Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
Sremac75
 Mozda je to odradio Slobodan Grdinic - STATUTOPISAC za simbolicnih 200-300 hiljada .... UNAPRED...
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Kako čujem, izgleda da skupštinsko zasedanje uopšte ne protiče glatko.
Početak sednice je bio zakazan za 10h, i očekivalo se da će sve biti rešeno relativno brzo.
Medjutim, još pre par dana do mene su stizali neki signali da se jedan deo ljudi (pretpostavljam da znate na koji deo mislim) malo konsolidovao i počeo da radi kontra aktuelnog rukovodstva. Povod je po svemu sudeći skidanje obaveznog finansiranja ćerke firme 'Vojvodjanski lovac' doo kroz članski doprinos. U tom smislu je indikativno da u skupštinskom materijalu NE POSTOJI izveštaj o radu te firme, iako je skupština ranije odlučila da to bude obaveza te firme da svoj izveštaj dostavlja skupštini LSV.
Bilo je diskutanata i odužilo se zasedanje skupštine, pa su morali čak da prave i pauzu oko 12h. Šta se tokom pauze dešavalo po kuloarima, ne znam (u stvari nešto i znam, ali nije za sada da se piše), ali znam da u takvim situacijama obično počne da radi svojevrsna 'diplomatija', pa bude svačeg nečeg zanimljivog.
Poslednja informacija koju sam dobio jeste da je kanda bilo prilično varničenja oko usvajanja finansijskog izveštaja, čak je u jednom momentu bilo pod znakom pitanja da li će fin. izveštaj proći ili neće. Ipak je na glasanju je usvojen izveštaj, pa je time izbegnuta mogućnost vanrednih izbora u savezu.
Ono što se sa sada može reći sa priličnom dozom tačnosti jeste da je LSV podeljen na najmanje dve struje. Konstelacija snaga je trenutno takva da preds. Milovančev ipak ima podršku, ali ta podrška nije više onakva kakva je bila ranije, po mom mišljenju, i to je podrška 'pod ručnom', gde se ta podrška, čini mi se, uslovljava nediranjem u interese odredjene interesne grupe koja je već godinama u savezu. Stare snage koje izgleda ne žele nikakve promene i dalje imaju dovoljno dometa da mogu da pokušaju miniranje bilo kakvih promena, kao što je ova oko skidanja sa članarine glasila saveza i 'Vojvodjanskog lovca'. Kad ovako sa strane gledam i kad analiziram situaciju u kontekstu mojih informacija i saznanja, usuduio bih se da kažem da aktuelni predsednik Milovančev neke stvari izgleda nije očekivao - stare ajkule koje su već godinama u rukovodstvu saveza jako dobro umeju da odigraju igru i postave svojevrsnu zamku u koju neoprezni lako upadnu. Signal da nešto ipak škripi oko toka zasedanja i usvajanja izveštaja se mogao naslutiti već po učestalom izlasku za govornicu predsednika Milovančeva - neki kažu da je izlazio čak desetak puta da brani i objašnjava izveštaj o finansijama saveza.
Tokom zasedanja medju delom delegata je često pominjano ime Nikole Jovića, a kako čujem, Jovićevo ime i stavovi koje je iznosio na ranijim skupštinama je pomenuto i za govornicom, i to ni manje ni više od strane ex predsednika Pažina koji je rekao sledeće (parafraziram): 'Moram da pomenem ime čoveka čije stavove ne podržavam, ali Nikola Jović je bio u pravu što se tiče Vojvodjanskog lovca'!!! Tim rečima, kao i učestalim pominjanjem Jovića medju delegatima, pokazalo se da gospoda delegati pate od hronične bolesti naknadne pameti - isti ti ljudi nisu ni prstom mrdnuli kada im je Jović iznosio ono što smo pisali na Srbijalovu, i što su čak i prosečno inteligentni ljudi mogli i sami da uvide na vreme, samo da su hteli! Neee, teralo se po više skupštinskih zasedanja, poštovao se mig, ideja i reč 'onog koji hoda', branio se experiment sa Zeremskim i ekipom uprkos zdravoj logici i argumentima, sve dok nije dogorelo do nokata. Treba samo pročitati šta smo pre nekoliko godina pisali na temi o LSV i na temi o Vojvodjanskom lovcu, pa će biti jasno koliko smo bili dalekovidi. Inače, po kuloarima se naravno pominjao FORUM, iako niko nije izustio reč Srbijalov, svi su znali na koji forum se misli. Smile

