Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Jedinstveno lovacko udruzenje ili podela?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Jedinstveno lovacko udruzenje ili podela?
Sremac75
 Pa dobili ste (tvoje LD) novi predlog Statuta, i treba da se izjasnite o njemu.
Možeš da ga tražiš od predsednika LD!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

boro

paninm kaže:
jeste,tako je glasala vecina, sta ce biti sledece,to neznam, posto nisam upucen u tehnicke stvari.
kada su se potpisivali ti ugovori o pridruzivanju,ja nisam bio lovac, tako da nemogu bas sve da razumem, ali taj stari statut, stvarno treba da se radikalno promeni, e sad da li je ovaj novi bolji,to nebih znao reci, i da li moze da se doradi,ako nesto nije u redu,opet neznam.
Videcemo sta ce biti, ima jako puno stvari koje treba sklopiti da svi budu zadovoljni, a to je tesko kad imas tako veliko udruzenje, (mozda po broju drustava i najvece u vojvodini, a mozda i u srbiji),i tada mozda i nastaju problemi.

Čudi me da nemaš predlog novog statuta, kada su ga svi predsednici na upravnom odboru dobili, a oni su dužni da svoje uprave a i sve zainteresovane lovce upoznaju sa predlogom, rasprave ga i daju primedbe.

paninm
 nisam rekao da ga nemam, ali treba ga prouciti, nisam ja ekspert za pravna pitanja. Trebace dosta vremena da se usaglase 13 drustava( 13 baksuzan broj),
Necu nista unapred da govorim, videcemo sta ce se desiti..

zoranp
 Panin slažem se da svako treba da gleda svoj interes i ako se oseća ugroženim da osnuje i svoje LU-e..- no dali je sve rečeno i dobro izmereno...ovde bukvalno treba sto puta meriti, a jednom seći...drugo koliko je u celu priču unesen lični interes pojedinaca koji kroje priče kako oni to žele Hmmm ..vidim da znaš puno, ali neideš daleko sa izjavama..šteta..Confused
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala
 Paninm, kakvo je tvoje mišljenje, generalno? Da li je bolje biti u sastavu velikog (brojčano) LU, po cenu pravljenja kompromisa sa ostalim članovima LU, ili ići na manja LU, pa čak i ovako patuljasta, sa 50 članova? Koja varijanta po tvom mišljenju ima perspektivu? 
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

paninm
 Moram reci da neznam puno(ili znam a da nisam toga svestan), ali moje misljenje je da ,naravno bolja je varijanta vece udruzenje , manji su troskovi(mada opet i oko toga moze da se povede diskusija,ko koliko treba da plati), ali naravno ako su svi zadovoljni i ako nema preglasavanja. Ako neko drustvo ,misli da su njegova prava ugrozena, onda ima pravo da samo odluci sta je za njega bolje, da ostane ili osnuje svoje udruzenje.
Nov zakon je napravio malu pometnju,i ja verujem da ce doci do formiranja mnogo manjih udruzenja, ali da ce se,vremenom ona ponovo udruziti,cak mozda i u bolja udruzenja nego sada.
Opet ,mozda ce i neka manja udruzenja biti uspesna, jer tesko je reci koji ce stvarni troskovi biti,i koliko koje drustvo posluje.(to se sad nagadja,ovoliko ili onoliko)
Tesko je biti pametan, kad u dzepu nemas para.
Pisem kojesta,jel da?

marcony

zoranp kaže:
Panin slažem se da svako treba da gleda svoj interes i ako se oseća ugroženim da osnuje i svoje LU-e..- no dali je sve rečeno i dobro izmereno...ovde bukvalno treba sto puta meriti, a jednom seći...drugo koliko je u celu priču unesen lični interes pojedinaca koji kroje priče kako oni to žele Hmmm ..vidim da znaš puno, ali neideš daleko sa izjavama..šteta..Confused

mislim da je zoranp lepo ovo rekao,da mi nemamo samo problem oko osamostaljenja i pravljenja novog LU, već problem je ko potencira osamostaljenje i iz kojih interesa (naravno ličnih)

LU Aleksandrovo
 Razlog udru?ivanju je prvenstveno interes svih strana koje ueestvuju u udru?ivanju, eim se to poremeti prestaje i potreba za udru?eno?au. Da ne tupim svi znamo kako su pro?la mnoga udru?ivanja poeev od brakova preko poslodavaca, partijskih i paorskih i i i i i .
Razlog ?to smo se udru?ili je bio zakon a razlog ?to sada neki hoae da se razdru?e je ?to nam sada novi zakon o udru?enjima nameae usagla?avanje statuta, jedinu priliku koju imamo da se razdru?imo, ako to ne uradimo sada i udru?enje dobije lovi?te na gazdovanje sledeai deset godina nema razdru?ivanja.
Nisu lovaeka udru?enja muzieari pa da sviraju to jest love gde i kako hoae.
?to se tiee onih koji imaju lovu ti ae hteli mi ili ne kupiti ili ti zakupiti lovi?te kako im se bude nadigla ona stvar.

