Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dokle smo stigli sa usklađivanjem udruženja i društava sa Zakonom o udruženjima građana

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dokle smo stigli sa usklađivanjem udruženja i društava sa Zakonom o udruženjima građana
boro
 Kako objasniti lovcima ovo sto je nama ocigledno. Da li ce isti lovci, prevareni i na tanak led navuceni od neodgovornih u najblaze receno neobavestenih avanturista koji ih vode u lovacku propast sutra traziti da im ovi poloze racune. Naravno da nece, zaboravice kroz godinu ko ih je zaj.... E tu je po mom misljenju savez zatajio, trebalo je da upotrebi jos to malo autoriteta sto mu je ostalo da spreci profitere, ili u savezu nije imao ko jer su i oni imali svoje interese...

boro
 Jos jednom bravo Cadara bravo Zrenjanin, cestitam Pazinu i svim aktivistima. Ali da vam kazem, sreca vasa da niste imali predsednike ld biznismene, bar jednog ili dvojicu, koji zive od toga i bogate se, jer bi vam ti smrsili konce dzaba bi vi lovcima objasjavali kao sto je nama sve bilo dzaba. Ne slusaju price ni rukovodstva, ni profesora prizntih lovnh radnika, ni nikog, do njih se nemoze dopreti jer ih njihovi sefovi drze u dubokom mraku. Mrak,mrak, mrak.....

Lala

ssslavaplana kaže:
Vrlo lako moze doci i do spajanja postojecih udruzenja radi opstanka!!Niko nezna koliko ce to kostati i sta je sve potrebno poplacati da bi bio sam!!!To su ozbiljne cifre o kojima vecina moze samo da sanja da ce sa 50 lovavca i recimo 3000hektara moci da samostalno radi sta hoce !Desice se situacija da ce se prodavati divljac radi pokrica osnovnih troskova pa ce u jednom trenutku taj maticni fond kojim raspolazu sva udruzenja biti unisten do te mere da 20god nece se moci ispraviti greska pojedinih ambicioznih predsednika koji hoce fotelju za sebe!!Zrenjanin pametno razmislja na duge staze dok mi a to je vecina nazalost hocemo da svako selo bude posebno u Srbiji sto nece biti moguce!!!!!

Tačno, prodavaće divljač da bi opstali. Ali, ima jedan mali problem: za početni fond divljači se mora dati garancija (hipotekarna, bankarska ili kakva već). Pa ako rasprodaš divljač da bi pokrio troškove, dešavaju se dve stvari: prvo, lovci članovi neće imati šta da love, pa će se članstvo osipati, i drugo, na kontrolnom brojanju se ustanovi manjak divljači u odnosu na početni broj, pa država aktivira garanciju i naplati se, a LU ostane bez imovine koja je bila osnov za izdavanje garancije. Ako te imovine nema dovoljno, onda i odgovorna lica u LU mogu da fasuju. LU funkcioniše kao d.o.o. ubuduće (kao i svako drugo privredno društvo). Proverite sami u zakonu kakve sankcije su predvidjene za nezakonito i nedomaćinsko poslovanje - nisam siguran da li je pametno biti predsednik jednog LU, ili član UO; sa jedne strane dobiješ malo vlasti, gazduješ, šef si, za sve se pitaš, a sa druge strane imaš odgovornost za postupke svojih članova, koji mogu biti i ovakvi i onakvi. Svi rade nešto (neki zakonito, neki nezakonito), a ti odgovaraš? A divljač kad zafali, opet tebe pitaju. A kad članovi nemaju šta da love, onda si opet njima kriv. Kako spojiti ta dva interesa u praksi, kad svi vole da pucaju, a naročito za džabe?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

bela
 tako je cadara sve si lepo rekao ima tu ceo tim u zrenjaninu koji planira dugoročno, za sada su jako dobri.
ali smo i mi u toj celini ,ne bi oni mogli bez nas ....valjda?
vižlan i terier

zoranp
 Svaka čast Zrenjaninu i Bečeju gde moj poznanik Tomaš Lastovič sa svojom ekipom gazduje izgleda pravo domaćinski,što pokazuje i tekst na početnoj strani foruma...lepo je čitati i učiti od ljudi koji znaju i hoće da unaprede lovstvo i fondove divljači u lovištima.. Bravo 2
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Sremac75
 Izgleda da ma i lepih primera pravilnog tumačenja novih zakona i pametnog prilagođavanja novonastaloj situaciji u lovstvu.
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75
 Lalo onaj dan "D" je ipak 22.04.2011. - provereno
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Meni je dan 'D', kraj ove lovne sezone. O ostalim stvarima, neka malo i drugi lupaju glavu. 

