Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Belom Municija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Belom Municija
Zeljko92
 Kolega daki evo direktno sa sajta! ;)
http://www.belom....a-30-g.php

aleksa
 Imam iskustva sa municijom ovog proizvođača od one za prepelice pa do 4,5 mm, popularne četvorke. Ove sezone sam nabavio nešto patrona punjenih sačmom 2,5 mm za prvi metak u lovu na fazana. Međutim, već prvi izlazak, iamo sam neprijatno iskustvo. Prvi fazan mi je poleteo na nekih 30-ak metara, pustio sam veće preticanje i pogodio ga ali je nastavio da potanja nekih 15-ak metara i pao, stigao ga je pas. Drugog fazana sam oborio na mestu, međutim nekako je nestao. Ove nedelje sam pucao na 5 fazana čisto, od toga 3 pogodio ali nisu pali, otpada perje, potanjaju, trzaju se ali odlaze. Puštam veće preticanje nego inače, međutim kao da ni to nije dovoljno. Neki iz grupe mi kažu da je sačma presitna i da nema snagu ali ja nekako ne verujem u to jer su vremenski uslovi jako povoljni i daljine pucanja nisu veće od 35 metara. Za sledeću nedelju ću da nabavim pliču mušicu kako bih podigao malo snop i pokušaću da puštam još veće preticanje pa ćemo videti. Ako ni to ne da rezultat, onda verovatno nešto nije u redu sa municijom, a šta, ne znam. Ne verujem da je sačma presitna. Inače, nisam loš strelac i ne pamtim da mi se desilo da zaredom promašim više od dve divljači. Nelagodno mi je zbog ranjene divljači iako sam svestan da su ranjavanja sastavni deo lova.
Imate li slična iskustva i kako ste rešili "problem"?

sheytan
 Retko ko lovi vako sitnom sačmom, tako da ne verujem da će puno kolega znati realno da odgovori.

U svakom slučaju, ništa nećeš izgubiti ako predješ na "broj krupniju" sačmu, tj. 3mm...
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! �iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Sniper Hunter
 Kolega shekeee je u pravu pređi na 3mm i rešićeš problem

aleksa
 Hvala na savetima! Ranije sam lovio i sa trapom i odstreljivao fazane bez problema pa sam mislio da će 2,5 mm biti sasvim dovoljno da usmrti a ne razbije divljač. Probaću još naredne nedelje sa ovom municijom uz spomenute korekcije, a od 17. ionako počinje lov zeca pa prelazim na 3,1 mm.

Josev
 E kolege kod mene sad ova sezona pojavio se ovaj Lovački metak kalibar 12 ,Belom Super B-36 (cca 36 g) PMAX[bar] 651-665. E sad me interesuje jer moze to da se koristi za ove obicne polozare tacnije Crvena Zastava ona stara jos od deda e pa me interesovalo dali nece da joj steti ako se koristi ovaj patron posto se radi o pojacano punjenje. Znam da moze ali interesuju me iskustva od kolege. Hvala unapred Bye
marka fazan

Podunavac
 Ako je pritisak u ovome rasponu koji si naveo možeš slobodno da ga koristiš. Sva municija koja postiže radne pritiske do 700 bara nije opasna za puške starije proizvodnje.
Tri prsta 2Kolce

Josev
 pa taj pritisak pise na officijanu stranu na Belom municije. Inace hvala kolega ja sam znao da mogu da koristim ali ipak iskustva od starije clanove dobro dodje. Odobreno
marka fazan

PEZ
 Podunavac Odobreno
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

belombeograd
 Pozdrav svima! U ime DOO"BORBENI SLOZENI SISTEMI" PJ-3 BELOM( tako se sad po novom zovemo),SRECNU NOVU 2014.g. zele Vam zaposleni ovog JP.
p.s. da li ste probali najnoviji TRAP 2,4 (serija 14002)? kakvi su Vasi utisci? u poverenju,zahvaljujuci odlicnom barutu iz MBL,malo smo "pojacali" brzine,smanjili pritiske. kako Vama to izgleda?
Dobar pogled svako dobro!

ssekir75
 more vidite vi sa tim lučancima da takve barute pakujete u lovnu municiju ;)
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану �iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

kimi

belombeograd kaže:
Pozdrav svima! U ime DOO"BORBENI SLOZENI SISTEMI" PJ-3 BELOM( tako se sad po novom zovemo),SRECNU NOVU 2014.g. zele Vam zaposleni ovog JP.
p.s. da li ste probali najnoviji TRAP 2,4 (serija 14002)? kakvi su Vasi utisci? u poverenju,zahvaljujuci odlicnom barutu iz MBL,malo smo "pojacali" brzine,smanjili pritiske. kako Vama to izgleda?
Dobar pogled svako dobro!