Sve u svemu, mislim da ova skupština ništa suštinski nije rešila osim skidanja sa članarine glasila i VOjvodjanskog lovca, i po svemu sudeći da se nastavlja kohabitacija dve struje u LSV. Koliko će to trajati, videćemo, ali neće dugo, jer, ako sam dobro obavešten, na skupštini je pomenuta mogućnost sazivanja još jedne skupštine u toku godine. Kojim povodom, nije rečeno.
Pomenuta je mogućnost da vojvodjanski lovci dobijaju glasilo LSS, pa bi se time zadovoljila forma informisanja. Naravno to treba i da se plati, pa postoje dve opcije: ili da se od onih 500 dinara koje po novom plaćaju vojvodjanski lovci za svoj savez odvoji 100 dinara za glasilo LSS, ili da se članski doprinos u toku godine poveća sa 800 na 900 dinara, gde bi opet tih 100 dinara išlo za finasiranje glasila LSS!?!
Gost na skupštini LSV je bio Šormaz, predsednik LSS, i Kovačević, zamenik predsednika LSS.
Imam još informacija, ali neke stvari proveravam iz više izvora da li su tačne, pa ću preneti.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

canis aureus
 ... samo da Bata ne završi "funkciju" kao delegat Jović! ... hijene u čoporu nadjačaju i najjačega lava Stari
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

DakiNS
 Tako mu i treba . Lepo smo ga upozoravali . Da je podržao Sremca imao bi mnogo veću podršku. I ona bivša marioneta od preCednika je imao priliku, ali mu je izgleda nešto drugo bilo slađe.Stari
Da ne zaboravim , ko izdaje glasilo LSS ?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Tomash
 ANe odoravamuuuuuu al su ovi zabrazdili.....
Pazite sada ovo, ovo je citat iz izvestaja sa Lorist Portala, i izvestaja sa skupstine:

Dnevni red koji je predložio Upravni odbor Lovačkog saveza Vojvodine dopunjen je sa dve tačke dnevnog reda, na predlog predsednika Skupštine za izmene i dopune Poslovnika o radu Skupštine i na predlog predsednika Lovačkog saveza Vojvodine prof.dr Aleksandra Milovančeva tačka dnevnog reda na kojoj bi se razmatralo ukidanje pojedinačnih lovnih karata odnosno ukidanje prava na lov imaocima lovnih karata bez članstva u lovačkoj organizaciji. Dnevni red koji je dopunjen usvojen je jednoglasno.

Ostatak izvestaja na sledecem linku: http://lorist.co.rs/odrzana-skupstina...vojvodine/

Ova skupstina deluje bolesno, i dalje teraju po svom da dobrovoljno clanstvo u nekoj organizaciji postane OBAVEZNO!!!

MILOVANCEV I SORMAZ TERAJU LOVCE NA TO!

E a onda, ako neki lovac turista pozeli da lovi u Srbiji, ili domaci lovac turista, e nece da moze.....
Marsh stoko!

A zeleni nas rasturaju, niko nije rec prozborio kada je bila rasprava u Skupstini o zakonu o oruzju, Nametnut je lekarski pregled kao za astronaute, zabranjen lov na grlice....dalje necu ni da nabrajam....

Neka admini koriguju moj upis ukoliko sam uvredio neku domacu zivotinju, nazivajuci njihovim nazivom Milovanceva i Sormaza, zaista ne bih da budem na tapetu drustvima za zastitu zivotinja...

