Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
Lala
 Evo da dočaram koliko lovce iz mog LU košta izrada 'besplatnog' GPGL, poredjenje sa sličnim LU u centralnoj Srbiji:
Moje LU ima oko 400 članova. Pošto smo platili članarinu za 400 dinara veću po lovcu nego što plaćaju u centralnoj Srbiji, uz obrazloženje da ćemo dobijati besplatna planska dokumenta i pravnu pomoć, LSV je od našeg LU dobio oko 160.000 dinara više, nego što plaća neko LU za članarinu LSS u centralnoj Srbiji. Ako jedan GPGL košta oko 20.000 dinara (koliko ja znam, možda malo gore ili dole), mi samo za jednu godišnju članarinu platimo osmostruko više.
Pitam se, zašto ne bi moje LU uzelo i angažovalo nekog drugog čoveka, van LSV, lepo mu platilo 20.000 + pripadajući porezi i doprinosi po ugovoru o delu (oko 13.000), nas bi GPGL koštao 33.000.
'Besplatno'? Još ako je radjeno preko Vojvodjanskog lovca, a jeste (video sam, ali ne znam po kom osnovu), i ako su isplaćivani dodatni honorari zaposlenima u stručnoj službi LSV, onda šta reći?
O pravnim definicijama ovakvog postupka, neko drugi će da kaže svoje mišljenje, neko ko se bolje razume.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lala
 Za podsećanje, evo kako je izveštavano sa Skupštine LSV, i šta je odlučeno (deo novinskog izveštaja):
''Članski doprinos za lovce u Vojvodini, za tekuću godinu, iznosi 1.000 dinara - jedna je od odluka Skupštine Lovačkog saveza Vojvodine, koja je održana u ponedeljak 28. februara u Novom Sadu. Otklonjena je nedoumica koja je postojala kod nekih delegata: vojvođanski lovci plaćaju samo navedeni iznos, a ne dodatno još 600 dinara, koliko se plaća članarina Lovačkom savezu Srbije (plaćaju je lovci van Vojvodine). Za taj iznos, tj. 1.000 dinara, LSV će svakom lovačkom udruženju obezbediti izradu planskih dokumenata i svu pravnu i organizacionu pomoć koja se tiče vojvođanskih udruženja i lovaca, a naravno, kao i do sada, LSV ostaje krovna organizacija lovaca u Pokrajini. Inače, LSV prosleđuje LSS - u 600 dinara, a vraća mu se 540, tako da od svakog vojvođanskog lovca u kasi LSS ostaje 60 dinara.''

Skupština LSV nigde ne pominje Vojvodjanski lovac!!!! Ako je rukovodstvo LSV ovaj posao (izrada GPGL) poverilo Vojvodjanskom lovcu, a jeste, onda je možda zaobidjena odluka Skupštine LSV i Statut LSV!!!
Ne znam zašto ovo rade (u stvari, pretpostavljam zašto), ali sam mišljenja da bi Nadzorni odbor LSV mogao da reaguje!
Po mojim saznanjima, izgleda da će se više GPGL u Pokrajini, raditi preko Vojvodjanskog lovca!

LU Aleksandrovo
 Koliko sam ja razumeo, u razgovoru sa g.Zeremskim osim GPGL, LSV je preuzeo obavezu i za izradu Lovne osnove, što onda sve ima nekoga smisla. Ako grešim neka me neko ispravi.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

Lala
 Cule, nemoj me zezati još i ti, šta se praviš blesav? Evo kako izgleda taj smisao:

