Rodovnik
|
Savic Marko |
Objavljen 03.07.2011. 10:58
|

Stari član

Upisa: 352
Pristupio: 14.02.2010. 18:17
|
Ajd ponovo da zazivim temu 
evo rodovnika moje LEA-e
 |
|
|
|
nenad_franc |
Objavljen 18.04.2012. 22:04
|

Veteran

Upisa: 968
Pristupio: 05.04.2010. 21:22
|
skoro sam nesto razgovarao sa drugom i on mi kaze da i za mog poentera mogu da izvadim uslovni rodovnik,pa me interesuje jel to tacno? znam da moze za gonice,ali nisam siguran za pticare! od klasicnog rodovnika nema nista,jer vlasnik nije hteo da ocenjuje kerusu,a sad je i poklonio,pa ko zna gde je! |
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 18.04.2012. 23:07
|

Lovčina

Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
za poentera se nemože izvaditi uslovni rodovnik, a zašto ne razgovarate sa vlasnikom kije i vidite nešto, ona se može oceniti i da se uradi redovan rodovvnik za psa
|
|
|
|
nenad_franc |
Objavljen 19.04.2012. 00:18
|

Veteran

Upisa: 968
Pristupio: 05.04.2010. 21:22
|
ma razgovarao sam ja bio sa njim,ali on nije bio zainteresovan! ubrzo je i poklonio nekome kuju,i ko zna gde se sad nalazi! |
|
|
|
aleksa |
Objavljen 08.05.2012. 18:33
|

Veteran

Upisa: 599
Pristupio: 22.10.2010. 15:52
|
Interesuje me da li kopija rodovnika roditelja ostaje u KD-u ili se vraca vlasnicima nakon izdavanja novih rodovnika za stence? |
|
|
|
ohotnik |
Objavljen 08.05.2012. 18:56
|

Veteran

Upisa: 618
Pristupio: 02.12.2010. 13:55
|
aleksa kaže:
Interesuje me da li kopija rodovnika roditelja ostaje u KD-u ili se vraca vlasnicima nakon izdavanja novih rodovnika za stence? Vracaju se. |
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 09.05.2012. 07:40
|

Stari član

Upisa: 247
Pristupio: 03.01.2011. 19:53
|
nenad_franc kaže:
ma razgovarao sam ja bio sa njim,ali on nije bio zainteresovan! ubrzo je i poklonio nekome kuju,i ko zna gde se sad nalazi! Kolega ovde je bilo puno price o nabavci stenadi.Kao prvo morali ste odgajivaca stenadi da pitate da li za njih ima rodovnik , jer ako je odgajivac spreman da vam za stene uzme novac ,duzan je da vam da i svu potrebnu dokumentaciju [ pedigre i potvrdu o vakcinaciji] .Ako ste stenad nabavili tek tako , da ne kosta puno ili nista, bez ikakve predhodne informisanosti o leglu,sada nemojte da se ljutite ,jer koliko para toliko i muzike , kaze nas narod. |
|
|
|
aleksa |
Objavljen 11.05.2012. 00:30
|

Veteran

|
Moram podrobnije da objasnim situaciju zbog koje sam pitao da li se vracaju kopije rodovnika roditelja nakon vadjenja rodovnika za stenad.
Vlasnik kuje koja parena sa mojim kerom mi je trazio kopiju rodovnika kera i ja sam mu dao.Rodovnici za stenad su izvadjeni ali mi je vlasnik kuje i stenadi rekao da kopije rodovnika nisu vracene od strane lokalnog KD-a.Zatim sam ja kontaktirao predsednika tog KD-a i dobio informaciju da kopije nisu vracene iz KSS-a.
Da li bih ja mogao da ocekujem da cu dobiti kopije nazad ako odem u KSS?
Malopre sam cak dobio informaciju da se kopije uopste ne predaju prilikom vadjenja novih rodovnika. |
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 11.05.2012. 10:07
|

Stari član

|
Pa sta ima da ti vracaju kopiju rodovnika jer ako posedujes orginal sam napravi novu kopiju ,bar je to lako. |
|
|
|
aleksa |
Objavljen 11.05.2012. 10:49
|