Sremac75
 Boli njih da lupaju glavu.
Garantujem da svaki od njih ima rezervni plan, i to igrača na zagrevanju koji će ukoliko LU ne dobije lovište uskočiti i zakupiti ga. A oni će ga voditi.
Dok ga ne zajebu, a onda se taj neće obraćati ministarstvima, inspektoratima, forumima. Taj stvari rešava na brži i jednostavniji način.
Biće više predsednika i lovnika u gepecima, nego zečeva!!!
PraviloPraviloPravilo
Palica

pescarac

Sremac75 kaže:
Lalo onaj dan "D" je ipak 22.04.2011. - provereno

Provereno je april mesec, ali nisam siguran da je 22.04.
Zakon o udruženjima je objavljen u službenom glasniku 51/09 dana 08.07.2009. Stupa na snagu 8 dan od dana objavljivanja, primenjuje se danom isteka 3 meseca od dana stupanja na snagu (član 90. Zakona)
s t im što su udruženja dužna da u roku od 18 meseci od dana početka primene ovog zakona usklade svoj statut i druge opšte akte sa odredbama ovog zakona. (član 78. zakona)
Pa računajte

boro
 Tako je Blažo, pozdrav za tebe, falio si nam ovih dana.

dragangolubovic
 Postovani kolege lovci, citajuci niz napisa po forumima,mislim da mi lovci imamo problem sa pravnim i finansijskim problemima koji nas ocekuju. Ako se malo analizira svaka diskusija lovca. oni koji su do sada primali platu na racun lovaca i clanarine, cute. Cak su pozurili da donesu odluku o izradi novih clanskih karti, da se uzurpiraju lovci, ne trudeci se da organizuju seminare i objasne novonastalu situaciju, primenom novih zakona i propisa. Takvo ponasanje LSS i sluzbi unutar saveza govori samo po sebi. Pa nek nam je Bog napomoc.

boro
 Dragi Dragane pa što bi se oni jedili, pošto u savezima neće više biti para, oni će otići, pa tu je komora, tu je savezova firma (vojvodjanski lovac),i slična mesta. A sa pričom i seminarima su zakasnili iako su ih ljudi iz udruženja na vreme upozoravali šta sve može da se izdešava, i tražili pomoć po tom pitanju.

boro
 A kad sam spomenuo famozni Vojvodjanski lovac, još se smejem na onu vest sa skupštine,"delegati jednoglasno izglasali", pa nije on osnovan zbog lovaca, već zbog radnika stručne službe da i dalje primaju astronomske plate. Ali niko više nije blesav, te usluge mogu da pružaju mnoge druge privatne firme (na kraju, baš se spremam da i ja osnujem jednu, primiću tri šumarska ing. i dva veterinara) samo da im komora da licencu.
Eeeeeeee, lovci moji.

dragangolubovic
 Boro, na ovom sajtu ima veoma lepih i postenih diskusija u kojima se vide muke i problemi lovaca. Sve zelje lovaca su iskrene ka boljitku lova. Moramo priznati da je nase cutanje dovelo do ovih problema. Sada je izlisno komentarisati postupke ljudi zeljnih pozicija i vlasti i onoga sto vlast nosi u materijalnoj strani. Pored svega sto se desilo, opet se odredjena grupacija ljudi kroz odredjene vidove ustanova kanalise da opstane. Njih savrseno ne zanimaju nasi problemi,jer ne zele to da vide sem svog ostajanja na tim mestima. Oni znaju koliko vredi ta pozicija, jer su okusili to parce kolaca. Misljenja sam da bi trebali na nacin kao sto je uradio Tomica Radosavljevic na Skupstini saveza, odvojio Sumadisku oblast i razvlastio savez, za taj deo, da nemaju uticaja nego ih odbacili, to je resenje koje bi vredelo. Totalna reorganizacija i eliminacija svih postojecih ljudi. Novi ljudi bez uticaja, jedini spas za 85.000 lovaca, kojima savez "barata".

Sniper Hunter
 Nego nesto mi pade napamet kako bi bilo da se ovaj zakon nije menjao da je sve ostalo po starom sve ovo ne bi ni bilo pokrenuto sve bi bilo mirno bez talasanja ili ne?

boro
 Bravo Dragane nemam sta da dodam tvom zrelom komentaru. A Sniper, mislim da bi do talasanja svakako doslo jer je lovacka organizacija svakako bila za remont.