Jeste i lovna osnova medjuu tim dokumentima, ali lovna osnova se radi jednom u 10 godina. I košta koliko ja znam oko 100.000 dinara, za jedno lovište. A ti treba 10 godina da višestruko plaćaš.
Izračunaj sam, na primeru jednog LU sa 400 članova: svake godine dajemo 160.000 dinara više nego slično LU u centralnoj Srbiji, za deset godina platimo 1.600.000 više! Pa mi samo za jednu godinu imamo plaćenu i lovnu osnovu i GPGL, i još smo u pretplati, sa većom članarinom, dali smo više nego što koštaju ta dva dokumenta zajedno, kad se poredimo sa sličnim LU u centralnoj Srbiji!
Ovo je samo jedno, od oko 60 LU u Vojvodini! Pomnoži ovo sa brojem LU, eto ti cifre, druže moj...
Da ne pominjem da u članarini za LSV nemamo osiguranje, a o informisanju da ne pričam - NEinformisanje je takodje kršenje člana 7. Statuta LSV!
Koliko bi koštalo da se angažuje po ugovoru, neko lice koje nije u LSV, i da izradi ta dokumenta? Šta misliš?
Ta 'besplatna' dokumenta još kako koštaju LU!!! Ako pare ne idu u razvoj lovstva u Vojvodini, čini mi se, nego se, možda, preko honorara slivaju KOME???
Osim ako Vojvodjanski lovac to ne radi besplatno (što opet nema smisla), ali opet ostaje pitanje, po kom osnovu to radi, po čijoj odluci? I kako su i po kom osnovu zaposleni u LSV angažovani u Vojvodjanskom lovcu da rade posao, za koji platu primaju u LSV?!

Stvarno, u pravu si, Cule, ima sve ovo smisla, ali ne znam da li za lovce i LU, ili nekog drugog!!! I to kanda vrlo konkretnog smisla!

LU Aleksandrovo
 LSV zakon vidi kao udruženje građana, a ono ne može da se bavi delatnošću izrade planova, pa je stoga valjda formiran Vojvođanski lovac, e sad koliko je dobar ovaj sistem naplate preko članarine, nisam siguran, za mala udruženja verovatno dobar za velika loš, ali pošto plaćaju članovi onda smo svi jednako zastupljeni, tema se za polemisanje ubila, al ja odo da radim boksove, i kosim travu ispred lovačkog doma, ćao čujemo se.

Sremac75
 A kako će lovci i LU koja nisu iz Vojvodine dobiti i Lovnu osnovu, i Godišnji plan gazdovanja lovištem, i osiguranje, sve za 600 dinara????????
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

stane

Sremac75 kaže:
A kako će lovci i LU koja nisu iz Vojvodine dobiti i Lovnu osnovu, i Godišnji plan gazdovanja lovištem, i osiguranje, sve za 600 dinara????????

Verovatno ih pomažu vojvodjani sa onih 60 dinara svog članskog doprinosa LSSu a za koji ne dobijaju ništa za uzvrat, jer nema potrebe, kad će LSV kao krovna organizacija lovaca iz Vojvodine sve da odradi.

Lala

LU Aleksandrovo kaže:
LSV zakon vidi kao udruženje građana, a ono ne može da se bavi delatnošću izrade planova, pa je stoga valjda formiran Vojvođanski lovac

Nisi u pravu, Cule, ili nije u pravu onaj ko ti je to rekao.
Planska dokumenta još uvek može da radi bilo ko, ko je iz struke, sve dok se na Komori ne završi posao licenciranja.
Mogao je bilo koji ing. šumarstva da napravi GPGL, ako ima podatke i ako zna, ali nije mogao svaki ing. šumarstva to i da naplati.
Udurženje gradjana može da radi planska dokumenta za svoje članove, ali ne može to da naplaćuje, ako nije registrovano za to. Zato je valjda i uvedena onakva članarina LSV, sa strukturom 600+400, i zato je možda i odlučeno da izrada planskih dokumenata bude 'besplatna' za članove.
Prebacivanje izrade planskih dokumenata u V.Lovac je po mom mišlejnju zaobilaženje odluke skupštine LSV, a ako bi bilo plaćanja na relaciji LSV-V.Lovac, onda bi tek stvar bila mnogo gora, mislim na eventualno nenamensko trošenje sredstava.

zoranp

stane kaže:

Sremac75 kaže:

Verovatno ih pomažu vojvodjani sa onih 60 dinara svog članskog doprinosa LSSu a za koji ne dobijaju ništa za uzvrat, jer nema potrebe, kad će LSV kao krovna organizacija lovaca iz Vojvodine sve da odradi.