Veteran

|
kosmajski div,to je najmanji problem.
Posto je mnogo muljanja u toj oblasti,moguce je da budu iskorisceni i nasi rodovnici bez naseg znanja.A,opet,sasvim je dovoljno vremena bilo da to vec urade ili da prekopiraju papir,tako da nema smisla mlatiti sada.Ako su to uradili,neka im sluzi na cast. |
|
|
|
chaki |
Objavljen 11.05.2012. 11:41
|

Veteran

Upisa: 603
Pristupio: 12.08.2009. 11:52
|
Nekad je iz legla moglo da se ragistruje samo 5 stenadi i to najboljih a sada kad bi kuja mogla 20 da osteni svi ce dobiti rodovnike jer je KES lova u pitanju. Problema sa rodovnicima svuda i to unazad 15 godina a kvalitet sve losiji i losiji. Ko je tome kriv odgovr ce nam dati neko od kinologa ili sudija verujem vrlo brzo. Kakva je situacija u LSS e pa jedno 5 x je gora u KSS samo ce o tome nekom drugom prilikom kad dobijemo odgovor na ova do sada postavljena.
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
|
|
|
|
aleksa |
Objavljen 11.05.2012. 11:53
|

Veteran

|
Ovde je prisutna i moja krivica.Posto je ovo bilo prvo parenje mog psa,nisam stigao da se informisem kako to sve funkcionise.Sada sam saznao da kopije rodovnika uopste nisu potrebne vec list za prijavu legla potvrda o parenju.Kada sam video kako ti obrasci izgledaju,odmah mi je bilo jasno da je to i najlogicniji nacin.
Moj pas ima dve CAC titule i polozen IUO,a to ne moze da se vidi iz kopije rodovnika i prenese na nove rodovnike.
Ne kazem da ce sigurno doci do nekih zloupotreba ali i ovako su stvari uradjene aljkavo i to mi se ne svidja a sigurno se moja greska u buduce nece ponoviti!
Ker ispunjava uslove za parenje i nemam razloga bilo sta da muljam ali ovoga puta je ispalo tako. |
|
|
|
WILD SENSE |
Objavljen 11.05.2012. 12:09
|

Stari član

Upisa: 298
Pristupio: 10.04.2010. 19:57
|
chaki kaže:
Nekad je iz legla moglo da se ragistruje samo 5 stenadi i to najboljih a sada kad bi kuja mogla 20 da osteni svi ce dobiti rodovnike jer je KES lova u pitanju. Problema sa rodovnicima svuda i to unazad 15 godina a kvalitet sve losiji i losiji. Ko je tome kriv odgovr ce nam dati neko od kinologa ili sudija verujem vrlo brzo. Kakva je situacija u LSS e pa jedno 5 x je gora u KSS samo ce o tome nekom drugom prilikom kad dobijemo odgovor na ova do sada postavljena.
Chaki druze moj nije poenta u broju stenadi u leglu vec ko su roditelji stenaca,da li su dobili IUO za stolom na nekoj lovackojh smotri ili su bili na terenu,da li su im snimljeni kukovi,kako su dobili ocenu u eksterijeru,da im nisu pozajmljeni rodovnioci- cuvene fotokopije.Pari ko sta hoce i skim hoce i dobiti RODOVNIK je naj jednostavnija stavka u celoj toj problematicnoj prici.Ima tu jos gomila stvari ali plasim se da nema svrhe iznositi ih jer Lovno kinoloska svet u Srbiji je na veoma niskom nivou a pritom i vecina postojecih odgajivaca kumuje celoj toj prici i to je slag na tortu....
U normalnim drzavama postoji uzgojna komisija,vodja uzgoja koji kontrolisu ko su ti priplodnjaci,priplodne kuje,parenja,legala,broj stenaca u leglu,tetovir brojevi.........A ovde su smotre,foto kopije rodovnika,bure, lanac kod vecine majka Janja!!!
pozzz
Svestranost
|
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 11.05.2012. 12:56
|