Lala
 Najviše kritike za skupštinskom govornicom je izneto na (ne)rad firme Vojvodjanski lovac. Zanimljivo je da su medju najoštrijim kritičarima te firme bili upravo ljudi koji su bili u rukovodstvu saveza i medju skupštinskim delegatima kada su ranije godinama glatko prihvatani izveštaji o radu te firme!
Tako je npr. bivši predsednik saveza Milan Pažin tek sada kao vid kritike izneo podatak da je za planske dokumente njegovo LU u prethodnom periodu dalo oko dvadeset miiona dinara, a dobar deo tih dokumenata NIJE URADJEN!?! Pa dobro, koliko vremena je potrebno da se uključi digitron? Skoro isti ti delegati skupštine koji su pre par godina 'ladno progutali izjavu direktora VOjvodjanskog lovca Milenka Zeremskog da lovne osnove 'nisu stigli da urade, a da ne zna ni kada će' i izjavu da, što je još gore, jedan broj uradjenih lovnih osnova nije odobren od strane nadležnih i da će morati da se rade revizije (koje, opet, koliko ja znam nisu uradjene)!!! Sve kritike na rad firme Vojvodjanski lovac je u skupštinskoj sali slušao direktor firme Zeremski, ali nije našao za shodno da na bilo koju kritiku odgovori!!! Neki su to mogli shvatiti kao stav 'baš me briga šta pričate!', a pošto nema sankcija, 'MOŽE MI SE!'!!!
Dakle, sve ovo skupa je jedno lepo posipanje pepelom, a ja bih lično jako voleo da doživim da mi se neki ljudi iz sadašnje i bivše uprave saveza, koji su mene, Sremca i pisanje forumaša na Srbijalov onoliko napadali što direktno što indirektno, lepo bar upute izvinjenje - time bi barem malo svog dostojanstva mogli da vrate.
Još jedna važna stvar: činjenica je da je LSV osnivač firme 'Vojvodjanski lovac' doo. Činjenica je da je UO LSV uzeo ulogu skupštine tog jednočlanog privrednog društva. Činjenica je da osnivač, odnosno njegov organ, postavlja direktora te firme. Čiinjenica jeste da UO LSV nije pokrenuo nikakav postupak protiv direktora firme VOjvodjanski lovac zbog plaćenog a neuradjenog posla!!! Vlada Srbije glatko razreši direktora EPS zbog kupovine dva audija (povod), a LSV nije u stanju da pokrene pitanje odgovornosti Zeremskog?!?
Činjenica je takodje da je firmi VOjvodjanski lovac godinama davana na korišćenje logistika saveza, prostorije, vozila... U tom svetlu bi rukovodstvo saveza (i bivše i sadašnje) moralo debelo da se zamisli i da se zapitaju da li su ljudi u Vojvodjanskom lovcu samo obilato iskoristili ono što im je dozvoljavano i tolerisano!!! Trenutne priče o notornim činjenicama o količini para sipanoj firmi Vojvodjanski lovac koje su neki tek sad ukapirali ne sadrže ni reč samokritike - pa ti isti ljudi koji sad kritikuju Vojvodjanski lovac su im omogućili da se tako ponašaju, ti isti ljudi su im godinama sipali pare za ništa, tetošili ih... Pa je onda prošle godine na jednoj od sednica UO LSV zamenik 'koji hoda' Miloš Beuković naprasno došao na ideju da ospori način rada koji je i on aminovao u prethodnih 5 godina!!! Ni sadašnji predsednik Milovančev nije izuzet od kritike - samo da upitam ko je bio glavni kadrovik sastava organa i tela saveza posle prošlogodišnjih izbora? Ko je nosio čuveni laptop sa imenima ljudi kojji su navodno bili (opet!) podobni da i dalje sede u organima i telima saveza? Ko je opet u sastav organa i tela protežirao iste ljude koji su godinama tu sedeli, sa poznatim rezultatima rada? Pa upravo Zeremski, direktor Vojvodjanskog lovca!!!

Dajte bre ljudi, vi koji odlučujete, dajte malo ličnog digniteta - poštujte prvo sebe, svoju reč i dela, pa onda i druge ljude. I dajte već jednom pokrenite pitanje lične odgovornosti pojedinaca koji su svojim učešćem u rukovodjenju LSV doveli savez na ove grane, ne samo u vezi Vojvodjanskog lovca - ima tu gomila stvari koje su, 'ajd da kažem dipomatski, na ivici zakonitosti i statutarnosti i manira dobrog domaćina - o mnogim KONKRETNIM brljotinama smo pisali.
Za početak bi to bio ogroman korak na bolje. Ako toga nema, sve se svodi samo na priču i obećanja.
A članstvo saveza se osipa, broj lovaca je sve manji i sve su stariji, divljači je sve manje pa je sad maltene postala glavna lovna divljač šakal i lisica, lov je sve skuplji, ograničenja i zabrane sve češće... Nemoj da bude posle da niko nije znao ništa i da niko nije mogao da pravovremeno reaguje. Hvala za svaku naknadnu pamet, za obećanja, ali od toga nema 'leba!!! Što pre po rukovodstvima ukapiraju da se moraju drastično menjati i način rada i kompromitovani ljudi, to bolje i za lovstvo i savez.

Nisu valjda svi koji odlučuju udareni zecom!?

Kile_
 Ako neko ima novi pravilnik rada suda casti neka mi posalje.ili ovde postavi.
Podrzavam odluku da je clanarina spustena na 800rsd i drago mi je sto vise necu primati one novine.

ne znam kako ce uprava za sume odluciti u vezi lovnik karti odnosno prava na izdavanje lovnih karti clanovima koji nisu u LU. Pa se pitam kako oni mogu da donesu takvu odluku.
i vrlo je glupo ako se to usvoji. a da je lekarski pregled samo uzimanje para i da je samo zbog toga nepotreban.tu se ne slazem
Samo 300 i 4x4

Lala

Tomash kaže:

ANe odoravamuuuuuu al su ovi zabrazdili.....
Pazite sada ovo, ovo je citat iz izvestaja sa Lorist Portala, i izvestaja sa skupstine:

Dnevni red koji je predložio Upravni odbor Lovačkog saveza Vojvodine dopunjen je sa dve tačke dnevnog reda, na predlog predsednika Skupštine za izmene i dopune Poslovnika o radu Skupštine i na predlog predsednika Lovačkog saveza Vojvodine prof.dr Aleksandra Milovančeva tačka dnevnog reda na kojoj bi se razmatralo ukidanje pojedinačnih lovnih karata odnosno ukidanje prava na lov imaocima lovnih karata bez članstva u lovačkoj organizaciji. Dnevni red koji je dopunjen usvojen je jednoglasno.

