Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Sbirolino, Sbirulino, Bombarda, tehnika pecanja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Sbirolino, Sbirulino, Bombarda, tehnika pecanja
Sniper Hunter
 Kazem kada bih imao onakav kakav sam vozio rado bih se vozio po dunavu sa kolegom podunavcem a ako nezna da pliva tu je prsluk sigurnosni nema problemGrin akosi mislio sa ovim smajlijemGladanda je som zavrsio u tanjiru , nije ja somove ,sarane ,stuke , smudjeve,pustam nazad u vodu uzimam pastrmku i tu po neki primerak pustam jer pastrmka se lako gaji u vestackim uslovima i ne smatram je plemenitom ribom mada ce mi mozda pojedine kolege zameriti na ovoj izjavi

Nenad000
 ja je skoro uopste i ne jedem,ali sigurno necu da je vratim u vodu barem ovde na barama, inace sam sa jos dvojcom kolege za tri sata ulovio 44 komada pastrmke to mi je do sada najaci ulov.Znas oni na tome zaradjuju i rigorozni su ali ja zato koristim svaki trenutak kako da ih sjebem.Svaki izlazak me kosta minimum 50,i nije mi zao para ali je zato pravilo da jednom u mesec dana bace ribu ,a oni to upisu samo na papiru a zaborave da je bace pa znas kako ti meni tako ja tebiDragoljupe

Nosvicu kad imas prilike probaj sa rostilja i dimljenog tostolovika
Kolce,S R B I J A

Sniper Hunter
 Ni ja puno ne jedem ribu pastrmku filetiram pa se menjam sa svajcarcima za suvo meso ili vino posto je ovde vinarski kraj a padne i po neki kotur sira a sve druge ribe pustam zbog cega bih je uzeo da je pojedes mozes samo jednom a upecas vise puta .iveli 3

Sniper Hunter
 Nego nenade kako stoje stvari sa bandarima i stukama kod tebe na severu cuo sam da su veliki tamo bandari 

Nenad000

Sniper Hunter kaže:
Nego nenade kako stoje stvari sa bandarima i stukama kod tebe na severu cuo sam da su veliki tamo bandari

Ih pa nije tako ko ti je reko to ti je jos severnije ,stuke ima ali nije nesto za pohvalu obicno se lovi na slobodnim barama za bandare u danskoj neznam ja iskreno nisam cuo,Svedska je poznata za stuku,pastrmku ,zimski ribolov u ledu, lov divlje svinje ,los.Isao sam na brod jednoom,i verovatno nikad vise samo oprema koliko je teska.Varalice su od 150g pa na gore obicno zimi se lovi cosk nesto kao bakalar ali ih ima stvarno i velikih pa ga ti izvadi.Ima i sarana ali to samo kad su takmicenja ,oni se vracaju u vodu obavezno.Svedska je divljina san za svakog lovca i ribolovcaMaka
Kolce,S R B I J A

Podunavac
 Dok sam bio u Danskoj ja sam blinkerisao bandare na jednom kanalu što se uleva u more. Bilo ih je dosta, ali nisu bili preterano veliki. Nenad verovatno zna gde je ostrvo Romo. Tu blizu sam pecao. A na privatna jezerca kada smo išli vatali samo lososa na pastu. Što se tiče plivanja znam da plivam, ali mi se čini da bi mi kolega Nenad ipak dao prsluk, ali pancir u slučaju da ispadnem iz čamca.GrinSmeko
Tri prsta 2Kolce

Nenad000

Podunavac kaže:
Dok sam bio u Danskoj ja sam blinkerisao bandare na jednom kanalu što se uleva u more. Bilo ih je dosta, ali nisu bili preterano veliki. Nenad verovatno zna gde je ostrvo Romo. Tu blizu sam pecao. A na privatna jezerca kada smo išli vatali samo lososa na pastu. Što se tiče plivanja znam da plivam, ali mi se čini da bi mi kolega Nenad ipak dao prsluk, ali pancir u slučaju da ispadnem iz čamca.GrinSmeko

verujem da znas i sekira isto pliva,nego di ste danas nesto vas nema post,podunavac znas neki mamac za ove suvozemne,kolega imam jedan recept za soma ako nisi gadljivDragoljupe
Kolce,S R B I J A

Podunavac
 Mamac za suvozemne zeleni papirići sa što više nula. A gadljiv nisam, recept može.
Tri prsta 2Kolce

Nenad000

Podunavac kaže:
Mamac za suvozemne zeleni papirići sa što više nula. A gadljiv nisam, recept može.

creva od kokoske zajedno sa dzigericom,napravi se ko ruza pa na povecu trokraku,zatim vrabac se oprli sa sve perijem pa na udicu,kombinacija bogomoljke skakavca ,glista barska i cvet od ruze ,ovo je provereno a naj naj metoda ja babuskica od 500g stavi se na jedan kruti stap dok je riba najvise 40cm u vodi,znas neko drvo di rastu zelembaciDragoljupe
Kolce,S R B I J A