Lala
 Mislim da je, bar što se tiče Srbijalov portala, pokrenuto puno stvari u zadnjih par meseci. I da je ćutanje prestalo da bude popularno.
Sve brljotine, mućke, kradje, marifetluke i slične stvari, ubuduće ćemo forsirano javno iznositi, do raskrinkavanja. Mlaka podrška ne znači ništa. Svi koji imaju dokaz o bilo kojoj prljavštini u svom LU, ili na bilo kom nivou, imaju otvorenu podršku administratora ovog portala, i u smislu prostora za pisanje, a ako treba, i na naslovnu stranu.
Ovo se odnosi i na članove portala koji su do sada imali petlju da istupe, a i na one koji imaju strah od istupanja i iznošenja 'prljavog veša'.
Nemam nameru da bilo koga ko je uhvaćen u lošim stvarima, poštedim javnog iznošenja imena počinioca, i javne osude. Nadležni organi će se pobrinuti za krivično-pravne sankcije; naše je da iznesemo brljotine pojedinaca i izreknemo moralni sud. Bez obzira o kome se radi. Pravilo će biti ubuduće - javno iznošenje brljotine, uz dokaz, bez pardona! Ako ima dva svedoka nekog dela, to je dovoljno. A još je bolje, ako ima neki dokument, fotografija, snimak, zapisnik, prijava...
Zadnih par nedelja imam saznanja da su upisi na ovom našem forumu dosta često bili citirani u raznim organima. Znam da se svakodnevno prati naš rad od strane svih koji imaju neku ulogu u lovstvu. I znam, da će ovde javno izrečena reč imati svoju težinu. To naravno dodatno obavezuje i članove i administratore da pametno rade i pišu. Do sada nismo napravili ni jednu jedinu grešku, nadam se da će tako biti i ubuduće.

Sniper Hunter

boro kaže:
Bravo Dragane nemam sta da dodam tvom zrelom komentaru. A Sniper, mislim da bi do talasanja svakako doslo jer je lovacka organizacija svakako bila za remont.

Kao sto sam i mislio bas prava rec remontovanjeB)

Limun
 Ajd opet ja da odrešim jezik,ovaj put neću da prozivam nikog bez dokaza samo ću da iznosim činjenično stanje u mojoj sekciji koja je jedna od boljih u mom udruženju,a možete da zamislite samo kako je u ostalim sekcijama. Pa da krenem redom,sve kreće sa prošlim izborima za UO kada sam sa izabranim precednikom i još par ljudi krenuli da pokušamo da na kakav takav način malo dovedemo u red stanje u sekciji. Prvo smo otvorili kancelariju i opremili je bolje i od kancelarije samog udruženja a sve misleći na to da naši lovci budu bolje i više obavešteni o svemu. Pa onda statut u ruke i sve po zakonu,obavezne akcije svakom lovcu pisano obaveštenje,broj akcija i cena svake ne izvedene akcije,dani kada se akcije izvode. Tad nastaju prvi problemi,šačica lovaca diže pravu hajku na nas idu i pričaju kako pokušavamo da zavedem strahovladu jer bogati to niko pre nas nije radio na takav način,a isti imaju i podršku iz udruženja jer nekom u udruženju smeta red ali pre svega smeta im naša kontrola para od uplata lova i to da u svakom trenutku znamo koliko je naših lovaca uplatilo lov. Istim lovcima počinjemo da pišemo prijave za ne izvođenje akcija i ne plaćanje istih,pišemo upozorenja da neće za sledeću lovnu sezonu dobiti lovne karte ako obaveze ne ispune a našta ih obavezuje i statut. Stiže nova lovna sezona lovcima koji nisu izvršili obaveze ne dajemo lovne karte,a iz udruženja nam stiže naredba da lovne karte moraju biti podeljene i precedniku moje sekcije se na UO udruženja preti sa izbacivanjem iz udruženja jer navodno ne radi po zakonu. Mi na kraju vraćamo lovne karte u udruženje,a polovina lovaca ih uopšte ne uzima od lovnika jer misli da im ne trebaju. Obaveštavamo i lovnog inspektora ali i dalje nikom ništa i mi na kraju dignemo ruke jer nas posle i oni pošteni lovci pitaju kako to da neko mora po zakonu a neko radi kako hoće. E zasad toliko,a ako vam ne bude dosadno imam ja još toga sličnog. 
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
TRAŽIM-NUDIM POSAO U OBLASTI LOVSTVA, ŠUMARSTVA, VETERINE SVAŠTARA 45 01.03.2023. 14:51
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
Sabatti kombinovane lovačke puške KOMBINOVANO LOVAČKO ORUŽJE 16 07.03.2022. 23:10
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,523,400 posete www.srbijalov.com