Ova skupstina deluje bolesno, i dalje teraju po svom da dobrovoljno clanstvo u nekoj organizaciji postane OBAVEZNO!!!

MILOVANCEV I SORMAZ TERAJU LOVCE NA TO!

E upravo ovo je pokazatelj nemoći saveza i lovačkih udruženja (SVIH) da svoje članstvo omasovljavaju tako što će rezultatima rada pokazati lovcima da imaju benefita ako su članovi neke od lovačkih organizacija! Pa onda baš zbog izostanka dobrih rezultata rada neko dodje na ideju da propisima NATERUJE lovce da se učlanjuju ne zato što hoće i žele, nego zato što bi morali!!! A šta ćemo sa Ustavom garantovanom slobodom udruživanja?!? Ne može se ustavna kategorija ograničavati zakonom, aloooo bre!!!
Od takvog članstva nema vajde za lovstvo - sve se onda svodi samo na OBAVEZNO davanje para za članarinu!

Po rečima prisutnih na skupštini LSV, iz pameti gosta Dragana Šormaza izašao je još jedan biser: predsednik LSS je ustvrdio da je lovna karta samo IDENTIFIKACIONI DOKUMENT, i da ne znači nečije pravo na lov!!! Čovek prevazilazi sam sebe, zaista! Prvo nisam verovao šta čitam, ali onda se setim da je to izjavio Šormaz kojem ovo nije prvi put da ispaljuje bisere koji pokazuju nivo njegove lovačke (i ne samo lovačke) edukacije, pa shvatim da je sve moguće.

Kakav sam ja naivac, ja sam mislio da je identifikacioni dokument lična karta ili pasoš... A mislio sam do sada da mi je lovna karta potrebna da bih mogao da lovim... U zakonu o divljači i lovstvu piše sledeće:

Član 60.
Pravo na lov divljači imaju lica sa licencom iz čl. 54. i 56. ovog zakona i lica sa lovnom kartom za tekuću lovnu godinu koja ispunjavaju uslove iz propisa kojima se reguliše oružje i municija i kojima je korisnik lovišta izdao dozvolu za lov.

Eto, i takve stvari prodju na skupštini LSV, a da niko ne reaguje!!! Još gore je što to izjavi predsednik nacionalnog saveza i uz to narodni poslanik!!! Pa taj čovek ne poznaje ni neke osnovne stvari koje reguliše ZODL.... I onda sledi aplauz delegata, a da se verovatno niko nije ni u sebi zapitao 'ŠTA TO OVAJ ČOVEK PRIČA?'!!!

Onaj zec kojim je udaren je izgleda bio baš krupan!!! Smile

Pa o kakvom onda ukidanju pojedinačnih lovnih karata pričamo? Od kada to lovački savez može da raspravlja o ukidanju zakonskog prava na dobijanje lovne karte? Pa nije lovački savez Skupština Srbije kao zakonodavna vlast pa da raspravlja o ukidanju nekog zakonskog prava? Još gore što je neko to nazvao UKIDANJEM PRAVA NA LOV ONIMA KOJI NISU ČLANOVI LOVAČKIH ORGANIZACIJA!!! Kakve su ovo gluposti?!?

Nekome je izgleda voda ušla u uši, pa počinju da se prave krupne greške u potezima, koje će samo još pogoršati situaciju...

Barbarosa
 Kako li će proći lekarski, sada se tamo traži da IQ bude veći od 80? Confused

mrwa22250

Lala kaže:

Još jedna važna stvar: činjenica je da je LSV osnivač firme 'Vojvodjanski lovac' doo. Činjenica je da je UO LSV uzeo ulogu skupštine tog jednočlanog privrednog društva. Činjenica je da osnivač, odnosno njegov organ, postavlja direktora te firme. Čiinjenica jeste da UO LSV nije pokrenuo nikakav postupak protiv direktora firme VOjvodjanski lovac zbog plaćenog a neuradjenog posla!!! Vlada Srbije glatko razreši direktora EPS zbog kupovine dva audija (povod), a LSV nije u stanju da pokrene pitanje odgovornosti Zeremskog?!?

ZNACI CINJENICA JE DA PROSLI I SADASNJI UO LSV MOGU VRLO LAKO DA POPIJU KRIVICNU PRIJAVU OD BILO KOG LU KOG SU OPLJACKALI PREKO SVOG CEDA,ODNOSNO UZELI NOVAC ZA NESTO A TO NESTO NISU ODRADILI.
Ima li elemenata nekog krivicnog dela u toj njihovoj sestogodisnjoj zayebanciji.Da li neko zeli da poverujem da moj preCednik,koji evo drugi mandat sedi u UO LSV-a nije znao koliko ce nas kostati GPGL i LO a podrzavao je odluku o 300dinara po lovcu,pa jos na skupstini LU trazio dodatnih 250000 za izradu planskih dokumenataGlavu o zid(za dlaku nije proslo,ili bolje reci za mrwu).
Ajmo pravnici da vidimo ima li mogucnosti da cika Milenko skine osmeh sa lica i da mu se nogom u doope zahvalimo sve upaketu sa teletabisima koji su mu vodeci savez(u propast)titrali testise sve ove godine.
Ne znam kako je ex preCednik dosao do racunice od 20 miliona,ali jednostavnom racunicom broj lovaca puta 300 dinara godisnje ,moje LU Zapadna Backa platilo je tom i takvom V.L.d.o.o. za 6 godina 1080000 ili slovima milion osamdeset hiljada dinara.
Ako bi neko bio ljubazan da napise trzisne cene za LO-1 kom(sa zakasnjenjem od 5god.)i 6xGPGL,pa da vidimo koliko smo ih castili.
O Gargamelu i njegovim biserima ne bih trosio reci.Krsteni zec je sigurno bio kapitalac.

