Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: baikal 153

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
baikal 153
bela
 ja je imam već neku godinu 12/76 služi ona besprekorno sam bog zna koliko sam ja ispucao metaka raznih iz nje , jedina im je mana ručica za repetiranje dosta je labava bila odmah u startu al ne samo moja nego i kod nekih druova je isti problem. (imam je, koristim je, ali je baš i ne volim kao da sam metlu zabacio u rame a ne pušku) ali to je već stvar ukusa, puno njih je vole ,za razliku od mene .Jaooo
vižlan i terier

Dalibor89
 meni moja radi kao singerica, evo sad sam bas uzeo neki dan 24g trap bas da vidim dali ce njih da izbacuje posto nisam razradjivao kako su rekli da treba da se razradi sa 100 patrona magnum, a ja sam moju sa 32g sibao, i radi odlicno. samo se mora cesce cistiti jer nece da izbacuje zbog barutnih cestica. ja sam prosao tako na lovu pataka zimus digne se patka ja opalim patka padne i od pucnja se dizue jos pataka ja da opalim a ona kao da je zakocena,Angry ja gledam pa nije, a ono kad pogledam cura je na izlazu zaglavljena, nije nju izbacilo. i od tad je cistim redovno i nema nikakvih problema sa njom.B)

hamerles
 Znaci kada bih ja kupio ovaj PA ne bih sa radom mehanizma imao nikakav problem jer municiju od 24grama ne koristim nikad i nikako kao ni municiju preko 36grama... Moje gramaze sacme koje koristim su od 28g do 32g a te gramaze po izjavama kolega MP-153 guta bez greskeB) Naravno uz propisno odrzavanjeB)

Podunavac
 Kolega Hamerles tvoja bi se puška razradila sa 10 metaka, ako bi pucao tvoju ručno punjenu municiju (merica ipo baruta).Grin
Tri prsta 2Kolce

hamerles

Podunavac kaže:
Kolega Hamerles tvoja bi se puška razradila sa 10 metaka, ako bi pucao tvoju ručno punjenu municiju (merica ipo baruta).Grin
Daleko bilo to sad Kolega Podunavac to je municija iz decackih dana... Sada samo original i opusteno iveli 3

Ghost Hunter
 Pozdrav!

Kolege molio bih vas za pomoc jer sam u velikoj dilemi!
U procesu sam kupovanja puske, izbor je pao na baikal mp153!
U dvojbi sam dali da kupim sa drvenim ili plasticnim/sintetickim kundakom!?

Neiskusan sam lovac i svacije misljenje ce mi dobro doci!

Sniper Hunter
 Ja bih ti rekao da je ne kupis nikako ako je moguce ja moju prodajem sada dobra puska ali ne vidim sta ona moze sto bokerice ,polozare i ostale klasicne puske ne mogu .Stari

aleksa
 Ghost Hunter, ako si se vec odlucio za MP-153, ja bih ti predlozio varijantu sa drvenim kundakom, svakako je prirodnije, po mom misljenju i lepse a i nisam za prethodnih 5 sezona imao nikakvih problema.
Slazem se i sa Sniper Hunterom da sve sto moze MP-153 mogu i dvocevke pogotovo ako nismo u zabludi da mogucnost ispaljivanja vise patrona znaci i vise ulova.
Medjutim, IZ-27 koja bi mogla biti alternativa je skuplja od MP-153 i meni nikako ne lezi,sina je usmerena u levu stranu,znaci morao bih da radim korekcije na kundaku pa bi bila jos skuplja.Tako da ako ti MP-153 lepo lezi a pritom ti je bitan svaki dinar,onda slobodno uzmi PA i lagano.

DakiNS
 Razlika u ceni govori o kvalitetiika
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

aleksa
 U ovom slucaju je verovatnije da govori o razlici u ceni kostanja.
Dve cevi,celicni monoblok i baskula,sve to je skuplje od jedne cevi,aluminijumske baskule,a monobloka kod PA uopste nema.Magacin kod PA je sigurno jeftiniji od druge cevi kod bokerice idt.

