Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Izbor prve puške za početnika!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Izbor prve puške za početnika!
sheytan
 Predlažem da okončamo raspravu o dozvoljenom broju mečića u PA. Zašto? Zato što je zakon, kao i u mnogim drugim oblastima, prilično nejasan, a zvaničnog tumačenja nema. Znači, možda je max. dozvoljen broj metaka 2, a možda je i 3. Ja uglavnom mećem i 3 i 4, i čekam nekog pametnjakovića da me prekontroliše i eventualno pošalje na robiju, kao dokazanog zlikovca... ika

A ko nema pametnija posla, neka ne proziva druge kako krše zakon i sl., moliću fino! Stari
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

hamerles
 U srbiji svaki 99ti lovac mozda postuje zakon pa stavlja samo dva metkaGrin Inace zakon je da se u pusku stavlja samo dva metka bez treceg u cevi(znaci samo dva metka) ali to niko ne postuje velika vecina stavlja 5komada stalno Confused

sheytan
 Hamer, nemoj me i ti ebati, el sam lepo napisao post... Cry
Ja se tebi u struq ne mešam, mojne ni ti meni! iveli

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

hamerles

sheytan kaže:
Hamer, nemoj me i ti ebati, el sam lepo napisao post... Cry
Ja se tebi u struq ne mešam, mojne ni ti meni! iveli
Tebra i ja tato diskutovah sa nekim pravnicima o tome pa me ljudi lepo napooshisheGrin i cvrsto tvrdise da je po zakonu dozvoljeno samo dva metkitja Jaooo Tako sam i odustao od bilo kakvog dodavanja PA u svoj arsenal... Mozda me zaebase Grin

vlada lovac
 Što se tiče lova sa poluautomatima, ograničenje broja metaka se ne odnosi na krupnu divljač, već samo na lov sitne divljači gde je obavezna upotreba reducira u magacinu na dva metka, e sad što poluautomat pored ta dva u magacinu može da primi +1+1Confused

Lala
 Koliko ja znam, ograničenje se odnosi na tubularni magacin - mora biti redukovano tako da može da primi 2 metka.
Nigde se ne spominje metak u cevi, a ko zna, može da smesti još jedan u pušku Smile a da opet bude sve po propisu.
Mada, koji će ti djavo, samo vučeš veću kilažu u rukama.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Mare
 Ovako posto sam mlad lovac do sada sam koristio caletovu zastavinu polozaru a imam u planu da kupim Ruskinju Mp 153 pa me zanima koja je cena ako neko zna itanje
Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja.

Pravilo foruma je da se predstavimo u profilu ili u temi "Predstavite se"
Srbijalov Admin Tim!

Lovacka je tuga pregolema kad promasi tu kajanja nema Bravo

zec
 nisam procitao celu raspravu ali za ovu temu i ja bi hteo da nesto kazem ja sam koristio za pocetak iz 27 a sada imam poluavtomata armsan 612dw iprezadovoljan sam od ovu pusku oni su novi al su na zavidno nivo dobri i ko bi uzeo mislim ne bi zazalio al ipak prva puska bi trebalo da se bira sprema sami lovac koko se nemu svidza lega na ruci i sve ostalo al da se ne zanemari i kvalitetu -odberi najbolju za pare koi mislis da potrosis za pusku jer nekome prva puska ostae i zadnja jer ze zaljubi u noj

vladant

sheytan kaže:
Predlažem da okončamo raspravu o dozvoljenom broju mečića u PA. Zašto? Zato što je zakon, kao i u mnogim drugim oblastima, prilično nejasan, a zvaničnog tumačenja nema. Znači, možda je max. dozvoljen broj metaka 2, a možda je i 3. Ja uglavnom mećem i 3 i 4, i čekam nekog pametnjakovića da me prekontroliše i eventualno pošalje na robiju, kao dokazanog zlikovca... ika

A ko nema pametnija posla, neka ne proziva druge kako krše zakon i sl., moliću fino! Stari

Pa ti mozes da metnes sto se mene tice i 30 komada, ali po zakonu je dozvoljeno dva.
Zaista ne mogu da razumem ljude koji nece da daju divljaci ni najmanju sansu da se izvuce.
Sveta Srpska zemlja!