Poredjenje one ljige od preCednika LSV-a sa drugom Jovicem a samim tim i sa lavom kojeg tera copor hijena nikako nije na mestu.Lav ce ili ponosno otici ili hrabro poginuti,kohabitacija sa raznoraznim hijenama,krpeljima,bagrom....za jednog lava nikako nije opcija.

Dzaba smo mu (predsedniku) govorili na pocetku mandata da se od gowana pita ne pravi.On je kao prekaljeni politicar resio da odlozi obraz pod jastuk i hrabro krene u borbu golim doopetom.Sad kad je opozicija provalila vijagru rezultat je takav kakav jeste-bolanika
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Limun
 Jel video neko od vas ovo?!

"Posle održane redovne godišnje Skupštine Lovačkog saveza Vojvodine i odluka donetih na njoj ostavke su najavili pojedini članovi Komisije za informisanje UO Lovačkog saveza Vojvodine. Prva zvanična ostavka je podneta danas, 13.3.2016 godine a učinio je to Jeremija Trifunović, glavni i odgovorni urednik glasila LSS i LSV, Lovac i Vojvođanski lovački glasnik.

U ostavci koju je podneo Trifunović piše:

Poštovani članovi Komisije za informisanje LSS i LSV,

posle održane redovne godišnje Skupštine Lovačkog saveza Vojvodine, odluka doneseni h na njoj kao i istupa predsednika LSV i LSS prof.dr Aleksandra Milovančeva i Dragana Šormaza nisam više u mogućnosti vršiti funkciju glavnog i odgovornog urednika listova Lovac i Vojvođanski lovački glasnik. Ne želim više svoje znanje, izgrađeni autoritet i stečeno poverenje lovaca stavljati u službu odluka i vođenja već pomenutih lovačkih saveza koje nije u interesu razvoja lovstva i lovaca u Vojvodini i Srbiji. Posebno javno iznosim svoje neslaganje stavovima rukovodstva koji su suprotni Ustavu i važećim Zakonima Srbije kao i načinu i ciljevima donošenja izmena i dopuna Zakona o divljači i lovstvu kao i totalnom odsustvu pri donošenju Zakona o oružju i municiji kao i tek donesenih pravilnika koji su proistekli iz tog Zakona. Jednostavno, iza takve politike u lovstvu ne mogu stati i trošiti lični autoritet profesionalnog novinara.

Znam da nema nezavisnog novinarstva ali duboko verujući da još uvek ima nezavisnih ljudi podnosim ovu neopozivu ostavku uz javno kajanje što to nisam učinio ranije.

Na kraju želim da vam se zahvalim na korektnoj, profesionalnoj i drugarskoj saradnji uz želju da Vas Bog čuva. U nadi da ćemo i dalje sarađivati drugarski vas pozdravljam.

Jeremija Trifunović"
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

AcaNik
 Мислим да ће ме бановати после мог поста али нисам стварно могао да прећутим јбг.
Сећам се како је бранио и савезе и како смо се закачили око тога у време када је био актуелно усвајање новог закона.

Lala

Limun kaže:

Jel video neko od vas ovo?!

"Posle održane redovne godišnje Skupštine Lovačkog saveza Vojvodine i odluka donetih na njoj ostavke su najavili pojedini članovi Komisije za informisanje UO Lovačkog saveza Vojvodine. Prva zvanična ostavka je podneta danas, 13.3.2016 godine a učinio je to Jeremija Trifunović, glavni i odgovorni urednik glasila LSS i LSV, Lovac i Vojvođanski lovački glasnik.