Podunavac
 I moje je mišljenje da je IŽ-27 bolja solucija od MP-153. Pogotovo verzija 12/76 mag. sa jednim obaračem, izmenjivim čokovima i ejektorima. U ovome kalibru pucaš svu municiju od 12/65 do 12/76. Sa jednim obaračem pucaš dva metka jednako brzo kao i sa PA. Sa izmenjivim čokovima imaš sve kombinacije, od lova DS sa kuglom do Trap pucanja na glinene golubove. Ejektori ti omogućuju brzo prepunjavanje, a ako ti ne trebaju možeš da ih isključiš.
Ali ako si odlučio da uzmeš MP-153 poštujem tvoj izbor. Bitno je da si ti zadovoljan svojom puškom i da ti dobro leži. Što se tiče kundaka ja lično više volim drveni, jer je lovačkiji i lepši. Međutim sintetički je jednostavniji za održavanje, a verujem i dugotrajniji. Ako nisi opterećen izgledom puške i komentarima ostalih kolega lovaca, mislim da ti je sintetički bolja solucija.
Tri prsta 2Kolce

BojanKG

Sniper Hunter kaže:
Ja bih ti rekao da je ne kupis nikako ako je moguce ja moju prodajem sada dobra puska ali ne vidim sta ona moze sto bokerice ,polozare i ostale klasicne puske ne mogu .Stari

B) Slazem se sa tobom,jedino sto moze vise municije da stane,mada po pravilu treba granicnik na dva...
srbijalov markafazan

hamerles

Podunavac kaže:
I moje je mišljenje da je IŽ-27 bolja solucija od MP-153. Pogotovo verzija 12/76 mag. sa jednim obaračem, izmenjivim čokovima i ejektorima. U ovome kalibru pucaš svu municiju od 12/65 do 12/76. Sa jednim obaračem pucaš dva metka jednako brzo kao i sa PA. Sa izmenjivim čokovima imaš sve kombinacije, od lova DS sa kuglom do Trap pucanja na glinene golubove. Ejektori ti omogućuju brzo prepunjavanje, a ako ti ne trebaju možeš da ih isključiš.
Ali ako si odlučio da uzmeš MP-153 poštujem tvoj izbor. Bitno je da si ti zadovoljan svojom puškom i da ti dobro leži. Što se tiče kundaka ja lično više volim drveni, jer je lovačkiji i lepši. Međutim sintetički je jednostavniji za održavanje, a verujem i dugotrajniji. Ako nisi opterećen izgledom puške i komentarima ostalih kolega lovaca, mislim da ti je sintetički bolja solucija.
Podunavac ne bih se slozio sa tobom o tome da je bolja IZ-27 od MP-153... Jer pre svega PA ima 5 metka a bokerica 2. Ddrugo imas sa PA vece mogucnosti , mozes i na sportska takmicenja. Posto ja nikada nisam lovio sa PA i nisam upoznat sa tim ali mislim da taj granicnik od dva metka u magacinu vazi samo za zeca i fazana sve ostalo moze da se koristi 5komada,sto je ogromna prednost u svakom pogledu... Bokerica jeste lovackija puska ali ja nisam neki ljubitelj bokerice... Sem lovackijeg izgleda bokerica nema ni jednu prednost u poredjenju sa PA... Nisam lovio sa 153-jkom pucao sam sa njim u kruzne mete uporedo sa bokericom TOZ-34 iz nekog mog iskustva mnogo sam lakse pogadjao sa PA nego Bokericom potrebno je dosta vremena navici se na bokericu dok PA u prvu ruku stoji u nisanskoj liniji kao saliven.... B)

Podunavac
 Za lov, bez obzira na koju divljač se ide je zakonsko ograničenje dva metka+treći u cevi. Bez ograničenja može samo za potrebe sporta. Što znači najveća prednost je kod nas ograničena. Ako je uopšte prednost, jer ko ne pogodi sa prva dva metka teško će i sa ostala tri. A prednost je bokerice i što ima različito čokirane cevi, što može da bude bitno jer se divljač diže na različitim daljinama. I može da se napuni različitom granulacijom pa se bira dali će prvo da se ispali sitnija ili krupniuja sačme, što kod PA ne može. I što se tiče sigurnosti u lovu bokerica se jednostavno prelomi i gotovo. IŽ-27 ima interseptore (presretače) koji hvataju udarače ako su se slučajno oslobodili zbog udarca puške ili neko drugog razloga i ne može doći do neželjenog opaljenja.
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 Kolega mislim da je dva metka bez 3.u cev