Stari član

|
aleksa kaže:
kosmajski div,to je najmanji problem.
Posto je mnogo muljanja u toj oblasti,moguce je da budu iskorisceni i nasi rodovnici bez naseg znanja.A,opet,sasvim je dovoljno vremena bilo da to vec urade ili da prekopiraju papir,tako da nema smisla mlatiti sada.Ako su to uradili,neka im sluzi na cast. Kolega nemoj nista da se sekiras , nema niko razloga da bilo sta mulja bas sa tvojim rodovnikom.Rodovnik ne prodaje psa ni u jednoj varijanti.Kada i dolazi do neke trgovine sa psom , taj pas ima da bude proban u svim segmentima njegovog rada , ima da bude pregledan i premeren vise puta, ima da mu i krv vade,pa i kada sve to zadovolji ne znaci da ce trgovina uspeti, bez obzira na njegov rodovnik bio on dobar [sa poznatim i znacajnim precima] ili pak obican.Veruj mi na rec ima na hiljadu bezznacajnih pasa sa izuzetnim rodovnikom [ sve sami sampioni]koji recimo nikada nisu videli obicnu travu i kao takvi nikome ne trebaju, iz raznoraznih razloga, da ih sada ne navodim. |
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 11.05.2012. 13:16
|

Stari član

|
aleksa kaže:
Ovde je prisutna i moja krivica.Posto je ovo bilo prvo parenje mog psa,nisam stigao da se informisem kako to sve funkcionise.Sada sam saznao da kopije rodovnika uopste nisu potrebne vec list za prijavu legla potvrda o parenju.Kada sam video kako ti obrasci izgledaju,odmah mi je bilo jasno da je to i najlogicniji nacin.
Moj pas ima dve CAC titule i polozen IUO,a to ne moze da se vidi iz kopije rodovnika i prenese na nove rodovnike.
Ne kazem da ce sigurno doci do nekih zloupotreba ali i ovako su stvari uradjene ali
Ker ispunjava uslove za parenje i nemam razloga bilo sta da muljam ali ovoga puta je ispalo tako. Eto kolega uvideo si svoju malu gresku i jos jednom nista ne brini , ne moze tu doci do neke zloupotrebe.
Drugo nesto, hteo bih da te ispravim tvoj pas nema dve titule jer Cac nije titula vec kandidatura za nacionalnog sampiona u lepoti.Da bih ti pas imao sampionat u lepoti, morao bih da na drzavnim izlozbama osvoji osvoji tri kandidature CAC ,kod trojice razlicitih sudija, i to da izmedju prve kandidature i trece prodje jedna godina i jedan dan ,s tim sto u medjuvremenu moras sa psom da polozis ispit u radu sa najmanje trecom ocenom.U ocenu u radu ne spada Priznanje urodjenih osobina [PUO] ili Ispit urodjenih osobina [IUO] sto je isto.Te tvoje kandidature mogu da se vide u savezu i bez tvojih fotokopija jer sav materjal ,sa svih kinoloskih manifestacija se redovno unosi u kompjuter kinoloskog saveza i uvek je vidljiv. |
|
|
|
aleksa |
Objavljen 11.05.2012. 13:20
|

Veteran

|
Situacija jeste katastrofalna po svim pitanjima i zato je sve manje kvalitetnih jedinki.
Kako god,cinjenica je da ovo parenje i procedura vadjenja rodovnika nije sprovedena na pravi nacin ali ako sama institucija ne postuje pravila na kojima bi trebalo da funkcionise,zasto bih se ja uzbudjavao.
Zato stavljam tacku na ovu pricu,za sada. |
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 11.05.2012. 13:46
|