Stane lepa ti je ta teorija iako nepije vode nikako, jer vala dosta mi je tih priča kako vojvodina plaća za celu SrbijuAngry!!,Kako možeš reći da je LSV krovna organizacvija kad plaća višem savezu, nešto tu kolega nije baš po redu onda, a i koliko znam lovne karte izdaje LSS, a ne LSV svim lovcima Srbije, pa i onima u VOJVODINI koja je isto u Srbiji???
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala
 Zoki, lovne karte od ove godine izdaje ministarstvo, a distirbuiraju ih LSS i LSV.
Mislim da je Stane ironično napisao da se 60 din. koristi za finansiranje, da nije ozbiljno mislio, ja sam to shvatio kao ironiju.

Jank
 Ma stane se malo šali.....Smeko
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

zoranp
 Izvinjavam se kolegi stanetu što sam ga verovatno krivo rezumeo!! Stidljiv
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

stane

zoranp kaže:

U redu je zoranep, ti si poznat kao zestok momak. a ja opet volim malo da...... Ne mogu da se uzdrzim kada vidim sta pojedini likovi rade od saveza, drzave, lovstva i svih nas. Kaurine, Kaurine ko je tebe poznavao....

Lala

punisher kaže:

Lala kaže:
Problem je, što, ako je bilo nekih transakcija izmedju V.lovca i LSV, i ako je bilo isplata onom ko je pravio GPGL, dakle, ako je novac odlazio iz LSV, nije smelo po ovom osnovu. Mogao se taj novac upotrebiti za unapredjenje lovstva, pomoć LU, unos divljači... da ne redjam.
Posebno je pitanje, kako je moguće da zaposleni iz LSV potpisuju dokumenta sa logotipom drugog pravnog lica, i overena pečatom drugog pravnog lica.
Moja računica oko koštanja GPGL je gruba, na osnovu nekih mojih saznanja, ali kada bi se ovim sistemom radilo za sva LU u Vojvodini, onda je cifra oko 1 milion.
Znači, ne da nije besplatna izrada planskih dokumenata, nego je ta izrada još kako plaćena kroz članarinu veću za 66%. A stručna služba LSV dobija plate (kolike?), da bi baš to radila, a ne radi, nego rade preko V. lovca! POd kojim uslovima, ja to ne mogu da proverim, ali sam napisao šta je jedna od mogućnosti.

protivpravno angažovanje jednog pravnog lica - privrednog subjekta za koga se ne zna ko su mu članovi, ko su i da li ima zaposlene, koji mu je broj žiro računa... i mnoge druge stvari, DA RADI POSLOVE ZA KOJE SE LSV NA SKUPŠTINI OBAVEZAO DA ĆE IH ON PREKO SVOJE STRUČNE SLUŽBE OBAVLJATI ZA LU ČLANOVE LSV I ZA KOJE JE OD SVAKOG LOVCA IZ VOJVODINE UZEO PO 400 DINARA VIŠE. EJJJ BREEEE!!!! DOKLE BRE VIŠE!!!