U ostavci koju je podneo Trifunović piše:

Poštovani članovi Komisije za informisanje LSS i LSV,

posle održane redovne godišnje Skupštine Lovačkog saveza Vojvodine, odluka doneseni h na njoj kao i istupa predsednika LSV i LSS prof.dr Aleksandra Milovančeva i Dragana Šormaza nisam više u mogućnosti vršiti funkciju glavnog i odgovornog urednika listova Lovac i Vojvođanski lovački glasnik. Ne želim više svoje znanje, izgrađeni autoritet i stečeno poverenje lovaca stavljati u službu odluka i vođenja već pomenutih lovačkih saveza koje nije u interesu razvoja lovstva i lovaca u Vojvodini i Srbiji. Posebno javno iznosim svoje neslaganje stavovima rukovodstva koji su suprotni Ustavu i važećim Zakonima Srbije kao i načinu i ciljevima donošenja izmena i dopuna Zakona o divljači i lovstvu kao i totalnom odsustvu pri donošenju Zakona o oružju i municiji kao i tek donesenih pravilnika koji su proistekli iz tog Zakona. Jednostavno, iza takve politike u lovstvu ne mogu stati i trošiti lični autoritet profesionalnog novinara.

Znam da nema nezavisnog novinarstva ali duboko verujući da još uvek ima nezavisnih ljudi podnosim ovu neopozivu ostavku uz javno kajanje što to nisam učinio ranije.

Na kraju želim da vam se zahvalim na korektnoj, profesionalnoj i drugarskoj saradnji uz želju da Vas Bog čuva. U nadi da ćemo i dalje sarađivati drugarski vas pozdravljam.

Jeremija Trifunović"

Evo link za kompletan tekst oko Jeremijine ostavke, ima tu još ponešto zanimljivo:

http://lorist.co.rs/ostavke-posle-sku...stine-lsv/

Hahahahahahahaha......

Ostavku podneo onda kada je ukinuto glasilo?!? Svašta!

Izgradjeni autoritet i poverenje lovaca?!? Voleo bih da saznam sa koliko hiljada evra lovačkih para je 'gradio autoritet' i 'sticao poverenje lovaca'?
Kod mene je njegov autoritet vrlo blizak nuli, a moje poverenje u njega je čista nula! Svoje znanje je odavno stavio prvenstveno u službu sticanja para, po mom mišljenju, a interes lovaca i lovstva podredio ličnom interesu ili interesu jedne male grupe ljudi! Pa kako je taj isti Jeremija pisao do juče, kako je zdušno farbao u roze boje oba saveza koja pominje? Kada je pisao iskreno i istinito? Do juče, ili od danas? Do juče su i Šormaz i Milovančev bili OK, ali od danas ništa ne valjaju, niti valja ono što su do juče radili?!? Principijelno, nema šta! Grin
I da rasčistimo, Jeremija: ti si po profesiji inženjer šumarstva, a baviš se lovnim novinarstvom, dakle nije tačna tvoja tvrdnja da si profesionalni novinar, tj. da navodno 'trošiš svoj autoritet profesionalnog novinara'!

Voleo bih kada bi se udruženja novinara oglasila povodom tvrdnje Jeremije Trifunovića u vezi nepostojanja nezavisnog novinarstva - ovo što je izjavio je po mom mišljenju velika uvreda za sve čestite novinare u Srbiji!

Jako mi je zanimljiva Jeremijima tvrdnja u textu na Lorist portalu da su ostavke najavili neki članovi Komisije LSV za informisanje - da nisu to možda baš njegovi saradnici čiji posao je izgleda bio svom šefu namaknu profitabilan biznis uredjivanja i štampanja glasila saveza, pa sad kad je pukla tikva, onda neće više da rade u Komisiji (a do sada su radili?)?

Sa obzirom da je u obrazloženju svoje ostavke izneo neke stavove koje forumaši i administratori Srbijalov portala zastupaju već godinama, predlažem da se Jeremiji uputi javni poziv da se uključi na Srbijalov kao administrator foruma! Smeko
Evo ja ću, ako treba, podneti ostavku na mesto admina Srbijalov, samo nek Jeremija dodje! Grin

Jeremija, Jeremija... Lepo sam ti neke stvari govorio još pre par godina, ali džaba... Onda si pokušavao da ismevaš i mene, i Srbijalov, Sremca si klevetao, 'uheftao' si se sa onom tvrdnjom o 'lažnoj ponudi' jedne druge novinske kuće za štampanje glasila... Leteo si u nebesima, pa je prizemljenje izgleda jako bolno? Možda će sada Ratko Kušić, predsednik Komisije LSV za informisanje, biti u dubokoj žalosti kad čuje za ostavku tvoju i najavljene ostavke nekih članova Komisije? Meni si, Jeremija, u lice tvrdio da štampanje glasila saveza nije profitabilno, a istovremeno si grebao i rukama i nogama da baš ti dobiješ taj posao? Pa nisam ja mutav, čoveče, a nisu mutavi ni moje kolege forumaši i svi drugi lovci koji misle svojom glavom, i koji ne idu kod nekog drugog po svoje mišljenje!
Pokazao si, Jeremija, da lovačke saveze i rukovodstva koja su ti dala poslove podržavaš do poslednjeg lovačkog dinara, naravno, tudjeg! Dok je bilo para, bilo je i ljubavi - sada kad nema para za štampu glasila koje bi tebi bile uplaćivane, onda drvlje i kamenje!?

