Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Napredna kinologija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Napredna kinologija
huntinggirl1
 razlike u pravilnicima su zanemarljive, čak šta više ne primete se,

ovo je 99% ono šta se ocenjuje na St.Hubertu na svetskom šampionatu

nadam se da ste zadovoljni i ako vam sada nešto nije jasno, pitajte slobodno,

Jank

DakiNS kaže:
Izvinjavamo se mlogo se izvinjavamo što smo zalutali na temu kinologija za početnike ili upoznajte rase pasa a bio sam ubeđen da je tema napredna kinologija, još jednom se izvinjavamo. Imam jednu molbu za koleginicu Sanju da li možete da nastavite onu pričicu sa SV Hub. A vi kolege koje interesuju razne pričice ima PP. Ne mo da se ljutiš.

Veoma dobro poznajem sve vrste pasa, druženje i briga o životinjama je moj hobi i životni moto....naravno da poznajem i ove japanske pse ali pokrenuo sam ovu priču zbog mladih, možda nije za ovu temu ali ko više zna više i vredi.....
A koleginica veoma lepo i stručno sve to prezentuje za svaku pohvalu...

mislim ja stem nem ništa

Koleginice huntinggrl....:uF....Aplauz....:uF
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

huntinggirl1
 hvala, možda bi mogli da otvorimo nešto u stilu upoznavanja sa rasama,

šta mislite

Jank
 Koleginice veoma cenim ovo vaše zanimanje, i ljubav prema tim ljupkim stvorenjima....vaša stručnost me fascinira....samo nastavite......B)
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

huntinggirl1
 dajte predlog,

evo oko hubertus pravilnika je bila gužva, a sada ni jedan komentar....

ohotnik
 Interesuje me da li znate nekoga u srbiji da lovi sa pudl poenterom i vase misljenje o ovom psu Razlike u odnosu na standardog poentera,da li je nos i siroko pretrazivanje terena u trku i njegova odlika

huntinggirl1
 ja ih nisam videla kod nas, veoma su retki,
gledala sam na jednoj utakmici pre par godina i malo je sporiji od poentera

ohotnik
 Intersantna rasa voleo bih da mogu da ga vidim na terenu u lovu Predpostavljao sam da je sporiji od standardnog poentera i da bi zato bio pogodniji za klasicni lov.Hvala na informacijama

huntinggirl1
 po meni je bolji za lov

huntinggirl1
 pokušaći i standard da nađem

huntinggirl1
 e nešto prevod ne ide, moramo Lalu moliti

ohotnik
 I ja sam istog misljenja da je bolji za klasican lov Ali me cudi da je toliko redak i zbog toga bih voleo da ga vidim na delu u lovu Znam da ga ima par lovaca u ceskoj ali kada sam tamo bio u komercijalnom lovu nisam imao priliku da odem sa prijateljima da vidim tu rasu pasa a zivo me interesuje Nesto sto sam video na internetu su mi marke nesto kratke