Vojvodjanski lovac je, koliko ja znam, jednočlani privredni subjekat, što znači da nema svoju skupštinu, nema UO i druge organe, nego direktor (Zeremski Milenko) samostalno odlučuje šta i kako će da radi ta firma, a odgovara osnivaču. To se odnosi i na ugovore, i na isplate, i na sklapanje poslova i na angažovanje drugih ljudi ili firmi. A osnivač Vojvodjanskog lovca je LSV. Broj žiro računa nisam našao, ali ga sigurno ima, jer je to zakonska obaveza.
Dobit firme V.Lovac se može iskazati, a i ne mora, ako npr. direktor odluči da svu zaradu firme isplati nekom, kao naknadu za rad, ili po ugovoru o delu, dakle, kao trošak. Onda profita nema, pa osnivač nema nikakve koristi od rada V.Lovca, u tom slučaju.
Eto, tu je problem po mom mišljenju!

punisher
 Lalo samo mala ispravka
Osnivač je kod jednočlanog DOO u funkciji Skupštine "Lovca". Znači u njegovom Statutu ( Lovca ) mora biti minimum dva organa - Skupština i direktor. Direktor je Zeremski a Skupštinu jednočlanog DOO obavlja osnivač.

zoranp

stane kaže:

zoranp kaže:

U redu je zoranep, ti si poznat kao zestok momak. a ja opet volim malo da...... Ne mogu da se uzdrzim kada vidim sta pojedini likovi rade od saveza, drzave, lovstva i svih nas. Kaurine, Kaurine ko je tebe poznavao....

...jbg kolega emotivac sam, pa nekada se nepotrebno izletimNervozan, ali se barem ne stidim izvinuti kad nisam u pravu..izvinjavam se još jedanput..nemoj zameriti!!MolitvaB)
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

LU Aleksandrovo

punisher kaže:
Lalo samo mala ispravka
Osnivač je kod jednočlanog DOO u funkciji Skupštine "Lovca". Znači u njegovom Statutu ( Lovca ) mora biti minimum dva organa - Skupština i direktor. Direktor je Zeremski a Skupštinu jednočlanog DOO obavlja osnivač.

Tako već može.

Lala

LU Aleksandrovo kaže:

punisher kaže:
Lalo samo mala ispravka

Tako već može.

Ja sam lepo napisao da nema SVOJU skupštinu, kao što imaju složena privredna društva. I to je tačno.
Propustio sam da naglasim da funkciju skupštine obavlja osnivač, tako da nije ispravka, nego pojašnjenje.
U svakom slučaju, hvala na dopuni.
Ta dopuna ne menja moje mišljenje, da je sekretar LSV Zeremski u sukobu interesa.

LU Aleksandrovo
 Nije G. Zeremski kriv što nema kadra a i niko neće da se prihvati tog posla, pa mu je to uvaljeno kao čast, a da je u sukobu interesa to stoji, e sad samo naći još drugog direktora kome će moći da se upravlja, a još i da poznaje posao. To će valjda ovo novo rukovodstvo sebi staviti u prvi plan i pronaći drugo žrtveno jagnje.

Lala
 Cule, ti meni nisi jasan, časna reč.
Kakvo žrtveno jagnje? O čemu govoriš?
Ako smatraš da je Zeremski 'žrtvovan' time što je postavljen za direktora V.Lovca, zašto je prihvatio to? Zašto se nije lepo zahvalio na ponudi? Mislim da nisi u pravu, kako razmišljaš.
Drugo je pitanje, kako i na koji način Zeremski, koji je zaposlen u LSV (valjda?), obavlja istovremeno i funkciju direktora? Da li je ta uloga direktora VL plaćena na neki način ili nije? Nemoguće je biti istovremeno zaposlen na dva mesta, znači, na jednom mestu od ta dva (sekretar i direktor), Zeremski radi po ugovoru o zaposlenju (radu), a na drugom mestu po ugovoru o delu (ili na neki drugi način, možda volonterski).
O ovome se ništa ne zna, barem ja ne znam, i ne znam ko zna, osim uskog kruga ljudi u LSV.
Da li je negde raspisan konkurs za mesto direktora VL, pa da znamo da se niko ko ispunjava uslove nije javio?

Ovaj tvoj upis nije baš pohvalan za Zeremskog (ispade da je on čovek kojim može da se upravlja).

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,689,451 posete www.srbijalov.com