| 
 Sbirolino, Sbirulino, Bombarda, tehnika pecanja 
 | 
| Sniper Hunter | 
 Objavljen 04.03.2011. 21:02 
 | 
 
  
Moderator 
 
 
  
Upisa: 4753 
Pristupio: 13.12.2009. 10:00 
  | 
Kazem kada bih imao onakav kakav sam vozio rado bih se vozio po dunavu sa kolegom podunavcem a ako nezna da pliva tu je prsluk sigurnosni nema problem   akosi mislio sa ovim smajlijem da je som zavrsio u tanjiru , nije ja somove ,sarane ,stuke , smudjeve,pustam nazad u vodu uzimam pastrmku i tu po neki primerak pustam jer pastrmka se lako gaji u vestackim uslovima i ne smatram je plemenitom ribom mada ce mi mozda pojedine kolege zameriti na ovoj izjavi
 
 | 
|   | 
 
 
 
 | 
 | 
| Nenad000 | 
 Objavljen 04.03.2011. 21:19 
 | 
 
  
Član 
 
 
  
Upisa: 129 
Pristupio: 21.01.2011. 10:02 
  | 
ja je skoro uopste i ne jedem,ali sigurno necu da je vratim u vodu barem ovde na barama, inace sam sa jos dvojcom kolege za tri sata ulovio 44 komada pastrmke to mi je do sada najaci ulov.Znas oni na tome zaradjuju i rigorozni su ali ja zato koristim svaki trenutak kako da ih sjebem.Svaki izlazak me kosta minimum 50,i nije mi zao para ali je zato pravilo da jednom u mesec dana bace ribu ,a oni to upisu samo na papiru a zaborave da je bace pa znas kako ti meni tako ja tebi  
 
Nosvicu kad imas prilike probaj sa rostilja i dimljenog tostolovika
  ,S R B I J A  
 | 
|   | 
 
 
 
 | 
 | 
| Sniper Hunter | 
 Objavljen 04.03.2011. 21:27 
 | 
 
  
Moderator 
 
 
  
Upisa: 4753 
Pristupio: 13.12.2009. 10:00 
  | 
Ni ja puno ne jedem ribu pastrmku filetiram pa se menjam sa svajcarcima za suvo meso ili vino posto je ovde vinarski kraj a padne i po neki kotur sira a sve druge ribe pustam zbog cega bih je uzeo da je pojedes mozes samo jednom a upecas vise puta . 
 
 | 
|   | 
 
 
 
 | 
 | 
| Sniper Hunter | 
 Objavljen 04.03.2011. 21:29 
 | 
 
  
Moderator 
 
 
  
Upisa: 4753 
Pristupio: 13.12.2009. 10:00 
  | 
Nego nenade kako stoje stvari sa bandarima i stukama kod tebe na severu cuo sam da su veliki tamo bandari 
 
 | 
|   | 
 
 
 
 | 
 | 
| Nenad000 | 
 Objavljen 04.03.2011. 21:52 
 | 
 
  
Član 
 
 
  
Upisa: 129 
Pristupio: 21.01.2011. 10:02 
  | 
Sniper Hunter kaže: 
Nego nenade kako stoje stvari sa bandarima i stukama kod tebe na severu cuo sam da su veliki tamo bandari   
 
Ih pa nije tako ko ti je reko to ti je jos severnije ,stuke ima ali nije nesto za pohvalu obicno se lovi na slobodnim barama za bandare u danskoj neznam ja iskreno nisam cuo,Svedska je poznata za stuku,pastrmku ,zimski ribolov u ledu, lov divlje svinje ,los.Isao sam na brod jednoom,i verovatno nikad vise samo oprema koliko je teska.Varalice su od 150g pa na gore obicno zimi se lovi cosk nesto kao bakalar ali ih ima stvarno i velikih pa ga ti izvadi.Ima i sarana ali to samo kad su takmicenja ,oni se vracaju u vodu obavezno.Svedska je divljina san za svakog lovca i ribolovca 
  ,S R B I J A  
 | 
|   | 
 
 
 
 | 
 | 
| Podunavac | 
 Objavljen 04.03.2011. 22:50 
 | 
 
  
Lovčina 
 
 
  
Upisa: 7755 
Pristupio: 17.12.2010. 23:54 
  | 
Dok sam bio u Danskoj ja sam blinkerisao bandare na jednom kanalu što se uleva u more. Bilo ih je dosta, ali nisu bili preterano veliki. Nenad verovatno zna gde je ostrvo Romo. Tu blizu sam pecao. A na privatna jezerca kada smo išli vatali samo lososa na pastu. Što se tiče plivanja znam da plivam, ali mi se čini da bi mi kolega Nenad ipak dao prsluk, ali pancir u slučaju da ispadnem iz čamca.  
 
 | 
|   | 
 
 
 
 | 
 | 
| Nenad000 | 
 Objavljen 05.03.2011. 21:15 
 | 
 
  
Član 
 
 
  
