Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lisica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lisica
IvicaL

dreger kaže:

Napokon,jedna jutarnja na 101 korak,posle jedno pola sata promasena druga Glavu o zid,al kako me nece ove sezone i ovo je vise nego dobro.
Kako da ubacim normalne slike,a ne ove male?samo nemojte preko onog tinypic,to mi sranje neradi dobro stalno izbacuke neki error.

Odkut kod tebe sneg???? jooooj blago tebi
lala, pa sta

tomo vrbas
 Danas ekipa se skupila na brzaka i ajmo za promenu najdalji teren na drugom karaju grada sve u frci-trci pakujemo se i vatra. Pegla niva ko luda stizemo na zborno mesto presedaju svi kod mene i vatra da do 15:30h budemo na mestu svi se rasporedili i ja zadnji sakrivam auto sto dalje i hvatam busiju sve namesteno kad nesto fali preturaj dzepove,torbu,futrolu za karabin vracaj se nazad do kola da vidim da mi tamo nije isao novcanik sa metkovimaGlavu o zid jaoj mene grabim telefon nazovem suprugu kaze evo na stolu stoji i umire od smeha,a meni dodje da je zadavim preko telefoni i da sam sebe ujedem za debelo meso!Sta cu do kuce sigurnih 15+km ma ko ga hebe lepo se namestio i osmatraj i na kraju bilans 4 lisice od toga 3 sigurne jedna mi cak dosla na 30m da mi nije bilo zao kundaka sa njime bi je odstrelio ali nema veze "ceracemo se mi jos"danas im je bio najsretniji dan u zivotu dok za sutra im to ne garantujem,a da su me kolege trpale o tome ne zelim ni da pricam!Siroma

IvicaL
 A šta ti je lov. Kad kažu da nema pravila - baš tako je.
Današnji primer to očigledno potvrđuje. Izašli smo da lovimo patke - zamislite ja i patke, ali ajde što da ne,... Grupovođa Steva imao želju,... Nađemo mi, lažem, znali smo gde je, jedan veliki tarup. Padale su tu patke već ove sezone,... Na sredini tog ogromnog tarupa vidimo neko grmlje, pa ko veli ajd tamo ćemo da se sakrijemo. Kad ono to neki srušeni bunker sa još dosta betona itd što paori nisu JOŠ uzorali. Oko njega travica i po koji grmčić. Pričamo mi tako, kolega Steva, Nikola, Krle i ja,... opušteno skoro da galamimo jer do sumraka imamo još vremena i do preleta.

U svemu tome moje oko odluta po tarupu i gle,.... LISICAAAAAA na oko 50m. Mahnem rukom da zaćute i da se sagnu,... zavabim usnama cvrrr cvrrrrrr i pogleda ona u nas i ko veli ma odoh ja,.... I okrete od nas da odlazi bez žurbe onako,...
Bio sam joj najbliži a puška napunjena desetkom i krušikovom osmicom. Moram pucati, odlazi,...
Opalim ja sad već na oko 60tak metara. Čujem kako sačma šušti na tarupu oko nje, jedan metak pa i drugi,...
Sigurno je dobila neku kuglicu jer posle toga ona panično krete u trk.
Ali avaj, trk koji red dalje pa direkt prema nama.
Dok ona prilazi ja prepunjavam, sve se brzo odvija i ona je već tu,... uspevam da ubacim samo jedan metak, neki B&P osmicu 1050 bara. Zaklapam pušku kad čujem grmljavinu - Nikola i Steva pucaju,... Nanišanio sam je taman kad je pravila kolut u napred i pokuša da ustane, pucam,... Gotovo pala je i ostala.

Tih 5 metaka se slilo bukvalno u jednu sekundu.
Ko je odstrelio - svi smo, ali pišemo grupovođi Stevanu - ipak je on najstariji. I neka - evo jedna fotka sa njim i ulovom.

Neverovatno šta ti lov donese. Nikad ne bi pomislio - pa mi smo galamili i još zapucali odatle na nju, a ona pravo na nas,...

P.S. Samo su nas 4 patke preletele i niko nije pucao, ali treba li nešto lepše za današnji izlazak ???
lala, pa sta

darkon
 Ne mogu lovci toliko da "slažu", koliko neverovatnih stvari mogu u lovu da se dogode, ali valjda zato i volimo toliko taj lov.

Kod mene pre 2 dana ode sneg, a baš fino bilo, i osta samo malo na skladovima, i hladnijim mestima po šumama, ali to veče pade i jedna lija. Najsitnija koju sam dosad ulovio. Kalibar 223rem, daljina 120-130m, a kako me već osetila, i krenula da se udaljava, ne bi ni imao priliku za pucanje da nije stala da nahvata jednog miša onako usputno, na brzaka...

oi63.tinypic.com/ta4ljd.jpg

A večeras čopor šakala ispod čeke takoreći, ali nedostatak snega, nisam ih video, a čujem ih, i za neverovati, u tom trenutku puca neka plastična flaša, i oni svi u beg, nekoliko komada, i nijednog nisam mogao da pucam. Ima ih zaista i previše.

dreger
 Ma nema vise snega Ivice,u nedelju malo zabelelo i ja u ponedeljak iskoristio ,eh sta znaci i to malo snega.