A brat Djura će mu možda i oprostiti što ga je tukao! hahahhahahhahhahahahahhaha....

C I R K U S!!!

Samo jedno manje smešno pitanje: a šta će biti sa nedostajućim brojevima glasila LSV, koji su po odluci UO LSV trebali do sada da budu štampani? Da li je agenciji Lorist i njenom osnivaču Jeremiji unapred plaćeno štampanje nekih od tih brojeva? Izgleda da jeste, jer u fin. izveštaju LSV se pominje avans. Hoće li sada članovi Komisije za informisanje da pripreme za štampu nedostajuće brojeve glasila za koje su im lovci preko LU uplatili pare? Šta će biti sa parama koje su lovci uplatili za glasilo, a nisu dobili sve brojeve? Hoće li LSV vratiti pare lovcima (LU) za nedstajuće brojeve? Da li postoji ugovor izmedju LSV i Lorist agencije u kojem je precizirano koliko brojeva i kojom dinamikom treba štampati brojeve?
Odgovor na ova pitanja treba da daju organi saveza - Komisija za informisanje u UO LSV.

Kako radi Jeremija i čime se bavi, i zašto mu ni zeru ne verujem, pokazuje najnoviji primer: na svom portalu Lorist je dotični napisao kako mu ništa nikad nije plaćeno unapred za glasilo saveza, nego on štampa broj, odnese na poštu i onda ispostavi fakturu. Da uvaženi poštenjačina Jeremija ne govori istinu, dokazuje fonansijski izveštaj LSV gde je navedeno da u je 29.12.2015. uplaćen AVANS za štampanje glasila!!! Čini mi se da nekom raste nos kao Pinokiju kad laže!!! I to nevešto laže... Evo slike:
Lala priložio:
24fwv4g.jpg

DakiNS
 Aco navikli smo mi na semafore.
http://www.srbijalov.com/forum/viewth...ost_191674

Sremac75
 CIRKUS nego šta....

Samo što su nam ulaznice preskupe....

Ja više ne mogu ni da se setim koliko je Jeremija do sada napravio lupinga, i siguran sam da ni ovaj nije poslednji....

Strašno je, i smešno, i još po nešto, da Jeremija sada kada su ga "otkačili" počne da pametuje oko časti i poštenja, lovačkog i novinarskog autoriteta, a bio je prvi bedem odbrane savezai svega što on predstavlja..
Izgleda da je za to postojala određena cena....

To je kao kada Pažin posle 5-6 godina shvati da je izdvajanje njegovih 1200 lovaca po 300 dinara za usluge "Vojvođanskog lovca" doo, koje nije dobio, preskupa za.ebancija...
A on stvorio "Vojvođanski lovac" doo???
Hteo je sa svojim "preCednikom komisije za pravna pitanja" Слободаном Грдинићем-статутописцем, који је био председник Комисије за правна и организациона питања, али га то није спречило да од ЛСВ-а у 2012. години наплати износ од 333.783,оо динара, а у 2014. години износ од 237.342,оо динара, за израду нормативних аката, да ме тужи када сам ЈАВНО НА СКУПШТИНИ ЛСВ-а РЕКАО ДА ЈЕ "ВОЈВОЂАНСКИ ЛОВАЦ" ДОО НАЈВЕЋА ПРЕВАРА ЛОВАЦА У ВОЈВОДИНИ...

Док је господа близу ватре и док се буља лепо греје, онда им ништа не смета, али када се греје неко други....е, онда ћемо да лајемо....

Далеко од тога да НИСТЕ У ПРАВУ ГОСПОДО ИСТАКНУТИ, АЛИ ВИ НЕМАТЕ ПРАВА ДА КАЖЕТЕ БИЛО ШТА....
Највећи пропУст Милованчева је баш то што до сада није демонтирао паразитски систем који сте ви створили...
Ништа се није променило, само што сада други сисају... и ту не мислим на Председника, али то не значи да није одговоран!

И све док се систем не промени, трајаће борба за сису!
И биће, очигледно, јако занимљиво....

А чланови Комисије за информисање ..... па они су оставке требали давно поднети, јер су исти већ годинама чланови те комисије, само се ротирају као преЦедници.
Сећам се хвалоспева на сопствени рачун иако ловци вриште да су неинформисани...
Сећам се да нису прихватили чак ни да се информишу о другим понудама за издавање часописа, нити о другачијем моделу издавања....
Сећам се да је Јеремија рекао да је ДНЕВНИКОВА ПОНУДА ЛАЖНА, а да Лала и ја обнањујемо ловачку јавност.

Сећам се и диригованог напада на мене од стране преЦедника Комисије Ратка Кушића када је као највећи проблем препознато моје учешће у раду једне седнице Комисије, а посебно извештавање на овом форуму о ономе што се тамо десило...

