Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Krušik municija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Krušik municija
sheytan
 Ima da ga merimo! Stidljiv

Večeraske, ako ne prije! Odobreno
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Podunavac
 Rusi su za svoju Feter municiju spakovali nešta slično ali ipak sa mnogo jačim kontejnerom. Kuglu Palla Gualandi za kalibar 20 su stavili u plastični kontejner i spakovali u patron kalibra 12. Ali se tu radi o pravom kontejneru za potkalibarni projektil. Evo i slika.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 Ovde se to još malo bolje vidi. Čini mi se da je osim rusa još poneki proizvođač ovo uradio.
i40.tinypic.com/2up9qx2.jpg

i39.tinypic.com/28babnt.jpg
Tri prsta 2Kolce

PEZ
 Potkalibar za 12, sa Gualandi kuglom u 20 cal, ja pravio cini mi se i Belom...

Sto se onog krusika tice mislim da je Sheki u pravu, cim je "zrnce" stalo u casicu sigurno nije punog precnika.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

ssekir75
 isti ovakav metak kao fetter pravi i belom. 28g ako mi se dobro održalo u glavi. punog prečnika su 32grama.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

ssekir75
 http://www.srbija...wstart=340

evo ga... skroz dole
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

sheytan
 Ono mojo zrno, prepakovato u normalnu chahuru(PVC, BEZ ULOSHKA):

i173.photobucket.com/albums/w45/zeljko74/LOV%20%20LOVCI%20I%20OSTALO%20VEZANO%20ZA%20LOV/RS1%20stari%20krusikov%2026g/IMG_20131225_224916_zps663be8f5.jpg

Znachi, sasvim lep metak moze da se ZATVORI. E, sad, kaki bi bio na meti... Confused

Tebra Podunavatz, zaebah se, setih se da ga merim tek kad sam zapertlovao ovo! Sad Izvini! iveli 3

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

PEZ
 E bre Sheki sto se ne seti bar pre zatvaranja metkica, posto si pakovao ovo zrno u cauru sigurno si primetio da li ima pomalo lufta sa strane, jer logicno bi bilo a ima sad bez korpice.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

sheytan
 Sve je isto kao u originalu, tj. zrno je u chashici! Smile

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

PEZ
 OK Shekiiveli
P.S.

Podunavac
 Belom pravi ovakvu potkalibarnu municiju. Međutim kolega Sekir ono na slikama nije Belomova kugla, nego sam ih ja postavio kao pitanje kolegi Belom sa foruma da nam razjasni kakvu kuglu od te dve pakuju u određeno pakovanje o čemu se vodila polemika ovde na portalu.
Tri prsta 2Kolce

ssekir75
 ok... ovo jeste belom

ssekir75
 nesto me nece slike,ali nadam se da se vidi...

stefan092
 Proizvodi li Krusik municiju u kal. 20 na njihovom sajtu pise da proizvode ali nikakad nisam video u prodavnicama taj metak?
Ako neko zna gde ima neka javi. Hvalal!!

ohotnik

stefan092 kaže:
Proizvodi li Krusik municiju u kal. 20 na njihovom sajtu pise da proizvode ali nikakad nisam video u prodavnicama taj metak?
Ako neko zna gde ima neka javi. Hvalal!!
Proizvodi kolega ima ga u prodavnicama AGP lovac

kestenovac77
 Postovane kolege, informacija iz prve ruke, praksa je tako pokazala. Naime o cemu se radi? Krusik je opet podbacio, barem kod mene. Vec sam pisao o laganju metka Gold Havk, sad se radi o metku Dabl Bal. Prije nekoliko dana sam sa prijateljima isao na streliste, da isprobam kako se metak ponasa na meti u zavisnosti od daljine. Pokazalo se da na istim daljinama ima odstupanja u razmaku kugli od 15cm do 1m, otprilike. Najgore sto se desilo, a moglo je doci do havarije, je to sto je u cijevima, oko sredine cijevi, ostao karton koji sluzi kao unutrasnje ojacanje caure. Srecom imam naviku da poslije svakog opaljenja pogledam kroz cijevi. Ne znam dokle oni misle da se reklamiraju kao renomirana firma sa tradicijom, koja sve radi po evropskim, ISO i kojekavim jos standardima, a praksa je balkanska. Nazalost namam izbora, posto nemam karabina, a lovim sa sacmaricom sa jakim fiksnim cokovima. Da ima u ponudi, presao bih na Sauvestre, po kom Krusik i radi svoje potkalibarne metke. Nemam namjeru da radim protiv bilo koga, oni rade sami protiv sebe. Nadam se da ce doci do povecanja ozbiljnosti u Krusiku i da cu imati priliku da napisem i pozitivne utiske o njihovim proizvodima. Dobar pogled!

DamirKS

kestenovac77 kaže:
Postovane kolege, informacija iz prve ruke, praksa je tako pokazala. Naime o cemu se radi? Krusik je opet podbacio, barem kod mene. Vec sam pisao o laganju metka Gold Havk, sad se radi o metku Dabl Bal. Prije nekoliko dana sam sa prijateljima isao na streliste, da isprobam kako se metak ponasa na meti u zavisnosti od daljine. Pokazalo se da na istim daljinama ima odstupanja u razmaku kugli od 15cm do 1m, otprilike. Najgore sto se desilo, a moglo je doci do havarije, je to sto je u cijevima, oko sredine cijevi, ostao karton koji sluzi kao unutrasnje ojacanje caure. Srecom imam naviku da poslije svakog opaljenja pogledam kroz cijevi. Ne znam dokle oni misle da se reklamiraju kao renomirana firma sa tradicijom, koja sve radi po evropskim, ISO i kojekavim jos standardima, a praksa je balkanska. Nazalost namam izbora, posto nemam karabina, a lovim sa sacmaricom sa jakim fiksnim cokovima. Da ima u ponudi, presao bih na Sauvestre, po kom Krusik i radi svoje potkalibarne metke. Nemam namjeru da radim protiv bilo koga, oni rade sami protiv sebe. Nadam se da ce doci do povecanja ozbiljnosti u Krusiku i da cu imati priliku da napisem i pozitivne utiske o njihovim proizvodima. Dobar pogled!

Sreca pa imas dvocevku, to bi bilo mnogo zaebano da je neko bio sa PA.
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!

ssekir75
 пређи на беломов поткалибарац па јави како ти носи. мени је пушка 3/4 и пун чок и бије у тачку

Podunavac
 Kolega Ssekir jel ti to loviš sa trap puškom?
Tri prsta 2Kolce

kestenovac77

ssekir75 kaže:
пређи на беломов поткалибарац па јави како ти носи. мени је пушка 3/4 и пун чок и бије у тачку

Lovim sa trap puskom IZH-39E-03, donja cijev je pun cok (1,0) gornja cijev je super cok (1,25). Molim kolege da objeve fotografiju od Belom potkalibarnog metka i da napisu neke TT k-ke (masa zrna, precnik zrna, itd). Na sajtu Beloma to ne pise i nema fotografije metka. Da li se radi o metku za koji je u nekoliko prethodnih postova Podunavac objavio fotografije?

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Belom Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 869 04.12.2023. 18:14
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Cheddite Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 18 09.10.2022. 23:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,389,319 posete www.srbijalov.com