sima
 Mislim da je najbolje da se ne prave PA,i stvar resena...
Cim su napravili,valja iskoristiti maximalno Smeko

mirko knezevic
 Ja stavrno ne razumem jedan prica dva jedan prica 2+1,a sto kaze neko od kolega na forumu garantujem da 98% lovaca u Srbiji koji poseduju PA nemaju blokadu magacina i stavljaju u pusku uvek 5 komada....
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Podunavac

vlada lovac kaže:
Što se tiče lova sa poluautomatima, ograničenje broja metaka se ne odnosi na krupnu divljač, već samo na lov sitne divljači gde je obavezna upotreba reducira u magacinu na dva metka, e sad što poluautomat pored ta dva u magacinu može da primi +1+1Confused

Kolega ako staviš dva u magacin možeš još jedan u cev. A gde je onaj drugi +1? Nešto slično je rekao i Lala, ali ne vidim kako, u stvari gde?
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

sheytan kaže:

Pa zar ti Sheytan neznaš da je izbačena na tržište USAS-12, automatska sačmarica sa dobošem kapaciteta 20 metaka (patrona)? Pa kad saspeš rafal divljač nema da bega, samo se razbaškari, baška batak-baška glava. Pa ako ćeš već na robiju za nepoštivanje ograničenja, onda bar da imaš za šta da robijaš.ROFL
Tri prsta 2Kolce

vlada lovac

Podunavac kaže:

vlada lovac kaže:

Kolega ako staviš dva u magacin možeš još jedan u cev. A gde je onaj drugi +1? Nešto slično je rekao i Lala, ali ne vidim kako, u stvari gde?

Negde izmedju;)na donosaču

Podunavac
 Dali ta patrona sama ulazi u cev ili mora malo da se pomogne prstom? I dali takav sistem punjenja može da izazove zastoj?
Tri prsta 2Kolce

vlada lovac
 Iskreno nisam probao na svom oružju, ali sam par puta gledao neki video na youtube i jednom jednog poznanika koji je to radio na mp153 bez zastoja, a kad moze ona verovatno moze svaki poluautomat.
Realno nemam potrebe za tim jer kad lovim sitnu divljac pucam uglavno jedanput, eventualno drugi ako ima potrebe ili vremena, a vrlo često lovim i polozarom 16. Poluautomat volim da ponesem u lovu na DS dok je još vegetacija gusta pa se puca na 20-30m, u svim ostalim slucajevima tu je karabin

Scorpion Hunter
 Moze jedan metak u cev + 2 u magacin i jedan na donosacu... To je kombinacija od 4 metka... Samo sto je po zakonu dozvoljeno samo dva metka bez treceg u cevi... Dosta toga vezano za broj metaka pisano je na Loristu...

sheytan

Podunavac kaže:
Dali ta patrona sama ulazi u cev ili mora malo da se pomogne prstom? I dali takav sistem punjenja može da izazove zastoj?

MP153 radi apsolutno besprekorno na taj nachin, nikakva pomotj nije potrebna(a i ondaK to ne biH bilo to!)!

Neki poluautomati mogu da rade sa metkom na donosachu, neki ne mogu. Zvanichna lista, koliko znam, ne postoji. Ako imate neki redji poluautomat, probajte, nishta strashno se ne moze dogoditi! Stari

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Lala
 Sheytanovitju, ja oprobao to još odavno sa metkom na donosaču na Lanberu, fercera, a kasnije sam probao i na Franchi, isto šljaka.
OprobaTo je i na winchester pumparici, šljaka.
ProbaTo i na Benelli M1, može.
Za početnu listu, ja dadoh prilog 4 komaTa Smile
Ali zaista je nepotrebno, koji će mi moj 4-5 metaka u puški? I treći metak ispaljen na jednu metu je čista lutrija, samo šenlučenje. Treći metak (i svi ostali preko 2) najčešće služe da ispratiš divljač 'ka' vojvodu', sa pevanjem i pucanjem Grin

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

duskodugousko
 Nekad je i onaj prvi patron isprati 'ka' vojvodu'Smeko
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Izbor štenaca KINOLOGIJA 78 22.05.2014. 00:18
Izbor kalibra LOVCI POČETNICI 460 14.10.2013. 13:59
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,166,913 posete www.srbijalov.com