Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Izbor prve puške za početnika!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Izbor prve puške za početnika!
nidzamotocross
 Nemam iskustva al' znam da su svi u mojoj porodici, svoju prvu divljac odstrelili zastavinom polozarom, a i cena je Smean pa sto ne bi bila... Smile
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

hamerles

sheytan kaže:
Lepo kaze kolega Podunavac... Bravo 2

Ja sam lichno protivnik i karabina jedocevnih/jednometnih, a kamoli sachmarica! Grin
Ako promasis iz prvog metka drugim ces tesko popraviti .... Ako je neko los strelac ne pomazu ni 10 metka a kamoli dva... Nebi menjao jednocevku za nijednu drugu pusku... Zasto da nosis 5 kg u rukama kad moze 2,8 a ako si dobar strelac mnogima ces se smejati oko sebe kako promasuju sa PA sa 5 metka... Jednocevka je za uzivanje u lovu... Ko ide na glinene golubove i neke druge sportske disciplie treba mu PA ili Bok ali za lov jednocevka je zakon Bye

sheytan
 ^ Hamer, ja sam popravljao i iz trećeg, tako da nije lošo imati metak viška - nismo svi on Vejn i ekipa! Grin

Gore neko upita za Zastavinu položaru - za početnika odlična, glavna mana preuski tčokovi... Ali, ima staaaara Njegoševa: Tvrd je čelik, supstanca čudnovata, al je bonsek sprava zayebaTa! Smean
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

sima
 I ja mislim da posle prvog metka,treba pustiti divljac,to je bila njena sreca sto smo promasili,a i sportski je pustiti je,pobedila je...Bravo 2
A sto se tice tezine,to je jos jedna dobra strana te puske,a ja sam na pocetku treba da ojacam...Grin

vlada lovac
 Ni ja moju talijansku jednocevku nebi menjao za rusku ili zastavinu dvocevkuSmilecak ni uz doplatu

sheytan
 OK, ubedili ste me, cilj je viteštvo, što manji broj odstreljene divljači, što manje potrošene sqpe džebane, i sl.! To će sve još lakše biti postignuto ako i tu jednu cev ne napunite baš svaki poot! Stari

Grin Nej da zamerite, morao sam! iveli 3

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

DakiNS

sheytan kaže:
OK, ubedili ste me, cilj je viteštvo, što manji broj odstreljene divljači, što manje potrošene sqpe džebane, i sl.! To će sve još lakše biti postignuto ako i tu jednu cev ne napunite baš svaki poot! Stari

B) Ili barem svaki dugi put da zatvore oba oka da divljac ima veću sansu, Momci zna se koliko se može odstreliti pa da li ćes tog napucanog fazana dostreliti ili ćes ostatak lova tražti kuda je otišao nogama to je stvar izbora Smekoili mogućnosti
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

sheytan

DakiNS kaže:

sheytan kaže:

B) Ili barem svaki dugi put da zatvore oba oka da divljac ima veću sansu

Daa, otprilike vako nešto:

http://www.youtub...0#t=78m24s

Veselo 2

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

vlada lovac

sheytan kaže:

Ma Sheki ja sam bio na tvojoj strani, jeste da imam jednocevku ali u njoj stane vise od jednog metka, tako da se i meni par puta desilo da treci bude popravniConfused

sheytan
 Aaa, za tu jednocevq si ti pisao gore! hehehe Pa, pojasni, čisto suJmam da je iko shvatio! B)

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Podunavac

Dare_Makedonija kaže:
Cika Zoki dali je zastavina polozara dobar izbor za lovca pocetnika? Pozdrav sve najbolje

Jeli ovo čika Stari bilo namenjeno meni?Confused Pa ja kad idem negde u kafanu sa sinom kažem da mi je mlađi brat.Grin
Lično nisam imao zastavinu sačmaricu u svome vlasništvu, ali sam probao nekoliko modela od drugara i sve su bile dobre (a neke i više od toga, pogotovo one starije). Položare su sve dobar izbor, ali bokerica nikako.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 Što se tiče izbora puške za lov to je večita dilema i stvar ličnog afiniteta. Međutim što rekoše Šeki i Daki nekad se desi da samo ranimo divljač, pa je potrebno da se ista dostreli, da nebi uginula u mukama i da je nebi tražili čitav dan (a ponekad i bezuspešno). I najboljim strelcima se desi da ponekad promaše ili pogode ali pogodak bude loš pa treba popraviti. Posle prvog metka se ima vremena za drugi (popravni) pošto divljač uglavnom nije daleko odmakla. A pošto je ovde reč o lovcima početnicima koji još nisu stekli rutinu u nišanjenju, preticanju i svemu ostalom bitnom za dobar pogodak i odstrel, onda je rezerva veoma poželjna. Kasnije kad se čovek (lovac) dobro ispraksa može da koristi jednocevku sa jednim metkom.
Tri prsta 2Kolce

sima
 Pa dobro,valjda ce biti neko od ovih iskusnih da popravi to sto mi neiskusni napravimo...Smile

vladant

vlada lovac kaže:

sheytan kaže:

Ma Sheki ja sam bio na tvojoj strani, jeste da imam jednocevku ali u njoj stane vise od jednog metka, tako da se i meni par puta desilo da treci bude popravniConfused

Opa vi javno priznajete da krsite zakon i u poluautomate trpate vise od dva metka!Stari
Sveta Srpska zemlja!

Podunavac
 Mislim da je dozvoljeno dva metka u magacinu+treći u cevi. Ali nisam siguran. A nisam se mnogo ni informisao pošto imam bokericu.srbijalov
Tri prsta 2Kolce

vladant

Podunavac kaže:
Mislim da je dozvoljeno dva metka u magacinu+treći u cevi. Ali nisam siguran. A nisam se mnogo ni informisao pošto imam bokericu.srbijalov

Dozvoljena su samo dva metka, sigurno!
Sveta Srpska zemlja!

Podunavac
 Znači da PA sačmarica u Srbiji nema ama baš nikakvu prednost nad dvocevkom. Čak šta više u inferiornom je položaju zbog čokova i sistema punjenja.
Tri prsta 2Kolce

vladant

Podunavac kaže:
Znači da PA sačmarica u Srbiji nema ama baš nikakvu prednost nad dvocevkom. Čak šta više u inferiornom je položaju zbog čokova i sistema punjenja.

Pa jes' ali vidis kako se u Srbiji postuje zakonpuc puc.
Sveta Srpska zemlja!

mirko knezevic

vladant kaže:

Podunavac kaže:

Pa jes' ali vidis kako se u Srbiji postuje zakonpuc puc.

U Srbiji je kolega dozvoljeno 2 metka u magacin a treci u cev,kod PA! Provereno hiljadu puta,PA bi trebali i da imaju blokator na dva metka,ali i to izostavljaju... A to da je dozvoljeno samo dva metka prvi put cujem a imam PA vec 7god...
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

vlada lovac

vladant kaže:

Dozvoljena su samo dva metka, sigurno!

Gresis, ovaj...silno gresis imenjace

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Izbor štenaca KINOLOGIJA 78 22.05.2014. 00:18
Izbor kalibra LOVCI POČETNICI 460 14.10.2013. 13:59
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,689,437 posete www.srbijalov.com