Sniper Hunter
 Da nastavim pricu sa" muvanja"posle kafe pauze stizemo na jezero na kome se vec pojedine kolege pakuju neki sa ribama a neki gundjajuci uzimamo opremu pravimo krug oko jezera nista na vidiku pastrmka nije vise na povrsini spustila se dole a ja to ne volim jer volim da je na oku i vidljiva pri povrsini tako da ne pecas na slepo nego preciznim i odmerenim zabacima uz izazivanje i animaciju pecas i posmatras reakciju ribe na razlicite tehnike vodjenja mamca i brzo se otkrije najbolji mamac boja paste koja radi ili koje opterecenje i optimalna brzina vodjenja mamca ali sta je tu je menjam bombardu stavljam otezanu brzotonucu od 15 g i dva crva na udici predvez 0,14 udica br 7 ionda prvi udarac 42 cm kalifornijska skroz pri dnu na 6-7m dubine prilegle da odmaraju i tako polako i u 11h svih 5 kom odlazim u obliznji restoran sa jos dva druga na po jedan aperitiv i da donesem moje rostiljce za drugo poluvremeGrin
i51.tinypic.com/5l3uhl.jpg
drugar od jutros je u zaostatkun samo jednu je uspeo e sad ja maloOpameti se delim "zauske"i usput mu kazem na francuskom posto je on Svajcarac da bez starca nema udarca na sta se on smeje malo vise mom prevodu nase
poslovice stize i sin sa svezim hlebom i salatom otvara se Pinot Noir iz 2008 taman uzreo i pocinje drugo poluvremeRotiljiveli 3
i51.tinypic.com/rh1uzc.jpg
i54.tinypic.com/2llztdu.jpg
drugar i sin unose kalorijeGrin
i tako jos jedno uspesno otvaranje sezone ako se po jutru poznaje dan onda po otvaranju sezona ali videcemo do novembra ima jos puno
BISTRO I DOBAR POGLED!!

Nenad000
 svaka cast,ko zna zna ,e jel rostilj mali ili je ono parcence mesa pola kileZivioRodjoDragoljupe
Kolce,S R B I J A

Sniper Hunter
 Parcici mali 3 GrinDasau kilo

Nenad000

Sniper Hunter kaže:
Parcici mali 3 GrinDasau kilo

bravo druze da dodjem da pomognem malo
Kolce,S R B I J A

Sniper Hunter
 Samo izvoli sledeceg vikenda pravimo reprizuGrinRotiljiveli 2ZivioRodjo

Podunavac

Nenad000 kaže:

Podunavac kaže:

creva od kokoske zajedno sa dzigericom,napravi se ko ruza pa na povecu trokraku,zatim vrabac se oprli sa sve perijem pa na udicu,kombinacija bogomoljke skakavca ,glista barska i cvet od ruze ,ovo je provereno a naj naj metoda ja babuskica od 500g stavi se na jedan kruti stap dok je riba najvise 40cm u vodi,znas neko drvo di rastu zelembaciDragoljupe

Od ova kokošija crevca i oprljeni vrabci nema ništa. Ne petljam sa živinom. Ne znam da li si pročitao postove lov fazana? A što se tiče drveta i ja ga tražim već godinama ali Trt Milojka.
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 Moja ribolovacka sekcija je za danas organizovala dan zajednickog izlaska svih clanova na pecanje ,u tu svrhu iznajmljeno je privatno jezerce u kom je ubacena kalifornijska pastrmka ,oko 400kg za danas ,a moze da se peca do kraja nedelje ,tj. jos 7dana ,u utorak i cetvrtak se ubacuje jos po 200kg i tada je zabranjeno pecanje ,tako da svaki clan ima mogucnost ulova ,radnim danima je ograniceno na 4 primerka po osobi a vikendom po 8,
ja sam za danas ispunio normu od 8 kom.Ubaceno je nekoliko vecih primeraka od 2-3-4kg ,pecalo se tehnikom bombarda na imitaciju larve od ose ,bilo je dosta ljudi oko 100 pecarosa ,bilo je interesantno
uspeo sam da izvadim i jedan primerak od tih vecih ,kalifornijska pastrmka duzine 65cm i tezine 3kg ,vadio sam je napolje oko 15 min i uz drugarsku pomoc kolege do sebe ubacena je u meredov
i56.tinypic.com/2u6jxxd.jpg

i53.tinypic.com/24mxfeb.jpg

Inace ukupna tezina tih 8 primeraka je 7,5 kg ,jos jedno uspesno ribolovacko prepodne

Podunavac
 Sniper majstore, čestitam. Nek vide Švajcarci kako Srbin peca. Kad uđemo u EU ima svu ribu da im povatamo.
Tri prsta 2Kolce

klaja
 ja danas bacao vaaralicu ali nista,ni da pipne.

Scorpion Hunter
 Sniper Bravo 2
I ja danas varalicarih mali vobler, mala reka i mali Klenovi ;)

Scorpion Hunter

Skorpion kaže:
Sniper Bravo 2
I ja danas varalicarih mali vobler, mala reka i mali Klenovi ;)

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,613,169 posete www.srbijalov.com