Upisa: 129 
Pristupio: 21.01.2011. 10:02 
  | 
Podunavac kaže:
Dok sam bio u Danskoj ja sam blinkerisao bandare na jednom kanalu što se uleva u more. Bilo ih je dosta, ali nisu bili preterano veliki. Nenad verovatno zna gde je ostrvo Romo. Tu blizu sam pecao. A na privatna jezerca kada smo išli vatali samo lososa na pastu. Što se tiče plivanja znam da plivam, ali mi se čini da bi mi kolega Nenad ipak dao prsluk, ali pancir u slučaju da ispadnem iz čamca.     
 
verujem da znas i sekira isto pliva,nego di ste danas nesto vas nema post,podunavac znas neki mamac za ove suvozemne,kolega imam jedan recept za soma ako nisi gadljiv 
  ,S R B I J A  
 | 
|   | 
 
 
 
 | 
 | 
| Podunavac | 
 Objavljen 05.03.2011. 22:56 
 | 
 
  
Lovčina 
 
 
  
Upisa: 7755 
Pristupio: 17.12.2010. 23:54 
  | 
Mamac za suvozemne zeleni papirići sa što više nula. A gadljiv nisam, recept može.
 
 | 
|   | 
 
 
 
 | 
 | 
| Nenad000 | 
 Objavljen 06.03.2011. 18:56 
 | 
 
  
Član 
 
 
  
Upisa: 129 
Pristupio: 21.01.2011. 10:02 
  | 
Podunavac kaže: 
Mamac za suvozemne zeleni papirići sa što više nula. A gadljiv nisam, recept može.  
 
 
creva od kokoske zajedno sa dzigericom,napravi se ko ruza pa na povecu trokraku,zatim vrabac se oprli sa sve perijem pa na udicu,kombinacija bogomoljke skakavca ,glista barska i cvet od ruze ,ovo je provereno a naj naj metoda ja babuskica od 500g stavi se na jedan kruti stap dok je riba najvise 40cm u vodi,znas neko drvo di rastu zelembaci 
  ,S R B I J A  
 | 
|   | 
 
 
 
 | 
 | 
| Sniper Hunter | 
 Objavljen 06.03.2011. 20:19 
 | 
 
  
Moderator 
 
 
  
Upisa: 4753 
Pristupio: 13.12.2009. 10:00 
  | 
Da nastavim pricu sa" muvanja"posle kafe pauze stizemo na jezero na kome se vec pojedine kolege pakuju neki sa ribama a neki gundjajuci uzimamo opremu pravimo krug oko jezera nista na vidiku pastrmka nije vise na povrsini spustila se dole a ja to ne volim jer volim da je na oku i vidljiva pri povrsini tako da ne pecas na slepo nego preciznim i odmerenim zabacima uz izazivanje i animaciju pecas i posmatras reakciju ribe na razlicite tehnike vodjenja mamca i brzo se otkrije najbolji mamac boja paste koja radi ili koje opterecenje i optimalna brzina vodjenja mamca ali sta je tu je  menjam bombardu stavljam otezanu brzotonucu od 15 g i dva crva na udici predvez 0,14 udica br 7 ionda prvi udarac 42 cm kalifornijska skroz pri dnu na 6-7m dubine prilegle da odmaraju i tako polako i u 11h svih 5 kom odlazim u obliznji restoran sa jos dva druga na po jedan aperitiv i da donesem moje rostiljce za drugo poluvreme  
  
drugar od jutros je u zaostatkun samo jednu je uspeo e sad ja malo  delim "zauske"i usput mu kazem na francuskom posto je on Svajcarac da bez starca nema udarca  na sta se on smeje malo vise mom prevodu nase 
poslovice stize i sin sa svezim hlebom i salatom otvara se Pinot Noir iz 2008 taman uzreo i pocinje drugo poluvreme   
  
  
drugar i sin unose kalorije  
i tako jos jedno uspesno otvaranje sezone ako se po jutru poznaje dan onda po otvaranju sezona  ali videcemo do novembra ima jos puno  
BISTRO I DOBAR POGLED!!
 
 | 
|   | 
 
 
 
 | 
 | 
| Nenad000 | 
 Objavljen 06.03.2011. 20:30 
 | 
 
  
Član 
 
 
  
Upisa: 129 
Pristupio: 21.01.2011. 10:02 
  | 
svaka cast,ko zna zna ,e jel rostilj mali ili je ono parcence mesa  pola kile  
  ,S R B I J A  
 | 
|   | 
 
 
 
 | 
 | 
| Sniper Hunter | 
 Objavljen 06.03.2011. 20:31 
 | 
 
  
Moderator 
 
 
  