kosmajski div
 Pohvalio bih temu koju je kolega Daki pokrenuo i mislim da ima da se o ovoj temi sta kaze.Koleginica H-girl1 je neke stvari krenula da objasnjava ,ali stalo se sa pitanjima i podpitanjima pa da ne posustanemo na ovako zanimljivoj oblasiti .I sam sam ucestvovao u pocetnoj fazi tog takmicenja ranije ,ali za ovu vrstu nadmetanja treba imati mnogo sto sta i mnogo vise od dobre volje da bi se stiglo do samog kraja ili da bi se na ovakvom takmicenju pobedilo, ali posto je to takva vrsta takmicenja, koja nema bas dugu tradiciju ,ako se nevaram, a koja se po svom sadrzaju, organizaciji i samim ciljevima ,razlikuje od drugih kinoloskih manifestacija.Kakva je ovo manifestacija i sta je cilj ovakve priredbe, vec je pomalo objasnjeno ,ali evo i mog objasnjenja doduse malo narodski receno.Lovacko-kinoloski kup [kao i kup u fudbalu] je manifestacija koja spaja ono kinolosko i lovacko na najbolji moguci nacin i podize masovnost i kod lovaca i kod kinologa jer je zanimljiva.Samo takmicenje je najbolji dokaz da je lovna kinologija sastavni deo naseg lovstva, sto mene posebno raduje.Ovde imamo bezmalo dva ispitivanja u prvom redu Lovca u lovistu, a onda i njegovog psa ,a sve se to kasnije zbirno sastavi u jedno..Kod lovca se ispituje njegova lovna vestina i sve sto ide uz to i naravno umesnost ili znanje u koristenju psa.Prakticno to znaci ocenjuje se kompletan rad lovca i psa u prakticnom lovu u svim varijantama lovljenja.U ovom takmicenju mogu ucestvovati svi lovci i njihovi psi koji imaju rodovnik i stariji su od 9 meseci. naravno sa pozitivnom ocenom u eksterijeru.Koleginica je procitala iz pravilnika koliko to donosi poena, ali ja bih dodao da lovac ucestvuje sa 75procenata . a pas ima samo 25 procenata u osvajanju tih poena, ako se nevaram.Ovo takmicenje je tek zadnjih godina postalo popularno medju lovcima, a posto mi imamo srecu da nam je tu koleginica H-girl1 i da je ona selektor tog takmicenja i te ekipe mogli bi da doznamo mnogo sto sta od nje.Za pocetak bih mogli da doznamo ko je Sv. Hubert , kako se on naziva u nasoj zemlji i tako za pocetak nesto uopsteno.Za Slovacku kako je tamo bilo imamo vremena jer bilo je valjda i nekog dogadjanja i pre toga.Zanimljivo bi bilo doznati kada je prosle godine pocelo to takmicenje i ko su ljudi koji su na nasem nivou uspeli da stanu na tron pobednika [neki znaju ], da nam isprica mozda nesto o njima, njihovim psima,i da nam kaze ko je organizator kupa, mislim Lovacki savez ili kinoloski.Imamo sigurno o cemu da pisemo a verujem da to moze povecati masovnost ovog takmicenja.
http://www.facebook.com/kosmajskidivsopot.ivkovic

ohotnik
 Sveti Hubert ima dugu tradiciju Samo je kod nas zadnjih godina taj vid takmicenja u usponu Mogu da obavestim lovce one koje ne znaju da moj prijatelj Radoje Bugarski iz Obrenovca je jednom prilikom bio sampion sveta A drugom sampion evrope Za godine nisam bas siguran mislim da je 1978 i 1980 Dosta sam slusao od njega o tom vremenu i nacinu takmicenja Govori da je tada bila mnogo veca konkurencija i da su psi bili dosta kvalitetniji

huntinggirl1
 au, ovakav način ispitivanja ne priliči jednom odgajivaču, vaša tvrdnja da mi nemamo tradiciju u ovoj vrsti takmičenja je ili neznanje ili nešto drugo,

u Vojvodini je ovaj način takmičenja sa veoma velikim stažom,
pravilnik je objavljen i prokomentarisan, ne vidim šta vam nije još jasno, kažite tačno.

Lala
 'Napredna kinologija' nije tema koja će se baviti pojedinim uzgajivačima ili pojedinim psima. Niti će biti mesto za prepucavanja ko je gde, kako i zašto pobedio ili izgubio.
Diskutuje se o stručnim temama, a ne o ličnostima.
Ne verujem da nekog prosečnog lovca zanimaju trzavice i tračevi medju uzgajivačima. To više priliči diskusiji u kafani, a ne ovde.
Dakle, stručne teme! I stručna objašnjenja! 
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

zoranp
 Slažem se sa Lalom u potpunosti..jer sam član jednog foruma gde je sujeta i zavist sve zaustavila..Cry
Na sv.Hubertu ili Jevstatiju (ako je nekome nejsano)..je ja verujem jako izražena ravnopravnost svih učesnika, jer se glaeda sve od pojave lovca i psa ,pa do rada, odstrela i postupanja sa odstreljenom divljači..mislim da nema tu mesta nekom podvaljivanu,a ja sam lično prošle godine išao na par lovno kinoloških kupova, i oduševio se, te ove godine ozbiljno imam nameru da učestvujem u što većem broju istih..ja bih zamolio Sanju da postavi ako ima kalendar utakmica i lovačkih kupova,da se zna i da se možemo više uključivati u takve manifestacije, pa neka najbolji pobedi..B) 
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

