010. 14:36
|
mrwa22250 kaže:
Interesantan je i tekst o obuci pasa gde autor preporucuje da se psu baca prepelica uvaljana u plavi kamen,pustis ga da je proguta i kad je povrati vise nece to raditi  .Posle naravno vodite racuna da lovite prepelice iskljucivo na terenima bogatim plavim kamenom  .
Jbg Mrva, pa kad su Jandru tukli zecom u glavoo (ništa ja ne izmišljam, sam je čovek rekao u novinama), šta očekuješ od ovih novinara i stručnjaka da pišu.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 19.11.2014. 10:33
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
I to izgleda nekom trofejnom zečinom. Sva mu se čorbica u glavi uzmućkala od onda.
|
|
|
|
Evodija |
Objavljen 19.11.2014. 11:25
|

Stari član

Upisa: 499
Pristupio: 27.06.2012. 21:59
|
Da malo pomognem Šekiju. ;)
Moj prilog za biografiju "naslovniku". Pošto nema lovačku, može "politička":
Parlamentarni izbori 2007.:
Šormaz Dragan,rođen 04.05.1968.g(?)Tehničar za poslove radnih odnosa.????
Parlamentarni izbori 2008.:
Šormaz Dragan,rođen 04.05.1967.g(????) Tehničar za radne poslove.? Jel to po Šuvaru???? 
OndaK se dešava P R E L E T A N J E 
Parlamentarni izbori 2012:
Šormaz Dragan,(1967) Političar. ???????
Parlamentarni izbori 2014:
Šormaz Dragan,(1967) Političar. ?????? i (preCednik LSS).
Jeremija dodaj i ovo u biografiju. Dobiveno iz analitike LSV.
Vidim da je rezultate glasanja pročitao neki GUBArinić iz LSCS. Prema njemu za preCednika je glasalo 103% procenta prisutnih delegata(Elko i tOmica glasali 2 puta).  |
|
|