Upisa: 4753 
Pristupio: 13.12.2009. 10:00 
  | 
Parcici mali 3   u kilo
 
 | 
|   | 
 
 
 
 | 
 | 
| Nenad000 | 
 Objavljen 06.03.2011. 20:38 
 | 
 
  
Član 
 
 
  
Upisa: 129 
Pristupio: 21.01.2011. 10:02 
  | 
Sniper Hunter kaže:
Parcici mali 3    u kilo   
 
 
bravo druze da dodjem da pomognem malo
  ,S R B I J A  
 | 
|   | 
 
 
 
 | 
 | 
| Sniper Hunter | 
 Objavljen 06.03.2011. 20:42 
 | 
 
  
Moderator 
 
 
  
Upisa: 4753 
Pristupio: 13.12.2009. 10:00 
  | 
Samo izvoli sledeceg vikenda pravimo reprizu    
 
 | 
|   | 
 
 
 
 | 
 | 
| Podunavac | 
 Objavljen 06.03.2011. 23:13 
 | 
 
  
Lovčina 
 
 
  
Upisa: 7755 
Pristupio: 17.12.2010. 23:54 
  | 
Nenad000 kaže:
Podunavac kaže: 
Mamac za suvozemne zeleni papirići sa što više nula. A gadljiv nisam, recept može.  
creva od kokoske zajedno sa dzigericom,napravi se ko ruza pa na povecu trokraku,zatim vrabac se oprli sa sve perijem pa na udicu,kombinacija bogomoljke skakavca ,glista barska i cvet od ruze ,ovo je provereno a naj naj metoda ja babuskica od 500g stavi se na jedan kruti stap dok je riba najvise 40cm u vodi,znas neko drvo di rastu zelembaci    
 
Od ova kokošija crevca i oprljeni vrabci nema ništa. Ne petljam sa živinom. Ne znam da li si pročitao postove lov fazana? A što se tiče drveta i ja ga tražim već godinama ali  .
 
 | 
|   | 
 
 
 
 | 
 | 
| Sniper Hunter | 
 Objavljen 23.10.2011. 13:14 
 | 
 
  
Moderator 
 
 
  
Upisa: 4753 
Pristupio: 13.12.2009. 10:00 
  | 
Moja ribolovacka sekcija je za danas organizovala dan zajednickog izlaska svih clanova na pecanje ,u tu svrhu iznajmljeno je privatno jezerce u kom je ubacena kalifornijska pastrmka ,oko 400kg za danas ,a moze da se peca do kraja nedelje ,tj. jos 7dana ,u utorak i cetvrtak se ubacuje jos po 200kg i tada je zabranjeno pecanje ,tako da svaki clan ima mogucnost ulova ,radnim danima je ograniceno na 4 primerka po osobi a vikendom po 8, 
ja sam za danas ispunio normu od 8 kom.Ubaceno je nekoliko vecih primeraka od 2-3-4kg ,pecalo se tehnikom bombarda na imitaciju larve od ose ,bilo je dosta ljudi oko 100 pecarosa ,bilo je interesantno 
uspeo sam da izvadim i jedan primerak od tih vecih ,kalifornijska pastrmka duzine 65cm i tezine 3kg ,vadio sam je napolje oko 15 min i uz drugarsku pomoc kolege do sebe ubacena je u meredov 
  
 
  
 
Inace ukupna tezina tih 8 primeraka je 7,5 kg ,jos jedno uspesno ribolovacko prepodne
 
 | 
|   | 
 
 
 
 | 
 | 
| Podunavac | 
 Objavljen 23.10.2011. 16:40 
 | 
 
  
Lovčina 
 
 
  
Upisa: 7755 
Pristupio: 17.12.2010. 23:54 
  | 
Sniper majstore, čestitam. Nek vide Švajcarci kako Srbin peca. Kad uđemo u EU ima svu ribu da im povatamo.
 
 | 
|   | 
 
 
 
 | 
 | 
| klaja | 
 Objavljen 23.10.2011. 16:47 
 | 
 
  
Lovčina 
 
 
  
Upisa: 1332 
Pristupio: 10.03.2011. 21:02 
  | 
ja danas bacao vaaralicu ali nista,ni da pipne. | 
|   | 
 
 
 
 | 
 | 
| Scorpion Hunter | 
 Objavljen 23.10.2011. 18:07 
 | 
 
  
Veteran 
 
 
  
Upisa: 895 
Pristupio: 13.05.2011. 17:39 
  | 
Sniper   
I ja danas varalicarih mali vobler, mala reka i mali Klenovi ;)  | 
|   | 
 
 
 
 | 
 | 
| Scorpion Hunter | 
 Objavljen 23.10.2011. 18:14 
 | 
 
  
Veteran 
 
 
  
Upisa: 895 
Pristupio: 13.05.2011. 17:39 
  | 
Skorpion kaže:
Sniper   
I ja danas varalicarih mali vobler, mala reka i mali Klenovi ;)    | 
|   | 
 
 
 
 |