Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Sa kojom municijom (sačmom) u lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Sa kojom municijom (sačmom) u lov?
Hunter forever
 Hvala na odgovoru LU Aleksandrovo..
marka Engleski poenter marka

Sasa frrr
 Dobio si odgovor. Imas njihov sajt pa pogledaj, mada im nije dobar sajt imaju jos dosta patrona u ponudi, bez korpice, sa mix sacmom itd. poz.

cokoladni
 Kolege lovci kakav uticaj na posip ima cok na municiji sa korpicom.
priroda i drustvo

hamerles
 Cokoladni po mom misljenju nema nikakav. cok ima uticaj na municiju bez korpice B)

cokoladni
 Pa onda po mom misljenju je to samo marketinski trik za prodaju.
priroda i drustvo

Sasa frrr
 Ima mali uticaj, malo je uzi snop iz punog coka nego pola, ja probao. Valjda je savitljiva plastika od korpice pa ipak malo uticeConfused.

Van temeAdmin Power
O cokovima ima tema!
http://www.srbijalov.com/forum/viewth...post_42965
Srbijalov Admin Tim!

mirko knezevic
 Do sad sam koristio RC u svim proizvodima,sad cu malo probati Rotvel,video sam neki nosi oznaku Specijal 36,valjda je dobar mislim trebao bi biti...Confused Nije puno skup u rangu je i ostalih municija takve serije 32-36g. Jel nije neko mozda koristio ovaj metak jel ima neka iskustva sa njim?
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Sasa frrr
 Znam samo da je sa filcanim cepom, koristio special nisamConfused

LU Aleksandrovo
 U ljudskoj prirodi je i znatiželja, pa zato smo skloni eksperimentisanju, a manje spremni da prihvatimo već dokazane i proverene stvari. U većini slučajeva lovci pri kupovini municije odlučuju se, daj šta daš, al da nije skupo, sačmu u rasponu gore-dole, ali u glavnom gore, ako nema 10 daj 8, ako nema 8 daj 6. Nakon izvesnog vremena nema lovca koji u redeniku ne nosi 10 vrsta metaka, različiti proizvođača sa različitom krupnoćom sačme, i normalno, najrazličitijim perfonmansama. U principu malo ko zna šta zaista puca i kakve rezultate dobija.
Ne kažem da čovek ne treba da traga za nečim uvek boljim, ali bi po meni bilo mnogo bolje da nakon izvesnog vremena i proceni šta je to, pa da onda to počne i primenjivati u praksi. Ja lično sam se što se tiče izbora sačme opredelio, 2,4mm to jest trap metak, pošto pored pucanja glinenih golubova zadovoljava i moje potrebe u lovu prepelice, pa čak ne retko fazana i zeca, 3mm uglavnom fazana, ali mi ne smeta mnogo da sa njom pucam i zeca i 3,5mm uglavnom zeca, pri čemu mi ne smeta da pucam sa njom i fazana, tako da u svom prsluku veoma dobro znam gde mi je koji graduisani metak, pojedinačna zrna, držim u gornjemdžepu sa leve strane kod srca tako da nemam problema da ih nađem ako mi na brzaka zatrebaju. Kod lova i punjenja puške nemam mnogo razmišljanja, a ni mnogo kombinacija što mi donosi mir, sem što se i meni desi da imam metkove različitih proizvođača pa tu dođem u dilemu koji je bolji. Još samo da ustalim, jednu marku i proizvođača, ako uspem, i onda neću imati više nikakvih opterećujućih faktora pri punjenju i korišćenju svog oružja, dok me zelembaći ne prebace na ekološku sačmu, gde ću se opet nakon nekog vremena ponovo ustaliti.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

hamerles
 Koja je to ekoloska sacma??? celicna? Sad

LU Aleksandrovo
 Da čelična, uvešće oni to nemoj da se brinemo, ako nam pre toga ne zabrane lov uopšte.

Lala
 Pa će valjda o istom trošku da vrate i papirne patrone? Ili će biti biorazgradiva plastika, za patrone...
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sniper Hunter
 Da pocnem ja na vreme sa skupljanjem starih lagera i kuglicnih lezajevaSmeko

LU Aleksandrovo
 Oće nego je još uvek jači ovaj oružarski lobi, prvo nas lovce ima da uvedu u red a zatim kreću na ratnu tehniku.

Tenkići i aviončići od plastelina.

LU Aleksandrovo

Sniper Hunter kaže:

Nemam reči za ovo. Bravo 2

6203 za fazana a 6303 za zeca

Podunavac

hamerles kaže:

Eksperimentiše se sa više vrsta materijala ali je čelična financijski naj isplativija. Može da bude od kositra, bizmuta, gvožđa, cinka, čelika ili molidbena i polimera (Molyshot).
Tri prsta 2Kolce

hamerles

Podunavac kaže:

hamerles kaže:

Eksperimentiše se sa više vrsta materijala ali je čelična financijski naj isplativija. Može da bude od kositra, bizmuta, gvožđa, cinka, čelika ili molidbena i polimera (Molyshot).
Kad budu to uveli okacinjem pusku na zid i idem na pecanje ne bi mogao da podnesem toliku Cenzurisano najstarijeg sporta na svetuFrown

hamerles

Sniper Hunter kaže:
Kolega ja lagere menjam svakodnevno pa moracu da skupljam kuglice za ovo Cenzurisanoevropsko doba... Frown

Smanji doživljaj!
Srbijalov Admin Tim

hamerles
 Nesto smo zapostavili ovu bas zanimljivu temu Bye

Scorpion Hunter
 Jako zanimljiva tema i poucna temaB) Moj izbor sacme je : Prepelica 1,75 i 2mm... Fazan 2,5 i 3mm- 3,5mm koristim kad su mrazevi... Zec 3,5mm..4mm kad su jaki mrazevi... Lisica 4 i 4,5mm... Sakal 4,5mm - 5mm kad su jaki mrazevi... To je neki moj izbor sacme sa kojim imam velike uspehe u lovuiveli 3

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Gde sa karabinskom municijom? Redenik, novčanik... MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 29 06.06.2016. 19:19
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 28
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,393,566 posete www.srbijalov.com