Stari član

|
WILD SENSE kaže:
chaki kaže:
Chaki druze moj nije poenta u broju stenadi u leglu vec ko su roditelji stenaca,da li su dobili IUO za stolom na nekoj lovackojh smotri ili su bili na terenu,da li su im snimljeni kukovi,kako su dobili ocenu u eksterijeru,da im nisu pozajmljeni rodovnioci- cuvene fotokopije.Pari ko sta hoce i skim hoce i dobiti RODOVNIK je naj jednostavnija stavka u celoj toj problematicnoj prici.Ima tu jos gomila stvari ali plasim se da nema svrhe iznositi ih jer Lovno kinoloska svet u Srbiji je na veoma niskom nivou a pritom i vecina postojecih odgajivaca kumuje celoj toj prici i to je slag na tortu....
U normalnim drzavama postoji uzgojna komisija,vodja uzgoja koji kontrolisu ko su ti priplodnjaci,priplodne kuje,parenja,legala,broj stenaca u leglu,tetovir brojevi.........A ovde su smotre,foto kopije rodovnika,bure, lanac kod vecine majka Janja!!!
pozzz Kolege nemojte na nasu kinologiju da gledate kroz tako crne naocare.Nije bas sve to tako kao sto vama izgleda.Ja bih pre rekao da u mnoge stvari oko kinoloske administracije polazete previse paznje, a to je , mislim na samu administraciju, u kinologiji beznacajno.U nasoj zemlji , bogu hvala, bar se rodovnici za stenad, preko svakog kinoloskog drustva ,vade lako i tacno i to je jako dobro.Ljudi sve pojednostavili da bi nama, kinolozima ,bilo sto lakse,i da bi rodovnici bili sto dostupniji ako bas hocete i sto je moguce jeftiniji.Zamislite da je to drugacije , zakomplikovano, pa se uvede jos administrativnih tela koja ce da proveravaju sve i svasta, a to mora da kosta.Evo da dam primer i da malo karikiram. Recimo kerusa zatrazi kera ,a vi morate o tome da obavestite vodju uzgoja, on onda mora da dodje da to proveri, [treba pet litara benzina], pa onda treba da odete negde ,po njegovoj preporuci, na parenje sa njom , opet troskovi, pa kada se okoti morate ponovo da zovete vodju uzgoja, a on otiso na pecanje ,pet ga pet dana cekate i nervirate se, pa onda treba da ih tetovira , a njega mrzi da dodje ili nema mastilo, pa treba da ih opise za rodovnik, a covek radi po ceo dan i tako u nedogled.Lakse je ovako i mnogo jeftinije ,sto je ponekad i te kako vazno.Izvadite sa lakocom rodovnik i u devet meseci na prvu izlozbu i tada ce te sve saznati od sudije ,kako vam pas izgleda, a ako niste zadovoljni sa prvom ocenom ,idite na drugu i zato nema potrebe za velikom administracijom , komplikovanom procedurom i bilo kakvom sekiracijom ,mislim da ce te se sloziti samnom. |
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 11.05.2012. 13:55
|

Stari član

|
aleksa kaže:
Situacija jeste katastrofalna po svim pitanjima i zato je sve manje kvalitetnih jedinki.
Kako god,cinjenica je da ovo parenje i procedura vadjenja rodovnika nije sprovedena na pravi nacin ali ako sama institucija ne postuje pravila na kojima bi trebalo da funkcionise,zasto bih se ja uzbudjavao.
Zato stavljam tacku na ovu pricu,za sada. Kolega svaka prica je uvek dobrodosla i kinologija ide napred bili mi deo price ili ne.
Cini mi se da malo gresite ili niste bas do kraja informisani, ali u nasoj Srbiji ima jako puno izuzetnih bretona u svakom pogledu.Mogu da vam samo predocim da pored ovih pasa koji su trenutno u nasoj zemlji, imate dosta izuzetnih nasih pasa i u inostranstvu, pogotovo Bretona.Posetite neku kvalitetnu izlozbu u Sumadiji ili okolini Cacka pa ce te se uveriti u kvalitet koji u nasoj zemlji postoji. |
|
|
|
chaki |
Objavljen 11.05.2012. 18:41
|

Veteran

Upisa: 603
Pristupio: 12.08.2009. 11:52
|
WILD SENSE kaže:
chaki kaže:
pozzz
Mozda sam malo sturo napisao ali to i jeste poenta. Za pocetak je trebalo prvo namaknuti pare u savez na bilo koji nacin a taj je najbrzi. Kad se videlo da je to jako lepa para nastavilo se jer se usladilo. Sto se parenja tice to je u tom trenutku bila sporedna stvar. Ko su roditelji imaju li titue i vrede li necemu je apsolutno nebitno. Bitnije je bilo ciji je ker i koliko je love dato za njega kod izlozbi. Kvalitete godinama sve losiji izlozbe sa sve manje pasa jer se unapred znaju pobednici caka pa skoro za celu godinu.
Cekajte samo da se ova stvar sa LSS zavrsi videcete sta ce poceti u KSS. Ovo sto je u LSS je dupla nula za ovo u KSS.
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 11.05.2012. 20:21
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Chaki