Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
Hunter forever
 Manastir Oplenac se nalazi u njoj ako se nevaram.
marka Engleski poenter marka

Jank

Hunter forever kaže:
Manastir Oplenac se nalazi u njoj ako se nevaram.

Oplenac je brdo i veoma poznata turistička destinacija u Topoli a na Oplencu je crkva Mauzolej ili tako nešto i u njoj je porodična grobnica Karađorđevića, tu je sahranjen Kralj Aleksandar..Mnoge turističke manifestacije se održavaju u Topoli a najpoznatija je Oplenačka berba zadnje nedelje Oktobra.....itd,,,,
Blaznava je selo u opštini Topola nekoliko kilometara od Topole....Ako sam nešto pogrešio neka me isprave...Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Hunter forever
 Da i u tu se nalaze pozlacene freske. A crkva se zove crkva Svetog Djordja.

Rade Korda
 kolega jank oplenacka berba se odrzava pocetkom oktobra tacnije druga nedelja u oktobru a blaznava je selo pod rudnikom na putu topola gornji milanovac

Jank

Rade Korda kaže:
kolega jank oplenacka berba se odrzava pocetkom oktobra tacnije druga nedelja u oktobru a blaznava je selo pod rudnikom na putu topola gornji milanovac

Eto sada smo razjasnili gde se nalazi selo Blaznava...tamo ima džebane po jeftinoj ceni pa pucaj bato do mile volje....
Kolega Rade...B)Bravo 2Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Hunter forever
 I jel vam se dobro pokazala ta municija??? Neko je naveo vec da je kupio od njega jednu kutiju patrona ducka a mora da ceka prolece.Ima li ko da je probao???

najic
 Hvala sniperhunteru koji mi je dao broj sevica iz blaznave !! bio sam pre par dana u blaznavi (u centru satornje skrenete levo , pa u samoj blaznavi posle mosta desno ) kupio 20kg sacme odlicna cena 2,5e kg i napominjem sacma nije livena vec secena te valjana pa grafitisana ..

Hunter forever
 Jel ima neke razlike sto je secena pa valjana u odnosu na onu sto je livena???

Sniper Hunter
 [xhide]Nema problema tu smo da se pomognemo koliko mozemo nema razloga da krijemo dobre informacije zajedno smo jaci!B)srbijalov[/xhide]

najic
 tako je sniper-u hvala jos jednom .. jos dobre caure da nadjem ..potrosio sam sve nove jbg

Hunter forever

Hunter forever kaže:
Jel ima neke razlike sto je secena pa valjana u odnosu na onu sto je livena???

kelt
 ne verujem da ima razlike olovo je olovo samo sta je ekonomicnije valjati jer kod pretapanja se trosi mnogo energije, a i liti se sistemom kapanja moze samo sitnija sacma. gledao sam neke velike sistemske masine za sacmu sve su radile na sistemu neke vrste trenja (valjanje preko nekih vucnih traka i u bubnjevima.itanje 2 
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Sniper Hunter
 [xhide]Koliko je meni poznato obicno se sacma manjeg precnika radi livenjem a veceg kovanjem a sada razlike nesto se nisam bavio time i koja je bolja moguce je da je kovana pravilnijeg oblika jer livena koliko ja znam pada sa velike visine sa tornja za livenje u vodu i hladi se i koliko mi je poznato samo je Trepca imala taj toranj kod nas ako neko zna vise o tome neka napise
i53.tinypic.com/nwj3wx.jpg
toranj za livenje olova iz Francuske visok preko 60 m[/xhide]

arnotije
 Imala je nekada Trepca, tacnije ta fabrika za proizvodnju municije je bila u mestu zvanom Srbica, a sad od toga nema nista, ja jos imam po neki metak iz tog vremena i onako cuvam ga za uspomenu.
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

Sniper Hunter
 [xhide]Kolega arnotije sta je bilo kad spomenu fabriku jer je zatvorena? Nema vise proizvodnja olova i municije?[/xhide]

mirko knezevic
 Imam i ja negde se vuku ti Trepcini patroni i sve mi zao da ih ispalim,a kad uzmem po neki,to kad pukne jace puca nego 12 kalibar a imam ih u kalibru 16... Odlicna municija kazu u to vreme bolja od krusikove mnogo mnogo... Steta propade nam i to u p.m.......Vrlo tuan
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

arnotije
 Pa Trepca i dalje "postoji" ali nije ni 10 % od onoga sto je nekada bila, a to stariji bolje pamte. Pokusavaju da pokrenu proizvodnju, ali slaba vajda, a i prava da vam kazem u jednu ruku mi je drago zbog toga, jer dok je topionica radila nisi moga vrabca da vidis, znam da su se stariji lovci zalili da ne mogu da drze bretonce jer su vrlo brzo umirali, verovatno od trovanja olovom. Fabrika sada pretopi neke stare zalihe olova i to je sve. Fabrika municije, fabrika akumulatora, fabrika vestackog djubriva i mnoge druge su ostale u juznom delu pokrajine, srbi nemaju kontrolu nad njima, ali ni siptari ne proizvode nista u njima, veci deo opreme je pokraden i unisten. A Trepcina municija je bila bas dobra, oni su pravili sve komponenete za patron, osim baruta i kapisli, sve ostalo je pravljeno u razlicitim pogonima Trepce.
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

Sniper Hunter
 [xhide]Jeste bila dobra municija pravili su i u plasticnim caurama ali najbolja im je bila u kartonskoj cauri imam i ja nekoliko zaostalih ali sto rece Mirko zao mi da ih pucam arnotije hvala na informacijamaiveli 3[/xhide]

D_Magnum
 Imam i ja 10tak komada devetaka trepce 20
godina stare.Municija samo taka nemoze bit
bolja.Ali steta sto vise nije nako kao sto je
nekad bilo ja se kladim da bi je narod kupovao
prije kad bi bila bolja i 10 centi skuplja to se kladim.

mirko knezevic
 Postoji fabrika arnotije mnogo je da kradu zidove...Grin al banda siptarska i da im daju ne znaju da rade... A jebiga sta ces bilo nekad sad se prica,tako se kod mene kaze... Mozda za nekih desetak dvadeset god nasa deca opet kupuju trepcine i patrone.Smile Smile Smile
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,391,434 posete www.srbijalov.com