Dalibor89
 ta IZ 27 je ko veslo.Sad a taj treci metak na 153 ce odluciti sve ako od ta 2 ne pogodis. na 153 brzo dopunis a ne kod IZ 27 dok ti je ne prelomis pa dok neizvadis metak pa zatvoris proslo je dosta vremena.Njanjanja2 a kod 153 smo dopunis i ne razmisljas nista.

canis aureus

Dalibor89 kaže:
ta IZ 27 je ko veslo.Sad a taj treci metak na 153 ce odluciti sve ako od ta 2 ne pogodis. na 153 brzo dopunis a ne kod IZ 27 dok ti je ne prelomis pa dok neizvadis metak pa zatvoris proslo je dosta vremena.Njanjanja2 a kod 153 smo dopunis i ne razmisljas nista.

Smeko
što bi naš narod kaz'o "svi u ploču ti u klin!"

ovo za vesloHmmm nekad i veslo može da izgleda kao remek delo a naročito ako ga uporedimo, recimo, sa topuzinom!Confused tako da svako ima svoje mišljenje, svoj ukus, "rezonovanje" ali eto kad bi poredili ove dve tako bi ja to uporedioConfused

a zakonski deoHmmm
2+1 No no no
graničnik u magacinu za dva komada a niđe se ne špominje taj treći u cev a nek ti nađu taj treći ... prijava k'o vrata!! Zakon kaže DVA komada dozvoljena a treći mačku o rep ...;)
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

hamerles
 Kolega podunavac to sto kod bokerice stavis razlicitu granulaciju sacme mozes i kod PA staviti tri razlicite granulacije u tri razlicita kalibra 12/70 - 12/76 - 12/89 to je malo mnogo veca prednost u odnosu na IZ-27... Bokerica je puska iz koje se najlakse promasuje pogotovo iz donje cevi zbog uvijanja nisanske linije kod gadjanja meta u pokretu ni deset metka da ima to nije skladna puska i to je to... Sa MP-153 sam danas bio na stelistu i isprobao sve one nedoumice koje su me kopkale u radu PA stavim tri razlicita patrona 12/89 B&P,,,, 12/76 Krusik,,,, 12/70 RC32,,, itd RC i radi kao singerica bez problema a gramaze su bile( B&P 63g zatim Krusik magnum 50g i RC32 32g)... Na sve mete koje sam gadjao pogodio sam tako lako da sam stajao neko vreme i divio se radu i skladnoscu puskeOsmeh Prosli put na isto streliste iste mete za bokericom TOZ34 12/70 tako sam ispromasivao da sam se sam sebi smejao a dobar sam strelac... Zato kad cujem price da je bokerica pouzdana i dobra puska odmah mi je muka SadSad Da ste rekli polozara odmah bi se slozio jer je mnogo pogodnija za gadjanje zato je po svetu vise koriste od Bokerice jedino je kod nas bokerica nekako najomiljenija puska i pored toga sto su sa njom promasaji bez obzira na srelca neminovni... Izvinjavam se vlasnicima bokerice pogotovo IZ-27 jer tu vrstu lovackog oruzja stvarno ne volim.........................

Sniper Hunter

Dalibor89 kaže:

i52.tinypic.com/jug26w.jpg

i53.tinypic.com/2im9o3d.jpg

Na slikama 2-e iz 153 i iz 27 po meni veca vesla su poluautomati

i52.tinypic.com/15fxva.jpg
IZ 27

i52.tinypic.com/spzyn6.jpg
Sa leva na desno IZ27,ZCZm80 CZ301 i m 153 koja je vece veslo???
A pogotovu ako si promasio sa prva dva 3. ima da te izvadi sigurnoGrin
omladinci ,omladinci Grin

canis aureus
 |\
ROFLROFLROFL

... a ja se čudom čudio što su trap puške koje su namenjeTE za "sportiste i strelce" i te sportske a zahtevne discipline u sportskom streljaštvu i tako to ... baš tog vertikalnog rasporeda cevKiHmmm kad eto dobri strelci ne moŽu da se sastavU sa njiH Confused
Ne razumemKoTuKoga

ROFLROFLROFL
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Baikal MP-153 vs MP-155 LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 421 02.06.2021. 20:08
Ruske bokerice "Baikal" (uopšteno ,svi modeli) LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 115 02.02.2017. 11:53
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,696,103 posete www.srbijalov.com