Sremac75
 E toga se i ja najviše plašim!
A šta će onda biti sa 90% lovaca koji su u znaš kakvom finansijskom stanju?
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Pepa 75
 Nece se bas mnogi privatnici otimati da uzmu Nasa lovista, eventulno po koji Poljoprivredni kombinat koji ima 2000 ha u vlasnistvu ili dugogodisnjem zakupu, a takih nema mnogo. Svi su se oni preracunali dobrano. bice verovatno pokusaja i od strane nekih agencija za lov turizam ali to je svetski trend.

LU Aleksandrovo
 To ti misli?, eekaj dok vidimo kako ae izdele lovi?ta, vea vidimo svog boga kako su izdelili podrueja a tu?e bogove ae mo vidimo verovatno nakon podele lovi?ta (ne dodele) to ae ?avoli da zavr?e.
Pa dugo smo i opstali nakon Tileta davno be?e 80.

Pepa 75
 to i jeste nas najveci problem sto nam niko iz drzavnog vrha nije lovac!

Sremac75

LU Aleksandrovo kaže:
To ti misliš, čekaj dok vidimo kako će izdele lovišta, već vidimo svog boga kako su izdelili područja a tuđe bogove će mo vidimo verovatno nakon podele lovišta (ne dodele) to će đavoli da završe.
Pa dugo smo i opstali nakon Tileta davno beše 80.

Ako vam ne budu nacrtali lovište koje bi se podudaralo sa granicama sadašnjeg revira tvog LD, bićete u velikom problemu oko samostalnosti!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Pepa 75
 katastarska opstina je jedno od resenja ovih problema!

Lala
 Katastarska opština i jeste jedan od kriterijuma za ustanovljenje lovišta, po zakonu. Ali nije jedini.

LU Aleksandrovo
 To ne zavisi od na?ih ?elja vea od onih koji vuku linije a kako ae ih povuai videae se uskoro.
LU ?iti?te su podelili rekom stari begej, iznad nas je ostao deo lovi?ta Itebeja koji nisam siguran da ima 2000 hektara gde ae to pripasti a.
Na?a katastarska op?tina Aleksandrovo ima 5.300 hektara ko ka?e da to neae biti dva lovi?ta.
U ovoj dr?avi sve su tajne kad mi saznamo za sve ae biti kasno, po obieaju do du?e da ne gre?im du?u nekad smo znali da ae da poskupe cigare danas vi?e ni to ne znamo.

Lala
 Pa zar nije u Žitištu Ratko Kusić? On je u Komori izabran, možda on zna nešto više. Čovek ima kontakte sa nadležnima, čudi me...

LU Aleksandrovo
 I mene pa pored ratka je i Kuzman tamo u pokrajini. Do du?e kad smo bili u LSV pro?log ponedeljka bila je mala uzbuna to jest ?urba i?lo se za beograd ne?to nije pro?lo u vladi (Beukovia, Pa?in, Zeremski, Grdinia) sad znamo ?ta je problem jel razdeljeno je najveae lovi?te u Srbiji Zrenjaninsko. Kolko me pamet slu?i Pa?in je aktivno ueestvovao u dono?enju zakona o lovstvu.

Lala
 I ne samo on, kolega, još neki su učestvovali. Kažem, o tom potom. Ne moram baš sve ja da kukuričem Smile
Jedino ako rešenja koja su nudili ovi iz saveza, nisu ušla u predlog zakona, pa se sad bune, onda u redu. A o tome šta je ko predlagao, šta je ušlo u zakon a šta ne, to ja ne znam, to zna ministarstvo. Mada, po zakonu o dostupnosti informacija, ne bi trebalo da bude problem da se dobiju papiri, pa da se već jednom razjasni ko je šta radio. A zahtev za informacije može da podnese i pojedinac, ako se pozove na taj zakon. (mala lekcija iz demokratije Grin)

LU Aleksandrovo
 Da zaboravih da dodam Pa?in je bio kod mene u lovu pre 5 ili 6 godina i jo? onda sam mu prilikom klopice dao na uvid predlog zakona o lovstvu republike Hrvatske pri eemu je bio komentar da ae i na? biti otprilike takav. Slienost je u PM. Mo?da ae u sledeaem zakonu biti slienosti koji ae biti donet odmah nakon pokolja u lovi?tima od strane tajkunosa.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,629,380 posete www.srbijalov.com