kosmajski div
 Ne ,nikako to nije bilo ispitivacki,ja ne proveravam vase poznavanje, moje da pitam i cenim da je bolje da vas svako ponesto pita ,a da vi na neke stvari odgovorite, ako hocete i ako smatrate da je to bitno reci .Rekao sam da sam misljenja [-pogresio sam-] da ta vrsta takmicenje nema dugu tradiciju misleci da mozda nije starije od tridesetak godina , ali me kolega Ohotnik podseti na strasno veliki uspeh takodje mog prijatelja g.Radoja Bugarskog sa psom Donom [NKD ] koji se bas dogodio tih navedenih godina , a cini mi se da je taj uspeh ponovio i sa psom Blek od Zelenog venca [NKD] sledece god. a to kolega moze da proveri kod g.Bugarskog, jer treba da se zna i upamti , da smo i onda imali sta da pokazemo.Ovo sto kolega Lala ima strah od nekog prepucavanja to nije ovde nicija namera.Pa zar nije lepo pomenuti te momke koji su se borili za boje nase reprezentacije, javno ih pohvaliti, ovde na lovackom forumu, jer mozda ce im ta pohvala goditi , a meni bi godila da sam na njihovom mestu . Postavio sam pitanje cisto strucno , kada su pocele kvalifikacije i od kog nivoa su pocele, ako ih je bilo , koliko su trajale i gde je finale naseg kupa odrzano.Nema tu nista tendeciozno jer mnogi ni ne znaju da recimo takmicenje pocinje pocetkom jeseni. Ocekivao sam jos bas tehnicki opis pocetaka takmicenja na nivou lovackih udruzenja , gde recimo sudi jedan kinoloski sudija i jedan istaknuti lovac,bas bih voleo da kolege cuju zasto je to tako samo ukratko reci, pa onda to regionalno takmicenje kao druga faza , ko tamo sudi i redom.Pa to su vazna pitanja za one koji nisu ucestvovali ,a zeleli bih da se ukljuce.Trebalo je opisati prakticno i kakva je struktura pasa koji su prosle godine ucestvovali, recimo rase , koja je njihova starost , iskusni , mladi ,brzi ili spori i tako da bi mi lovcu buduci takmicari ,mozda procenili svoje mogucnosti i mogucnosti svog psa jer brzo ce jesen .a Francuska je lepa zemlja, mozda se vredi boriti..Kada to kolege procitaju osokolice se i poceti da se spremaju, jer kup je za sve i iskusne i one druge. Imalo je tu jos pitanja ,ali nisu bila sva vama upucena ,mislim na administratore, vec i druge kolege ako o tome zele da pisu tek da ponesto jos saznamo.

kosmajski div

zoranp kaže:
Slažem se sa Lalom u potpunosti..jer sam član jednog foruma gde je sujeta i zavist sve zaustavila..Cry
Na sv.Hubertu ili Jevstatiju (ako je nekome nejsano)..je ja verujem jako izražena ravnopravnost svih učesnika, jer se glaeda sve od pojave lovca i psa ,pa do rada, odstrela i postupanja sa odstreljenom divljači..mislim da nema tu mesta nekom podvaljivanu,a ja sam lično prošle godine išao na par lovno kinoloških kupova, i oduševio se, te ove godine ozbiljno imam nameru da učestvujem u što većem broju istih..ja bih zamolio Sanju da postavi ako ima kalendar utakmica i lovačkih kupova,da se zna i da se možemo više uključivati u takve manifestacije, pa neka najbolji pobedi..B)
Bravo kolega pravo pitanje i lep opis .

Lala
 Kolega Lala nema strah, nego ima iskustvo oko pokušaja prepucavanja izmedju odgajivača, koje se probalo preneti i ovde na Srbijalov portal, sa drugih foruma. Prepucavanje je UVEK počinjalo naizgled bezazlenim pitanjima i tvrdnjama, a nastavljalo sve težim rečima.
Lala zato samo podseća, šta se sme, a šta se ne sme. I ne podsećam bezveze, veruj mi, vidim ja ono šti ti, kolega, možda ne vidiš.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,713,248 posete www.srbijalov.com