Sve pohvale za stari Belom trap. Celu prošlu sezonu sam pucao samo vaš metak i prezadovoljan sam. Pre 10-ak dana bio sam u Kovilovu sa društvom, lep je dan bio pa da otvorimo sezonu, koristili smo stare zalihe od prošle godine, opet ponavljam odličan metak.
Ako novi metak bude kao stari nema brige, a ako bude bolji bogami biće problema u proizvodnji, ne znam kakvi su vam kapaciteti !! Bravo 2
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

sheytan
 ^ NIKAKVI! Grin

Koliko znam, velikih su problema imali sa sačmom, tj. Sombor je nije imao, tako da nije bilo ni metaka u solidnom delu prošle godine, navodno... Tako sam čuo, ako nije tačno, izvinjavam se!

Ako jeste, ti si to verovatno pazario početkom prošle godine?
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! �iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

kimi
 U pravu si Šeki, na pola sezone bio je problem naći belomov trap.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

Bzena
 Ne znam kako se kod vas pokazao onaj beli patron obican sa koncentratorom, ali ja sam se skroz razocarao. Kad sam kupio pusku, kupio sam i 10 takvih patrona 3.5mm sacma. jednom u lovu gadjali smo neku flasu u letu i sve je bilo normalno i trzaj i cevi nisu toliko bile zaprljane, znaci sve okej, cak sam se i odusevio. Medjutim naredne nedelje stavio sam neki balon da gadjam onako stavim te patrone u pusku i ispalim jedan patron, to je bio toliko jak trzaj i toliki je plamen izasao iz cevi da su se ovi cudili iz grupe, ispalim i drugi potpuno isto jak trzaj i veliki plamen. Kad sam prelomio pusku pogledam u cevi, a one zaprljane nedaj Boze kao da ih nisam cistio godinu dana. A od onog trzaja me tri dana bolelo rame, tako da ja belom vise necu da staljam u pusku.
Budi lovac, budi džentlmen Dasa

Kad su dosli gde je sevar gusti,
tada lovac svog gonica pusti,
Gonic vrisnu lovac pusku stisnu
a iz zbuna samo nesto puce
zekan bezi gonic arlauce.
O gonicu pevace se pesme,
nas se gonic zaboravit ne sme!!! Stari Pas srbijalov

gardista
 ne znam,
godinama sam od njihove municije koristio samo 4.5mm, posto su oni jedini na trzistu to radili u 20-om kalibru i bio zadovoljan, pre dve godine sam uzeo 10 kutija 16ice sachme za prepelice, i probao je tek letos kad su se stare zalihe potrosile, meni se svidela, i dovoljno brza i ujednachen i trzaj i posip, pa se ozbiljno razmisljam da narucim jos za ovu sezonu...
A gentleman will walk but never run
www.adio.rs

darko7x64
 Kolega GARDISTA, ja sam ranijih godina koristio belomov patron za lov na sitniju divljač,zec,fazan pa i lija donekle i mogu ti reći da sam bio zadovoljan sa tim patronima. Imao sam lepe pogodke na normalnim daljinama 30-tak metara. Ako samo nađeš municiju Beloma,uzimaj ,nema greške sa tom municijom. Pozdrav.Dobar pogled.
IN VINO VERITAS

belombeograd
 ima repromaterijala sasvim dovoljno,ne brinite,imamo zalihe.

Ghost Hunter
 Pozdrav!
Kako vam se pokazala ova municiju u lovu na patke?

Zoran Zoli
 Koristim kombinujuci Belom i RC i jedina zamerka je da Belomova municija mnogo vise garavi cev ali bas mnogo u odnosu na RC u sustini municija je ok samo treba mnogo vise ciscenja
srbijalov

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Cheddite Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 18 09.10.2022. 23:40
Krušik municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 840 30.09.2022. 21:38
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П�...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,809,480 posete www.srbijalov.com