IvicaL
 Jutros smo izasli na jedan teren onako po magli pre svitanja. Nista nismo videli od divljaci sem Nikole koji je video preko 10 FAZANAAAAA. Gotovo neistinit dogadjaj ali eto desilo se. Ono sto sam ja snimio je oko 6 rupa lisicijih od kojih nekoliko novih. Zato smo resili da veceras obidjemo sve to. Rezultat je jedan lep veliki lisac koji je sad na deranju kod Krleta,...
lala, pa sta

tomo vrbas
 Ja sam malopre stigao sa cekanja i ono sto sam primetio mnogo su aktivnije ujutro nego uvece lisice.Sinoc na cekanju u sami mrak mi se pojavi lisica na oko 50-60m sedi na nekom bregicu i ni da mrdne kolega malko dalje od mene vabi ali ona ni makac vec polako gubim strpljenje i podizem 153 nisanim je u nadi posto je 2 u cevi pucam ali nista promasaj jbg savladalo me pocetnicko nestrpljenje jos na pusci reflektor ali ja ga nepalim vec onako pucao u siluetu reko da je ne poplasim kad je obasjam mada je definitivno trebalo da ga upalim!Valjda od tolike zelje i srece sto mi je naisla srce mi toliko tuklo da mi je vid,a i sluh poceli zakazivati ko da mi je prva lisica u zivotu!Stidljiv

Kile_
 [xhide]sinoc opsta igranka na mrcinistu.pojeli su sve mrcini ostalo vrlo malo. Interesantno da se dosta dugo zadrzavaju na mrcinistu i jedu u mestu ne nose mrcinu. Prva lisica pala oko 17h nakon sat vremena druga licica dobila je metak pala vrtela se skoci i uleti u trnje...ali nece jos dugo http://oi64.tinyp...56ssj9.jpg [/xhide]
Samo 300 i 4x4

IvicaL
 sta koristis na mrcinistu ? i u koje vreme se pojavljuju ?
lala, pa sta

Kile_
 Na mrciniste iznosim domaca svinje. Obavezno im vezem noge za drvene stubove da ih ne raznose. Sad sam se vratio iz lova pojele sve.ali pada kisa i nisu izlazile. Nema pravila pre podne u svitanje i predvece su tamo.
a na mrciniste za vukove iznosim krave i velike svinje
Samo 300 i 4x4

zabacsrb
 Kako ide ubijanje iz nive?
jovanluburic

ssekir75
 никако. убијање је забрањено, а и одстрел из возила.udaranje
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

zabacsrb
 Znam nego se zeznem uvek mesto da kazem da ostreli ja kazem ubije! Smile

Kolega da li si pristupio forumu radi provokacije ili druženja?

Srbijalov Admin Tim

neca90
 Ne kaze se "oStreli", vec "oDstreli"!

zabacsrb
 Naravno druzenju nego samo pitam jel zabranjeno pitati ljude
jovanluburic

DakiNS
 Sinko , mlad si i brzoplet, mislim malo i neiskren (mislim na predstavljanje). Postavljaš vrlo provokativno pitanje ( kome je upućeno) , a uz to i lovački nekorektno ! Pošto si mlad nećemo ti ovaj puta uzeti za zlo. Ali u pitanju stoji i optužba za nezakonit lov , to već ne može da se toleriše, posebno ako nemaš očite argumente . Nego da počnemo ispočetka. Prvo se predstavi kako dolikuje , a posle napiši za šta optužuješ kolegu.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

zabacsrb
 TOMO VS kako si isao ranije na cekanje kad u vrbasu pocinje cekanje lisice u decembru?

IvicaL

zabacsrb kaže:

TOMO VS kako si isao ranije na cekanje kad u vrbasu pocinje cekanje lisice u decembru?

Ne znam ja kako kod vas u Vrbasu ali kod nas se lisica ceka cele godine. Sem toga i ja osetim da nekog provociras i da ti namere nisu drugarske kako je ovde u duhu foruma. Ako se varam eto izvini i dobrodosao u fantasticnu ekipu.
Cao poljubac
lala, pa sta

zabacsrb
 ima na 196 strani ovaj datum 27.11.2015. 11:46 tada je ubio lisicu a kod nas cekanje pocinje druze 1 decembra
jovanluburic

ssekir75

zabacsrb kaže:

ја не знам да ли то врбас има мањак лија, или неко овде не зна календар лова. лије се чекају преко целе године. бар мени пише на свакој дозволи. Confused

http://www.srbija...?page_id=2
лисица 1.1.-31.12. све регуларно.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,700,683 posete www.srbijalov.com