Оставка је моралан чин, тако да не верујем да ће је ико поднети....
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Jeremija ostaje Jeremija, dosledan u svojoj nedoslednosti - princip 'kako vetar duva' preovladjuje!

Nego, jako bih voleo da vidim da li će Šormaz i Milovančev reagovati na Jeremijinu tešku optužbu oko načina rada rukovdstva oba saveza:

' Posebno javno iznosim svoje neslaganje stavovima rukovodstva koji su suprotni Ustavu i važećim Zakonima Srbije' - napisao Jeremija!

E pa, za ovakvu tešku optužbu i tvrdnju oko kršenja Ustava i Zakona potrebni su i ozbiljni dokazi! Nadam se da ih Jeremija ima, jerbo ako ih nema...

Ostaje i pitanje ako Jeremija tvrdi da je neko lice ili organ rukovodstva nekog saveza kršio Ustav i Zakone (koje?), zbog čega o tome nije obavestio nadležne državne organe?

Jeremiji je, čini mi se, kanda jezik neki put brži od pameti!

Što se tiče Komisije za informisanje i njenih članova (kao i članova ostalih organa i tela saveza), koliko je meni poznato glavni 'kadrovik' oko personalnih rešenja je bio Milenko Zeremski, direktor Vojvodjanskog lovca, čijom zaslugom su u velikom broju organa i tela saveza ostali isti ljudi (ili većinom isti) kao i ranije. Valjda su to zaslužili svojim impresivnim rezultatima? Smile Sada je i glavni kadrovik kao i Jeremija skinut sa obaveznog finansiranja iz članskog doprinosa, i to odmah izaziva kontrareakciju. Ljubav prema lovu, lovstvu i lovcima kod nekih ljudi je očito sinonim za onu čuvenu uzrečicu 'plati, pa klati', ili 'koliko para toliko i ljubavi'!

Nego da budem do kraja otvoren: sva ova jučerašnja natezanja na Skupštini LSV i današnji potez Jeremijin, meni liče na početak napada na Milovančeva i čak pokušaj stvaranja atmosfere za smenu. Ne moram biti u pravu, ali... sve skupa što sam čuo i saznao mi miriše upravo na to! Mislim da moja razmišljanja nisu bez osnova. Dragoceno vreme od godinu dana je potrošeno bez nekih pomaka, ali je u medjuvremenu 'ekipica' vredno radila da ukloni ljude koji su hteli da rade i menjaju na bolje. Najbolji primer za to je iznudjena ostavka Jovića, kada je Milovančev bio uzdržan i nije ni prstom mrdnuo da jednog od svojih najboljih saradnika zaštiti i sačuva (ogromna greška!). Posle toga je Milovančev ostao prilično usamljen, uz možda još nekoliko ljudi koji ga zaista podržavaju. Ostalo društvo po organima i telima saveza je isto ono koje već godinama i decenijama sedi tu gde sedi i radi ono isto što godinama rade.
Nadam se da je Milovančev shvatio gde je pogrešio, ali sada je kasno. Mislim da ga tek čeka igranka, i da se čorba koju Kuvar ume da spremi uveliko zagreva.
Nisam trenutno siguran ko će na kraju morati da pokusa vrelu čorbu.

DakiNS
 Mislim da Milovančev nije glup čovek , i da je odavno shvatio da se malo preigrao, a lepo smo ga otpočetka upozoravali na posledice. Ili mu je možda sada prioritet predizborna kampanja , a i ako jeste eto mu prilike da razbuca "stručnjake" i sebi stvori solidno glasačko telo , a ujedno bude zapamćen kao spasilac lovstva u Vojvodini. U suprotnom mogao bi biti proglašen za grobara lovstva , pa prema tome mislim da mu ni stranačke kolege ne bi to oprostile.

mrwa22250
 Bice i njemu i Gargamelu po usima od malog vuka,obzirom kako su doprineli popularizaciji stranke kod lovaca.
U pitanju je ni manje ni vise 80 000 glasaca koji su sve samo ne zadovoljni partijskim vojnicima na celu saveza.

Ovde nije u pitanju inteligencija vrlog nam preCednika vec njegove moralne karakteristike,a tu je tanak kao papir(da je drugacije nebi se goozio u politici).
U skorije vreme vidim ga kako se spusta niz kanalizacionu cevku,istu onu kojom se i Pazin spustio.Mozda negde usput sretne i Jeremiju,pa kad se spuste da na miru prodivane ko ih je i kako namagarcio.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

paninm
 da li je neko u zadnjih 5 godina postavio pitanje na skupstini LSV koja je svrha Saveza i sta udruzenja imaju od toga?

Mislim da sam negdi procitao da LSCS za 50 dinara clanarine obezbedjuje svu strucnu i pravnu pomoc svojim clanicama plus u tu cenu je uracunata i izrada LO i GPGL.
Da li ce i kada to biti moguce u LSV?

DakiNS
 https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&...dNTxJ3S9HQ

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,619,679 posete www.srbijalov.com